Ga naar inhoud

konijnenlovertje

Members
  • Items

    816
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Berichten die geplaatst zijn door konijnenlovertje

  1. ik heb onze konijntjes hier laten inenten bij onze dierenarts voor 27 euro per konijntje voor de twee vaccinaties. (54 euro in totaal dus) en 80 euro per konijntje voor de castratie, Dat is toch wel een stuk duurder dan bij de dierenarts van vroeger.


  2. in ieder geval goed dat je ze nu laat inenten. Zoals zomer zegt is trainen heel leuk omdat de band tussen jou en je konijn eenmaal hij je je vertrouwt, steeds meer zal groeien, maar ook vinden ze het hier zo leuk omdat ze altijd een lekkere beloning krijgen. Het zijn ook erg actieve konijntjes dus ze doen er graag wat voor. Maar ik zal ze nooit tot wat dwingen.


  3. dankjewel nogmaals voor de steun allemaal  :) het gaat goed met muffin. Ik ben ook blij dat er nu wat meer duidelijkheid is. Ik controleer iedere dag de wondjes en ik vind dat ze er al wat beter uit zijn gaan zien. Belleke, ik merk idd dat er toch wel wat onrust is, ze blijven heel lief tegen elkaar, maar gisteren zag ik cupcake toch wel even fel doen tegen muffin (hij duwde muffin weg van de voerbak, en muffin kon er niet terug bij geraken, toen heb ik hem maar even apart gevoerd en ze daarna terug samen gezet, toen ging het terug goed) wat normaal zo goed als niet voorkomt. Maar ze blijven heel close en lief tegen elkaar, ook al kunnen ze soms wel eens van mening verschillen, dat laten ze dan wel merken, maar ze lossen het ook meteen weer op.


  4. bedankt allemaal voor jullie tips! sorry dat ik gistrn niets van me liet horen, had het nog al druk met school. Om twaalf uur hadden we dus een afspraak bij de dierenarts. Ik heb beide konijntjes meegenomen om toch maar eens te onderzoeken. De dierenarts kon meteen vaststellen dat het bijtwonden waren, en daarom denk ik dus ook dat het idd een meningsverschil was tussen de twee heren (ze zijn idd gecastreerd) mede omdat onze ren en de openingen ervan een erg kleine maaswijde hebben. Het kan natuurlijk atlijd hoor dat het bijtwonden van een roofdier zijn, maar ik denk toch eerder dat het een klein meningsverschil is geweest onderling. De DA heeft namelijk ook een piepklein bijtwondje gevonden bij cupcake.  Muffin zijn vieze neusje was gewoon zand dat er nog al vies uit zag, vandaar denk ik dat ik het niet heb opgemerkt dat het gewoon zand was , ik heb gevraagd of de DA eens kon kijken of het toch geen snot was, omdat ik daar ook al aan had gedacht, en dat was het niet. Eigenlijk viel het best mee, waarschijnlijk zullen de wondjes snel genezen volgens de DA en ik heb ook wat medicatie gekregen voor hun. Als het idd een meningverschil onderling was, dan is het nu wel iig helemaal terug goed :)


  5. heel erg bedankt belleke, ook bedankt voor de steun. Ik ben er van overtuigd dat er geen roofdier kan zijn geweest, omdat de ren h elemaal is afgedekt met golfplaten, en er gaas onder zit, dus muffin zou ook niet weggeweest kunnen zijn of zo. Een wondje zit bij zijn neusje aan de rechterkant, en het andere op zijn wangetje.


  6. hoi allemaal, 


    vanochtend kwam ik bij de konijntjes en zette ik het licht aan. plots zag ik dat muffin twee wondjes had, en een vies neusje. Ik maak me heel erg zorgen. Ik voel me verdorie zo'n stommeling dat ik dat nog niet eerder heb gezien! uiteraard meteen een afspraak gemaakt bij de dierenarts en we mogen deze middag langs komen. Ik weet niet wat het is, maar de wondjes zijn volgens mij tot op de huid doorboort. Ik ken er ook eigenlijk echt niet veel van, maar zou het kunnen dat het wormen zijn? Ik maak me zo'n zorgen..; ik hoop dat wat het ook is ik nog op tijd ben, want miss is het toch wel ernstig. Ook wil ik nog even vermelden dat muffin nog steeds de lekker actievie zichzelf is, maar wel plots heel aanhankelijk is, maar miss is dat maar een gedacht van mij. Pff, wat voel ik me rot dat ik het nu pas heb gezien. Waarschijnlijk kan de dierenarts wel wat meer uitleg geven. 


  7. ik haal het altijd bij de boer. Vinden ze uiteindelijk toch nog het lekkerst hier. boerenhooi is véél goedkoper, gezonder en je krijgt meestal nog eens meer voor je geld. Ik heb een paar maanden geleden 3 balen hooi gekocht bij een boer (12 kilo per stuk!) en dat was 1,50 euro per baal. Super goedkoop dus want vooraf betaalde ik voor een zak van de dierenwinkel voor 5 kilo 6 euro, een heel verschil en daarbij, kom je met zo'n grote balen heel erg lang toe.


  8. ik zit er best veel bij vind ik persoonlijk zelf, trek gewoon een dikke jas aan, muts sjaal en handschoenen. 'sochtends een tien min. 's middags ook ongeveer tien min. en 's avonds ga ik bij hun in de ren zitten en speel ik met ze. Muffin en cupcake zijn ook niet echt knuffelkonijntjes. Cupcake vooral het minst. Maar muffin komt soms echt eisen geaaid te worden haha :D of als ik dan met cupcake bezig ben springt ie gewoon op mijn schoot om op te vallen haha ;) ongeveer ben ik er per dag tussen 1 en 2 uur mee bezig, maar tijdens exames of als ik vaak weg ben, zit ik er nog steeds minstens een half uur bij.


  9. Als ik hier nieuw hooi geef haal ik het oude uit de ruif, dat eten ze dan niet meer uit de ruif. Leg ik het op de grond, dan eten ze het ineens wel weer. Het is denk ik een soort van "oh thanks, je slooft je uit voor ons, dan willen we het wel weer!" 

    héél herkenbaar :D ook als ik vaak hooi uit de hooiruif als het er al enkele dagen staat en het toch niet word opgegeten, leg ik het dan vaak ook in het toiletje, en dan vinden ze het ineens wel terug goed genoeg :P Maakt niet uit hoe vies het is. tja, das nou eenmaal konijnengedrag, niet te volgen haha! :P

  10. Hoi allemaal!


    Ik wil een kruidentuintje gaan maken (indien het lukt toch :P) speciaal voor de nijntjes, onder andere wil ik er al zeker tijm en citroenmelisse in zetten. Graag zou ik het planten in zo'n groentenbak of gewoon in het stukje zand naast onze serre onder het afdakje. 


     


    foto van een groetenbak


    pic1_5602.jpg


    maar deze zou ik dan graag zelf maken met behulp van mijn vader.


     


    maar dat was eigenlijk wel mijn vraag niet :D


    dus mijn vraag: ik zou mijn nijntjes dus graag kruiden gaan geven, en ik weet ook dat het best met mate word gegeven word. Maar eigenlijk vraag ik me af hoeveel dit dan mag zijn? 


    Groetjes!

  11. je kan het best biks geven (trouwens ook te koop in de BB webwinkel) daaronder heb je verschillende merken zoals biks beaphar care+ of science selective. Het is wel wat prijzig. Online bestellen is daarom het goedkoopste, en je komt er erg lang mee toe! :)


  12. bedankt voor de tips! het kan idd goed zijn dat het blindedarm keutels zijn, ik heb niet zo veel verstand van dat soort dingen.. :s  ga zoiezo even de dierenarts bellen en als het nodig is gaan we natuurlijk ook eventjes langs! :)


    PS: hier toch nog even een foto (sorry dat ie zo onscherp is)


     


    DSCN2701.JPG

  13. ik ging zonet bij het hok van de konijntjes kijken, en zag dat muffin vast zat achter een doos (er staat een rek met dozen, muffin was -al weet ik niet hoe hij erin geslaagd is- op de tweede verdieping geraakt tussen de werkspullen in de doos) hij heeft er maximum 3 uur vast gezeten want ik ben vanochtend nog bij hem gaan kijken. Toen zat ie nog gewoon in zijn nachthok. ik heb uiteraard meteen ervoor gezorgd dat hij niet meer daar kon komen vast zitten en heb hem terug op de grond gezet. Hij had wel honger en begon meteen te eten en te drinken. Maar nu zag ik dat hij er ook had gekeuteld. Geen mooie ronde keutels zoals normaal. Maar erg dunne, lange en donkere keutels. Ik dacht eerst even dat ze van een muis waren maar ik ben er ondertussen zeker van dat ze van muffin zijn. Voor die van een muis zijn ze dan weer te groot. Ik weet dat het moeilijk is om te begrijpen als er geen beeld van is, maar ik ga de foto's vandaag zeker nog hier plaatsen. Ik denk dat ik hiervoor miss toch best even de DA bel maar wou graag jullie meningen/raad! En hopelijk weten jullie misschien ook wat het zou kunnen zijn? of maak ik me te veel zorgen?


    groetjes.


  14. zijn de bladeren van een blauwe regen ook giftig? ik heb (en ik geloof dat het de blauwe regen was) in de lijst zien staan dat de vruchten en zaad ervan erg giftig zijn. Ook de bladeren of niet? We hebben namelijk zo'n boom in onze tuin staan, dicht bij de ren, de ren is nu wel overdekt met gaas waardoor er minder blaadjes in komen, en als er liggen ruim ik die meteen op en haal ik ze weg. Het is dus nog niet gebeurd dat ze het hebben gegeten, maar ik wou het toch wel even voor de zekerheid weten ;)


  15.  mij lijkt het inderdaad een goed idee om nieuw gaas te plaatsen. Ik zou toch maar oppassen met die katten, ik wil je niet bang maken, maar enkel waarschuwen. Ik spreek namelijk uit ervaring. Ik wist wel dat er katten in de buurt zaten, maar onze konijnen zaten voorheen toch enkel overdag in de ren en ik had er niet echt rekening mee gehouden dat ook gewone huiskatten konijnen flink konden verwonden (en in erge gevallen doden..) nou ja, nadat mijn konijn is gepakt geweest door een kat (ooglid gescheurd en had ook een traanoogje) heb ik mijn lesje wel geleerd. Het lijkt me verstandig om de ren toch af te dekken. :)


  16. Ze waren erg bang hier gisteren. Onze buren hadden veel illegaal vuurwerk met veel harde klappen snel achter elkaar en ik heb om half 2 toen het ergste voorbij was een tijdje tegen het hok staan praten maar ze durfden er niet uit. Op een gegeven moment een blad andijvie in het hok gegeven en dat werd voorzichtig aangepakt. Na een tijdje kwam Clint eruit en zat Hazel te niezen in het hok. Toch de snot die weer op is komen zetten door de stress. Uiteindelijk heeft hij ook een blad andijvie op in het hok en na een tijdje praten durfde hij ook heel voorzichtig het hok uit. Ze waren nog wel schrikkerig maar ze waren weer een beetje bij hun positieven toen ik naar bed ging.

    Vanochtend alles normaal. Hopelijk zet de snot niet door. Heb Hazel vanmorgen niet horen niezen maar dat was maar 1 minuutje dat ik buiten was, dus moet hem nog even goed in de gaten houden.

    dat illegaal vuurwerk is vervelend! wij hebben een héél klein 'parkje' achter onze tuin was ze constant bommetjes gooien omdat het er echoot en dat dus extra veel lawaai maakt.. heel de straat schiet hier wel vuurwerk af, echt zeker wel 7 huizen waar mensen zelf vuurwerk aan het knallen waren, en het vervelende eraan is dat die soms zo onverwacht kunnen zijn. 

  17. haha, ja ze zaten idd precies ook op me te wachten en kwamen vrolijk huppelend naar me toe. Muffin ging zelfs even op twee pootjes staan om te kunnen kijken of ik geen voer bijhad haha :D met onze hond is het niet zo'n probleem. Hij komt uit Spanje uit een streek waar er héél vaak onweer was, waarschijnlijk dat dit invloed heeft op ons hondje, hij is namelijk niets bang van donder maar van vuurwerk zat ie gisteren toch wel te bibberen. Nou ja, zoalng ie word vastgepakt of op schoot zit bij een van ons, is het geen probleem voor hem :) 


  18. jeetje wat was ik bang gisteren, normaal gezien vind ik vuurwerk wel leuk (het geeft zo'n sfeer)  Maar ik maakte me zorgen om de nijnen. Ik ben wel zeker 9 keer gaan kijken, en telkens zaten ze (tot mijn grote verbazing) gewoon relaxed in een van hun schuilhuisjes of gezellig tegen elkaar aan, en telkens keken ze me aan van: 'is er soms wat?!' haha :P eigenlijk was ik gewoon de gene die geflipt bezig was :P ze waren wel wat meer gestresst dan normaal, maar toch verliep het héél goed. Ben er heel blij om!


    • Vind ik leuk 1
  19. Als er sneeuw in je ren ligt hoef je je al helemaal geen zorgen te maken denk ik. Hier begonnen ze er al aan te happen. Sneeuw ook water als het is gesmolten natuurlijk. :)

    Als het water heel sneller bevriest zou je een drinkbakje op een snuggle safe kunnen zetten. Dat helpt misschien ook wel.

    ja had ik gistrn ook gedaan! er lag sneeuw dus heb er wat van in hun drinkbakje gelegd

     

    Ik geef ze op vaste tijden water, en ze gaan eigenlijk direct drinken als ik het ze geef. Dit komt omdat ze de waterbak weleens omgooiden, en ik niet heen en weer bleef lopen om te blijven vullen. Eigen schuld, dikke bult. Zo heb ik het omgooien eigenlijk ook afgeleerd bedenk ik me nu..

     

    Je kunt het eens proberen. Twee keer op een dag water geven, bijv. 's ochtends en voordat het donker wordt. Bij mij gaan ze nu automatisch drinken als ik het ze geef, dus ze hebben dan wel vocht binnen. Groente bevat natuurlijk ook veel vocht.

     

    Een nachtje zonder water kan geen kwaad hoor.

    ik geef nu zoals jullie aanraden ook water op vaste tijden, helemaal hebben ze het nog niet door, maar ze staan wel meestal al aan hun drinkbakje als ze weten dat er water komt :P

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .