Ga naar inhoud

max

Members
  • Items

    1.664
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door max

  1. snoepjes weglaten... bakje pas vervangen of aanvullen met brokjes als het toegestane gewicht voor die dag echt op is... dus niet allerlei extra's gaan aanbieden... hooi is het allerbelangrijkste voor een nijn.. je zou ook een da kunnen vragen naar de tanden te kijken.. verder zou het te maken kunnen hebben met het verharen? zijn ze helemaal uitgehaard en hebben ze normale keutels?

  2. maar ze keutelt toch gewoon? waarom moet ze dan primperan? snap het nut er neit echt van. Primperan (of primperid) wordt gegeven als de darmen stil liggen om ze weer aan de gang te krijgen. Als de darmen gewoon werken heeft het helemaal geen nut

    precies, helemaal mee eens! misschien een idee om helemaal terug te gaan naar de basis met je nijn. Water, hooi en eventueel wat veilige groentes (als ze dat al gewend was) zoals witlof en andijvie, spinazie etc... zeker geen wortel, snoepjes en zomaar handjes ss.. ze kan dan al snel te veel krijgen en haar hooi en bdk laten liggen...

    hoe is het verder nu?

  3. zo.. wij zijn gisteren ook weer met de nijnen bij de da geweest... was een hele toer om ze vriendelijk, toch dwingend in het reismandje te doen, maar uiteindelijk gelukt! daar zaten ze dan, stijf tegen elkaar aan...ach gossie... bij de da ging het prima, altijd een lieve vakkundige da, ze waren kerngezond, de enting ging prima, en de nagels hoeften niet.. waren netjes afgesleten doordat ze op stenen lopen...

    eenmaal thuis allebei languit bijkomen en elkaar likken...hahah..ze voelden zich echt vies blijkbaar... 20 euro betaald voor twee nijnen, best netjes volgens mij... het geeft mij in elk geval wel een goed gevoel dat ze twee keer per jaar gechecked worden..

  4. het is inderdaad misschien niet ideaal, maar even moet wel kunnen.. al is het wel belangrijk dat je ze maar een klein beetje geeft en ze echt eerst alles op laat eten voordat je nieuw voer geeft. Verder veel hooi erbij en sla en wortels zijn niet de beste groentes om te geven hoor! tenminste gewone sla niet en wortel met mate... rucola sla kan wel weer prima. Witlof en spinazi en andijvi zijn betere keuzes..

  5. wat vervelend dat je problemen hebt met je nijn... Floor heeft het ook een keertje gehad en kreeg hetzelfde advies als jouw konijn. Alleen heb ik ze niet gescheiden, maar samen naar de benedenverdieping en ren verplaatst. Na een aantal dagen carprofen ging het veel beter en inmiddels is ze er helemaal weer bovenop. Wat ik vreemd vind bij jou is dat ze achter scheef loopt? Ik zou zelf dan toch de da nog eens vragen? eet ze verder goed en hoe is haar ontlasting? Ze gebruikt het pootje wel, da's mooi, ben benieuwd hoe ze het straks zonder de pijnstilling doet....heel succes met je nijn meis!

  6. Liever onbeperkt en veel meer hooi dan biks!

    Als je eens ziet hoeveel mijn konijnen aan biks krijgen, dat is bijna niks!

    bij mij hetzelfde hoor! ze eten vooral groentes en hooi en een beetje biks..

  7. volgens mij is het prima dat je een jong konijn onbeperkt voer geeft, maar je zou natuurlijk wel iets minder kunnen geven om te testen of ze dan ook wat meer hooi gaat eten.. ook zou je je nijn alvast langzaam kunnen laten wennen aan groentes...postzegelformaatje van bv witlof of andijvie... als de poep goed blijft kun je gaan opvoeren..

    succes!

  8. Het ziet eruit zoals hier de urine eruit ziet!

    Hij is gewoon zijn terretiorium aan het afbakenen.

    Veel plassen en sproeien hoort daarbij!

    Door de sneeuw zijn ze hun vertrouwde luchtjes kwijt en dus doet hij het net zolang tot hij het weer ruikt!

    dit lijkt mij ook het geval... die sneeuw is vreemd , dusss volplassen maar.. dan ruikt het weer lekker naar hun eigen vertrouwde luchtje...;)

  9. Ik heb recent nog contact gehad met de DA om een mogelijke breuk te bespreken.

    Hier werd er toen nog wel op gesteund en bleek het uiteindelijk om een verstuiking te gaan.

    Wat je nu moet doen (zeker tot je naar een DA kan) is hem zo klein mogelijk oplsuiten zodat hij indien er een letsel is, het niet erger maakt.

    Bij een breuk ik het wel belangrijk om er snel bij te zijn. Dus ik zou ten laatste morgen echt naar de DA gaan.

    Succes!

    ik sluit me hier helemaal bij aan... mijn floortje heeft het een aantal maanden geleden ook gehad...schrok van iets en rende heel onhandig haar trappetje op.. gebruikte het pootje niet, maar leek geen pijn te hebben en at ook gewoon... ik heb toen direct de da gebeld en kreeg pijnstilling in de vorm van zoete druppels mee en moest haar in een veiligere, kleine omgeving tot rust laten komen.. na 3 dagen was het helemaal over...

    dus.. zou gewoon zo snel mogelijk naar de da gaan en checken!

    succes!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .