Ga naar inhoud

ChloeG

Members
  • Items

    163
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door ChloeG

  1. Ondertussen hebben 4 jongen een goede thuis gevonden. Een van de kleintjes die ik ging houden, bleek toch een rammetje te zijn. Dus had ik een voedstertje "nodig". Ik ga inderdaad gwn 3 koppeltjes behouden. Het koppeltje dat ik al had. Moeder met een zoontje en een zoontje met dat voedstertje.

    Ok, ik ga dat doen! Bedankt

  2. Zaterdag ben ik een klein konijntje gaan halen bij mensen die ze te vroeg wegdeden van de moeder. 7 weken. Ik dacht het er toch maar op te wagen. Toen ik het konijntje omdraaide om het geslacht te controleren zag ik allemaal 'poep' in haar vachtje hangen. (Niet aan haar kontje). Als ik de vrouw zag, van waar ze kwam, dan zei het al genoeg. Maar goed, ik besloot het konijntje van zodra ik thuis was goed schoon te maken. Alles eruit gekamd. (Ze heeft wel redelijk "lang" donzig haar, dus er blijft wel al snel eens iets in hangen)

    De vrouw wou me met moeite helpen om het geslacht nog eens te controleren. Ik denk niet dat ze op zich veel van konijntjes kende. Maar goed.

    Ik wist dan ook bitter weinig over de 'opvoeding' van het konijntje. Had het groenten gekregen?! Geen idee..

    Ik heb in haar hokje een flesje water én een bakje gezet. Hooi. Biks. En een beetje groentjes - een heel klein stukje sla, stukje selder, stukje witlof en stukje komkommer. Van elks echt een ministukje, een proevertje..

    Dit at ze mooi op. Ook van de biks smulde ze. Maar het hooi? Liever niet, precies.

    Van het water dronk ze wel, maar nu niet om te zeggen veel.

    Overdag mag ze crossen in huis als ik erbij ben, en anders zit ze in haar hokje en kruipt ze onder haar kartonnen doosje of komt ze eens wat eten of zo.. Maar als ze in haar hokje zit, kruipt ze meestal onder haar doosje.

    Ik heb haar vandaag evenveel groentjes gegeven maar, een beetje 's morgens en een beetje 's avonds. De hooi interesseert haar nog altijd niet. Het water gelukkig wel een beetje. En ja, de biks ook!

    Maar nu zag ik dat er wat poep aan haar poot hing. Ik haalde ze eruit en er plakte poep aan haar achterwerkje... en het rook ook wel erg.

    Ik heb het er direct afgedaan met water en dan nog wat haar haar uitgekamd.

    Maar help... wat nu??? Hoe veel zorgen moet ik me maken? Ze is 7 weken oud...

    Is ze de groentjes niet gewoon en moet ik hier voorzichtiger mee zijn of is er een ernstiger probleem????

  3. Waarschijnlijk staat het hier ergens al, maar vind het moeilijk om het te vinden.

    Hoe kies ik de juiste korrels uit? Ik had een zak gemengd voer gekregen. Dus ik geef die nu tot die op is.

    En dan best eentje met enkel de groene korrels hé? Maar welke? Waarop moet ik letten bij het kiezen van de juiste korrel?

  4. dan geef je toch onbeperkt stro? ;) het gaat om de vezels, en die schijnen in stro nog meer te zitten dan in hooi. Er zitten alleen minder voedingsstoffen in, maar daar geef je brok voor neem ik aan

    Oh is dat evengoed dan? Wist ik niet! Super…

    Ja hoor, ze krijgen ook brokjes en groentjes!

  5. Mijn konijntje is ook onlangs gecastreerd.. hij moest dan gewoon heel efjes weg van zijn vriendinnetje, zodat ze niet aan z'n draadjes kon bijten, maar voor de rest.

    De eerste dag vooral moet je zorgen dat hij goed warm heeft. Dus door handdoeken rond hem te leggen en zo..

    Maar daarna kan hij wel terug naar buiten hoor.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .