Ga naar inhoud

Bunnysgirl

Members
  • Items

    803
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Bunnysgirl

  1. Ja, ik zit tussen de zieke dieren, dat is absoluut waar. Dus ik kan er inderdaad niet echt een goed beeld van schetsen hoe vaak het precies voorkomt in de omgeving. Wel moet ik erbij zeggen dat de konijnen die ik in de DApraktijk zie, vaak wel de konijnen zijn die elk jaar netjes op controle komen, ingeent worden, etc. Kortom; het zijn dieren van mensen die (in de meeste gevallen) bij baasjes wonen die echt al goed opletten. Dan komt bij mij toch de vraag op hoeveel konijnen er aan 'onbekende oorzaken' overlijden - en in dit geval dan even met baarmoeder- en hieraan gerelateerde problemen in het achterhoofd. Ze worden immers nooit nagekeken door een DA, laat staan dat er sectie wordt verricht.

     

    Nouja, dat geldt natuurlijk voor heel veel ziektes en aandoeningen natuurlijk. En ik zal ook nooit beweren dat castratie een langer leven garandeert. Maar voor mij is een aanwezig en toch altijd paraat staande baarmoeder een tikkend tijdbommetje. Hoe groot de kans is dat dit bommetje af gaat weet ik natuurlijk niet, maar gekeken naar honden en poezen (waar wel veel meer onderzoek naar is gedaan, zeker bij teven), wil ik het risico niet lopen dat als mijn konijn een hogere leeftijd bereikt, dit bommetje alsnog roet in het eten gooit. Maar dat is dus gewoon mijn persoonlijke afweging.

    Wat betreft de vergelijking met de gebitsbehandeling; ja, bij een gebitsbehandeling spreek je vaak van acute noodzaak, in tegenstelling tot preventief castreren*. Maar ik bedoelde er meer mee te zeggen dat het risico van deze laatste operatie vaak zo enorm groot wordt gemaakt. Natuurlijk is er wel een risico en gaat het wel eens mis, maar dat gebeurt zo weinig bij kundige DA's, dat ik het risico wel durf te nemen. En daarbij zie ik verder ook weinig nadelen en vooral voordelen van castratie. Er is hierbij natuurlijk geen onderzoek bij konijnen gedaan naar de gevolgen van het castreren op lange termijn, maar ook weer gekeken naar andere dieren, vrees ik daar niet echt voor.

     

    Maar nogmaals, het is gewoon een heel persoonlijke keuze. En ook iets waarbij je gewoon naar elk konijn apart 'moet' kijken. Zo zou ik misschien twijfelen bij een konijn waarvan de levensverwachting door al bekende gebreken erg laag ligt. :)

     

     

    *hoewel ik preventief castreren dus niet iets zie waarbij een 'acuut' probleem wordt opgelost, zoals bij bijvoorbeeld een gebitsbehandeling, zie ik een actieve baarmoeder wel als een zeer waarschijnlijk potentieel gevaar. Ik geloof niet per se in die 80 procent, maar denk wel dat de kans toch best fors aanwezig is. Puur afgaande op verhalen van bijvoorbeeld Dollie en Aniek,  verschillende DA's (en dat zijn ook DA's die lang niet altijd voor preventieve ingrepen zijn. Zo ken ik er ook die bijvoorbeeld reuen het liefst intact zouden laten.), mijn eigen ervaringen (ook gekeken naar andere gezelschapsdieren), en mijn eigen onderbuikgevoel erbij. Dus nee, niet erg wetenschappelijk onderbouwd. Dat niet :P

    En daarom zit ik te denken moet ik wel doen of niet

  2. Ik heb dit nog wel eens in het hooi gevonden, maar de zak die ik nu heb, zit vol met deze dingen:

    2m76ooi.jpg

    (Sorry voor de vreselijke kwaliteit, maar ik heb momenteel enkel een iPod om foto's mee te trekken. Als het echt te onduidelijk is, probeer ik vanavond wel eens met de camera.)

     

    Omdat er zo veel in zit en ik totaal geen verstand heb van planten, vraag ik het toch eens voor de zekerheid. Weet iemand wat dit is en of het eetbaar is voor konijnen? 

     

    Oh ja, sorry als hier al een topic over gemaakt is, maar aangezien ik niet weet wat het is, kan ik het ook niet zoeken hier.

    Dit vind ik ook altijd ik weet ook niet zelf ze zeggen dat ontkruid is

  3. Fijn trouwens dat het naar omstandigheden goed gaat met Witje. Ik denk persoonlijk dat hij geen lichte longontsteking heeft maar een ontsteking van de (voorste) luchtwegen. Ik weet namelijk heel zeker dat als de infectie de longen in daalt, het konijn zal sterven. Dat hebben meerdere dierenartsen me verteld dus ik zou niet weten waarom ik dat hier niet zou mogen melden.

    Het is heel goed mogelijk dat Bunnysgirl de diagnose niet goed heeft begrepen of anders vertelt dan de precieze benaming van de dierenarts. Ik heb een dierenarts nog nooit 'een lichte longontsteking' horen zeggen. Dat is gewoon niet logisch want een longontsteking bij een konijn is nooit iets lichts en zo omschrijf je dat niet als medicus.

    Ik heb in mijn leven vier keer een konijn meegemaakt met longontsteking en die stierven alle vier binnen 24 uur (niet allemaal mijn eigen konijnen maar ook van mensen in mijn omgeving) al dan niet ingeslapen door de dierenarts. Lijkt me vrij dodelijke aandoening dan.

    ",,,zucht"
    • Vind ik leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .