Ga naar inhoud

smurfkuh

Members
  • Items

    885
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door smurfkuh

  1. Dankjewel :) De planten komen uiteraard op een hoge veilige plek te staan. Ben alleen bang dat wanneer er een blaadje op de grond valt en ik niet thuis ben die 2 vreetzakken van mij het meteen oppeuzelen :') Dat is dus wel een nadeel van konijnen in huis zonder kooi/hoi :')

     

    Hopelijk weten andere misschien nog meer planten :)

  2. Heeft iemand toevallig een lijst met veilige kamerplanten ? Ik wil namelijk wat grote kamerplanten voor in huis kopen maar alles wat ik uitzoek staat op de giftige lijst...
    Een lijst met konijnvriendelijke kamerplanten zou de zoektocht een stuk handig zijn.. Iemand enig idee welke grotere kamerplanten konijn vriendelijk zijn?
     

  3. Ik heb zelf wel zo'n vermoedden wat het kan zijn. Al mijn vorige koppelingen duurde erg lang (lees: 4 maanden) De een zat los 24/7 en de andere (nieuwe) zat in een kooi met ren gedurend die 4 maanden. De klik tussen Bubbles & Bailey was al gelijk zo goed dat bailey maar erg kort in de kooi&ren heeft gezetten. Misschien wel te kort.. !??!

    Ook is bailey opgegroeid met een berg speelgoed. Misschien is ze gewoon niet meer tevreden en wat uitgekeken daarop ?

    Of toch misschien hormonen ?

    Ik heb nu de keuken zo ingericht dat ze snachts daar samen kunnen zitten. Overdag kunnen ze gewoon los want dan zijn ze toch niet actief en slapen ze voornamelijk. Ikzelf ben eigelijk ook 24/7 thuis, en ze krijgen enorm veel aandacht. Zal wat worden als ik dadelijk (nouja als ik ooit nog eens aan werk kom :s) weer 40 per week werk.

  4. Koop een supersoaker met een groot bereik? :he:.

    Nee geintje, lastige situatie. Misschien kan je het proberen door met je voet te stampen of hee! te roepen?

    Bij mijn konijn werkt het nog weleens om met mn vingers te knippen, maar ook niet altijd.

    Een keer hard stampen en roepen deed ik in het begin, maar na zo'n 3 weken werkte dat ook niet meer :(

    Eigenwijs konijntje...

  5. Ja, de plantenspuit is ook niet mijn ding...dat lees je meer op het forum.

    Na 2x geloofden ze het bij mij altijd wel...dan maar nat...en daar werd mijn vloer ook niet blij van...en voor mij betekende dat ook weer droog maken van de vloer.

    Maar je kan het best proberen natuurlijk, nooit geschoten is altijd mis....

    Ja ik denk dat dat bij Bailey ook wel het geval zal zijn.. Heb je nog meer tips ?

  6. Oke niet achteraan hollen, maar hoe kan ik de plantenspuit dan toepassen ? Ik hoef alleen maar van mijn stoel op te staan als ze iets stouts heeft gedaan en ze rent al weg. Als ze niets stouts doet blijft ze gewoon zitten hoor :P Het lijkt nu wel dat ze me gewoon aan het uitdagen is, door dat hard weghollen...

  7. Het ergste is, ze weet heeel erg goed dat ze die dingen niet mag.. Als ze iets doet wat niet mag, en ik sta op maakt ze al dat ze weg komt. Om mij vervolgens 10 minuten achter haar aan te laten hollen om dr te straffen :erf:

    Maar ik moet haar dus eerst straffen met de plantenspuit en vervolgens belonen ?

    Ben de woningbouw nu overigens wel dankbaar dat ik de tegelvloer er niet uit mocht slopen en er ook niets overheen mag leggen. Wilde namelijk een witte houten vloer, waarschijnlijk had ik nu dan een half opgegeten doorgegraven vloer :whistle2:

  8. Hmzs misschien de tijd van het jaar ? hahaha nee vast niet. De plantenspuit is inderdaad een goed idee, dat kan ik nog wel eens gaan proberen! Kan het verder geen kwaad ? Niet dat ze er verkouden door word ofzo ? Mijn huis nog meer konijnproef maken, word lastig of ik moet mijn bank + meubels buitengooien en zelf voortaan op de grond gaan zitten :P Een stuk afzetten word helaas ook lastig in dit kleine rot huis.

    Moet zeggen dit was inderdaad wel even schrikken toen ik smorgens opkwam!

    u66j.jpg

  9. Bailey een super leuk konijntje om te zien, ook samen met Bubbles. Maar Bailey sloopt werkelijk alles. Zoals vele hier weten ben ik geen fan van konijnen in een hok, daarom lopen ze bij mij 24/7 los door huis (ben werkloos dus heb er alle zicht eigelijk op) Het begon bij mijn muren, Bailey heeft hele gaten in mijn vlakke muur gemaakt.. Nu zijn mijn huren omringt met tralies. Toen begon ze aan mijn meubels, die zijn nu ingepakt met kleden. Vanacht is ze op de salontafel gesprongen en heeft de bovenkant 'bewerkt' en zojuist heeft ze een gat getrokken in mijn leren bankstel... En je kunt nu dus wel snappen dat ik het zat ben.

    Dit is het eerste konijn dat mijn huis zo toetakelt, dit gedrag heb ik nooit eerder bij een konijn gezien. En ik krijg het haar maar niet afgeleerd. Als ze iets stouts doet kreeg ze een tikje op haar neus maar dat haalde niet uit en nu gaat ze in de traliekooi die er inmiddels 1-2 maanden staat, maar dit vind ze ook niet erg. Vind het vooral erg sneu voor Bubbles want hij zich nu wel weer elke keer alleen :(

    Ik heb bergen speelgoed voor haar in huis, en wissel elke keer af met wat ze krijgt. Hier speelt ze wel mee maar mijn hele huis inrichting blijft interessanter.

    Bailey is een voedster van 5,5 maand en nog niet gecastreerd. Dit gaat wel gebeuren maar wegens financiële reden, is dat nu nog niet mogelijk.

    Heeft er iemand nog tips om dit gedrag af te leren, wil haar liever niet in een hokje al zie ik nu helaas geen andere oplossing meer :(

  10. Kleine update. Het gaat super tussen Bubbles & Bailey, er was meteen een klik. Heb daarom ook geen hulp oid nodig gehad. Ze wassen elkaar, liggen naast elkaar te slapen, eten uit elkaars voerbak, zitten samen in elkaars hok. Kortom het gaat super. De opvang waar Joy vandaan komt heeft nu op de site staan dat Joy gesteriliseerd word.

    xlay.jpg

  11. Joy had ik al afgeleerd dat ze niet meer aan mijn meubels zat :) Ze zat overigens gewoon los in de keuken dus niet opgesloten in een kooi! Er stond alleen een hek voor de keuken ingang zodat ze niet bij Bubbles kon. Maar dat ze elkaar nog wel konden zien & ruiken. Ze had wel 3x2 meter om vrij los te lopen!

    Ik heb eerder een jong (8 weken) konijn aan een oudere man gekoppeld, dit heeft ook wel even geduurd maar naderhand waren ze onafscheidelijk. Heb die voedster ook laten steriliseren, niet vanwege het gedrag maar vanwege de kans op baarmoederproblemen.

    En Boefje je reactie over dat konijnen geen speelgoed zijn, vind ik een gemeen overkomen. Ik snap ook wel dat het geen speelgoed is, en dat een konijn konijn moet zijn. Joy is terug gegaan naar de opvang omdat ze elkaar dood zouden vechten, niet omdat Joy niet in mijn huishouden zou passen. Ik had haar namelijk al afgeleerd om niet aan de meubels ed te zitten! Het konijn waar ik mijn oog op heb laten vallen komt overigens OOK uit een konijnenopvang!

    En daarbij was Joy een schat als je alleen met haar was, wel wat schuw maar wel echt super lief! Had liever ook gehad dat het zou klikken. Maar elkaar dood laten vechten oid doe ik niet aan! Het moet wel voor beide konijnen leuk blijven!

  12. Joy had ik al afgeleerd dat ze niet meer aan mijn meubels zat :) Ze zat overigens gewoon los in de keuken dus niet opgesloten in een kooi! Er stond alleen een hek voor de keuken ingang zodat ze niet bij Bubbles kon. Maar dat ze elkaar nog wel konden zien & ruiken. Ze had wel 3x2 meter om vrij los te lopen!

    Ik heb eerder een jong (8 weken) konijn aan een oudere man gekoppeld, dit heeft ook wel even geduurd maar naderhand waren ze onafscheidelijk. Heb die voedster ook laten steriliseren, niet vanwege het gedrag maar vanwege de kans op baarmoederproblemen.

    En Boefje je reactie over dat konijnen geen speelgoed zijn, vind ik een gemeen overkomen. Ik snap ook wel dat het geen speelgoed is, en dat een konijn konijn moet zijn. Joy is terug gegaan naar de opvang omdat ze elkaar dood zouden vechten, niet omdat Joy niet in mijn huishouden zou passen. Ik had haar namelijk al afgeleerd om niet aan de meubels ed te zitten! Het konijn waar ik mijn oog op heb laten vallen komt overigens OOK uit een konijnenopvang!

  13. Vandaag Joy terug naar de opvang gebracht. Ze was zo bang tijdens de rit ernaar toe, zo sneu :( Vind het echt heel jammer dat het niet klikte.. Misschien had ik buiten gewoon iets voor dr moeten bouwen, ze was eigelijk veelste leuk om terug naar de opvang te gaan :(

    Ben er nu denk ik wel achter waarom ze zich zo gedraagt. Ze is namelijk zo bang en ik vermoed dat ze zich daarom zo dominant opstelt.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .