Ga naar inhoud

bunbun beauty

Members
  • Items

    1.839
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door bunbun beauty

  1. Hallo iedereen,

     

    Een van onze konijnen is een hoop gewicht verloren de afgelopen tijd en heeft waarschijnlijk nierfalen. Nou hopen we hem nog een beetje extra tijd te kunnen geven door zn dieet te veranderen en er wat gewicht bij te krijgen.

    Nu zoek ik dus iets wat hem weer wat meer op gewicht kan brengen maar laag is in calcium en andere mineralen om zo zijn nieren zo min mogelijk te belasten. Heeft iemand enig idee wat we hem in kleine porties bij kunnen voeren?

     

    Alvast bedankt

  2. 9 uur geleden zei Evee:

    Ik heb mij laten vertellen dat Chinchilla's ze wel mogen hebben. Misschien dat je ze naar een knaagdierenopvang kan brengen/ sturen die chinchilla's heeft zitten?

    Dat is een goede oplossing als zij ze mogen. 

    Ik zal ns kijken of ik een opvang met chinchilla's kan vinden in de buurt :) 

  3. Hoi iedereen, 

     

    Ik heb gister van een buurvrouw een grote tas met konijnenvoer en snoepjes gekregen en daar zaten ook een hoop mineraalstenen in. Nou zijn die natuurlijk niet goed voor konijnen en ik weet dat ook cavia's die niet mogen. Weet iemand toevallig of er andere dieren zijn die hier wel baat bij hebben? 

    Het zijn er echt veel dus vind t eigenlijk zonde om ze de kliko in te doen.. 

     

    Alvast bedankt :) 

  4. 11 minuten geleden zei Roos1995:

    Is het ook raadzaam voor binnen konijnen?

     

    Ik ben het met bart lover eens. Jij hebt waarschijnlijk ook geregeld in de zomer een raampje of een deur open. Er hoeft maar 1 verkeerde mug naar binnen te vliegen. Hoe groot de kans is dat dat gebeurt verschilt, maar persoonlijk neem ik dat risico liever niet.

  5. Ik weet niet eens of ie er bij kan komen om te krabben.. het zit zeg maar echt in het kuiltje van zn nek echt net achter het hoofd. Je moet er ook echt naar zoeken anders zul je het niet zo 1,2,3 vinden. Ik heb hem in iedergeval niet meer zien krabben dan normaal in de laatste weken en die plek heb ik hem eigenlijk nog nooit zien krabben. Daarom vraag ik me ook af of hij er zelf uberhaupt bij kan.

  6. Hoi iedereen, 

    Ik ben al een tijdje niet heel actief meer omdat ik het erg druk heb, maar momenteel zit ik met een raadsel en ik hoop dat een van jullie mij daar misschien mee kan helpen..

    Laatst zijn we met alle 4 de nijnsels naar de dierenarts geweest voor de enting tegen rhd2 en anderhalve week geleden zijn we voor de booster geweest. Nu viel mij opeens op toen ik hem aan het aaien was tijdens de controle dat hij een kale plek in zijn nek had. Gezien hij niet extreem veel jeuk lijkt te hebben en geen van de anderen ergens een kale plek had moesten we het in de gaten houden. Nu dus anderhalve week later is het niet verergerd of verminderd. En ik heb geen idee waar het vandaan kan komen.. Er is in de laatste tijd niets veranderd en ik zie ook niet dat zijn vriendinnetje hem overmatig wast op die plek ofzo. Ik zat eigenlijk al bijna te denken aan de enting omdat hij het voor de enting niet had (weet ik heel zeker want toen heb ik hem nog moeten knippen) en het zit wel in de buurt van de plek waar hij geent is, maar ik heb nog nooit gehoord of gezien dat een konijn een kale plek kreeg van een enting... Hebben jullie misschien ideeen?

    Alvast bedankt :)

  7. Ik gebruik meestal ook de 3ml spuitjes die je bij carprofen etc. krijgt. Voor beauty gebruik ik vaak wel de 1ml spuitjes want zij moet kleine en meestal vervelende hoeveel heden hebben die niet goed af te meten zijn met andere spuitjes. (de laatste keer moest ze bijv. 0,65ml)

    Voor dwangvoer pak ik meestal die van 10ml.

  8. Hij heeft me niet aanbevolen minder brok te geven, dit omdat Beauty wel iets brok nodig heeft om een beetje op gewicht te blijven. Ze zit nu op een stabiel en gezond gewicht, maar als ze afvalt wordt ze toch echt te licht. Ik kan ze misschien nog wel iets minder geven maar ze krijgen nu 50 gram voor 3kg en Beast is nog niet uitgegroeid.. Ik zelf dacht dat het misschien kwam omdat ze voor dat ze hier kwam wonen erg lang gemengd voer gegeten had, maar volgens de da was dat dan al recht getrokken omdat ze nu al een tijd een goed dieet krijgt. Ik bedenk me nu trouwens wel, ze kreeg eerder hfst maar omdat ze een halfjaar geleden ziek geweest is en daarna geen hfst meer at is ze overgezet op ss. In hfst zit 1% calcium tegen over 0,6% in ss. Zou het kunnen zijn dat die 0,4% zonder dat wij dat eerder gemerkt hebben toch teveel was voor haar?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .