Ga naar inhoud

Alies

Members
  • Items

    148
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Alies

  1. Hier een ram die weken geen biks gegeten heeft (twee jaar geleden) dit bleek achteraf te zijn doordat ik een net andere zak van hetzelfde merk had. Meneer weigerde iets anders te eten. het duurde heel lang tot ik erachter kwam dat dit het was. Hij heeft toen ook weken op groente en hooi gezeten. Zijn keutels waren toen ook wat zwarter en kleiner. Als ze alleen op groente en hooi zitten zou ik zorgen dat je minmaal 5 soorten groente per dag geeft. Ik zou uitgaan van 100-200 per kg lichaamsgewicht. Dat is een richtlijn die ik hier weleens tegen ben gekomen. Meer is ook niet erg als hij maar hooi blijft eten en niet aan de diarree gaat.

    Ik weet dat je bij mensen kan kijken naar verschillende kleuren groente. Hoe meer verschillende kleuren je in je groente hebt, hoe afwisselender je eet en hoe meer verschillende vitamines je binnen krijgt. Misschien geldt dat ook voor konijnen.

    Hé dat is een goeie!! Ik heb het idd ook eens gehad dat Sam zijn biksniet wilde, ik had idd een zak van hetzelfde merk.maar hij at er niet van. Toevallig had mijn man toen nog een rest oud voer gegeven wat nog in de schuur lag. En daar viel hijop aan. Het is de moeite waard om nog een zak te kopen en te proberen. Ik was het helemaal vergeten. Nou ik ga het zeker ff proberen.Bedankt!

    Wat betreft de groente ik probeer zoveel mogelijk te varieren,dus dat komt dan wel goed.

  2. Hoi Joseeke, fijn dat je reageert. Euhm de vorm van zijn keutels zijn normaal. Ook de grote is normaal. Het enige wat ik er misschien anders aan zou kunnen vinden is de kleur. Die is vrij donker, normaal zie je de hooi vezels e.d. terug dat lijkt nu minder.

    Weet je wat het is, je zit er al zo'n tijd boven op dat je er een beetje moedeloos van wordt. Iedereen in mijn omgeving verklaard me voor gek. Ach ja hij is misschien wel een beetje verwend. ( Wel hier op het Forum geleerd, en dan op een goede manier "verwend", speelgoed,groot hok, vrij rondlopen,goed voer, groen gezonde "snoepjes" e.d.)Dat je me niet verkeerd begrijpt :-).

    Maar zoals je schrijft is het idd gewoon vreemd dat hij geen ss o.i.d eet, juist omdat het in het begin juist een konijntje was wat absoluut geen hooi at. Dus ja het is wel een beetje een apart geval. Meneer heeft nogal een eigen wil. Haha en zijn baasje wordt er langzaam gestoord van.

    Ik hou het goed in de gaten en mochten er mensen zijn die tips hebben of ideeën wat het zou kunnen zijn, graag.

  3. Hallo Allemaal,

    Al een tijdje niet meer op forum geweest. Maar nu zit ik toch met een vraag en dan is het erg fijn dat je terug kunt vallen op andere konijneliefhebbers die ook veel weten over konijnen. :yes:

    Ik maak mij zorgen. Mijn konijn Sam heeft snel last van het stil liggen van zijn darmen,zeker wanneer hij erg verhaart. Dit heeft in het verleden veel ellende opgeleverd,maar nu hebben we het redelijk onder controle. (Dacht ik)

    Afgelopen periode was de verharing weer erg veel, maar alles zag er goed uit. Het probleem was alleen dat het wel lang duurde.Dus uiteindelijk wel laxeer middel gegeven van de dierenarts enz. Dit om hem op gang te houden.

    Nu is het probleem dat hij geen biks meer eet. Hij eet wel groen en hooi, maar weigert zijn ss. Dit duurde al een tijdje dus toch maar even naar mijn kk-dierenarts gegaan. Die kon eigenlijk niets bijzonders vinden. Dus toch het advies gekregen nog wat medicatie te geven Laxatract en cisaral drops voor 4 dagen.(misschien toch verstopping) Hiervan ging hij geen ss eten. Dus na 4 dagen weer terug. Omdat hij wel groen en hooi eet leek het er haast op dat hij haken op zijn kiezen had. Dus heeft hij een gas narcose gehad om zijn gebit te bekijken. Eigenlijk was er niets aan de hand. Er zat op de achterste kies 1 minuscuul haakje.

    Toch hadden we de hoop dat het hier aan zal liggen. Nu 3 dagen later is er niets veranderd. Sam valt aan op zijn groen en hooi en laat zijn ss liggen. Dus ook nog een andere zak geprobeerd en ander voer care + en hope farms. Zonder resultaat.

    Iemand een idee wat dit zou kunnen zijn? En moet een konijn korrels eten of kan hij ook alleen op groen en hooi leven? Hoeveel moet hij dan krijgen?

    Sam maakt verder een vrolijke gezonde indruk, valt niet af,maakt gewoon binky's en haalt gewoon streken uit. Is erg actief en sjeest zo af en toe door het huis heen,ligt ook gewoon uitgestrekt op zijn zij te slapen. Hij maakt dus niet echt een zieke indruk.

    Nou alvast bedankt voor het mee denken en sorry voor het lange verhaal,ik hoop dat ik me gewoon onterecht zorgen maak.

    groeten van Sam en Alies

  4. Ja, idd de keutels stinken wel. Zo in de loop van de dag vind ik hem ook wel wat meer terug getrokken. Wel een aantal binkies gezien, maar toch.

    Hij is 2,5 jaar oud. Morgen dan toch maar ff bellen met de da, al is het maar voor de zekerheid.

    bedankt!

  5. Hoi allemaal,

    Mijn nijntje heeft sinds gisteren natte plakkerige keutels. Ook vind ik opeens blinde darm keutels.

    Ik heb niets veranderd aan zijn voeding, dus snap niet goed waar dit vandaan komt. Ik heb hem maar even alleen hooi gegeven, dus geen ss en geen groente. Maar hoe snel moet ik verbetering zien en wanneer kan ik het beste richting de dierenarts gaan?

    Ik kijk het denk ik nog maar even aan, maar wilde graag jullie mening hierover horen. Ik heb meer ervaring met verstoppingen dan met diaree:$.

    Alvast bedankt voor het meedenken, groetjes Alies

  6. @brc hoe doe ik dat?:$ (Ik heb het nog nooit bij de hand gehad). Volgens de DA was wat ik nu gedaan heb voldoende, omdat Sam het niet thuis opgelopen heeft en ik het vrijwel meteen bij thuiskomst ontdekt heb en Sam niet los heb laten lopen in huis. Dus goed zuigen en het hok schoonmaken zou voldoende zijn volgens hem. Ik heb verder geen andere huisdieren (nou ja ik heb dus een paar extra vlooien:p)

    En hij zat niet helemaal vol vlooien ofzo. Ik heb er 3 gezien waarvan ik er 1 heb kunnen doden:whistle2:.

  7. Ik heb bij de da idd stronghold meegenomen. Net het hele hok helemaal schoongemaakt en het hele huis stof gezogen en de stofzak weggegooid. Wat moet ik met de speeldingen doen? het plastic is gepoetst. de knuffeltjes wassen? is dat voldoende en zijn handoeken en fleecekleedje? ook wassen of alles weggooien?

  8. Net de da gebeld, zij raden een shampoo aan. Ik heb verteld over de selamectine, ze hadden ook stronghold. Moet ik doorzetten en voor de stronghold voor kittens gaan? Of toch die shampoo meenemen, al zie ik dat niet echt zitten met een langharig konijn, hoe krijg ik dat in hemelsnaam weer droog?

    Ik had niet verteld dat Sam langharig is, anders hadden ze mij zowieso misschien wel ander advies gegeven.

    Verder heb ik het idee dat Sam er niet helemaal lekker van is. Heeft vanmorgen maar een paar bikkies gegeten viel alleen aan op het groen maar was daar met een paar happen ook klaar mee. Verder vind ik hem erg sloom. Kan dit te maken hebben met die vlooien?

  9. Ik was net mijn konijn aan het borstelen en zijn haren zaten onder de zwarte stipjes. Hij is net terug van een weekje logeren, dus ik dacht eerst dat hij zand o.i.d in zijn vacht had. Dus toen ik het goed ging uitkammen vond ik een beestje. Toen ik dat aan mijn man wilde laten zien sprong het beestje weg. We riepen allebei ooh jee dat moet een vlo zijn.

    Maarja we hebben nog nooit een vlo gezien en hebben er ook geen ervaring mee. Mijn konijn heeft ook een wondje op zijn rug. Dus ja volgens mij zijn de symptomen duidelijk. En nu? morgen maar even de dierenarts bellen, maar wat kan/moet ik vandaag doen?

    Hopelijk kunnen jullie mij wat meer advies geven.

  10. Ik geef voor het verharen dipropolis door het water een keer per week 2 druppels.

    Dat geeft een natuurlijke werking, witlof dagelijks een blaadje extra.

    Daar naast krijgen de konijnen hier zonnen bloem pitten extra door het voer zodat de boel in de darmen beter blijft lopen en de pels een mooie glans geeft.

    BRC Kun je wat meer vertellen over de werking van dipropolis? En waar kan ik dat evt bestellen?

  11. Ben een dagje weg geweest dus jullie reacties lees ik nu pas! In iedergeval bedankt!

    Natuurlijk blijf ik gewoon hooi aanbieden, naast het gras. Ik heb in de tuin een grasveld en daar pluk ik dus kleine porties gras. Idd wat jullie zeggen, zorg ik dat het vers is en dat het niet te lang ligt. (Doe ik trouwens met alle verse groen).

    Daarnaast krijgt hij ook wilgentakken, daar is hij ook dol op dus als ik dit allemaal zo lees bied ik voldoende alterntieven aan, omdat hij zo weinig hooi eet. Fijn te lezen. Stelt me toch een beetje gerust, en verder ga ik door met het probereb van alle smken hooi ;-).

  12. Sam eet maar heel weinig hooi. Ik heb echt alles geprobeerd alle smaken en merken.

    Nu krijgt hij om deze reden SS en daarnaast natuurlijk toch wat hooi (alles wat hij eet is meegenomen).

    Bij zijn groenvoer doe ik vaak ook een handje geplukt gras en wat paardebloem bladeren. Dit eet hij wel met smaak.

    Dus nu dacht ik kan gras een vervanger zijn van hooi?

  13. Net ook ff de da gebeld. Kreeg het advies om het 4 maal daags schoon te houden met thee!!! :bounce:.

    Zie je maar weer dat het goed is toch je vraag maar even te stellen via het forum. Dus ik gevraagd hoe zit het dan met het uitdrogen van de oogjes. Dus het heleverhaal wat ik net gelezen heb. Nou daar wist ze niets van.

    Toch adviseerde ze mij om het goed schoon te houden, desnoods met gekookt water en de lange haren rond het oog weg te knippen. En wanneer het na het weekend niet over is om dan even langs te komen.

    Nou ben ik lekker vrij van het weekend, dus zal Sam eens lekker verwennen, en schoon houden (Nou ja verwennen :he: ) en wanneer het niet opknapt ga ik maandag toch maar ffies langs.

  14. Hoi Allemaal,

    Even een vraagje over mijn teddydwerg. De afgelopen tijd heeft hij steeds last van vieze ogen. Zoals wij ook "slaap" in de ogen hebben.

    Nu hou ik dat netjes schoon en als het wat viezer is maak ik het schoon met (afgekoeld) gekookt water. Nu zag ik vanmorgen weer van die vieze oogjes, ook zijn haar rondom het oog is wat nat.

    Nu dacht ik zou het dan toch ontstoken zijn? Het is verder niet rood, of geirriteerd ofzo, maar blijft wel steeds terug komen. Nu doe ik al vaak een staartje in om te voorkomen dat al dat haar in zijn gezicht hangt (Ja ik weet het sommige mensen vinden dat niet helemaal een goede oplossing, maar ja liever een staartje en goed verzorgd dan zoals ik hem aantrof :P)

    Dus toch maar ff naar de dierenarts of is het iets wat vaker bij teddy's voorkomt, en kan ik nog andere dingen doen om het te voorkomen?

    groetjes van Alies

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .