Ga naar inhoud

Saf

Members
 • Items

  22.767
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Berichten die geplaatst zijn door Saf

 1. hopelijk gaat het snel wat beterder!

  @michaela23 ik heb gekeken vond wel een leuk logement een stuk goedkoper als het hotel maar besloten dat ik toch maar terug rijd. Mijn autootje is RIP gegaan, hopelijk ergens volgend weer weer een andere oud gebakje. En ben aan het sparen om mocht ik een leerplek vinden dat de studie dan hopelijk ook financieel haalbaar word om te gaan doen. Dus gewoon op en neer helaas. 

 2. Hop-pa! sjiek. Nu eens kijken of er nog een hotelkamer is voor de mannetje of toch op en neer rijden.  Amersfoort ben ik opzich zo maar is ook wel gezellig om niet diezelfde avond terug te hoeven.

  • Vind ik leuk 1
 3. Ik weet dat we daarom ooit voor de wok gekozen hebben. Ook eens pannenkoeken gaan eten (volgens mij naar een derentuinmeeting?) Maar danxzit je op een vaste plek en praat je uiteindelijk alleen met die net naast je zitten.

  Kan ook super gezellig zijn natuurlijk. En met verplaatsen moet je wel een beetje overleggen niet dat de ander even eten gaat en. Bij terugkomst verder wil gaan met gesprek en er iemand zit. Moet niet vervelend worxen :)

  komt vast goed toch. :)

  • Vind ik leuk 2
 4. je kunt het altijd proberen en kijken hoe ze reageren. Wie wont er op dit moment in het hok/ren waarin je wilt gaan koppelen? en is die territoriaal of valt dat juist erg mee?

  Soms koppel ik juist bewust niet op neutraal terrein. is een beetje afhannkelijk van de karakters van de konijnen. 

 5. Gewoon gaan. Ben zelf 2 of 3/ jaar niet meer geweest maar was altijd onwijs gezellig. Het gros "ken" je al een beetje van hier dus dan is het als je nagaat ook een stukje minder eng. 

  Kwam laatst met opruimen van mijn externe HD nog foto's tegen van de eerste paar keer de wok en andere meetings. Brings back good memories

  • Vind ik leuk 3
 6. Potverdorie zeg wat een lastige situatie.

  Het zou kunnen dat de ruzie begonnen is omdat het ene konijn zoek werd en zwakker was dan normaal. Je ziet dan vaker dat het andere konijn dqar gebruik van maakt als het ware. Zeker bij half wilde zie je dat vaak.

  Twee voedsters is een combinatie die altijd een beetje op kiepen staat. Als er iets voorvalt slaat het vaak om in vechten.

   

  Wat je zou kunnen proberen is als stunt helemaal beter is zexnog eens proberen samen te zetten? Kijken of het weer klikt. 

 7. samen zetten op neutraal terrein. Ondertussen je hok en ren goed poetsen met dettol. 

  Bij het samen zettne observeren hoe het gaat. bouwt zich geen spanning op op neutraal terrein zou i kze gewoon samen laten. NIet te snel terug zetten in het vertrouwde hok. Ik zeg altijd beter een nacht te lang op neutraal gebied dan een paar minuten te kort en dat je dan weer heibel in de tent hebt

 8. Het wisselt heel erg. Als het hormonaal gestuurd gedrag is zie je dat een castratie vaak maakt dat, dat gedrag een stuk afneemt. Als het een andere oorzaak heeft veranderd er doorgaans niet. In ee nenkel geval veranderd het gedrag van de voedster ten nadele (in ieder geval vanuit het baasje bekeken)

 9. Als verjaardagskado van mijn vrienden kwam je samen met zus Sies in 2009 bij mij wonen. Nog in de volle overtuiging dat jullie twee zusjes waren werd je Wies genoemd. Pas in de zomer bleek dat je toch wel degelijk een rammetje was en doopte we je Ties.

  11649_zpsba19fe98.jpg

  Je was een echte allemansvriend zeker andere konijnen vond je altijd leuk en gezellig en met koppeling was je altijd erg gemakkelijk. Een vijftal met Petran, Sjan, Lies en Sies vond je geweldig. Sjan was echt je maatje altijd samen lui zijn. Want lui zijn en vooral niet teveel doen was iets waar jullie heel goed in waren.

  DSC08676_zps84ac29fb.jpg

  IMG-20140117-WA0011_zps70aff82c.jpg

  Toen Petran dood ging kwam Semmie in de groep.

  397347_132745116845995_389964223_n_zps92fbc5a4.jpg

  Een wat lastigere koppeling en Semmie kan nog wel eens wat fel naar je zijn zeker als je weer eens ziekjes was. Je pasteurella stak soms de kop op, soms longontstekingen en natuurlijk je vergroot hart altijd toch een beetje mijn zorgenkindje geweest.

  En toen je meeste noemenswaardige stunt in najaar 2012 je brak je achterpoot. Hoe je het voor elkaar gekregen hebt geen idee maar het is je gelukt. Stoer als altijd deed je gewoon je ding om maar niet te laten werken dat je pijn had. hok in en uit springen en noem maar op terwijl je poot 90 graden de andere kant op stond. Lastige keuze wat te doen. Besloten werd om de poot te amputeren. waar je snel van opknapte. Je deed je ding met je 3 poten en leek een erg tevreden konijn.

  545304_276638149123357_121075529_n_zps63da0a4e.jpg

  Omdat Semmie te fel was als je wat had besloot ik je de groep op te delen. Jij met Sjan aan een kant van de tuin en Semmie, Sies en Lies (die al snel daarna overleed) aan de andere kant. Sies sprong soms nog over de afrastering om haar broer te bezoeken.

  Sjan en Jij waren onafscheidelijk en lagen altijd samen.

  526589_358447254275779_969676333_n_zps5b0062b4.jpg

  Helaas ging ook Sjan dood en kwam Marie hier wonen een ouder lief dametje waarmee je ook al snel maatjes werd.

  484876_376489942471510_1948917103_n_zps51776871.jpg

  Niet snel daarna ging ook Semmie dood en zo werd jij weer herenigd met je zusje. Een super leuk en hecht trio werden jullie.

  1466260_469955259791644_706053097_n_zpse1073139.jpg

  Maar deze week Ties ging je weer harder reutelen, je longen deden weer vervelend. Je natte neus kwam weer terug en gisteren leek je niet minder te steunen om je rechter voorpoot. Je at nog gewoon, kwam je knuffel halen maar ik was ern iet gerust op. Van morgenvroeg meteen gaan kijken en ik vond je liggend op je zij. Niet meer in staat goed vooruit te komen. Je voorpoot diagonaal tegenover de geamputeerde poot deed niets meer. Je probeerde nog gewoon je dingen te doen en niet op te geven maar je had ontzettende pijn ik zag het aan je Je kon niet meer.

  Lieve Ties mijn kleine eeuwige brokkenpiloot en zorgenkindje. Dit ritje naar de dierenarts zou je laatste zijn. Je hebt mij zoveel liefde gegeven en zo vaak me laten verbazen hoe veerkrachtig konijnen konden zijn en wat een levenslust je had. Maar deze keer was het zelfs voor mijn Ties te sterk.

  Ties ik ja missen grote vriend. Nooit meer jou hooft tegen de mijne om een knuffel te halen, nooit meer je gekke lighoudingen, nooit meer Ties. Maar voor jou ook geen pijn mer, niet meer ploeteren maar rust.

  Ties rust zacht lieverd.

  27618_zpsd6ddbc17.jpg

 10. Potverdikkie wat een klote begin van het nieuwe jaar zeg en dan nog zo onverwacht. Mooie kleine lieve otje wat was je toch een prachtige dame een konijn wat meestal niet zo op de voorgrond ging staan maar juist daardoor was je zo'n mooie en leuk konijn.

  Je bent wel eens bij mij komen logeren en je was zo'n konijn wat je in je hart sluit als je het ziet. Vaarwel lieve Otje.

  Loura ontzettend veel sterkte!

 11. Je bent geen stresskip maar wrss stuur je onbewust toch signalen naar pluis waardoor ze op die manier reageerd. Dat zie je erg vaak dat konijnen sterk op het gevoel of gemoedstoestand van de eigenaar reageren. Dat is een van de redenen waarom het soms erg goed werkt de koppeling van je eigen konijn als het ware uit te besteden. Zeker als het een wat moeilijkere koppeling is.

  Je leest soms de meest vreemde conclusies die mensen bij moeilijke koppelingen trekken maar in erg veel gevallen is mijn ervaring dat je veel minder ver moet zoeken en dat de oplossing vaak in kleine dingen ligt die in eerste instantie niet opvallen.

  De foto ziet er al goed uit. Gaat helemaal goed komen.

 12. Ik denk dat emilyrose erg goed kan helpen. Klinkt als een situatie waar ze ervaring mee heeft. Heb zelf haar meegeholpen met koppelingen juist omdat zoals ze al aangeeft jezelf soms onbedoeld signalen afgeeft.

  Ik moest ook meteen haar denken toen ik de situatie las. Ik reageer niet veel meer hier lees vooral nog alleen mee en in dit geval wilde ik toch even reageren.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .