Ga naar inhoud

PiSaFloJo

Members
  • Items

    364
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door PiSaFloJo

  1. Ze eten erg goed hooi, ik vul de ruif zo wat 2x per dag bij met vers hooi. Meestal geef ik ze voer op het moment dat ik naar school vertrek, maar vandaag heb ik gezien dat Snoet bij de voerbak blijft eten tot het op is. Dus was goed om te zien. 

    Ik geef gewoon biks dat uit de dierenwinkel hier in de buurt, er hangt geen merk aan deze biks. Het hooi komt van Tijssen en heet Barn-i. Ik geef in totaal rond de 80 gram brokken, verdeelt over 2x 40 gram per dag. Ze krijgen hier niet super veel groenvoer.

    Snoet woont al 8 jaar bij ons, we hebben haar samen met haar maatje Roet destijds uit de dierenwinkel gehaald. We waren toen nog best onwetend. Tibbe komt uit de opvang, hij heeft vroeger samen met zijn broertje gezeten volgens de opvang. Hij is ook maar 1,5.

    Bedankt voor je advies. Snoet apart voeren is inderdaad ook nog een optie. Ik zal het sowieso in de gate houden, ze worden hier ongeveer wekelijks gewogen. Bestaat de mogelijkheid dat Tibbe door zijn verleden gewend is om zijn voer heel snel op te schrokken?

  2. Goeiemorgen,

     

    Ik heb een vraagje. Sinds begin januari heb ik een nieuw konijn, Tibbe. Hij vormt een koppel met mijn Snoet. Snoet heeft de afgelopen jaren ongeveer iets meer dan 1600 gram gewogen. Toen Tibbe er bij kwam was ze te zwaar en zat ze rond de 1700, maar sinds dat hij er bij is, is Snoet afgevallen tot net iets meer dan 1500 gram. In die tijd is Tibbe van 2000 gram naar 2200 gram gegaan. Eigenlijk wil ik voorkomen dat Tibbe te dik wordt, maar tegelijk zorgen dat Snoet niet verder afvalt. Tibbe is een soort rupsje nooit genoeg, hij eet de brokjes en de groenten tot dat het helemaal op is, terwijl Snoet na een aantal minuten vol zit en wat anders gaat doen. Toen mijn andere konijn erbij was, gingen ze beide wat anders doen als ze vol zaten en hadden ze nog wat brokjes voor later op de dag. 

    Ik hoop dat jullie tips hebben. Mijn nieuwste idee is om ze maar 3x per dag 25-30 gram voer te geven.

  3. Hey April,

    Ik heb hier thuis net een konijn met een gevalletje syfillis gehad. Bij hem kwam het als eerste tot uiting bij zijn ogen en later bij zijn neusje. 

    Achteraf bleek dat hij eerder besmet was door zijn broertje en dat door de stress van het koppelen het pas tot uiting was gekomen. Het tot uiting komen gebeurde hier pas na 2 a 3 weken na de koppeling  Je zou een navraag kunnen doen bij de opvang of zij iets meer weten over de achtergrond van je nieuwe konijn en of Banjer misschien in contact is gekomen met syfillis. 

    Bij mij werd aangeraden om de de dag de duplocilline te laten prikken. Ik kon al in de eerste paar dagen veranderingen zien optreden, maar het duurde uiteindelijk 2-3 weken tot alle symptomen weg waren. 

    Over niezen is bij mij niks bekend. Heel veel succes met Babs en hopelijk knapt ze snel op ;-) 

     

    Ps, als het syfillis is, moet je beide konijnen behandelen, want de ander is namelijk dan drager geworden. Zo kan je voorkomen dat het terug komt

  4. Bij sommige opvangcentra kun je er ook voor kiezen om het koppelen helemaal aan de opvang over te laten. Je kan dan je eigen konijn voor een week of twee weken daar achter laten en dan als je ze ophaald heb je een koppel en hoef je het koppelen zelf niet te doen.

  5. Wij hebben het deze herfst laten doen.

    M'n dame kwam er wat versuft uit, maar ging niet zo snel eten.

    We hebben haar wel moeten dwangvoeren, waarna ze zelf ging eten.

    Ps geef nooit (behalve als je konijn het echt gewend is) bloemkool na de operatie.

    Dat hebben wij wel gedaan en we waren haar bijna verloren aan een gasbuik....

    • Vind ik leuk 1
  6. Ik hoorde laatst van iemand die twee flesjes gebruikte in de winter; een in het hok en een lag in huis (kamertemperatuur). Zo kon ze gemakkelijk het bevroren flesje van buiten omruilen voor het flesje met water uit huis. Het bevroren flesje nam ze dan mee naar binnen en legde ze te ontdooien in de gootsteen. Zo kon ze dat flesje weer gebruiken bij de volgende controlebeurt.

    Dat doen wij hier ook, vind ik super handig hebben de nijnen snel weer water en ben jij weer snel binnen ;)

  7. Hier is al een topic over.

    Ik kweek en droog dus kruiden.

    Heb een droogmachine gekregen waar ik kruiden , blaadjes en fruit in droog.

    Maar het kan ook in de oven of op een droge plek gedroogd worden.

    Zoek anders het topic even op?

    Knuffels Belleke

    Dan ga ik dat topic ook eventjes opzoeken ;)

  8. Wortels moet je zien als een soort van snoepje met suiker erin voor je konijn.

    De groentes zou je langzaam kunnen gaan opbouwen, want je konijn moet wel eerst wennen aan de hoeveelheid groente.

    Om te zorgen dat hij meer hooi gaat eten zou ik hem minder biks geven en 1 hand hooi is toch niet zo veel?

    Ik geef ze hier (ik heb twee konijnen van 5 jaar) een ruif vol, dat is minstens 10 handjes en die eten ze hier in twee dagen leeg.

    Bij ons maakt het een klein beetje uit of het vers is, maar ook weer niet te veel.

    Want de zak met hooi staat hier gewoon in de droge schuur, maar het wordt wel blootgesteld aan de lucht.

    Hopelijk gaat je nijn meer hooi eten, veel succes ;-P

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .