Ga naar inhoud

Snoef

Members
  • Items

    2.663
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Snoef

  1. Weer een update: Het leek wat beter te gaan, aangezien hij weer best wat groente en hooi zelf begon te eten.
    Was gisterochtend ook klaar met de duplocilline kuur.
    Gisteravond kom ik thuis en zit in eens alles onder de diarree. Hele hopen. Wilt niet meer eten, zit in elkaar gedoken. Spoedarts kon verder niks voor me betekenen behalve wat onbenullig advies. Vandaag dus maar weer naar eigen dierenarts. Maar begrijp er werkelijk nu niks meer van. Dacht dat het beter ging maar nu is het erger dan voorheen

  2. Update: Vorige week zijn er allerlei handelingen bij de DA uitgevoerd. Er is een foto gemaakt om te kijken of er blaaszand/tumor/verstopping in zijn gestel zou zitten. DAt is niet het geval. Ook is hij onder narcose gebracht om eventuele haakjes weg te halen. Er zat wel een inimini haakje, maar kleine kans dat dit de oorzaak vd problematiek is. Nu toch inderdaad weer een week al aan de injecties tegen een eventuele luchtweginfectie, in combinatie met metacloral en dwangvoer. Maar tot op heden echt gewoon geen succes. Konijn eet heel af en to een klein stronkje selderij of wortelloof zelf, maar that's it. Dwangvoer laat hij nog steeds na een paar ml uit z'n mond lopen. Schiet zo ook niet op.

    Ben verder gaan denken, dacht: misschien ligt het aan de renovatie-werkzaamheden hier in de flat. Dat hij daarvan in de stress is geschoten. Nu zit hij al echter een week bij mijn ouders, op een zeer rustige plek waar niemand komt. Dus betwijfel zelf ten zeerste dat het stress-gerelateerd is.

    Ja, ik ga uiteraard morgen weer de DA opbellen. Weet ook niet of ik te snel wonderen verwacht. Weet wel dat hij nu al 2 weken niet normaal functioneert en amper eet. De zorgen beginnen mij op te breken maar ook voor het beestje zelf is het natuurlijk allemaal helemaal niet fijn.

    Iemand nog nieuwe suggesties, inzichten, ideeen?

  3. Oke dankje! Ik denk dat een nieuwe dosis AB inderdaad het proberen waard is. Voorheen hielp dit altijd wel tegen het niezen, maar helemaal vanaf komen, doet hij niet. Alleen nu is inderdaad dus de vraag of de toename vh niezen veroorzaakt wordt door een slechte weerstand of dat het de oorzaak is van alle problemen. 

  4. Thanks, daar kan ik wat mee. Zal ook dit morgen bij de DA neerleggen. Wat tegenwerkte, is natuurlijk dat hij bij de DA vorige week helemaal niet nieste. Ik weet ook niet zeker of de huidige ellende begon met een verergering van de luchtwegklachten, wat ik wel weet is dat ik het de afgelopen week steeds meer hoor: niezen, proesten, pruttelen. Maar of dit nou het gevolg is van een verzwakte weerstand of dat het de hele ellende heeft veroorzaakt....?

  5. Hallo allemaal,

    Ik zit een beetje met mijn handen in het haar qua mijn konijn.... Sinds ongeveer een week wilt mijn konijn niet tot nauwelijks meer eten en niest/pruttelt zich ook suf. Ik dacht eerst dat het wellicht te maken had met een verstopping, ook omdat hij onder z'n kontje een harde klont ontlasting had zitten. Deze heb ik met pijn en moeite verwijderd en daarna uiteraard naar de DA gegaan (na zelf al te zijn begonnen met metacam + cisaral). Daar werd bevestigd dat hij wel een wat "gevoelig maagje" had maar vreemd genoeg begon konijn daar wel meteen te eten en hebben ze hem ook geen enkele keer tijdens de opname horen niezen/pruttelen....Konijn dus weer mee terug naar huis en doorgegaan met medicatie + laxatract + wat dwangvoer. Af en aan meer/minder medicatie + dwangvoer gegeven om toch te kunnen kijken of konijn zelf weer begint met eten, maar nu een week later, nog geen enkele vooruitgang. Het niezen/pruttelen, moet ik er even bij zeggen, is bij hem chronisch. Allerlei kuren en probeersels hebben hem hier nooit vanaf geholpen maar daar staat tegenover dat zijn oogjes/neusje ook nooit echt smerig zijn. Normaal functioneert hij hier dus ook prima mee. Ik weet dus ook niet of het niet-eten hiermee in verband staat.

    Morgen ga ik uiteraard weer naar de dierenars voor een opname. Wil dat ze dan ook een foto maken om te kijken of er iets is qua verstopping, blaasproblemen (zand/steen) of een tumor oid. Tanden waren volgens DA wel in orde. Maar vooralsnog zit ik al een week in de stress omdat beestje niet eet. Ondertussen moet ik wel gewoon werken en heb helaas niemand om me steeds te helpen met tussendoor medicatie/dwangvoer geven. Dwangvoer accepteert hij inmiddels ook niet meer trouwens. Hij laat het gewoon uit z'n bekje lopen. Krijg er per keer nog geen 5ml in. Ja, ben me er dus van bewust dat hij te weinig binnenkrijgt maar het lukt me gewoon niet. Na een medicatie/dwangvoer beurt is konijn ook volledig van slag en begint nog harder te niezen en pruttelen, aan een stuk door. Verder zit hij wat apathisch maar oogt nog niet echt HEEL VER heen erbij. Eet alleen af en toe snoepje en nog stukje wortel.

    Excuus voor het wat onsamenhangend verhaal. Concrete vraag: Ideeen/suggesties qua wat dit zou kunnen zijn? Ik heb al 10+ jaar konijnen en herken de meeste problemen dus ook wel. Ik vermoed nu zelf blaasproblemen, maar ben geen DA. En verder snap ik er echt helemaal niks van. Normaal krijg ik konijnen altijd wel weer "aan de praat", maar nu niet. Opmerkingen over naar een DA gaan, zijn overigens niet gewenst want dat staat dus voor morgen op het programma en heb vertrouwen in mijn KK DA.

    Bedankt

  6. Als het echt snot is, is het theoretisch gezien echt besmettelijk. Maar ik heb ook jarenlang een konijntje gehad dat snot had (werd steeds erger) en de overige 3 die bij haar zaten op de kamer, kregen niks. Misschien dat het inderdaad ook met kwetsbaarheid, weerstand, genen te maken heeft of een konijn het makkelijk krijgt. Ik zou het wel goed in de gaten houden en op tijd ingrijpen.

  7. Thanks, ik ben super benieuwd of Emre dit dan ook gaat vertonen. Het wordt nu inderdaad langzaamaan steeds erger, het genies en gepruttel. Maar vooralsnog dus geen snot nog bij hem kunnen ontdekken.

    Heb je al eens duplocilline injecties geprobeerd? Ik neig er namelijk naar om dat bij de DA te vragen als de neusspoeling niet werkt en ze wat nauwkeuriger onderzoek hebben gedaan. Dat had toentertijd bij Mickey wel het gewenste effect, itt orale AB

  8. Ik lees hier even mee, want zit met hetzelfde probleem. Alleen niest mijn konijn al langer en pruttelt hij er ook bij als een koffiezetapparaatje. Verder gedraagt hij zich normaal. Dierenarts heeft 'm onderzocht, geluisterd naar longen en hij vertoont geen tekenen van snot verder. Alleen maak ik me ook zorgen om het niezen en gepruttel. Momenteel spoel ik zijn neusje 2x daags met een oplossing, 7 dagen lang, om te kijken of er niet iets ergens vast zit. Maar vooralsnog geen verbetering.

    Heb altijd zo'n hekel aan dit soort dingen, niet wetende wat het nou exact is. Bij niezen en pruttelen denk ik zelf toch al snel aan snot, maar ik zie geen snot of viezigheid aan pootjes oid. En zijn longen klinken ook school. AB kuur hielp ook voor geen meter.

  9. Heb ik momenteel ook, nijn die veel niest maar verder heel normaal doet en levendig is. Mijn nijn pruttelt/knort soms ook bij bepaalde activiteiten. Ga er denk ik toch even mee naar de arts om snot uit te sluiten. Of anders iets qua behandeling mee te krijgen.

  10. Ok dankje, dat zal vast heel wat kosten maar dan ga ik dat denk ik toch vragen. Want ik durf hem ook niet bij andere konijnen zo aar te voegen als hij ziek is, aangezien snot heel besmettelijk kan zijn.

    Kolino, ik heb ook aan dat alternatief gedacht omdat het inderdaad in de tijd van dwangvoer/medicatie is begonnen. Naar ben eerder bang dat de snot dan juist is komen opzetten door de stress en gebrek aan weerstand

  11. Ik hoor nu trouwens ook dat hij ook tijdens het loslopen wat pruttelt en knort. Dat in combinatie met niezen doet me toch wel weer een beetje zorgen maken omdat het me aan mijn vorige konijntje doet denken dat uiteindelijk is overleden aan chronische snot.

    Hoe kan een dierenarts nou definitief vaststellen of er iets van snot bij Emre zit, of iets aan de luchtwegen mankeert?

  12. Nee niet echt, vooral 's nachts hoor ik het geproest. Maar dat komt waarschijnlijk omdat ik dan thuis ben en het dus hoor.

    Ik ben de medicatie wel langzaam aan net afbouwen en ben benieuwd naar het resultaat, want had soms wel eens het gevoel dat hij allergisch reageerde op de cisaral, metocloral of metacam.

  13. Emre eet inmiddels weer behoorlijk goed, ook brokjes. Veel keutels en ook plasjes. Dus hij lijkt er bovenop te komen.

    Enige probleem dat blijft is het niezen. Het pruttelen hoor ik eigenlijk niet meer, maar wel niesjes.

    Dus begin me af te vragen of alles niet een opeenstapeling met name van stress is geweest, dus ook verlaagde weerstand waardoor een eventuele bacterie nu zich uit in het niezen. En dan is de volgende vraag of ik niet toch nog een foto van zijn borstkast moet laten maken om te kijken of daar iets op te zien valt, wat ik betwijfel. Of dat ik het gewoon zo moet laten

  14. Ik zat zojuist de achterkant van een zakje Science Recovery te lezen en zag dat een konijn per kilo lichaamsgewicht 1 zakje moet krijgen per dag. Dat zou voor een dwergkonijn al 1,5 zakje aan Dwangvoer per dag betekenen! Elk zakje moet aangelengd worden met 70ml water.

    Maw: een dwergkonijn moet volgens dit zakje al zo'n 80-90ml aan dwangvoer per dag krijgen.

    Ik zat me te bedenken dat ik daar bij lange na niet aan kom. Nooit gelukt ook, bij alle nijnen die ik al gedwangvoerd heb.

    Hoeveel ml geven jullie als je een nijn moet dwangvoeren? En om de hoeveel uur dan?

    Is neem ik ook afhankelijk van hoeveel een konijn toch nog zelf eet, toch?

    Emre eet namelijk wel way groente en ook snoepjes en voer hem per dag zo'n 20ml bij om ook te zorgen dat hij zelf weer gaat eten en ook omdat hij bij teveel dwangvoer ook weigert te slikken.

    Maar schrok wel van de hoeveelheid die aangeraden wordt volgens het zakje, en dan ook nog in combinatie met 3 verschillende soorten medicatie :-/

  15. Ja precies, elimineren en hopen dat hij dat volhoudt.

    Die dingen klinken logisch, als volgende stop: roesje voor de tanden, eventuele foto's. Dan kan ik dat ook wegstrepen.

    En anders idd een half dagje zonder medicatie en groente, want ik denk dat iedereen na dit alles het verder ook echt nket meer weet.

    Wilhelminakliniek gaf ook aan het niet te weten, en raadde hooguit een foto van de maag aan.

  16. De bloedtest heeft niks aangeduid, geen opmerkelijke dingen.

    Inmiddels keutelt Emre wel wat meer kleine keutels en hij eet ook wat meer groente.

    Maar tegelijkertijd zit er nog steeds weinig leven in en hij is zooooo gestrest elke keer bij het dwangvoeren en de medicatie.

    Ik ga morgen denk ik vragen of er naar de kiezen gekeken kan worden onder narcose en een foto gemaakt kan worden van borst/buik. Verder weet ik het ook echt niet meer. Of stress nou toch de grote factor is, of iets anders. Niemand weet het meer. Hij niest ook nog steeds vrij veel. Maar alleen bij mij en nooit bij de Da of als mijn moeder hem voert. Ook zo vreemd.

  17. Ja dat is misschien een optie. Wat mij opvalt is dat hij nu wel soms ineens iets eet, een brokje of hapje groente. Maar daarna gaat hij even snel weer apathisch zitten. Of rent hij jneens naar de andere kant vd kamer om daar apathisch te gaan zitten of liggen.

    Ik zie door de bomen het bos gewoon niet meer. Of alles nou voortkomt uit stress en het verlies van zjjn maatje. Hij was ervoor immers al niet lekker. Maar vind het zo bizar dat er verder niks gevonden kan worde

  18. Nee dat heb ik nog niet gevraagd. Ik heb zelf carprofen drops in huis en zit net die bijsluiter door te lezen maar daar staat exact hetzelfde op als in de metacam bijsluiter. Beide behoren ze tot de huppeldepuf-nfid- familie ofzoiets en buiten kunnen de bijwerkingen bestaan uit verminderde eetlust. Een andere pijnstilling ken ik voor konijnen niet dus dan zou ik morgen gewoon eens moeten proberen geen pijnstilling te geven

  19. Zou hij dan toch zijn maatje zo erg missen dat hij weigert te eten en niet keutelt op plakkerige hompjes na? Ik geloof best dat hij haar mist maar helemaal stoppen met eten?? En hij was voor haar overleden ook al niet lekker. Ik denk hardop :-/

  20. Inmiddels weer naar de eigen DA geweest. De ontlasting is onder de microscoop bekeken en daar was niks in te vinden. Hij is ook niet echt iets afgevallen tov vorige keer en vochtgehalte is volgens de DA ook niet fout. Daaruit zou je kunnen concluderen dat nijn dus wel stiekem drinkt als ik niet kijk en wellicht ook wat eet. Maar als ik dan kijk naar de berg groente en brokjes die blijven liggen, evenals de snoepjes, snap ik er niks van. Nu is er bloed afgenomen om te kijken of daar iets uit naar voren komt. En anders weet ik het ook echt niet meer. Hij is goed nagevoeld weer en gekeken maar we zitten allemaal met onze handen in het haar

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .