Ga naar inhoud

2Mupjes

Members
  • Items

    62
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door 2Mupjes

  1. Oke bedankt voor de tip.. ben echter op gemegd overgestapt omdat ik steeds een bakje met biks moest weggooien omdat ze het gewoon nauwelijks aten.. ik maakte me zorgen dat ze te weinig zouden eten. Hoe zijn die maiskolven die ze bij de welkoop verkopen? of is mais ook niet goed voor ze?

  2. Het is van het merk Kenner (wordt verkocht bij de Welkoop). Ik doe het altijd in een bewaarton dus heb de zak niet meer.

    De konijnen zijn absoluut niet de dik.. ze lopen de hele dag vrij rond in een ren van zo'n 10 m2 en ze hebben een hok met twee etages en krijgen dus voldoende beweging.

  3. Ze eten idd ook wel gras, broccoli, blaadjes van het een of ander.. vind persoonlijk wel dat ze gevarieerd en gezond eten. Ze eten niet van dat gemengde voer met die gekleurde dingen die door moeten gaan voor wortel enzo.. wel de duurdere ipv de supermarkt. Dus met pitjes en dingetjes

  4. Ik geef gemengd konijnenvoer gemixt met dwergkonijnenvoer omdat ze de biks niet eten maar zo wel genoeg binnen krijgen. Ze eten liever mais en zaden etc. Verder krijgen ze af en toe een halve appel of een stuk droog brood en hooi. Ik voer ze 1 x per dag 2 handjes voer. 1 handje per konijn dus.

  5. Ons Britt loopt al twee ochtenden achterelkaar de eerste 20 minuten rond met een pluk stro aan haar kont als we haar naar buiten doen. Halverwege verliest ze die wel, maar ik maak me er wel zorgen over. Kan ze nu niet goed uitpoepen of blijft het in haar haar plakken? Ze is verder super vrolijk aanwezig, ze springt in de lucht en rent achter haar vriend aan. Verder drinkt ze genoeg. Het eten van beide is wel wat minder de laatste week.

    Afgelopen vrijdag zijn ze beide geent tegen Myx. Zou dat er iets mee te maken kunnen hebben?

    Heeft iemand hier ervaring mee?

  6. Misschien dat jullie het wel herkennen, maar Britt en Finn eten ontzettend weinig sinds het zo koud is buiten. Ik hoef niet eens iedere avond bij de voeren.. er ligt dan nog veel in hun bakje. Ik geef ze iedere dag een broodkorst en een stukje appel/broccoli of wortel.. Dat eten ze dan weer wel. Verwen ik ze nu teveel of hebben ze gewoon wat minder energy nodig omdat het zo koud is en ze hun hartslag heel laag hebben? Wie kan mij antwoord geven? De konijnen van mijn ouders eten ook niet zoveel meer.

  7. Ja! gister een klein hapje appel en een knaagje brood (wilde nog geen voer) en later wat hooi. Ook vannacht heeft hij goed gegeten en gedronken. Zijn drinkflesje is aanzienlijk minder gevuld dan gister. Hij heeft gekeuteld maar nog niet geplast. Waarschijnlijk doet dat zeer. Hoelang moet ik die kruik er bij blijven leggen? Ik merk dat Finn het liefst in het nachthok zit. De 'kruik' heb ik in het gewone hok liggen maar hij zit er niet meer tegen aan.

  8. ohh veel sterkte nijn.. het gaat allemaal goed komen. Ik ben gister ook onder het mes geweest en ik heb diezelfde dag nog gegeten en gedronken. Vandaag heb ik zelfs gekeuteld. Ik voel me een stuk beter alweer, maar nog wel onder de indruk van alles. Laat je vrouwtje je maar goed verzorgen :) Veel beterschap alvast.

    Liefs Finn

  9. Ff update: Finn is weer terug. Het is allemaal goed gegaan. Hij lijkt nog wat duf uit zijn ogen te kijken en is nog een beetje onder de indruk van alles. Hij wilde niet in zijn hok dus heb ik hem in het reismandje gelaten en daar wat eten neergezet en zijn drinkfles eraan gehangen. Hij staat nu in de woonkamer op tafel, kan hij mooi naar buiten kijken. Straks doe ik Finn in zijn hok. Volgens de assistente kon hij beter op kranten dan op stro/zaagsel. Ik heb een handoek op de kranten vindt ik warmer. :)

  10. Mijn Finnetje wordt vandaag gecastreerd. Ik heb hem om 8.45 bij de DA naar binnen gebracht. Arme ziel. Hij leeft al een poosje gescheiden van Britt. Ze waren hier beide niet blij mee. Gelukkig wordt Finn nu geholpen en kan hij over een tijdje weer naar zijn vriendinnetje. :love:

    Ik heb hier op het forum gezocht voor tips voor de na-zorg van Finn.

    Ik heb alleen buitenhokken en heb het kleine buitenhok waar Finn tijdelijk woont in de garage (met ramen) gezet bij de verwarming. Als bodembedekker heb ik zaagsel/een krant en een handoek als toplaag neergelegd. Ik heb een bakje met voer, pluk hooi en water binnen bereik. In het nachthok waar hij zijn behoefte normaal doet heb ik wel een laagje stro. Dit is zacht stro en prikt niet. Ik hoop dat ik het zo een beetje goed heb gedaan. Mocht iemand nog tips hebben dan hoor ik het graag. Finn wordt om 14.15 opgehaald als alles goed is gegaan.

    Ik heb meerdere malen een katten castratie/sterilisatie meegemaakt, en ben erg benieuwd hoe het bij konijnen gaat na de tijd. Ik vindt het erg spannend moet ik zeggen.

  11. Mijn konijntjes rennen nu lekker vrij rond in de tuin, deze is geheel bunny proof ;)

    Nu regent het vandaag een beetje, en toen het eerder opklaarde heb ik ze snel naar buiten gedaan voor hun dagelijkse portie beweging. Nu begon het net weer te regenen (kon ik niet op buienradar zien!), maar ze wilden niet in hun hok. Ze zaten tussen de planten verscholen maar zijn toch best nat geregend ondanks dat ze zo hun hok in hadden kunnen gaan. Zag er best wel maf uit. Nu zijn we er maar achteraan gaan rennen om ze in het hok te krijgen en dit is met veel moeite gelukt. Kan het kwaad dat ze nat zijn geworden en wat kan ik nu eventueel doen? Ze zitten verder droog en hebben geen last van wind..

    Alvast bedankt voor de reacties

  12. Wat een dotjes trouwens, kan familie van mijn Viera zijn :-).

    Ze hebben iets eekhoornachtigs.

    Ik zou ze in ieder geval direct scheiden. Nu de ene in het onderste deel van de kooi doen uit nood! En zsm een kooitje bij marktplaats halen en tegen je dierenarts zeggen dat ze vanaf 4 maanden gecastreerd kunnen worden.

    :) heb met de dierenartsenpraktijk hier gebeld eerder vandaag, ze doen het liever niet eerder dan 5 maanden ivm de narcose ofzo.. mja klant is koning lijkt me, dus ik moet nog even 5 weken wachten voor ze 4 maanden oud zijn. Heb al geboden op een hok, voor 17,50 mag ik m ophalen. Ga ik zeker doen, als het niet voor nu is, dan wel voor over 4 weken.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .