Ga naar inhoud

Joyce

Members
  • Items

    1.020
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Joyce

  1. Bedankt Cynne, mij lukt het niet zo om foto's te verkleinen. Maar ik zal idd even in de gaten houden of ze het eten en dan kan ik het alsnog weg doen.

    Want aubiose en ook mini-hemp schijnt voor langharige konijntjes echt veel fijner te zijn. Ik zag net wel dat ze bij mij in de buurt ook vlaslemen verkopen, dat zal ik dan ook eens gaan testen.

  2. Cindy Aubiose is een hennep bedding. Het lijkt op dat spul wat jij hebt (kon ik zien op je site) Het zijn dus geen korrels. Hoe heet het merk wat jij gebruikt dan? Op de kinderboerderij gebruiken ze ook zo'n hennep achtig spul. Pff wel moeilijk hoor. Zaagsel is niet goed. Zijn die stro korrels wat? Heeft iemand dit al eens gebruikt. Maar korrellijkt me zo hard voor de voetjes.

  3. Ik heb even een vraagje. Ik had in een mail geschreven naar de fokster van mijn konijnen en terloops verteld dat ik aubiose gekocht had voor de konijnen (dit zou fijner zijn voor hun lange vacht). Maar nu kent zij iemand waarvan een jong konijn overleden is door een verstopping doordat het aubiose gegeten had. En raad dit dus af te gebruiken.

    Nu maak ik me wel zorgen. Is dit bij iemand bekend? Ik wil geen risico lopen dat mijn konijnen straks door zoiets onbenulligs komt te overlijden. Ik had al een mail gestuurd met de vraag of het misschien NO-Smell was dat ze bedoelde, maar heb nog niks gehoord.

    Maar dus even de vraag aan jullie. Hebben jullie daar wel eens van gehoord dat een konijn verstopping kreeg van aubiose?

    Anders moet ik even kijken wat ik dan ga gebruiken. Misschien toch maar niks dan en alleen een toiletje en op de bodem een handdoek.

  4. NORIT

    (Carbo activatus)

    Bevat geen suiker.

    Norit is een plantaardig middel dat bestaat uit geactiveerde kool. Geactiveerde kool is van plantaardige herkomst en het heeft de eigenschap dat het bepaalde schadelijke stoffen die in het maagdarmkanaal aanwezig zijn aan zich kan hechten. (adsorberen = een andere stof opnemen en vasthouden.)

    Deze schadelijke stoffen worden daardoor onschadelijk gemaakt. Uiteindelijk worden de restanten aangetroffen in de ontlasting, die dan door de kool zwart(er) is gekleurd.

    Toepassing

    Dit geneesmiddel wordt toegepast in geval van acute orale vergiftiging. Acute orale vergifitingen kunnen optreden na het eten van de volgende planten:

    Aronskelkfamilie: diefenbachia,aronskelken, slangewortel

    Leliefamilie: hyacinten, lelies (alle soorten), tulpen, herfststijlloos, aspidistra (potplanten), aloe, lelietjes van dalen, salomonszegel, prei, asperge, bieslook (kan maag-darmkrampen veroorzaken) uien en sjalotten.

    Maagdenpalmfamilie: alle oleandersoorten (zeer giftig vaak dodelijk)

    Nachtschadefamilie: rauwe aardappel, aardappelloof, tomatenplanten, bitterzoet, boksdoorn, doornappel, capsicum, petunia, tabaksplant, zwarte nachtschade, oranjeappelboompje (vaak dodelijk)

    Narcissenfamilie: alle narcissoorten, sneeuwklokje, amaryllis, clivia, agave (maag- en darmkrampen/ontstekingen, vaak dodelijk)

    Wolfsmelkfamillie: het melksap van alle soorten is giftig, soms dodelijk.

    Taxus: alle delen ook stam zeer giftig, dodelijk.

    Kerstster, palmboompje, buxus, wonderboom met wonderbonen, gatenplanten, philondendron, (braken, diarree, bewusteloosheid, soms zelfs na weken of maanden.)

    Losse bloemen of planten: anjers, azalea, laurier, rodondendron, berenklauw, blauwe regen, gouden regen, hortensia, vogellijm/maretak, monnikskap, naaldbomen, (zowel naalden als het water waar de naalden in drijven) nieskruid, primula, rabarber, ridderspoor, vingerhoedskruid, sierpeperplantje, jasmijn, kamperfoelie (braken, diarree, krampen, dodelijk)

    Witte- rode- en savooiekool, rode klaver, en voerbieten (gassen en diarree)

    Andere vormen van vergiftiging door:

    bestrijdingsmiddelen (tegen onkruid, ratten, mollen, slakken, insecten, etc), vlooienbanden, mierenlokdozen, muggenstiften, behang, verf.

    Norit moet zo snel mogelijk na vergiftiging worden gegeven zodat het zich snel aan de giftige stof kan binden, waardoor die zich niet verder door het lichaam kan verspreiden

    Wijze van toediening

    De norit oplossen in lauw water tot een dikke brei. Met een spuitje zoveel mogelijk norit toedienen. Indien mogelijk elk uur toedienen, zoveel als lukt. Als er normaal gevormde keutels komen i.p.v. diarree is dat een teken dat de Norit heeft geholpen.

    Bijwerking(en)

    Een bijwerking kan zijn verstopping. In dat geval zal er ook gebruik gemaakt moeten worden van een laxeermiddel. Overleg dat met de dierenarts.

    Gekopieerd van konijnenbelangen.

  5. Poeh schrikken zeg! Ik moet hier van de zomer ook uitkijken met de planten in de tuin. Daar zitten ook een paar giftige bij.

    Maar wat je in het vervolg ook kan doen is wat Norit geven (dat is koolstof en wordt gebruikt bij mensen tegen diarree en vergiftiging) ook konijnen kan je dat geven als ze iets giftigs hebben gegeten.

    Geloof dat dit ook in het konijnen EHBO doosje moet zitten. Je moet het dan weken en dan met een spuitje geven. Hoeveel precies zou ik even moeten nakijken, maar misschien dat het ook hier op BB staat bij de konijnenartikelen.

    Ik zal duimen dat alles goed blijft gaan!

  6. Nog veel sterkte met het verlies van Baloe. Rust zacht Baloe.

    Jeetje arme Belle zo jong nog. Maar ik denk dat je wel de juiste beslissing neemt door het pootje te laten amputeren. Je zult wat dingen aan moeten passen, maar dat is toch geen probleem. En meestal passen ze zich heel goed aan, aan het leven met 3 poten. Zeker als ze zo jong zijn.

    Heel veel sterkte! Ik duim voor jullie en laat snel iets weten.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .