Ga naar inhoud

Kim1982

Members
  • Items

    242
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Kim1982

  1. Wij hebben vorige week ons vrouwtje van 6 jaar laten steriliseren/castreren, ze kwam ook uit de opvang. Dit is helemaal goed gegaan!

     

    (Ze hebben wel knobbels gevonden maar dat is allemaal verwijderd, is afwachten of het verwijderen voldoende is of dat het toch foute boel is, maar we gaan van het positieve uit)

    • Vind ik leuk 1
  2. Dat klopt inderdaad dat het dan niet uitgezaaid hoeft te zijn, dat maakt de keuze nu ook moeilijk waar ik goed aan doe, van de ene kant wil ik het wel weten en van de andere kant hoeft het niets te betekenen als het niet uitgezaaid is. 

    Zou wel zeker willen weten dat als het foute boel is en wel uitgezaaid of ze dan toch te helpen is. Niet dat ik tzt erachter kom dat ze bij een andere dierenarts/kliniek wel te helpen zou zijn geweest als ik eerder erbij zou zijn geweest, dan zet ik liever nu iets in gang dan dat ik te laat zou zijn. 

  3. Sinds 2 maanden hebben we een vrouwtje uit de opvang van 6 jaar, zij was nog niet gesteriliseerd. Ons mannetje is gecastreerd, dus daar hoefden we het niet voor te doen. Maar hebben haar laten steriliseren omdat dat wordt geadviseerd ivm grotere kans op baarmoederkanker, ontstekingen etc. Zij had geen klachten. Vorige week donderdag is zij gesteriliseerd. Op de linker en rechter uterushoorn zat een knobbel, wat op een gesteelde vleesboom leek en er zaten endometrale cysten op beide uterushoornen (ik heb het verslag want anders zou ik die termen niet weten). Alles is weg genomen en hebben ze voor me bewaard voor als ik het zou willen laten onderzoeken.

    De dierenarts gaf aan als het toch iets van kanker is ze eigenlijk niets kan doen. Alles is verwijderd, baarmoeder ook en meer kan zij niet. We hebben wel nog longfoto's laten maken omdat als het foute boel is het kan uitzaaien naar de longen. Bij de longen waren alleen witte puntjes te zien wat waarschijnlijk verkalkingen zijn. 

    Heeft iemand dit al eens meegemaakt of wat zouden jullie doen? 

    Ik kan het weefsel wel laten onderzoeken, maar stel het is foute boel dan kunnen we verder niets en is het afwachten hoe het met haar zal blijven gaan. 

    Maar is het zeker dat er dan verder niets meer te doen is? 

    Heb op internet gelezen en herken niets bij haar van de kenmerken die bij baarmoederkanker horen. 

  4. Ik had 2 konijnen, een vrouwtje en een mannetje. Helaas is het vrouwtje eind augustus op 11 jarige leeftijd overleden :-( 

    Ik ben op zoek naar een vrouwtje via bv. de dierenbescherming of een konijnenopvang, zodat hij niet alleen is. (Hij is een binnenkonijn wat bij goed weer in de tuin mag, dus hij zit nu gelukkig niet alleen buiten in een hokje). 

    Maar wat ik graag zou willen weten is of je kunt zien dat een vrouwtje gesteriliseerd is? Bij de omschrijving op internet staat namelijk vaker dat ze op straat gevonden zijn en gesteriliseerd en dan denk ik hoe weet je dat als het diertje op straat is gevonden... 

  5. Wat vervelend zeg dat ze er zoveel last van heeft gehad 😞

    Hier heb ik tot nu toe eerst 2x per dag 2 druppels per oor van die monoclean oorreiniger moeten doen een week, toen zijn we terug gegaan naar de dierenarts en nu sinds een week 2x per dag 1,25 ml monoclean per oor

    Onder de microscoop zagen ze in het oorsmeer ontstekingen, een beetje gist maar geen bacteriën, daarvoor zou monoclean goed moeten werken

    Maar het gaat mij te langzaam of ik ben te ongeduldig dat kan ook 

    En wil haar gewoon helpen dat ze er zo snel mogelijk vanaf is 

  6. Een van mijn konijnen (hangoor) bleef maar knarsentanden en de dierenarts heeft een oorontsteking vastgesteld, oorsmeer is via microscoop onderzocht. 

    Ik moet nu 2 maal daags in elk oor 1,25 monoclean oorreiniger doen en als er viezigheid naar boven komt weghalen en ze krijgt pijnstiller. 

    Heb al gelezen dat het heel diep kan zitten. Het gaat me alleen te langzaam en ik vroeg me af of iemand ervaring ermee heeft of dat het toch beter is dat ze een lichte sedatie krijgt en dat ze bij de dierenarts de oortjes verder proberen schoon te maken. 

    Ze is 11 jaar en weet niet of het beter is om het lichaam het zelf te laten oplossen dmv die monoclean en dat ik geduld moet hebben of dat we toch die lichte sedatie moeten doen 

  7. Het is eigenlijk een echt vloerkleed wat we bij de bank hebben liggen, dus niet een stuk voor hun afgezet in de woonkamer, vloerkleed hoort bij het interieur, begrijp je wat ik bedoel?

    Het hele vloerkleed is knaagbaar in zijn ogen 😞

  8. Het is eigenlijk een echt vloerkleed wat we bij de bank hebben liggen, dus niet een stuk voor hun afgezet in de woonkamer, vloerkleed hoort bij het interieur, begrijp je wat ik bedoel?

    Het hele vloerkleed is knaagbaar in zijn ogen 😞

  9. Het is eigenlijk een echt vloerkleed wat we bij de bank hebben liggen, dus niet een stuk voor hun afgezet in de woonkamer, vloerkleed hoort bij het interieur, begrijp je wat ik bedoel?

    Het hele vloerkleed is knaagbaar in zijn ogen 😞

  10. Wie heeft er tips? Het volgende is het geval: mijn konijnen wonen binnen en bij goed weer mogen ze uiteraard in de tuin. 

    We hadden eerst een vloerkleed met hele kleine lusjes, waaraan 1 van de konijnen knaagde met als gevolg dat steeds als hij eraan had geknaagd last van zijn darmpjes kreeg en ik infacol moest geven.

    Uiteindelijk ander vloerkleed aangeschaft, jute/kokos achtig en daar bleef hij netjes vanaf, alleen heeft door dat vloerkleed volgens mij het andere konijn last van haar pootjes gekregen (sore hocks), doordat het kleine vierkantjes zijn en daardoor drukverschil op haar pootjes ontstaat, vooral als ze van de bank op het vloerkleed springt. 

    Dus wij weer een nieuw vloerkleed besteld: laagpolig en zonder lusjes, zodat voor beide konijnen het vloerkleed geen kwaad kan.

    Vloerkleed gisteren opgehaald en het konijn wat knaagde begon vrijwel meteen weer te knagen en nu ben ik dus bang dat hij weer darmproblemen gaat krijgen. 

     

    Hoe kan ik ervoor zorgen dat hij niet aan het vloerkleed knaagt? 

  11. Ok dankjewel, er staat op internet dat je 4x per dag 4 druppels mag geven. Hoe weet je of bv. 2x per dag 4 druppels ook voldoende is? 

    Is voor een autorit van 2 uur, ze hebben al vaker in de auto gezeten en dat gaat prima, maar aangezien 1 van de 2 al wat ouder begint te worden en ik dit product tegen kwam, dacht ik misschien ter ondersteuning wel fijn om te geven. 

  12. We gaan het proberen en in de gaten houden, bedankt voor het meedenken 😊 

    4 uur geleden zei Rifca:

    @Evee Bedankt voor de uitleg. Boterhammen..daarvan wisten we 15 jaar geleden volgens mij al wel dat dat niet zon goed idee is 😉 Gelukkig dat de hoeveelheid in brokjes normaal gesproken geen probleem is! Ik zal het iig onthouden mocht Faya toch weer problemen krijgen. 

     

    @Kim1982 Ik geef mijn oudje die aan mag komen dus de FibaFirst brokjes, en luzerne. (Dat ze er van aankomen is vooral zichtbaar bij een van zijn vriendinnen😶) Veel vezels is voor jouw konijn extra belangrijk denk ik. 

     

  13. Het konijn van 10 jaar mag wat aankomen, je voelt haar ruggengraat beter dan bij het andere konijn. Ze is altijd gevoeliger voor groenvoer en brokken geweest. Maar het lijkt nu vaker prijs te zijn met zachtere ontlasting dan "vroeger", dat heeft ze dan 1x per dag en de rest van de dag de normale ronde keuteltjes, er zit soms wel 1 langwerpig keuteltje bij. 

    Volgens dierenarts luie darmen en begint toch een beetje een ouder dametje te worden. 

    Vandaar dat ik ander voer wilde proberen om te kijken of ze er dan minder last van heeft. 

    Als jullie andere tips hebben, dan hoor ik het ook graag, bedankt alvast! 

  14. Bedankt voor jullie reacties, dan ga ik de graanvrij bestellen. 

    Van de fitafirst heb ik die oranje, krijgen ze als "snackje" die oranje heb ik toen besteld ivm witte aanslag die 1 van de 2 af en toe uitplast. 

    Je hebt ook nog de groene fitafirst toch? 

     

    De graanvrij kwam ik tegen op internet en dat die beter voor de darmen zou zijn en dat leek me vooral voor het konijn met de zachtere ontlasting een idee om te proberen of het daardoor minder wordt. Ze heeft verder vooral normale keuteltjes, maar geregeld 1x per dag zachtere ontlasting. 

  15. Ben van science selective 4+ langzaam aan het overstappen naar science selective graanvrij (had nog voorraadje van de 4+ liggen, dus die wilde ik eerst opmaken). 

    Ben ze nu beetje bij beetje aan de graanvrij aan het laten wennen en ze zijn enthousiast 🙂 ik wil deze week een nieuwe voorraad bestellen, maar weet nog niet welke van de 2.

    Mijn konijnen zijn 7 en 10 jaar oud, vandaar de 4+ weet iemand of het dan wat uitmaakt voor welke van de 2 brokken je kiest? 

    Konijn van 10 jaar heeft volgens de dierenarts luie darmen en vaker last van zachtere ontlasting, de ontlasting heb ik ook laten onderzoeken, maar niks verontrustends gevonden. Mij lijkt de graanvrij voor haar een goede keuze (wat ik erover heb gelezen) maar weet niet of beide konijnen dan stoffen gaan missen ofzo die ze met de 4+ wel binnen zouden krijgen. 

     

    Wat lijkt jullie de beste keuze? 

    • Vind ik leuk 1
  16. We hadden als afscheiding met de buren een taxus haag, deze hebben we tot aan de grond weg gesnoeid. Daarna is er een bedrijfje gekomen om de stammetjes van de haag een stukje uit te graven en te versnipperen, zodat een houten schutting geplaatst kon worden. 

    Nu is mijn vraag of iemand weet of stukjes versnipperd hout/stukjes wortel van een taxus haag ook giftig voor konijnen zijn? 

    Uiteraard hebben we alles zoveel mogelijk opgeruimd, maar we blijven stukjes tegenkomen.. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .