Ga naar inhoud

Laura020

Members
  • Items

    446
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Laura020

  1. Vanmiddag zijn de 3 dames langs geweest. De eerste dame was pittig, vond Benny niet zo prettig. Met de 2de dame ging het en stuk beter, wel wat snuffelen en de dame Summer heet ze liep lekker rond, die vond het wel gezellig. Benny ging ook lekker eten toen ze samen liepen dus positief. Zij is ook gebleven. In de derde dame had Benny niet zo veel interesse meer. Volgens mij was hij moe en zat voornamelijk in de hoek met zijn rug naar de dame. 

    Benny en Summer zitten nu naast elkaar in aparte kooien met panelen ertussen. Ze worden op de rustige methode gekoppeld, dat wilde ze graag vanuit de opvang. Ze zoeken contact tussen de tralies door. Dus lijkt positief. 

    Benny gooide zich in zijn kooi al snel op zijn zij dus hij voelt zich in ieder geval happy.

    Ik hoop dat de liefde snel gaat groeien :-)

    • Vind ik leuk 2
  2. Hallo allemaal,

    Na een tijd niet actief te zijn geweest heb ik een vraag voor jullie omdat ik mij zorgen maak..

    Benny zijn vriendin is vorig week zaterdag overleden. Hij heeft afscheid genomen en leek het redelijk goed te doen. At goed, nam sprintjes en maakte binkies. Sinds gister eet hij minder hooi, vanavond ook minder brok. Ik heb echt het idee dat hij erg eenzaam is. Het is geen konijn dat van aandacht houdt, 2 aaitjes en hij gaat er weer vandoor. Hij woont buiten. Sinds dit weekend, misschien wel eerder komt hij niet meer boven in het nachthok. Vandaag ook erg rustig, misschien door de wind minder trek in beweging.

     Aanstaande donderdag komen er 3 dames langs voor een speeddate. Dit kon helaas niet eerder. Wat kan ik doen om te zorgen dat hij de tijd door komt voordat hij straks helemaal niet meer eet. ?? Help 

    Alvast bedankt voor de reacties.

  3. Hoi allemaal,

    Ben een tijd niet actief geweest maar wil graag jullie mening, ideeën hebben.

    Ik ben vorige week dinsdag met Benny naar de da geweest omdat hij ietwat een traanoog had. Iets wat wit zag ik in zijn ooghoek alleen was dat droog. Zijn oograndje was iets roder als normaal. Hiervoor terra cortril zalf gehad (antibioticum zalf). Oog was niet beschadigd. Omdat zijn andere oog ook wat vloeide moest ik beide ogen zalven voor 10 dagen. Klachten moesten na een dag of 3, 4 over zijn. Natte ogen leek minder maar beide oograndjes werden roder. Heb morgen weer contact met de da die we gezien hadden, die was er net niet meer...

    Heb ook donderdag een afspraak staan om te enten maar dat voelt zo niet prettig.

    Benny eet goed en is levendig. Vandaag minder maar lijkt bang te zijn voor de storm... Ik heb vandaag zijn renmomentje niet gezien ;-)

    Ik heb net een nieuw album aan gemaakt en een foto geplaatst. Weet niet hoe ik een link moet plaatsen :-( Momenten zijn Benny zijn ogen normaal geopend andere momenten wat kleiner.

    Hij is vorig jaar ook geënt en zijn vriendin heeft nergens last van. Omdat hij goed eet verwacht ik niet dat het vanuit de kiezen komt. Da heeft daar niet naar gekeken vorige week.

    Alvast bedankt Voor jullie reacties :-)

  4. Gelukkig valt de urine brand mee en is het nog niet echt open. Doordat de vacht daar nu weg is heb je wel eerder kans op open plekken maar las dat je het al regelmatig checkte, en door de sudocreme beschermd blijft.

    Is het een idee als je helemaal gestopt bent met de de dexamethason om pijnstilling te geven wellicht dat ze zich daardoor beter gaat voelen?

    Heb je al fibafirst geprobeerd? Als optie voor wat extra's..

  5. Ach er zijn meer dieren die hun ontlasting eten en voor konijnen is het nu eenmaal erg belangrijk waarom geen handje helpen ;-)

    Wel balen zeg dat het nog niet wil met klaver...het is zo lastig waar je goed aan doet en dat maakt het zo moeilijk! Gelukkig heeft ze zelf nog de wil.

    • Vind ik leuk 1
  6. Wat goed dat je andere da hebt geraadpleegd. Inderdaad als ze zo ziek is, is operatie wel nodig om beter te worden. Zonder zou ze het waarschijnlijk ook niet gaan redden.

    Ik heb in het verleden ook 2 voedsters laten castreren die minimaal 8 jaar waren. Hun aten ook steeds niet. Bij de een was het erger dan de andere maar zijn er beide goed doorheen gekomen.

    Heel veel sterkte en beterschap voor je nijn!

  7. Net je verhaal gelezen. Wat lastig zeg! Goed dat je naar een andere da bent gegaan!

    Ik had ook een konijntje dat veel dronk en gewoon water uitplaste. Ook het water van het infuus kwam er zo weer uit. Die had medicijnen voor EC gehad maar wellicht had hij ook problemen als diabetes. Hij is er niet meer..

    Ik hoop dat het de druppels aanslaan! Ik weet ook niet beter dan EC niet aan te tonen is in het bloed... Dus ben benieuwd ik hou je topic in de gaten.

    Beterschap voor ze.

  8. Pff zeg wat een verhaal. Mijn eerste gedachten is ook EC. Mijn konijntje had ook ineens een scheef kopje en een kwartiertje later was dit weer weg en had ook blaas/nier problemen. Symptomen kunnen wisselend aanwezig zijn.

    Fijn dat er in ieder geval gewerkt wordt aan de blaasontsteking. Hou in je achterhoofd dat het ook EC kan zijn en opper dit aan de da mocht de antibiotica niet voldoende baten.

    Beterschap voor je nijn!

  9. Gister na het toedienen van de medicijnen, leek hij een soort te pruttelen, toen hij even bij was gekomen was dit weer over. Hoorde hem net weer niezen en zijn vriendin ook lichtjes. Normaal zitten ze erg veel op het gras te eten maar dat doen ze ook niet echt op het moment. Hij eet wel weer gelukkig. Toch lijkt hij zijn neusje vaker te poetsen, ben bang dat het in die richting gaat...

    Om 14.00 uur weer een afspraak ook Roos maar even na laten kijken en Benny gelijk nog maar temperaturen, kijken of de koorts is gezakt. Vindt dit zelf altijd lastig om te doen. Zo voor het weekend wel prettig.

    De dierenarts(en) vindt ik wel KK, ze vallen onder de sterkliniek. Nu zegt dat ook niet alles. Maar heb vertrouwen in deze.

    Volgens mij werkt de enrofloxoral ook voor de blaas, deze heb ik eerder ook voor Sam gehad.

    Wordt vervolgd...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .