Ga naar inhoud

Evee

Administrators
  • Items

    44.137
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    896

Contact Methodes

  • Website URL
    http://www.bunnybunch.nl

Profiel informatie

  • Geslacht
    Vrouw
  • Provincie
    Zeeland
  • Namen van de konijnen:
    Joris, Brenda, Harold & Sofie
  • Huisdieren
    Konijnen, kat, hond

Recente bezoekers van dit profiel

45.807 profielweergaven

Evee's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

  1. Heb je de tips in dit artikel al gelezen: https://www.bunnybunch.nl/informatie/hoe-geef-je-medicijnen-aan-een-konijn Ik sla zelf nooit over, ik denk ook dat dat niet verstandig is. Ik pak liever even goed door, dan dat ik oversla. En ja, dat is niet altijd fijn voor het konijn. Dan maar de bunny burrito maken. Maar medicijnen innemen is wel heel belangrijk, zeker bij actieve EC zou ik het risico niet nemen.
  2. Fijn dat ze toch een plekje hebben kunnen maken!
  3. Alsof ze het er om doen, momenten dat het totaal niet handig is, ziek worden ๐Ÿ˜… Dat is natuurlijk niet zo, maar soms zou het fijn zijn als ze er een vrije dag voor uitkiezen dat je er ook echt kan zijn voor ze ๐Ÿ˜‰ Hopelijk valt het allemaal mee en is het met wat medicijnen die op de spijsvertering werken snel weer opgelost. Veel beterschap en hopelijk heb je nog wel een moment om naar het feest te gaan!
  4. Als de kuur al voorbij is zou hij toch weer moeten opknappen. Vervelend dat dat niet zo is. Verstandig dat je morgen terug gaat naar de dierenarts. Hopelijk kan er een oorzaak gevonden worden.
  5. Geraniums zijn wel giftig voor konijnen, die kunnen irritaties aan de slijmvliezen geven, wat als gevolg kan hebben dat een konijn niet eet of drinkt. Sterkte gewenst.
  6. Ik zou ze op een fijne beschutte plek zetten. Niet vol op de wind of regen. Niet te veel in de zon of op een manier waarop ze juist ook schaduw geven voor de konijnen om in te liggen. Hier liggen ze echt graag achter en naast de schuilhokken. Of zitten ze er bovenop. En ik geef zelf de voorkeur om schuilhokken los van de muur te zetten zodat de konijnen buitenom een lekkere looproute hebben zonder allerlei obstakels. Ik hou de breedte van mijn bezem aan voor de afstand tussen de wand en schuilhokjes want dat vind ik zelf lekker praktisch met schoonmaken. Hier staat ook veel info over konijnenverblijven en over schuilhokken in: Tips voor het maken of kopen van een konijnenhok (huisvesting algemeen) https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenhok-kopen-maken-tips Tips voor het zelf bouwen van een konijnenhok https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenhok-zelf-maken Schuilhokken voor konijnen (oa tips voor formaat) https://www.bunnybunch.nl/informatie/schuilhokken-nachthokken-voor-konijnen
  7. Hoe lang duurt de antibiotica kuur nog? Antibiotica is ook niet lekker voor de spijsvertering bij konijnen. In dit geval wel nodig ivm de wond aan het neusje, maar het kan dus wel verklaren dat hij niet lekker in zijn buik is. Maak de kuur wel af, of als de problemen te groot zijn, overleg dan echt met de dierenarts of er alternatieve mogelijkheden zijn. Eerder stoppen met antibiotica zonder overleg met een dierenarts is niet verstandig ivm resistentie.
  8. Mochten er mensen zijn die meer tips hebben over wat je kan doen tegen sproeien, laat het gerust weten in dit topic ๐Ÿ™‚
  9. Wat kun je doen om te voorkomen dat jouw konijnen sproeien en overal plassen? Zeker nu het voorjaar is zijn er heel wat konijnen waarbij de hormonen opspelen. Voedsters worden rams en vervelend naar hun konijnenmaatjes. Er wordt meer gejaagd en gereden. Ze graven meer. Ze plassen en keutelen overal in het konijnenhok. Plukken soms haar uit tijdens schijnzwangerschappen en ook voedsters kunnen sproeien. Rammen willen in het voorjaar overal op rijden. Rijden op je voeten, op balletjes, knuffels en speeltjes in het verblijf. Maar ook op eventuele hokgenootjes en dat kan er soms best ruw aan toe gaan. Ook rammen keutelen en plassen veel in het voorjaar en zij sproeien de urine soms echt tegen de muren aan. Dat kan heel vervelend zijn. Wat kun je er tegen doen? Castreren (steriliseren) Het beste werkt castratie. Zowel voedsters kun je laten castreren (steriliseren) als rammen. Castratie haalt de voortplantingsorganen weg waardoor er minder voortplantingshormonen in het konijnenlijfje worden aangemaakt. Na castratie kan het nog wel een maand of 3 duren voor de hormonen verminderd zijn en het hormoon gestuurde gedrag dus ook. Helemaal 100% niet, ook op andere plekken in het lichaam maakt een konijn hormonen aan. Maar van alle oplossingen die er zijn, is dit de oplossing die in de praktijk het meest effect heeft. Voor rammen is castratie altijd aangeraden, anders kunnen ze niet samen leven met andere konijnen. Voor voedsters heeft castratie (sterilisatie) als voordeel dat het gedrag minder fel is, maar vooral ook dat er geen kans meer is op baarmoederkanker. Goede basiszorg Zorg dat de basiszorg voor jouw konijnen op orde is: voldoende ruimte voor een koppel konijnen (minimaal 4 vierkante meter), een gecastreerd konijnenmaatje om mee samen te leven, voldoende te doen (speeltjes, zandbak, knaagmateriaal), voldoende schuilplekken voor een veilig gevoel. Niet wisselen van territorium Hebben jouw konijnen een verblijf waar ze 's nachts of als je weg bent in opgesloten zitten en laat je ze los in de tuin of huis lopen als je er wel bent? Dan zie je veel meer territoriaal gedrag. Dat kan flinke onrust zijn naar elkaar toe, omdat ze de rangorde willen bevestigen op het moment dat het territorium wisselt. Maar ze zullen ook meer keutelen en sproeien om het terrein eigen te maken. Op plekken waar veel mensengeur zit, zoals op een bed of bank, zie je vaak dat konijnen plassen. Dat doen ze omdat ze vinden dat ook die plek in huis "van hun" is. De enige oplossing om dat te voorkomen is zorgen dat ze daar niet bij kunnen komen maar een fijne leefruimte hebben van zichzelf.
  10. Ik heb er wel werkervaring in, maar ook dat is inmiddels wel al wat jaartjes geleden. We zien het wel, wat er op ons pad komt!
  11. Bedankt voor de moeite haha, meestal zijn schoolboeken toch vrij duur voedsel voor konijnen, hoor ๐Ÿ˜„ Een update van wat ik op het moment zoek: portretjes en close-ups van konijnen (voor bij algemene informatie) Seizoenen (lente en herfst) trainen / spelen met je konijn gemengd konijnenvoer vachtverzorging konijnenhokken / schuilhuisjes gezondheid, diverse onderwerpen. Evt. kunnen het ook algemene foto's zijn. Maar denk aan foto's voor bij de info over myxomatose, zere hakjes, nazorg na operaties, konijnen ehbo, enz. Foto's van raskonijnen Voor alle foto's geldt, het liefst het onderwerp in het midden en een foto die in de breedte genomen is.
  12. Alvast ter info: Voor de mensen die in de buurt wonen of een keer een weekendje zeeland willen doen en dat nog willen combineren met een bezoekje bunnybunch.. ik denk dat ik op zaterdag 11 mei een opheffingsuitverkoop ochtend hou in de bedrijfsloods in Wissenkerke, van 10-12 uur. Dat wat er op dat punt nog is voor echt lage prijzen te koop zal zijn. Geen idee hoeveel spullen ik dan nog heb hoor! Maar mocht je het leuk vinden, zet het vooral in je agenda dan ๐Ÿ™‚
  13. Daar ben ik wel een beetje voorzichtig mee, bunnybunch is geen vervanging voor de dierenarts namelijk. Bij het artikel over EC staan overigens wel veel verschillende medicijnen die kunnen helpen vermeld, ook dat er verschillende vormen van fenbendazol zijn voor konijnen. Ik kan kijken of ik in de vernieuwde versie die tekst nog wat uitgebreider maak.
  14. Ik kan mij ook niet goed voorstellen dat ik daar niet zou wonen! Ik zou het echt missen als het niet dichtbij was!
  15. Dat komt omdat er ook wel verschil zit in veilig en veilig ๐Ÿ˜‰ Zoek je een lijst met planten die veilig zijn om met regelmaat echt als eten aan te bieden, dan is dit de lijst: https://www.bunnybunch.nl/informatie/groenten-fruit-kruiden-konijnen Er zijn ook lijstjes met planten die je in je tuin zet, niet echt giftig zijn, maar ook geen voedsel zijn. En dan zijn er ook nog plantenlijsten van tuinliefhebbers die helemaal geen konijnen willen, maar juist konijnen uit de tuin willen weren, dat kunnen zelfs giftige planten zijn.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .