Ga naar inhoud

cookiemonster

Members
 • Aantal items

  45
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door cookiemonster

 1. Hallo ,

  Mijn voedstertje wordt dit weekend 4 jaar.

  Sinds een aantal weken is ze buiten haar kooi ineens onzindelijk ( plasjes overal ). 

  Ik heb al diverse extra toiletten geplaatst , maar ze gaat gewoon NAAST de toiletten een plasje zitten doen ,waarna ze het wil begraven onder het laminaat. 

  Vanmorgen stond ik haar kooi schoon te maken toen ik haar ineens boven op haar knuffelbeer zag klimmen ......... toen ik terugkwam van haar toilet verschonen was de knuffelbeer verhuisd van plek en zat ze er bovenop te rijden.

  Ik heb serieus nog nooit een voedster zien rijden op een knuffelbeer ( Het is maar goed dat niemand in de buurt was. want ik trok vast een heel onintelligent gezicht hahahaha) 

  Het lijkt of ze extreem ' Rams' is ( is dit het juiste woord ? ) , maar in de afgelopen 4 jaar heb ik nog nooit zoiets met haar meegemaakt. 

  Ze heeft wel vaker wat hormonale buien , maar dit zijn vooral chagerijnige daagjes.

  Het valt me ook op dat ze vaker dan anders op haar zij ligt te dutten/ slapen dan anders. 

   

   

  Ik maak me nog niet ongerust maar het zou wel heel fijn zijn om feedback te krijgen .  

   

   

 2. Hallo Kolino , bedankt voor uw reactie. :D


  Ze sprint ,huppelt, rent, speelt en gedraagt zich als een super vrolijk konijntje , behalve dat ze sinds een ruime week  elke ochtend zodra ik haar loslaat uit haar kooi op het laminaat plast :s en van de biks,maar ongeveer de helft eet van wat ze normaal at , is ze niet anders dan normaal.  


  Ze eet netjes hooi en het gedroogde fruit etc in haar snoepbal. en ook al haar groenvoer gaat op en ze  knauwt ook heftig enthousiast op haar stukje wortel :D


  Gezien ze dit wel allemaal eet lijkt me dat haar kiezen wel okay zijn ,  toch ? of is dat vanuit mensenoogpunt gedacht ?


  Maar ik ga inderdaad even checken met ander voer , de dierenwinkel stond al in de planning voor vandaag :D.


  Dank je wel .


   


  ps. de hope farms met een luzerne fout heeft de houdbaarheidsdatum 22/07/2015 , misschien dat iemand hier iets aan heeft :D 


 3. Hallo, 


  Ik bedoel mijn opmerking ook niet rot, bot of aanvallend. :)


  Maar het is me al een aantal keer opgevallen dat er een serieuze vraag wordt gesteld ( ook door mezelf ) en dat daar dan een reactie op komt die eigenlijk niets met de vraag te maken heeft, waarop een volgende gebruiker weer een reactie levert op de reactie, waardoor de originele vraagstelling vaak onbeantwoord blijft.


   


  De opmerking over het bewaren van voer is nuttig, ik beweer ook echt niet het tegendeel , maar het was niet gerelateerd aan mijn vraag.


  (Ik wist dit toevallig wel, te vaak exposie aan licht en lucht is voor heel veel dingen niet bevordelijk voor de smaak en ingredienten Dit geld overigens ook voor mensenproducten :P. Ik bewaar mijn voer ook in luchtdichte, lichtdichte bakken in een koele donkere en niet vochtige kast en heb een losse pot waar voor ongeveer 2 weken voer in bewaard wordt, maar dit doet niet ter zake. En het gaat hier ook om een zak voer die 2 weken geleden pas geopend is . ) 


   


  Ik maak me serieus enige zorgen over het eetgedrag van mijn konijn,want als het niet aan een veranderde samenstelling van het voer ligt dan zal ik aan andere dingen moeten gaan denken.


  Bij elke reactie hoop ik dat iemand een tip heeft, maar zoals ik eerder ook al aangaf de reacties gaan nu alleen nog over een reactie en niet meer over mijn originele vraag.

 4. Ik heb sinds een week of drie een nieuwe zak Farmers hope trio, maar mijn konijn eet ineens veel minder smakelijk van deze biks. Het lijkt ook wel of de vorm van de brokken anders is dan mijn zak biks van midden 2014.


  Gezien ik grote 15 kilo zakken koop en maar een konijntje heb , koop ik dus niet heel vaak een zak nieuw voer :D 


  Weet iemand of in de tussentijd het voer soms aangepast is ? 


   


 5. Mijn konijn graaft voordat ze je gaat bijten , ook fijn dat ze dat even aangeeft :P 


  Bij haar is het echt een teken van ik wil van schoot en lekker zelf rondlopen of inderdaad aangeven dat ze moet plassen.


  Maar wie weet vind de jouwe je broek wel gewoon heel lelijk :P 


  • Vind ik leuk 1
 6. De mijne maakte ook ineens caviageluidje , maar ik dacht dat dat kwam omdat ze pijn had . Ze begon daarmee toen we thuis kwamen van de dierenarts met een heftig onstoken oog.


  Ze maakt wel vaker knor brom etc geluidjes ( ik noem haar stiekem weleens gremlin ) dan neem ik altijd maar aan dat ze chagerijnig is of last heeft van hormonen, er zit namelijk serieus elke maand een patroon in :D 


 7. Hallo Allemaal,


  Mijn konijntje heeft ruim 2,5 weken geleden een heel erg ontstoken oogje gehad ( wat was dit erg om te zien zeg ! ) en heeft 10 dagen 4x per dag antibiotica druppels gekregen. Ik moet zeggen ik was trots op haar hoe ze het toeliet, want deze dame heeft een zeer groot eigen willetje.


  Door de antibiotica was ze wat sneller vermoeid en at ze ietsje minder dan normaal  , maar ze speelde wel gewoon en werd ook nog eens aanhankelijk , wat een leuke bijkomstigheid hahaha.


  Ongeveer 3 dagen na haar laatste antibiotica druppels ging ze ineens buiten haar hok tegen de muren plassen.


  Ze gaat eerst graven op het laminaat om vervolgens een grote plas te doen zodra ik haar 's ochtends uit haar hok laat om los te lopen.


  Afleiden helpt niet, ik had haar haar snoepjesbal gegeven zodra ik haar losliet ( hier is ze dol op ) , maar onder het rennen achter de bal vond ze toch even de tijd om in een hoek te gaan plassen .


  Keuteltjes doet ze wel netjes in haar toilet, in haar kooi plast ze ook netjes in haar toilet maar zodra ik haar loslaat gaat ze wild plassen.


  Dit ritueel is nu al een ruime week aan de gang en ze zit nu meer in haar kooi dan erbuiten. .


  Dit vind ik zelf ook heel erg ,want ik vind dat een konijn echt lekker speel en renruimte nodig heeft , maar ik weiger ook om constant urine op te moeten dweilen.


   


  Ik word er nogal moedeloos van, wat is er met haar aan de hand ? 


   


  Heeft iemand tips ? Kan dit een gevolg zijn op de antibiotica , aangeven dat ze het niet leuk vond dat ze druppels kreeg ? 


  Of aangeven dat ze nog steeds pijn heeft ? Ik weet het niet meer ............


   


 8. nou ik pak haar wel hard aan hoor :s Ik voel me zelfs regelmatig schuldig omdat ik haar zeer duidelijk laat merken dat ik van haar gedrag niet gediend ben ! En regelmatig sluit ik haar op in haar kooi om aan te geven dat haar gedrag niet getolereerd word. Ik heb geen idee wat ik nog meer kan doen ......


  Maar als ze geknipt moet worden dan heb ik weinig keuze , ze bijt gewoon door een handdoek heen !  en " AUW " roepen werkt echt bij deze dame ECHT niet :s 


   


  Haar laten helpen heb ik wel over nagedacht , maar zou dat echt heel veel schelen ? 


 9. hoi allemaal ,


  Ik heb  een ,nu ruim een jaar , oude teddy widder die zich steeds meer als een ' monster ' gaat gedragen .


  Ik ben gek op haar hoor en ik lach me vaak ook echt rot om al haar avonturen en gek gedrag  , maaaaaaar ze heeft zomaar ineens perioden  van : - ineens overal plassen (en ze is echt zindelijk ! ) en poepen - dingen uithalen waarvan ze weet dat het niet mag !   - aanvalgedrag - bijten - grommen - stampen met haar achterpoten ( ook als er echt niks gebeurd ) - ze is afwisselend agressief en dan ineens weer heel knuffelig en cute  - en ik mag haar absoluut niet kammen of knippen !!! ( die mocht vanaf de 2e maand dat ze hier kwam al niet meer  ) verder valt ze ook regelmatig het schepje aan waar ik haar wc etc mee schoonmaak maar af en toe zie ik haar ook knuffelen met het schepje ) . Ik word er echt langzaam radeloos van . Mijn partner is zelfs bang voor haar ( Hier moet ik vaak vreselijk om lachen , maar hij heeft wel gelijk ze is niet te vertrouwen in haar moodswings ) 


  Zeker het vachtverzorgingsgedeelte is een drama . De tranen stromen over mijn wangen als ik weer in gevecht moet met haar en ik diepe bijtwonden in mijn benen heb staan , omdat ze echt NIET geborsteld of geknipt wil worden en het echt heeeeeel erg nodig is ( zeker omdat deze teddy widder een foutje in haar vacht heeft . Deze haargroei is echt absurd  !!! ) .


  Het is nu op het punt dat ik haar eens in de zoveel tijd helemaal kort probeer te knippen ,zodat ik iig alle klitten , vervilting etc kwijt ben , maar het ziet er niet uit en het is ook echt elke keer een horror drama ! 


  Ik ben echt radeloos want ik kan haar gewoon niet de verzorging geven die ze nodig heeft op vachtgebied. 


  Ze heeft een groot hok , ze mag overdag als ik thuis ben op een stuk terrein  rondom haar kooi loslopen.


  Ze heeft divers speelgoed ( intelligentie , knaag / graaf , verstopplek  en ze kan springen en klimmen  ) dus uitdaging genoeg zou ik denken .... .


   


  Nu ga iemand mij de tip van bachbloesem  , heeft iemand hier ervaring mee ? en zou het kunnen helpen bij mijn kleine monstertje .


 10. hahaha dat omkieperen klinkt heeeeel bekend. mijn konijn zou ook zoiets hebben van als het makkelijk kan waarom dan moeilijk doen , vandaar ook mijn vraag heeft iemand een konijn met ervaring hahahha.

  enne samen spelen ...... mag ik wel super stevige handschoenen aantrekken want mijn konijn en eten is geen goede combinatie voor handjes in de buurt hahahahhahahah

 11. we zijn inmiddels weer een paar maanden verder en mijn kleine monstertje is sinds april op dieet . geen wortel meer , geen mini stukjes brood. maar wel elke dag wat verse kruiden

  de oude brokjes zijn de deur uit en ik heb hope farm supertrio aangeschaft ( meer dan een week heeft het geduurt voor ze de brokken wilde eten maar tegenwoordig kan ze niet wachten tot dinertime hahahahah) en .......... ze is diarree vrij !

  dus namens mijn kleine monstertje en mij bedankt voor jullie adviezen en tips

 12. hallo mede konijnenliefhebbers,

  graag zou ik wat tips willen voor traktaties , uiteraard gezonde suikervrije traktaties, voor mijn konijn in haar voerbal.

  ze is zoohoo gek op haar voerbal maar ik kom niet echt verder dan rozijntjes, een mini stukje gedoogde banaan enz.

  ik wil geen groenvoer e.d. in de voerbal doen ivm hygiene .

  heeft iemand nog lekkere traktatie ideeen ?

 13. ik knip mijn teddy widder ook regelmatig , gewoon omdat ze zo veel haar heeft dat je het hoe goed je ook probeert nooit allemaal goed geborstelt kunt krijgen.

  Vooral de buik , onder de nek en onder haar pootjes geef ik een knip /uitdun beurtje eens in de aantal weken. Het grappige is dat je niet echt ziet dat ze geknipt is maar ik heb wel een plastic zak vol met teddy haar hahaha.

 14. ik zal eens zonder wortel proberen

  witlof kan ze iig niet tegen

  haren zou je toch moeten zien zitten bij ontlasting? Ik borstel al vaak en knip haar ook juist vanwege het gevaar van teveel haar binnenkrijgen met wassen e.d.

  heeeeel af en toe zie ik wel zo'n streng die aan elkaar zit met haren maar verder nooit.

  ik heb prozyme is dat net zoiets als protexin ?

  ik zal eens op zoek gaan naar de samenstelling van het discusvoer ik neem aan dat hier ergens op het forum wel te vinden is waar je op moet letten en wat de beste samenstelling/hoeveelheid voor bepaalde stoffen is

  bedankt alvast

 15. nee zo ziet de ontlasting er niet uit ( ik weet dat dat 'normale' ontlasting is )

  het is echt diarree afgewisseld met HARDE grote aan elkaargeklonterde keutelhopen.

  hooi kan mijn konijn onbeperkt eten , ik heb zo'n hooibal in haar kooi hangen ( met 2 verschillende soorten kruidenhooi) en daar eet ze elke dag van want dat vind ze lekker. ( maar hoeveel precies kan ik je niet vertellen ene dag meer dan de andere)

  De biks is het eigen huismerk van discus

 16. Mijn 4 jaar oude teddy widder konijn heeft nu sinds een jaar of 2,5 ( na een logeerparty) blijvend last van diarree .

  Ik ben hiermee 2,5 jaar terug meteen naar de dierenarts geweest maar die dacht niks aan de hand. Inderdaad ging het ook na een week of 2 weer over.

  Alleen nu is het sinds een jaar toch weer regelmatig terug ( weer een bezoek aan de dierenarts , speciale voeding die niet werkte )

  de laatste weken is het echter veel erger dan ooit , nu ook afgewisseld met af en toe grote hopen keutels ( en daar bedoel ik mee echt een grote brok aan elkaar vastzittende keutels ) die soms ook echt niet te harden stinken !

  Af en toe is mijn konijn wat rustig maar zodra ze dan haar darmen weer leeg heeft is ze weer helemaal actief en speels dus het is niet dat ze lusteloos is , dat gaf de dierenarts ook het idee dat het vast niets ernstig was.

  Ik let erop dat er altijd hooi , water aanwezig is. Ze krijgt netjes zelfde hoeveelheid biks ( van zelfde merk als toen ik haar kreeg) een klein stukje hard brood en als ze een paar dagen geen diarree meer heeft langzaam weer wat groenvoer ( klein stukje wortel e.d.)

  Ik heb al diverse dingen geprobeerd maar niks schijnt te helpen.

  Ik weet echt niet meer wat ik moet doen en ik vind het zo vreselijk sneu.

  Heeft iemand hier ervaring mee ?

  Is het slim om een echt goed darmonderzoek te laten doen bij een dierenarts ?

 17. bedankt voor de reacties.

  ik hou haar vachtje al kort alleen schrik ik van de hoeveelheid haar die loskomt met de kam. Met borsteltje is het veel minder. Nu komen er echt hele plukken mee.

  Volgens mij zijn het geen blindedarmkeutels. het zijn echt hoopjes natte derrie met een vieze stank. lijken mij geen blindedarmkeutels toch ?

  en wat is SS ?

 18. hallo

  waarschijnlijk open ik een nieuw bericht waarop de antwoorden elders in dit forum te vinden zijn. Mijn excuses alvast daarvoor maar ik kan niet te lang achter elkaar informatie verwerken dus na een paar minuten houdt het registreren in mijn hersenpannetje op :$.

  mijn konijntje ( ruim 3 jaar en teddy widder) heeft regelmatig last van een soort van buikloop (stinkende poep plakhoopjes ). Ze is normaal heel zindelijk behalve op deze momenten. Af en toe denk ik ook dat ze weer diarree heeft omdat er een stinkwalm langskomt maar ze laat dan volgens mij een scheetje ofzo .

  ik heb dezelfde biks en ze krijgt ook altijd redelijk dezelfde hoeveelheid voer.

  Af en toe heeft ze ook last van kettingpoep ( heb hier net wat berichtjes overgelezen en ik heb ook meteen prozyme besteld via jullie info link) . Wel mag ze af en toe als het weer mooi is ( niet te koud en geen koude wind ) buiten spelen in de tuin.

  Ik ben ooit ( mei 2008) al eens bij de DA geweest voor de diarree en die dacht dat het geen kwaad kon , gewoon een poosje geen groenvoer , veel hooi .

  Alleen eet mevrouw nu nauwelijks hooi meer ( mix het gewone met kruidenhooi) Ik heb ook nog geen logica gevonden tussen diarree en bepaald soort groenvoer, al lijkt wel dat bijv.2 dagen achter elkaar een heel klein beetje bloemkool niet goed valt.( uiteraard krijgt ze dit al niet meer hihi)

  Heeft iemand enig idee wat ik hieraan kan doen ? Of wat het kan zijn ( konijnen voedsel allergie hihi)

  Ook zag ik vandaag dat haar anusje rood zag dit is me eerder nooit zo opgevallen.

  ondanks dat ik achtergebleven poepresten wegknip uit haar haartjes blijft er wat troep achter wat ik met wassen ook niet wegkrijg , iemand tips ?

  ik weet dat ik eigenlijk misschien naar de DA moet gaan , maar gezien de vorige keer hij me ook niet verder kon helpen en een DA een hele grote aanslag is op mijn finacieen probeer ik het eerst via jullie ervaringen.

  waarschijnlijk zijn al mijn vragen al een aantal keer in andere berichtjes beantwoord maar zoals ik al zei ik red al die berichtjes doorzoeken helaas niet.

  verder heb ik nog een vraagje geheel los van de ontlastingsproblemen.

  Ik borstel mijn teddy widder met een speciale konijnen borsteltje met van die ijzeren puntjes en heb nu een ijzeren konijnenkam speciaal voor achtergebleven loszittend haar gekregen , alleen als ik daarmee kam blijven er plukken haar loskomen, is dit normaal of trek ik soms haar uit haar lichaampje met zo'n kam ? Ik schrok namelijk echt van de hoeveelheid haar dat meekwam.

  Het is een heel verhaal geworden , mijn excuus hiervoor , ik hoop dat iemand me kan helpen met al mijn vragen. Alvast heel erg bedankt

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .