Ga naar inhoud

Vero_x_

Members
  • Items

    90
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Vero_x_

  1. Inmiddels is bekend dat het konijn behalve een gigantische blaassteen ook de niertjes vol met kleine blaassteentjes en/of gruis heeft zitten.

    Volgens de dierenarts lijd het konijn veel pijn en kan het niet meer genezen worden. Het konijntje zal spoedig inslapen. :(

  2. Bij het konijn van mijn zusje is gisteren ontdekt dat hij een blaassteen / niersteen heeft.

    Vandaag worden foto's gemaakt om duidelijk te krijgen er het precies is.

    Nu heeft de DA al laten weten dat een eventuele blaassteen operatief verwijderd moet worden (kosten €300,-)

    En dat er aan een eventuele niersteen niets gedaan kan worden, dit zou het einde van het konijntje betekenen...

    Daarbij wijst DA erop dat de kans dat het konijn opnieuw blaasstenen krijgt groot is. Het konijn krijgt al zijn hele leven Science Selective voer, en heeft nog nooit een knaag of liksteen gezien. De aanleg voor blaasstenen is dus waarschijnlijk genetisch bepaald. Bovendien is het een zware operatie onder narcose die het konijn misschien niet overleeft of na de operatie te erg verzwakt is en alsnog overlijd...

    Ik wist niet dat blaasproblemen zo levensgevaarlijk waren...?

    Nu ben ik volop aan het zoeken geslagen, maar kan eigenlijk weinig informatie vinden over de behandeling (excuses als ik verkeerd zoek).

    Ik heb wel veel technische informatie gevonden over het ontstaan van blaasproblemen, inclusief rontgenoto's.

    Op dit forum lees ik dat er wel een medicijn bestaat dat een blaassteen op kan lossen, en goede ervaringen met een aangepast dieet. Dat klinkt eigenlijk te mooi om waar te zijn! Zou dat daadwerkelijk een optie kunnen zijn?

    Ik hoor heel graag jullie ervaringen en meningen.

    Is dit konijntje nog te redden? Kreeg de indruk dat de DA het somber inziet.

  3. hihihi Klopt, groenten en fruit zijn veel gezonder als snoepjes, maar ga ik mijn kinderen later ook nooit snoep geven???

    Er moet toch een reden zijn waarom we onze kinderen en huisdieren snoep geven?

  4. De dierenkliniek waar ik voorheen heenging hield iedere eerste woensdag van de maand konijnen-inentingsdag. Maar daar was ik €41,28 voor 1 konijn, en €86,92 voor twee konijnen kwijt.

    De dierenarts waar ik de laatste keer ben geweest zou me bericht sturen wanneer hun inentingsdag hebben, maar daar betaal ik nog €29,- per konijn. Groot verschil dus. Een inenting durf ik wel over te laten aan een minder koijn-kundige dierenarts, vandaar dat ik geneigd ben om mijn konijnen dan maar in Limburg te enten...

  5. Na weer een geslaagde entingsmiddag op 2 april, organiseert dierenkliniek "De Postwagen" op woensdag 1 oktober 2008 van 14.00-16.00 uur

    in samenwerking met dierenspeciaalzaak Poppo weer een konijnenentingsdag.

    De konijnen krijgen dan een enting tegen Myxomatose. Konijnen die in het voorjaar niet geent zijn krijgen ook nog een enting tegen VHD.

    Locatie: dierenspeciaalzaak Poppo, Molenstraat, Venlo.

    www.depostwagen.nl

    Worden dit soort vaccinatiedagen eigenlijk ook in andere provincies gehouden? Kan er in de regio van Zwolle niets over vinden.

  6. Het konijn van mijn zusje is ook zo'n moeilijke eter. Als je het in zijn voerbakje legt dan zal hij het misschien wel na een tijdje opeten, maar dat gaat dan zo langzaam dat het bijna een marteling lijkt. Hij eet niets uit je hand. Dan gaat hij er alleen maar met zijn kopje langswrijven. En als hij uit zijn kooi is, komt hij ook echt niet meer naar je toe! Dan rent hij weg voor elke aai, en is hij niet te lokken met welk eten dan ook...

  7. Ik wil jullie er even op wijzen dat in Limburg de vacciatiedagen voor Konijnen weer begonnen zijn.

    Woensdag 20 augustus, 27 augustus en 3 september kunt u uw konijn volledig laten inenten in de klinieken in Venlo-Blerick, Horst en Venray-Leunen. U betaald dan voor ieder 1e konijn €10 euro, voor ieder volgend konijn €7,50.

    www.vooralledierenhetbeste.nl

    Omdat mijn konijnen in de weekends ook vaak in Limburg zijn laat ik ze waarschijnlijk hier ook enten. Dan blijven ze maar wat langer uit logeren. Hier in Zwolle betaal ik bijna €30 per konijn op de vaccinatiedagen!

  8. Kan ik die biks dan wel gewoon door het groenvoer doen? Of beter apart geven? Dan krijgen ze straks ook nog twee gangen, dat is wel heel erg chique...

    Wat een verwend stelletje heb jij zeg!!!!! Hier wordt alles niet zo mooi gesneden hoor, mogen ze zelf doen :lol:

    Hihihi dat kleinsnijden doe ik om te voorkomen dat een van de twee er vandoorgaat met zijn lievelingsgroenten. Dit geeft ze wat meer tijd om het te "delen"...

  9. Ok... In ieder geval wel biks bij blijven voeren dus. Toch weer die 20 gram per kg lichaamsgewicht? En daarbij zoveel groenvoer blijven houden?

    Paprika mag je wel eens een keertje geven maar zeker niet iedere dag.

    Kijk dat wist ik nog niet! Wel dat het niet te veel mocht ivm suikers, zal erop letten!

    even een vraagje, waarom was het je oude dierenarts?

    De vorige was een dierenkliniek, extreem duur en door de vele dierenartsen die er rond liepen had ik ook weleens te maken met mensen die totaal niet met konijnen om konden gaan. En ik moest altijd een vrije dag nemen om met mijn huisdieren langs te gaan ivm de openingstijden.

    Mijn nieuwe Dierenkliniek is kleiner, waardoor ik de dierenartsen beter ken, en hun mij ook, een stukje goedkoper, en maakt ook buiten kantooruren afspraken. Zal ze de volgende keer eens vragen naar een voedingsadvies voor Muts en Muis.

  10. Op advies van mijn "oude" dierenarts ben ik gestopt met het voeren van de biks. Ik geef ze de biks alleen nog in hun activity-bal. En als snoepjes.

    Volgens mijn dierenarts waren de biks als friet met mayonaise voor mijn konijnen. Met alleen een goede variatie aan groenten en onbeperkt hooi zouden ze voldoende hebben. Krijg ook wel de indruk dat dit gezond voor ze is, Muts en Muis zien er prima uit, maar blijf toch twijfelen.

  11. Muts en Muis hebben samen wel drie toiletten! :P Maar ze plassen gewoon in de bak die het dichts bij is hoor! Begin maar met één toilet. Die verplaats je regelmatig naar de hoek waar ze het liefst plassen, en je wijst ze op hun toilet-plekje. Als je een erg groot hok hebt en ze plassen in meerdere hoeken dan is het handig om meerdere toiletten te plaatsen, maar dat merk je vanzelf.

    Ze eten wel samen uit een bak. Toen Muts nog erg klein was liet ik ze uit aparte bakjes eten ivm het leeftijdsverschil, maar als je dit niet in de gaten houd eten ze toch gewoon uit elkaars bakje. Inmiddels weet ik dat Muts haar mannetje wel staat en eten ze dus samen uit een bak.

  12. Toen ik Muis kreg ben ik begonnen met hem SS-biks te voeren met onbeperkt hooi en regelmatig wat groenten.

    Omdat Muis aanleg heeft om dik te worden heb ik de SS-biks afgebouwd, zodat hij inmiddels vooral groenten en hooi eet. Muts eet inmiddels gewoon met hem mee. Maar hoeveel eten ik ze ook geef, ze lijken nooit genoeg te hebben... Daardoor ben ik ernstig aan het overwegen om ze toch maar weer biks te geven, hoewel ik stiekem wel weet dat ze zich dan nog steeds zullen gedragen als hongerige wilde beesten.

    Ik kan de gedachte niet verdragen dat ze wellicht echt honger lijden...

    Wat zouden jullie doen?

    Muis is een middelgroot konijn van 3 kg

    Muts een klein konijn van 1,5 kg

    Ze krijgen 2x daags een bak met witlof, andijvie, wortel, selderij, tomaat, paprika, paksoi en iets van fruit.

    (en regelmatig word er iets gecombineerd met spinazie, radijsjes, druivenstruik, wilgentakken/blaadjes, komkommer of sla)

    Ze eten verder ook echt ongelooflijk veel hooi.

    Dat ziet er dan als volgt uit...

    DSC03696.jpg

    DSC03697.jpg

    DSC03698.jpg

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .