Ga naar inhoud

dierenvriend1

Members
  • Items

    174
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door dierenvriend1

  1. ja, ik ben toen ook heel lang verdrietig geweest,

    ik dacht dat t mijn schuld was, omdat ik meteeen naar de da had moeten gaan toen ik vond dat het konijntje iets rustiger was..

    ze dronken en eten kort van te voren wel nog, maar heb t niet vlak van te voren geweten, alleen bij t tweede konijntje, die at niet meer...

    maar t ging ook allemaal zo snel

    het was 11 uur toen ik thuis kwam van de da toen het eerste konijntje was overleden (' s avonds) en 's ochtends ben ik om half 7 opgestaan om te kijken hoe t ging met mn overgebleven nijntje, daar ging toen nog alles goed mee, en toen mn moeder om 9 uur ging at ze niks, en is ze dus naar de da gegaan..

    ik vind het inderdaad raar dat de da dit niet gezien heeft...

    of gevoelt ikw eet niet

    ik ga in ieder geval niet terug daar,

    maar t was de enige waar ik snel bij terecht kon

  2. hmmmm,

    oke, dankjulliewel

    eigenlijk waren de konijntjes helemaal niet gestresst toen ik ze thuis in hin nieuwe hokje had laten wennen

    ze kwamen zelfs uit zichzelf bij mij op schoot..

    ik merkte wel al toen ik thuis kwam dat in van de konijntjes vrij rustig was, maar zocht hier verder niks achter omdat het ook gewoon kon zijn dat t kwam omdat ie nu nog beter gewent was ofzo...

    en nog geen 4 uurtjes erna lag deze al op haar zij erg zwaar te ademen, toen zijn we meteen naar de dierentarts geracet..

    en hebben t andere konijntje ook meegenomen, daar was toen volgens de dierenarts nog niks mee aan de hand..

    maar de dag erna reageerde ze niet toen mn moeder hooi ging geven terwijl ze normaal echt meteen begon te eten ze zat daar maar rustig toen is mijn moeder meteen naar de da gegaan en toen constateerde die dat zij hetzelfde had hij had het toch echt over een uitdroging aan de darmen..

    maar ze zou nog gered kunnen worden aangezien ze wel nog recht op zat, helaas heeft ook zij het niet overleeft..

    en ik begin steeds meer aan die da te twijfelen!!!!!

    bedankt allemaal voor de reacties!

    ze hadden trouwens geen diarree niet eens bdk keutels te zien...

  3. Hallo allemaal,

    vorig jaar heb ik twee nieuwe konijntjes gekocht die helaas allebij binnen een week zijn overleden, ik had ze bij een dierenwinkel gekocht, wat ik nu dus nooit meer doe (alleen nog gedaan bij mijn twee nieuwe konijntjes, toen wist ik nog niet dat dit eigenlijk niet helemaal verantwoord is..)

    De oorzaak van de dood waren uitgedroogde darmpjes,

    ze dronken wel allebij dus daar kon t niet aan liggen,

    nu vroeg de dierenarts aan mij of ik ze appel had gegeven maar ze kregen toen alleen nog maar hooi...

    hij zei dat in appel namelijk iets zit dat konijntjes ook in zich hebben, maar als ze er te veel van krijgen kunnen de darmpjes dus uitdrogen..

    nu lees ik hier vaker dat mensen appel geven aan hun konijn

    dus ik weet het niet meer????????

    alvast bedankt :)

  4. hallo allemaal,

    Ik heb twee lieve konijntjes,

    een van mijn konijntjes (KNABBEL) drinkt volges mij best wel weinig...

    gister toen ik thuis kwam om 4 uur ongeveer heb ik het water van de konijntjes verschoond, en vanochtend had ze maar 10 ml op, dat misschien ook nog wel er uit kan zijn gedruppelt, omdat dat flesje meteen druppelt als je tegen het hok aan stoot..

    Het andere konijntje(BABBEL) ( zit op een andere plaats, nee kunnen elkaar niet zien, zaten eerst wel samen maar dat ging niet goed.)

    drinkt wel, maar ook niet heel veel, in ieder geval wel meer als mijn andere konijntje..

    wat nu ook nog zo kan zijn is dat het eerste konijntje waar ik t over heb(KNABBEL), altijd zo weinig heeft gedronken maar dat me dat nooit opviel omdat het andere konijntje alles op dronk..

    maar nu zitten ze dus apart en drinkt ze niet tot vrij weinig..

    Is dit slecht voor ze? Of drinken konijntjes altijd zo weinig?

    Of verschilt dit van konijntje tot konijntje?

    alvast bedankt.

    Ik geef ze trouwens nu wel meer groente als eerst(wel opgebouwd) en in groente zit ook vocht, maar ik weet niet of dit zoveel vocht is dat ze minder kunnen drinken, ze krijgen iedere morgen een halve wortel, en als ik thuis kom een beetje komkommer of wat paardenbloemen...

  5. hallo allemaal,

    ik had hier op bb gezien dat ananas goed voor konijntjes was, en dat ze het ook erg lekker vinden.

    Ik heb mijn moeder meteen een ananas laten halen, nu heb ik allebei mijn nijntjes ongeveer 4 kleine stukjes ananas gegeven, maar ze eten het allebij niet.. kan dit nog komen? en heb ik teveel gegeven voor een eerste keer?

    alvast bedankt..

  6. dat is inderdaad wel vreemd,

    zowiezo super dat 3 mannen samen kunnen,

    maar daar gaat het niet om,

    heb je het hok al eens helemaal ontrijnigt, met azijn, etc.?

    misschien zit er wel een bacterie op het hok ofzo?

    verder zou ik ook niks weten.. maar dit zou wel kunnen zijn waarom het steeds terug komt.. ik heb mijn hok ook helemaal moeten schoonmaken toen ze een virus kregen...

    en ik denk dat je aan de dierenarts moet vragen of een konijntje met diarree toch die behandeling mag krijgen.

  7. ja, hier heb ik ook al aan gedacht.

    Ik zal dan eerst zelf geld moeten gaan bij verdienen want mn moeder wilt niet alles betalen, behalve als het echt te maken heeft met een ziekte, die snel behandelt wilt worden, dus het is niet zo dat we te weinig geld hebben. En ook niet dat we niet gedacht hebben over zo een beestje!

  8. Syfilis wordt bij konijnen veroorzaakt door de bacterie Treponema parluiscuniculi. De overdracht gebeurt door direct contact. Een rammelaar kan zo meerdere voedsters besmetten. Heel vaak zijn rammelaars dragers van de ziekte zonder dat ze symptomen vertonen. Door likken aan de pijnlijke en ontstoken geslachtsorganen kan het konijn ook zijn/haar lippen besmetten, met korsten rond de lippen en neus als gevolg.

    De behandeling is relatief eenvoudig en bestaat uit 3 wekelijks injecties met penicilline, waarna de ziekte meestal voorgoed verdwenen is. Let wel, het is belangrijk dat alle contactdieren meebehandeld worden !!

    ik weet niet of het een groep was/is van 4 voedsters en een ram? en dat een van de voedsters is overleden of juist de ram? maar misschien heb je hier iets aan..

    en ik denk dat het syfilis is, t is namelijk besmettelijk en hij/zij heeft ook korsten dit duit allemaal op syfilis maar zeker weet ik het natuurlijk ook niet.

    En een konijn met diarree heb ik vrij weinig verstand van, daar kan ik je niet bij helpen, ik weet wel dat mijn konijnen hardere keutels krijgen van hooi dus ik zou alleen tot bijna alleen maar hooi geven, maar dat doe je al zie ik.

  9. haha, nouja maakt niet uit hoor!

    en sorry van de leeftijd dit klopt helemaal niet

    ik heb ze al sinds vorig jaar mei, vraag me niet hoe ik er bij kom dat ik ze pas een half jaar heb, de tijd gaat snel zullen we maar zeggen :$

    maar misschien zitten ze dan alsnog in de puberteit????

  10. De DA wist zeker dat het twee vrouwtjes waren, en als ik zelf kijk zijn het ook twee vrouwtjes, ik weet dat dit geen kundig iets is, daarom ga ik geslachtscontrole laten doen. En als de DA zegt dat het twee vrouwtjes zijn... dan ga ik er ook van uit dat dat zo is, t ging de eerste periode immers goed

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .