Ga naar inhoud

Nemolientje

Members
  • Items

    695
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Nemolientje

  1. Net de DA gesproken.

    Indien mogelijk moeten we de druppels wel 6x per dag geven. In dit middel zit ook antibiotica dus zou zo moeten werken. Mocht het niet aan slaan dan kunnen we het altijd nog in combinatie met iets anders gebruiken of weer over stappen op iets anders.

    We gaan het in ieder geval 5 dagen proberen en hoop dat dit werkt. Mocht dit niet de oplossing zijn dan ga ik naar de andere opties vragen ik lees meerdere positieve verhalen over draxxin en novadox.

  2. Goedemorgen,


    Ik heb al even op internet en BB gezocht naar ervaringen met Rhinigenta tegen snot.


    We hebben dit gister van de DA meegekregen omdat de vorige atibiotica kuur (2x geprobeerd) het snot probleem nog niet heeft opgelost.


     


    We moeten dit 6x per dag geven maar dit lijkt me erg veel en we werken ook gewoon fulltime dus dit is niet makkelijk te verdelen over de dag. Nu lees ik op BB vooral dat dit maar 2 maal daags werd gegeven. 


     


    Vandaar dat ik hier toch nog even vraag naar jullie ervaringen met dit medicijn.


    Wat ik me ook afvraag, wanneer is snot, chronisch snot? 


     


     


  3. Ik zou het zelf zonder medische redenen waarschijnlijk niet snel meer doen.


     


    Nemo zou gecastreerd worden in combinatie met het trekken van haar tanden. Ze is voor de castratie overleden, na 2 tanden stopte haar hartje.


     


    Muffin is ruim een maand geleden gecastreerd en word nu eindelijk pas beter. Er heeft vanalles tegen gezeten. (korte versie)


    Na de operatie ging het goed. Ze had net als veel andere wat moeite met eten en ze was erg suf. Ze had er wel meer last van dan ik had verwacht en merkte dat ze erg veel pijn had. Daardoor zijn we op advies van de DA toch nog even met pijn stilling door gegaan. Bij de controle (na 10 dagen) was alles perfect dus hechtingen zijn er uit gehaald en het pakje mocht uit (deze hebben we aangedaan omdat wij mars niet bij haar wilde weg halen).


    3 dagen later zaten we weer bij de DA omdat muffin snot had. Hier hebben we antibiotica voor gekregen en na een paar dagen ging dat al beter. Aangezien we toch bij de DA waren wilde ze nog even de wond controleren. Deze lag helemaal open, wij zijn ons echt doodgeschrokken. We hebben haar er nooit aan zien zitten maar het was gewoon echt een gat in haar buik. Ze was nog steeds niet lekker dus we hebben ook niet gemerkt dat het slechter met haar ging. Omdat haar weerstand niet goed was wilde ze haar niet weer onder narcose houden dus hebben ze haar gewoon daar gehecht. Muffin deed het geweldig dus daarna weer met pijnstilling naar huis en het pakje weer aan. Het heelde heel erg moeilijk en heeft wel even geduurd. Nu is de wond helemaal dicht maar zit er een soort "bultje" onder. Inmiddels weer 2 keer op controle geweest en deze trekt nu eindelijk weg. In die tijd heeft ze een 2e keer snot gehad en dus weer een antibiotica kuur. Dit is gelukkig ook weer over. Ze is eindelijk weer haar vrolijke zelf en haar karakter is er beter op geworden, ze is veel minder vel en is eindelijk zindelijk. We deden gemiddeld een weekje met 1 pakje dus ze heeft er in totaal 4 doorheen gehaald. Ze maakte ze helemaal kapot (bijten en trekken) en kwam er dan uiteindelijk uit als we haar even met rust hadden gelaten, ook Mars hielp hier braaf aan mee. Super schattig maar een dure grap haha.


    Het is dat het niet anders kon maar ik raad echt niemand aan om de pakjes zo lang aan te houden, een week of 10 dagen is oke maar daarna ging er zoveel haar uitvallen en ze ging veel krabben en likken waardoor ze ook veel kale plekken kreeg. Gelukkig groeit dit nu allemaal weer mooi aan.


     


    Wij hebben haar trouwens laten castreren omdat ze veel last had van haar hormonen en dit vervelend werd voor Mars, ons maar vooral ook zielig voor haar zelf.


     



     


  4. Wij hebben in de zelfde situatie gezeten alleen waren onze konijntjes nog wat jonger. Ze mochten bij ons om en om een uur lopen en in het weekend om t ander half uur. De kooien stonden naast elkaar en deze lieten we ook staan als de ander ging lopen. Ze waren op die manier al zo aan elkaar gehecht en sliepen ook altijd aan elkaars kant, gingen tegelijk eten en al dat soort dingen.

    Maar het is maar net wat je zelf wilt natuurlijk.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .