Spring naar bijdragen

Laura020

Members
 • Aantal bijdragen

  446
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Laura020


 1. Dank je wel lienappelsien.

  ik kan hok/ren niet groter maken omdat ik deze kan niet overdekken ivm vreemde katten. Ook zouden zich mogelijk kunnen uitgraven. Dat is namelijk 'gras'. Er ligt wel gaas onder maar dat is kippengaas, bijten ze zo door.. Vind ik een eng idee. 

  het is zo jammer want ze genieten zo van die ruimte.. Vrijdag komt het gastgezin kijken waar Summer vandaan komt misschien hebben hun nog ideeën. Het gaat gelukkig beter als gisteravond. Nu zitten ze vaker weer gras te eten bij elkaar. Ik zie gewoon liever een happy stelletje


 2. Hallo allemaal,

  eind maart begin april zijn we begonnen met de koppeling van Benny en Summer. Dit ging allemaal prima. 

  5 mei zijn ze naar buiten verhuisd, het oude hok/ren van Benny. Allemaal prima tot gisteravond, ze hadden ineens ruzie... De plukken haar van Summer vlogen in het rond. Ze hebben het begin een paar dagen als we thuis waren alleen 1 stuk ren gehad inmiddels de hele tuin daar Summer geen ervaring had met katten. Als we weg zijn en in de nacht zitten ze in het hok/ren van 2,60 x 80 met een bovenstuk van 80x 80. Beide zijn 1,5 kilo konijnen. Als ik terug denk vond ik zo nu en dan wel eens een pluk haar dus is niet van 1 moment, maar gister was echt vechten gelukkig zonder verwondingen..

  Zoals ze tegen elkaar doen is het mijn idee echt de rangverdeling. Zitten bijv tegenover elkaar en willen allebei gewassen worden. Zij geeft niet doe dus jaagt hij achter haar aan. Hij probeert niet te rijden, zij wel soms. Hij was de baas naar mijn idee. En lijkt nu dat zij het wil overnemen. Hij wast haar wel maar zij nauwelijks hem... Summer is niet geholpen. Gelijk afspraak voor as dinsdag gemaakt maar gaat dit helpen. Heb nauwelijks geslapen constant op de camera gekeken die op het hok staat gericht. Ze vloog steeds weg als hij in de buurt komt. Gelukkig gaat ze het gevecht niet aan maar ik denk dat zij wel degene is die moet opgeven. In de tuin hebben ze alle ruimte om te vluchten maar durf ze daar niet te laten ivm veel vreemde katten in de buurt.

  hij lijkt overigens niet territoriaal.

  hebben jullie eig idee waar dit vandaan komt, of het met hormonen te maken kan hebben? Dit geeft weer zoveel stress voor hun en mij...

  alvast bedankt


 3. Vanmiddag zijn de 3 dames langs geweest. De eerste dame was pittig, vond Benny niet zo prettig. Met de 2de dame ging het en stuk beter, wel wat snuffelen en de dame Summer heet ze liep lekker rond, die vond het wel gezellig. Benny ging ook lekker eten toen ze samen liepen dus positief. Zij is ook gebleven. In de derde dame had Benny niet zo veel interesse meer. Volgens mij was hij moe en zat voornamelijk in de hoek met zijn rug naar de dame. 

  Benny en Summer zitten nu naast elkaar in aparte kooien met panelen ertussen. Ze worden op de rustige methode gekoppeld, dat wilde ze graag vanuit de opvang. Ze zoeken contact tussen de tralies door. Dus lijkt positief. 

  Benny gooide zich in zijn kooi al snel op zijn zij dus hij voelt zich in ieder geval happy.

  Ik hoop dat de liefde snel gaat groeien :-)

  • Vind ik leuk 2

 4. Het gaat gelukkig nog steeds goed met Benny, al zijn zijn keutels iets kleiner en harder dan normaal. Kan van het minder eten komen.. Maar dan moet dat echt komen van minder hooi eten, de rest gaat gelukkig op. Morgen komen de dames voor de speeddate, ben heel benieuwd...


 5. Hallo allemaal,

  Na een tijd niet actief te zijn geweest heb ik een vraag voor jullie omdat ik mij zorgen maak..

  Benny zijn vriendin is vorig week zaterdag overleden. Hij heeft afscheid genomen en leek het redelijk goed te doen. At goed, nam sprintjes en maakte binkies. Sinds gister eet hij minder hooi, vanavond ook minder brok. Ik heb echt het idee dat hij erg eenzaam is. Het is geen konijn dat van aandacht houdt, 2 aaitjes en hij gaat er weer vandoor. Hij woont buiten. Sinds dit weekend, misschien wel eerder komt hij niet meer boven in het nachthok. Vandaag ook erg rustig, misschien door de wind minder trek in beweging.

   Aanstaande donderdag komen er 3 dames langs voor een speeddate. Dit kon helaas niet eerder. Wat kan ik doen om te zorgen dat hij de tijd door komt voordat hij straks helemaal niet meer eet. ?? Help 

  Alvast bedankt voor de reacties.


 6. Hoi allemaal,

  Ben een tijd niet actief geweest maar wil graag jullie mening, ideeën hebben.

  Ik ben vorige week dinsdag met Benny naar de da geweest omdat hij ietwat een traanoog had. Iets wat wit zag ik in zijn ooghoek alleen was dat droog. Zijn oograndje was iets roder als normaal. Hiervoor terra cortril zalf gehad (antibioticum zalf). Oog was niet beschadigd. Omdat zijn andere oog ook wat vloeide moest ik beide ogen zalven voor 10 dagen. Klachten moesten na een dag of 3, 4 over zijn. Natte ogen leek minder maar beide oograndjes werden roder. Heb morgen weer contact met de da die we gezien hadden, die was er net niet meer...

  Heb ook donderdag een afspraak staan om te enten maar dat voelt zo niet prettig.

  Benny eet goed en is levendig. Vandaag minder maar lijkt bang te zijn voor de storm... Ik heb vandaag zijn renmomentje niet gezien ;-)

  Ik heb net een nieuw album aan gemaakt en een foto geplaatst. Weet niet hoe ik een link moet plaatsen :-( Momenten zijn Benny zijn ogen normaal geopend andere momenten wat kleiner.

  Hij is vorig jaar ook geënt en zijn vriendin heeft nergens last van. Omdat hij goed eet verwacht ik niet dat het vanuit de kiezen komt. Da heeft daar niet naar gekeken vorige week.

  Alvast bedankt Voor jullie reacties :-)


 7. Gelukkig valt de urine brand mee en is het nog niet echt open. Doordat de vacht daar nu weg is heb je wel eerder kans op open plekken maar las dat je het al regelmatig checkte, en door de sudocreme beschermd blijft.

  Is het een idee als je helemaal gestopt bent met de de dexamethason om pijnstilling te geven wellicht dat ze zich daardoor beter gaat voelen?

  Heb je al fibafirst geprobeerd? Als optie voor wat extra's..


 8. Ach er zijn meer dieren die hun ontlasting eten en voor konijnen is het nu eenmaal erg belangrijk waarom geen handje helpen ;-)

  Wel balen zeg dat het nog niet wil met klaver...het is zo lastig waar je goed aan doet en dat maakt het zo moeilijk! Gelukkig heeft ze zelf nog de wil.

  • Vind ik leuk 1

 9. Lastig he konijnen... Haha

  Hier een koppeltje die ik in mei heb gekoppeld. Liggen af en toe naast elkaar, ook uit elkaar, wassen elkaar maar er blijven momenten dat Roos Benny achterna zit. Dit start dan bijna altijd in de extra ren die ze hebben als we thuis zijn. Vandaag zag ik Benny zelfs rijden op Roos, dat laat ze even toe en gaat dan hem weer achterna. Zelfs bij de koppeling heeft hij nooit gereden..Vechten doen ze nooit, vind nooit haar, maar zo klef als mijn vorige stel zijn ze niet. Dat is helaas accepteren...maar goed zou bij jou dus ook zo kunnen blijven.


 10. Wat goed dat je andere da hebt geraadpleegd. Inderdaad als ze zo ziek is, is operatie wel nodig om beter te worden. Zonder zou ze het waarschijnlijk ook niet gaan redden.

  Ik heb in het verleden ook 2 voedsters laten castreren die minimaal 8 jaar waren. Hun aten ook steeds niet. Bij de een was het erger dan de andere maar zijn er beide goed doorheen gekomen.

  Heel veel sterkte en beterschap voor je nijn!


 11. Mijn ren is standaard overdekt, het hok staat hoog en grnoeg stro om hun warm te houden. De voorkant van de ren heb ik plastic zeil voor liggen. Snugglesafe iis in huis. Het is hun eerste winter buiten dus ben benieuwd hoe het gaat ;-)


 12. Mijn kat heeft vlooienallergie en daarom gebruik ik advantage. Ik heb nooit 1 vlo gezien en toch krijgt hij korstjes. Hij heeft nogal een gevoelige huid. Deze werkt het beste. Deze is alleen niet tegen teken, dus in sommige maanden krijgen hij frontlinie combo. De andere kat heeft het gelukkig niet maar wordt uiteraard mee behandeld.


 13. Net je verhaal gelezen. Wat lastig zeg! Goed dat je naar een andere da bent gegaan!

  Ik had ook een konijntje dat veel dronk en gewoon water uitplaste. Ook het water van het infuus kwam er zo weer uit. Die had medicijnen voor EC gehad maar wellicht had hij ook problemen als diabetes. Hij is er niet meer..

  Ik hoop dat het de druppels aanslaan! Ik weet ook niet beter dan EC niet aan te tonen is in het bloed... Dus ben benieuwd ik hou je topic in de gaten.

  Beterschap voor ze.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .