Spring naar bijdragen

Swa100

Members
 • Aantal bijdragen

  764
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Swa100


 1. Je kunt ze prima koppelen op deze leeftijd hoor. Ik weet alleen niet of ik het goed begrijp, Chanel (?) zit in de schuur en Coco (?) buiten? Als Coco binnen (in huis) zit kun je nog niet koppelen, en anders zou ik het gewoon proberen en ze dan samen buiten zetten.

  ja dat klopt.. coco zit buiten en chanel zit in de schuur! Nou, denk dat ik zondag dan maar ga koppelen:P!

  het mooie is dat ze allebei dan in een nieuw hok terecht komen, dus geen geuren van een van de 2 eraan:)


 2. Ik zou misschien toch even wachten tot de ergste vorst over is. Al zou het niet veel uit moeten maken hoor.

  En waarom wil je de dames niet koppelen? Ik zou het zeker proberen! Natuurlijk hebben twee dames minder kans van slagen, maar ze voor altijd apart huisvesten is ook zielig. Misschien dat het een optie is er een gecastreerde ram bij te zetten?

  Nog veel sterkte met het verlies van Appie.

  ja dankje voor je medeleven:( het blijft moeilijk..dat lege hokje buiten... t was echt een held(A):)

  dametjes zijn nu allebei zo'n 9/10 maanden oud.. is dat wel een goede leeftijd om te koppelen? ik was ook wel van plan om het te proberen.. maar is dit wel een geschikte leeftijd? een extra ram gaat hem neit worden denk ik:( moeder wilt geen extra konijntje erby:( omdat een extra konijn weer extra kans op DA kosten met zich meebrengt, en we zitten al krap bij kas:(

  ik denk trouwens dat het temperatuur verschil zo'n 1 a 2 graden zal zijn (tussen schuur en buiten)

  bedankt voor je snelle reactie:)!


 3. heey allemaal!

  Allereerst, sorry dat ik zo lang niets van me heb laten horen. Zat in een drukke periode; druk op school,werk,rechtszaken (ouders),vriendin, etc etc.

  Er is veel gebeurt in al die tijd, maar dat zal ik hier niet posten;) zal het beetje ontopic houden;)maar wat ik wel graag snel kwijt wil is dat onze lieve Appie is overleden:( begin december:(

  maarja... de andere 2 nijntjes (coco en chanel) zijn gelukkig nog wel bij ons.

  Door de wat minder fijne situatie waarin we zitten en het overlijden van appie, zijn we nog niet in staat geweest de dametjes te koppelen. Ik weet niet of ik dit nog ga proberen. Ik zou hier graag wat meningen en ideeen van jullie over horen:P

  Chanel zit nu in de schuur, in een binnenhok, met extra uitbouw (rattenhok) eraan, maar toch wil ik haar graag in het hok van appie hebben. Deze staat buiten. De schuur (stenen schuurtje zonder isolatie oid) is onverwarmd en volgens mij verschilt de temperatuur bijna niets met buiten. Kan ik haar nu in het buitenhok zetten? Of moet ik even wachten tot de ergste vorst over is?

  Ik hoor graag van jullie!


 4. Ik weet niet, ik zou erg oppassen omdat die van jou nog zo jong zijn. Ik las laatst ook iets over dat langharige konijntjes een vrij tere huid kunnen hebben, en daardoor eerder zouden verbranden als je het haar wegknipt. Ik zou er in ieder geval erg voorzichtig mee zijn.

  ik heb het idee dat ze gewoon laat is met verharen of zo iets. Rondom haar koppie hoort het wel wat langer volgens mij.. maar haar rug (bovenkant) is kort en de zijkant is wat langer (ook wat pluiziger)


 5. Ik heb de icepods binnen! :D Ze liggen nu in de vriezer, over 3-4 uur zouden ze bevroren moeten zijn, dan kan ik ze meteen proberen. :bounce:

  haha laat ons de resultaten weten!:P

  maar... kan ik haar nu dus gewoon knippen? zoja.. hoe kort mag ik knippen?

  edit: met haar bedoel ik chanel uiteraard:P


 6. Swa100, is je konijn nog niet begonnen met verharen dan? Anders kun je 'm kammen of plukken ( losse plukjes haar).

  het is nog een jong beestje, week of 10, maar haar rug is wel al kort.. maar haar zij enzo zijn nog wat dikker... en rond haar kop (daar hoort het wel wat langer)

  edit: borstelen etc. doe ik wel, maar komt niet heel veel haar meer vanaf


 7. En ook Marlotte heeft blijkbaar ingezien dat het toch niet ideaal is om een voedster alleen te houden. Dat was zonder deze discussie echt niet gebeurd denk ik, dus ik vind het prima. Ik zie namelijk dat mijn berichten wèl het door mij gewenste effect hebben, en dat vind ik heel fijn voor al die konijnen. .

  Nouja, ik kan je wel vertellen dat het niet zomaar door deze discussie komt, want ik ken haar ook buiten bb. Maarja, je punt was duidelijk en ik was het er zeker mee eens (dat voorop), maar de manier waarop je het punt bracht kwam een beetje agressief over. En dat is op dit forum toch helemaal niet zonde? De sfeer moet immers gezellig blijven.


 8. Ik heb de hele discussie niet helemaal gevolgd, maar sluit me op een punt aan bij Mireille.

  BB is echt niet meer gezellig de laatste tijd, en dat vind ik zo jammer. Een aantal mensen hier denken werkelijk dat ze anderen de mond kunnen snoeren met hun eeuwige ik-wil-perse-het-laatste-woord-hebben en ik-weet-het-allemaal-zoveel-beter, daar heb ook ik echt genoeg van.

  Ik vind het jammer voor BB, maar ben wel van mening dat het forum hierdoor uiteindelijk kapot gemaakt wordt.

  Respect voor andermans mening hebben zou een les moeten zijn voor iedereen die zich nu aangesproken voelt. Doe er iets mee, want mensen kotsen je uiteindelijk uit als je ze niet waardeert om wie ze zijn en wat voor mening ze hebben. Excuses voor mijn taalgebruik.

  +1

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .