Ga naar inhoud

Nijntje_Hummer&Gizmo

Members
  • Items

    782
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Nijntje_Hummer&Gizmo

  1. Ik ga naar Dierenkliniek Dukenburg, voor mij (en de diertjes) lekker dichtbij. De konijnkundige dierenarts daar, neemt echt de tijd voor je. Als ik ergens aan twijfel, bijvoorbeeld het gewicht van 1 van de konijnen, dan doet hij daar niet moeilijk over en zet het konijntje meteen op de weegschaal. Hij leeft ook mee met de dieren, toen Gizmo overleden was vond hij dat erg vervelend.

    Ik vind het moeilijk om te zeggen of ze duur zijn of niet, ik weet niet zo goed wat "normale" prijzen zijn. In mijn ogen valt het wel mee.. Ik vind het belangrijker dat ze goede zorg krijgen dan dat het zo goedkoop mogelijk moet.

  2. Dankjullie voor de opheldering! Bij de volgende enting zal ik de DA nog wel even lastig vallen met een paar vragen.

    De konijnen krijgen iedere dag een afgewogen hoeveelheid Hopefarms biks, vers water, vers hooi en een portie groente die bestaat uit: Andijvie, witlof, bleekselderij, radijsjes, wortelloof, soms een stukje wortel of fruit.

    Wat ik me nu dan wel ineens bedenk is dat Bratley best vaak in de rui is. Het lijkt soms maar niet op te houden.. Ik probeer zoveel mogelijk plukken te verwijderen, maar het kan natuurlijk wel zo zijn dat hij dan nog steeds te veel haar binnen krijgt.

  3. Hallo allemaal,

    Laatst had Bratley, rammetje, weer eens last van gas. Het viel me al op dat hij daar best vaak last van heeft (lees: 4 keer per jaar). Ik ben meteen naar de dierenarts gegaan en hij heeft Bratley helemaal onderzocht. Nu blijkt dat Bratley een haakje op zijn kiezen heeft, de DA vond het niet zorgwekkend maar het kan wel de reden zijn voor zijn gasaanvallen. Ik moest het in de gaten houden.. (Ik heb wel een konijnkundige dierenarts)

    Nu heeft Bratley de laatste paar weken nergens last van, eet als een konijn dat denkt dat hij nooit te eten krijgt. Maar toch zit het me niet lekker. Wat is jullie ervaring met haakjes? En hoe snel groeit zoiets?

    Dankjewel!

  4. Bratley is weer de oude. Hij keutelt ook weer! Alleen zijn het wel kleine keuteltjes. Momenteel voer ik hem alleen groenvoer met prozyme.

    Hij zit nu lekker onder de bank met zn vriendinnetje, hij is wel een beetje bang voor mij.. want ik ben natuurlijk degene die hem af en toe onder de bank weg haalde om hem medicijnen te geven. Maar dat trekt vast wel bij! :D

    Ik ben echt enorm blij dat hij er weer bovenop is! Want gisteren zag het er toch wel slecht uit.

  5. Naar welke dierenwinkel ga je altijd?

    Ik weet dat verschillende ook (vaak gratis) nagels knippen.

    Weet het in ieder geval van de Ark van Noah. (Bergendalseweg?)

    Ik ga naar Huisdiervoordeel, maar als ik naar een dierenwinkel kan, kan ik net zo goed naar de DA gaan :)

    Nu eerst maar even zorgen dat Bratley weer de oude is.

  6. Weer even een update.

    Met Bratley gaat het al iets beter. Inmiddels een paar keutels gevonden. Deze kan je weliswaar op 1 hand tellen, maar dat is al meer dan de afgelopen 12 uur. Hij eet nog niet zelf. Ik heb inmiddels olvarit wortel, peterselie, witlof, andijvie en bleekselderij geprobeerd (dit eet hij normaal ook) maar hij neemt nog niks aan.

    Ik heb wel wat middeltjes in huis genomen, zoals Paraffine olie en Infacol.

    Ik heb wel het idee dat hij zich beter voelt want als ik hem nu wil voeren stribbelt hij behoorlijk tegen en hij loopt ook weer een paar rondjes in de kamer.

    Ik zal nog eens proberen te masseren :)

  7. Hee lieve BB-ers,

    Gisternacht merkte ik dat Bratley niet helemaal zichzelf was. Hij liep nog wel rond en at ook nog goed. Ik heb hem ook nog wat water zien drinken. Dus ik dacht dat het niets was.

    Omdat ik me toch zorgen maakte ben ik er vanmorgen vroeg uit gegaan om te kijken hoe het met hem was. Ik kon hem eerst al niet vinden, hij bleek in de kattenkrabton te zitten, hij was koud en voelde zich duidelijk niet goed. Hij gaat steeds anders zitten en heeft nog niet gekeuteld. Ook hoor ik borrelgeluiden uit zijn buikje komen. Een massage heb ik al geprobeerd maar daar rent hij echt voor weg.

    Ik heb meteen een kruik warm gemaakt en hem vanalles voorgezet (van groente tot hooi) maar hij nam niets aan. Ik heb hem meteen pijnstilling gegeven en ben begonnen met het dwangmatig toedienen van vocht (met een spuitje), dit nam hij dan ook gulzig aan. Inmiddels heb ik hooithee gemaakt en ik zie net dat hij dat zelfstandig drinkt. Ook probeer ik er een beetje dwangvoeding in te krijgen.

    Natuurlijk heb ik ook de DA gebeld, en wat een verrassing... de konijnkundige DA heeft geen dienst dit weekend. Dus kreeg ik iemand anders aan de lijn. Hij vertelde me dat ik goed bezig was en dat hij eigenlijk niet zoveel kan doen, ik zou een beetje olie door zijn dwangvoer kunnen doen. Daar heb ik nou nog nooit van gehoord of over gelezen. Weten jullie of dit echt kan? Of moet ik toch echt op zoek naar een andere DA?

    *zucht*

  8. Nou fotootje gemaakt hoor! Niet dat je er veel wijzer van word... maar ik heb wel een foto. Ik heb ook eens gekeken naar de nagels van Muffin, die laat dat net iets makkelijker toe. Al wilde ze me wel heel graag weg hebben haha. Maar ik vermoed dat ze toch echt te lang zijn. Ik zal vandaag of morgen opzoek gaan naar een nagelschaartje en dan zal ik het eerst samen met mijn vriend proberen. Al vind ik het wel heel sneu voor Bratley, die krijgt een hoop stress te verwerken.

    De voorpootjes van Bratley.

    sl380003.jpg

  9. Hey!

    Ik heb al eens gevraagd hoe je de nageltjes van een konijn moet knippen. Maar nu vraag ik mij af wanneer, ik denk dat de nagels van zowel Bratley als Muffin te lang zijn, omdat ze binnen lopen. Maar wanneer zijn nagels nou te lang? Hoe kan je dat zien?

    Ik durf de nagels van Bratley niet te knippen, hij is nog steeds aardig panisch als je hem vastpakt (dus doe ik dit ook nooit) en een aai over zijn bolletje gaat hem eigenlijk ook al te ver. Dus nagels knippen ... Liever niet! Ik wil best met hem naar de dierenarts gaan om ze te laten knippen, maar ik wil daar straks niet voor niks staan en Bratley onnodig veel stress bezorgen. Dus als iemand mij wat informatie kan geven :mdr:

  10. Ik vond in de dierenwinkel een speciaal kammetje voor dieren die in de rui zijn. Het werkt echt perfect! Het is een kammetje met lange en korte puntjes. Kan geen plaatje vinden.. Dus ik hoop dat mn uitleg genoeg is :P

  11. Hahaha .. en ik maar denken dat de DA mij bijzonder vond :P.. Valt dan toch weer een beetje tegen!

    Ik heb nog even op de verpakking gekregen en wij hebben SS voor jonge konijntjes meegekregen (ze zijn nu 4 en 5 maanden oud ongeveer) en daar staat op dat het het beste onbeperkt gegeven kan worden. Heb jij een verpakking voor volwassen konijnen?

    Ik heb inderdaad die voor volwassen konijnen. :) Ik merk wel dat de nijnen SS wel lekker vinden. Af en toe krijgen ze wat bij de groente. En dan gaat de SS zelfs nog voor de groente :he:

    Ik wil nog even kijken hoeveel SS kost en hoe dat zit met de juiste hoeveelheid. Dan stap ik misschien wel over :)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .