Ga naar inhoud

Boefje

Members
  • Items

    3.835
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    3

Berichten die geplaatst zijn door Boefje

  1. 31 minuten geleden, Kimie zei:

    Ik heb de koelschijf wel weer opgegraven halverwege de ochtend, maar daarna werd ie weer begraven.

    Ik heb al verschillende plekken in het hok geprobeerd, dus ook al zandbergen overal gehad... Tips zijn zeker meer dan welkom om m succesvoller aan te bieden! 

    (Maar ik ben bang dat ze nu te hard gaan graven als ik m geef)

     

    Of kan het zijn dat ze de rechthoekige van beeztees minder fijn vinden dan een icepod? Want dan koop ik uiteraard de ronde voor ze!

    Misschien een oude kussensloop eromheen doen. En ze laten voelen dat het lekker koud is? 

    • Bedankt 1
  2. 46 minuten geleden, Jamesthebunnybutler zei:

    Bij mij ook 29 graden binnen. Ik vind het op zich nog wel te doen en de konijnen doen het ook best oke. Ik ben blij dat ik ze binnen heb gehaald want buiten is het veel minder goed te doen. 

    Hier is het nog 23.5 graden in huis. Buiten 37 graden. Het is nog te doen. Maar ik heb verder geen huisdiertjes waar ik me druk om hoeft te maken. Alles is hier pot dicht. Rolgordijnen naar beneden. Gordijnen ervoor. We hebben wel de ventilator aangezet op laagste stand. Hopelijk redden alle konijntjes en andere diertjes zich een beetje door de warmte heen. 

  3. 2 uren geleden, pakyakker zei:

    Mij niet storen hoor. Ik ben mijn kont aan het koelen.

     

     

    Ohja heeft iemand nog tips hoe ik toch wat aangekoekte keutels van haar achterwerk kan verwijderen? Ik mag niet eens wijzen naar de achterkant en ze loopt al weg. Laat staan keutels weghalen.

    20220718_160356.jpg

    Ik gebruikte altijd zo'n onderbak van een klein draagmandje waar wat ribbels op zaten voor het niet uitglijden. Deed laagje lauw water erin. Dat was letterlijk een kuipje. Dus geen lage randen. Deksel was boven. Hing mijn konijn over 1 arm heen met de billen in het water en de achterpootjes en met mijn andere hand weekte ik de poep eraf. Soms moest ik met mijn nagels wat haartjes voorzichtig doormidden 'scheuren' om de klontjes eraf te krijgen. En daarna de billen in een handdoek droogmaken en nijn even in de ren leggen. Mijn konijnen zaten binnen dus minder zorgen om vliegen. Bereid je wel voor op gestribbel. Natte kliederboel. Vieze handen en natte shirt en een klots vies poepwater in je mond. Yay. 

  4. Geen spuitje met naald uiteraard. Gewoon zo eentje wat je gebruikt voor medicatie of een speciale dwangvoerspuit die je bij dierenarts kan krijgen. Bij die kleinere spuitjes zou je het smalle puntje af kunnen knippen zodat het dwangvoer er doorheen kan. Of tuitje vergroten onder hete kraan en breinaald ofzo. Het is wel zaak dat je je konijn genoeg dwangvoeding geeft. Zodat het niet afvalt en de darmen niet stil komen te liggen. 

  5. Ik zou in dit geval zelf een second opinion vragen bij een andere dierenarts. Ik heb juist het idee dat ze last van dr gebit had en dat het oogje en neusje daarop een reactie is. In hoeverre is het gebit aangetast? Kan er een monster genomen worden van het pus om te kijken welke antibiotica nodig is? En dan behandelen met de juiste medicatie? Er zijn ook mensen hier op de site die een konijn met kaakabces (als dit het geval is) behandeld hebben. Ik denk dat je nijn gewoon veel pijn heeft door de ontsteking. Daarom niet eten. Pijnstiller en dwangvoeren is enige optie in dit geval tot het probleem verholpen is. Geef je geen eten kunnen de darmen snel stil komen te liggen en gaat je konijn daar eerder dood aan. Konijntjes zien er al snel heel zielig uit als ze pijn hebben. Maar ik zelf heb het idee dat er nog meer te doen is voordat je haar laat inslapen. Dwangvoeren kan met een spuitje en biks met water te weken en er een papje van maken. Heeft je dierenarts wel pijnstiller gegeven en dwangvoer? Naast antibiotica? Succes.

  6. 1 minuut geleden, Piku zei:

    Ow ik krijg nu net nog een foto, kijk dan! 😍

     

    Ik mag ze een dag eerder komen halen omdat het zo goed gaat, dus morgen heb ik weer mijn nijntjes terug.

     

    bloetje.jpg

    Aaaaahw poepies!! Leuk zeg. Mooie troost om weer twee droppies in huis te hebben. Geniet er van en uiteraard nog sterkte met het verdriet. Tegenstrijdig ik weet het. Maar je moet toch verder he.

  7. Ah wat een mooierds bijelkaar. 😊 gelukkig dat het goed gaat. Hopelijk heb je ze snel terug zodat het weer wat gezelliger is thuis. En logisch dat je Muffin heel erg mist. Dat is normaal toch. Maar je mag inderdaad blij zijn dat Monster weer een vriendinnetje heeft gemaakt en hij weer wat opleeft en niet meer eenzaam is. Trouwens die dame ziet er niet verkeerd uit hoor! Die oogjes lijken zo op de foto niet eens zo heel rood. Lijkt wel een lichtblauwe gloed te hebben. Of is dat toevallig lichtval ofzo?

  8. Plast je konijn wel gewoon? En dan niet kleine beetjes maar normaal? Dan krijgt je konijn waarschijnlijk genoeg vocht binnen via groenvoer. Maar over het algemeen drinken konijnen naast hun groenvoer wel gewoon. Misschien drinkt je konijn nu niet vanwege pijn of idd dat hij niet goed bij de drinkfles kan. Ik zou beide aanbieden. In een bakje en drinkflesje en het in de gaten houden. Mocht hij nou echt niet genoeg vocht binnen krijgen zou je een infuus bij de dierenarts kunnen vragen. Krijgt hij ook panacur en pijnstilling? Dat zijn de belangrijkste medicijnen voor een konijn met EC. Sterkte en beterschap voor je konijn.

  9. 14 uren geleden, Annasbeestenbende zei:

    Hoi! Gisteren ben ik met Hazel naar de dierenarts gegaan omdat ze wat diarree had. De dierenarts heeft haar onderzocht, er zat was eten in haar mond (wat daar niet hoorde te zitten, want ze was nog niet gevoerd) waarschijnlijk heeft ze haakjes. Dus binnenkort gaat ze onder narcose om de tandjes te slijpen/bij te werken. 
     

    ik vraag me af: wat kan ik na de behandeling doen om te voorkomen dat de haakjes terugkomen? Ik heb wel eens gehoord van trovet brokjes tegen haakjes, helpt dat? 

    Goed en veel hooi eten. Is vaak wel nummer 1 advies. Er zijn soorten hooi wat het gebit beter slijt. Voor de rest vraag ik me af of brokken echt heel veel helpt. Maar daar heb ik weinig ervaring mee. Dierenarts zei altijd nee ze moeten goed hooi eten. De enige echte manier.

  10. Pijn, hitte het kan allemaal. Nu mogelijk pijn van de operatie? Krijgt ze genoeg pijnstilling? En ja het zeker weten is wel belangrijk want een konijntje laten lijden is ook niet goed. Ik weet er helaas alles van om met rot nieuws bij de dierenarts weg te komen en de knoop te moeten doorhakken omdat het gewoon niet meer ging met mijn lieverd die ik al 11 jaar bij me had. Terugkerende nierstenen had ze.

     

    Veel sterkte. Ik hoop dat het meevalt. Maar de ademhaling wat je omschrijft had mijn konijntje door pijn van de blaas en nierstenen. Maar die kon van de pijn dan ook niet meer eten hoe graag ze ook wou en ze wou met rust gelaten worden. Jij verteld dat ze verder nog wel alles doet dus wie weet valt het mee. 

  11. Snap ik. Was die benauwdheid de reden waarom je naar de dierenarts ging? Zou het nog van de pijn zijn? Heeft de dierenarts haar luchtwegen niet gecontroleerd? Vreemd dat de dierenarts geen scan heeft geadviseerd voor die operatie. Je wilt toch wel weten wat er allemaal gaande is in dat lijfje voor je gaat lopen snijden. Ik begrijp dat je baalt en je alsnog zorgen maakt. Als ik jou was zou ik als ze nog benauwd is over een paar dagen toch voor een scan gaan. 

  12. 17 uren geleden, Piku zei:

    Dat is ook slim! Al krijg ik het spuitje vaak niet zonder bekvechten in enige proximiteit van de snoet.

     

    Muffin is weer thuis, alles is goed gegaan. Ze is wel meteen haar huisje in gekropen, ze is zichzelf nog niet maar dat is wel begrijpelijk. Was een knots van een tumor, ik heb hem gezien. Al de hele dag loop ik tw twijfelen of ik niet toch eerst een röntgen foto had moeten maken, want stel dat ze wel uitzaaiingen heeft was alles voor niks...Maar goed, ik heb bar weinig aan die gedachten op dit moment en vertrouw maar dat de dierenarts een goede inschatting heeft gemaakt.

    Gelukkig is alles goed gegaan. Wel heftig om te horen dat het zo'n grote tumor was en dat je nu eigenlijk niet weet of er uitzaaiingen zijn. Je zou alsnog een scan kunnen laten maken al weet ik zo niet wat de toegevoegde waarde ervan is idd. Alleen maar stress voor het beestje en spanning voor jou. Tenzij die uitzaaiingen ook nog te verwijderen zijn maar hoe ver wil je daar in gaan. Hopelijk knapt ze goed op en heeft de dierenarts alles weggehaald. Je zou nog kunnen vragen aan de dierenarts of hij of zij nog heeft gekeken voor uitzaaiingen tijdens operatie en hoe groot de kans is dat ze die heeft op plekken waar de dierenarts niet heeft kunnen kijken. Voor de rest maar gewoon het beste ervan maken en hopen dat het nu klaar is en ze nog wat mooie jaartjes voor de boeg heeft.

  13. Blijkbaar was het bij de vorige keer nog niet echt helemaal genezen. Maar soms kan het inderdaad zo blijven. Maar mijn konijn haar hoofdje stond ook heel scheef en ze keek ook met een oogje omhoog. Uiteindelijk toch weer goed gekomen. Mijn advies is langdurig panacur geven. Het is ook al bewezen dat het geen kwaad kan om langer aan 1 stuk door te geven. Vroeger zeiden ze dat het kwaad kon. Ik heb de eerste keer een paar maanden gegeven. Daarna kwam het wel eens terug. Uiteindelijk ben ik na de laatste keer niet meer gestopt. Of korte pauzes ertussen gehouden. Mijn konijntje is toch 11 geworden en vanwege terugkerende nierstenen had ik haar in laten slapen anders had ze nog wel langer geleefd. Ze was iets van 3 jaar toen ze voor het eerst EC kreeg. Ik wens je veel sterkte en beterschap voor je nijn. 

    • Bedankt 1
  14. Ik zou als t mogelijk is ook toch laten meebehandelen voor EC. Dit kan terugkomen bij stress. En ec en oorontsteking gaat ook wel vaak samen. Bovendien kan EC behoorlijk hardnekkig zijn en is maandenlange behandeling vaak nodig. Misschien heeft hij hier ook nog wel last van. Mijn overleden konijntje had chronische EC. Is er ook nog oud mee geworden maar moest wel met medicatie door blijven gaan. De eerste keer had ze ook oorontsteking erbij. Duurde drie maanden voor ze weer beter was. Ook scheef kopje. Is later weer recht gaan staan. Sterkte en beterschap. 

  15. Komen er alweer nieuwe haartjes? Zo lijkt het tenminste. Ik had ooit een konijn die had van stress zijn complete vacht verloren. Pootjes staartje alles kaal. Zo eng en dun. Ook alles onderzocht. Microscoop enz. Van alles geprobeerd. Was gewoon stress van ziekte, partner verloren, operatie gehad. Misschien is je nijn in de rui en begint het op zo'n rare plek? 

  16. Nou dat ene haakje zou wel pijn kunnen veroorzaken waardoor hij niet goed eet. Ook kunnen dierenartsen niet altijd zien of er meer haakjes zijn. Dat kan pas als ze onder narcose zijn. Ook vraag ik me af of hij ook onbeperkt hooi krijgt want dat hebben konijnen echt nodig. Vooral ook om de tanden en kiezen te slijten. Er zitten ook veel vezels in die goed zijn voor de darmen. Hoeveel biks geef je per dag? Weet je hoe zwaar jou konijn zou moeten wegen? 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .