Ga naar inhoud

Muffins

Members
  • Items

    288
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Muffins

  1. Duphapen heeft dezelfde werkzame stof als Duplocilline volgens mij. En wij injecteren hier heel regelmatig konijnen met Duplocilline in de opvang en er zijn nooit problemen mee. De dosering kan natuurlijk nog wel fout zijn en de toedieningsvorm. Maar als je geinjecteerd hebt (dus met een naald onder de huid) dan kan het een prima middel zijn. Niet oraal geven, dat mag inderdaad niet.

  2. Heeft iemand misschien voor mij het IBAN en BIC nummer van the hay experts. Ik heb een bestelling gedaan en wil die graag betalen en heb van hun via mail het IBAN en BIC nummer gehad. Alleen kan ik die mail dus niet openen want ik kan momenteel vanwege het feit dat ik thee over mijn laptop heb gegooid:$ niks meer met die laptop. En op een andere computer kan ik die mail niet meer terug lezen, daar komen alleen de nieuwe mails op binnen. Heel handig weer. :yes:

    Mag per pb als iemand de nummers weet

  3. Ik zou eerst een kleine zak kopen om te kijken of je konijnen wel kunnen wennen aan ander voer dan SS. Ik geef hier voedsters met opgroeiende kleintjes altijd SS en de kleintjes eten daar ook van mee als ze biks gaan eten, en uiteindelijk blijkt vaak dat ze geen ander voer meer willen en moeilijk over te wennen zijn als ze wat ouder zijn. Dat is alleen bij SS, bij andere soorten voer geeft dat meestal niet zoveel problemen.

    De meeste konijnen hier in de opvang krijgen Hope Farms supertrio, en dat is inderdaad prima voer. Ik heb nog nooit beschimmelde Hope Farm gehad, maar er gaan hier dan ook 1 a 2 15 kilo zakken epr week doorheen, afhankelijk van hoeveel en welk formaat konijnen er zijn en of er veel jonge konijnen zijn want die krijgen meer dan gemiddeld.

  4. Muffins, ik denk dat het van de opvang afhangt. Die van jullie is vrij klein (toch?) en daar zou haar ziekte waarschijnlijk snel opgevallen zijn en zou een van jullie haar mee naar huis genomen hebben. Maar ik ben in die van de DB in Nijmegen geweest en dat is een grote fabriekshal met alleen een paar dakkoepels voor daglicht. Die is alleen op woensdagen open en er staan zo'n 50 kooien die dus op die woensdag worden schoongemaakt en 3 rennetjes waar tijdens de 4 openingsuren elk konijn maximaal een kwartiertje in mag. De rest van de week is er alleen iemand die even voer, hooi en water geeft. In zo'n opvang was de kans groot geweest dat het niet eens opgemerkt zou zijn dat het beestje ziek was. Dat zou een pijnlijke dood zijn geweest, sterker nog in zo'n opvang wonen is zelfs al een pijnlijk leven. (ongeacht het feit dat de vrijwilligers die ik daar heb ontmoet op woensdag wel heel kundig en lief voor de beestjes zijn. Maar ze konden bijvoorbeeld bij geen enkel beestje aangeven wat voor karakter het had want daar zagen ze ze te weinig voor).

    Dus dat is het beeld dat ik erbij had toen ik dat schreef. Maar dat is wellicht iets voor een andere draad om eventueel verder over te discussiëren.

    Maar misschien dat het bij deze opvang anders was gegaan hoor. En Lamme-lanne, natuurlijk gat het je niet alleen om het geld, maar het zou extra zuur zijn als je dat ook nog allemaal kwijt was met alles wat je nu meegemaakt hebt, toch? Ik vind het echt super dat je je zo ingezet hebt voor het arme beestje. Heel verdrietig dat het niet heeft mogen baten, maar wel fijn om te horen dat het met Poppy gewoon goed gaat.

    De opvang is bij mij aan huis ;) Dus er zijn heel veel controle momenten op een dag al zitten hier momenteel ook rond de 50 konijnen.Maar de controle begint 's morgens vroeg al, tussendoor zijn er vele controle momenten omdat ze om de beurt in de ren lopen, en de hokken worden tweemaal per week schoongemaakt, en 's avonds om 23.00 uur is meestal het laatste controle rondje en bij elk konijn apart wordt dan het hooi en het water aangevuld en dan krijgen ze nog wat groente en biksjes zodat ik zie of ze eten. Dus veranderingen merk je dan al snel op. Ik kijk ook vanuit huis op enkele hokken en op alle rennen. En zo is het bij de meeste particuliere opvangen omdat die vaak aan een woonhuis gevestigd zijn. Dus 24 uur toezicht.

    Ik ken de opvang waar jij het over hebt niet, maar inderdaad lijken me dan de controle momenten wat minder vaak dus ik kan me voorstellen dat je dan die indruk krijgt.

  5. Ach wat rot voor je. Maar wel heel fijn dat je zo goed voor haar gezorgd hebt, in de opvang hadden ze daar de menskracht waarschijnlijk niet voor gehad en was ze een hele pijnlijke dood gestorven.

    Neem gewoon even de tijd om zelf te herstellen hiervan en ga dan met de rekeningen naar de opvang. Dat geld krijg je dan dus terug (want dat hebben ze gezegd toch?) en dan kies je daar meteen een ander konijntje uit voor jouw eenzame konijntje. Je kan er zelfs voor kiezen in overleg met je DA die dan preventief te behandelen tegen Cocc. zodat dit niet meer gebeurt. Let je ook wel goed op dat je andere konijntje nu geen Cocc. krijgt?

    Heel veel sterkte!

    Ik wil TS veel sterkte wensen, heel naar dat dit allemaal zo is gegaan. Helaas is coccidiose heel moeilijk om te genezen bij jonge konijnen als de aandoening al wat verder gevorderd is. Je hebt heel erg je best gedaan maar ik denk dat het niet meer te redden was.

    Maar even naar Bianca; waarom zou in een opvang zo'n konijntje een pijnlijke dood sterven. Als er ergens ervaring is met zieke dieren is het wel bij de meeste opvangen. De behandeling is daar dan ook vaak goed omdat er veel kennis is en vaak een goede konijnkundige dierenarts. ;)

  6. Toltrazuril of Baycox is inderdaad het aangewezen middel tegen coccidiose. Dat is als ze er nog niet heel erg ziek van zijn, maar dan is de diagnose gesteld omdat je afwijkende ontlasting ofzo hebt gezien. Maar bij een flinke coccidiose infectie en een heel ziek konijn is er meer nodig dan Toltrazuril of Baycox en wordt het wel gegeven in combinatie met Sulfatrim. Dus precies zoals jij voorgeschreven hebt gekregen. Een konijn met coccidiose overlijdt vaak door uitdroging en bijkomende bacteriele infecties. De bijkomende bacteriele infecties worden bestreden door Sulfatrim. Ik zou dus de adviezen van je dierenarts niet zomaar naast je neerleggen want je konijn lijkt mij erg ziek.

  7. Hier in de opvang heb ik ze in alle hokken, en vaak 2 van die hooiruiven in 1 hok. Er kan best veel in en het prettige vind ik dat ze vrij ondiep zijn ten opzichte van de achterwand van het hok zodat een konijn er niet in kan springen. Ik ben altijd bang dat een konijn vast komt te zitten met zijn poten in zo'n hooiruif als ze er in springen. En dat gaat bij deze niet.

  8. biks is echt geen probleem om nog minder of zelfs een aantal dagen helemaal weg te laten. Hier krijgen veel konijnen 10 gr p/kg lichaamsgewicht. di 25 gram zijn zeg maar het maximum. Biks is echt niet nodig, of heel beperkt. konijnen met gedrags problemen zet ik hier ook op een biks arm dieet, biks is krachtvoer waardoor veel konijnen ook een overdosis energie krijgen wat zich weer uit in fel gedrag. naast afleiding en uitdaging verminder ik de biks. Zeker wanneer een konijn gevarieerd groenvoer krijgt hoeven ze weinig tot geen biks. Ik denk dat het zeker het proberen waard is, wellicht gaat ze dan wel hooi eten. niet geschoten is altijd mis! een een paar dagen zonder krachtvoer is nog niet het einde van de wereld!

    Helemaal mee eens. Wel in de gaten houden of het konijn de rest wel eet wat je aanbied uiteraard.

    Ik heb regelmatig konijnen hier die geen hooi eten, maar allemaal eten ze het uiteindelijk. Door een paar dagen veel hooi en groente waar ze al aan gewend zijn te geven gaan ze uiteindelijk vaak wel hooi eten. Ook een Franse Hangoor loge. Thuis eet hij geen hooi, maar hier ze je hem de hele dag kauwen op de sprietjes :mdr: En dan gaat hij naar huis en eet weer geen hooi.

    Ik vind het zeker geen dom advies. Maar wel een beperkt aantal dagen natuurlijk, niet zomaar ineens een lange periode.

  9. Ik moet hier toch even op reageren. Oraal gegeven AB komt wel in het abces terecht!

    Daar ben ik inderdaad te onduidelijk in geweest in wat ik daar mee bedoel. Ik had moeten schrijven "de meestal oraal gegeven ab komt niet in het abces terecht". Dus niet omdat het oraal gegeven wordt, maar de soorten a.b. bedoel ik daar mee.

  10. Ook deze uitspraak vind ik erg vreemd. Het abces moet open gemaakt worden omdat de rommel eruit moet! De wond moet open blijven omdat er anders geen continu drainage plaats kan vinden. Dat de bacterien niet tegen zuurstof kunnen is echt onzin.

    Uiteraard is het ten eerste belangrijk dat de rommel er uit kan en is dat een reden om het abces te openen. Maar de bacterieen die het abces veroorzaken gedijen het best in een zuurstofarme omgeving en daarom is het mede gunstig als het abces open is.

  11. Het abces moet (meestal) onder narcose open gemaakt worden en schoongemaakt of verwijderd indien netjes ingekapseld. Het is belangrijk dat het abces open gemaakt wordt, omdat de abces veroorzakende bacterieen niet tegen zuurstof kunnen.

    Daarna ga je injecteren om de dag. Dat moet niet in het abces, maar in de huidplooi bij de rug/nek. Je dierenarts kan je dat heel eenvoudig leren, het is niet moeilijk.

    Je kunt dit uitprinten voor je dierenarts. Ik heb geen idee of ik de link neer mag zetten, anders moet het maar weer weggehaald worden.

    http://dierengebit.nl/konijn-abces.html

  12. Ja je hebt Duplocilline injecties nodig. Die geef je je konijn dan om de dag voor een week of 6.

    Vandaag heb ik ook een opvang konijn laten opereren aan een abces in zijn kaak. Er zit nu een groot gat, en hij moet nu pijnstilling en duplocilline injecties onderhuids.

    Oraal gegeven antibiotica komt niet in het abces en bijvoorbeeld sulfatrim kan zelfs afgebroken worden door de pus die aanwezig is in het abces. Ik ben erg te spreken over duplocilline injecties want ik heb geregeld konijnen met een abces in de opvang en tot nu toe gaat dat erg goed.

    ALs het abces nu terug is moet het inderdaad wel weer operatief geopend worden en zoveel mogelijk verwijderd. Daarna dus die injecties.

  13. Oormijt is pijnlijk en irriterend voor een konijn. Vooral als de oortjes kapot zijn van de korsten en het krabben. En het is niet nodig want het is heel simpel te behandelen met 1 of 2 behandelingen. Dus toch maar snel naar de dierenarts.:)

  14. Tanden verwijderen bij olifantstanden is zeker een goede optie. Ik heb het al meerdere keren laten doen bij konijnen hier uit de opvang. Ze kunnen daarna gewoon biks eten en vaak ook hooi en de groente snij ik dan voor ze. Bijvoorbeeld andijvie en witlof in van die reepjes zoals je andijvie ook gesneden kunt kopen. Wortels kunnen ze niet gewoon meer eten die moeten ook in sliertjes of kleine stukjes. Die kunnen ze namelijk niet meer afknagen. Net als wilgentakken enzo. Dat lukt ook niet.

    Op zich is het verwijderen van de tanden nogal een klus voor de dierenarts. Je kunt dan ook het beste naar een dierenarts gaan die hier veel ervaring mee heeft omdat als er een klein stukje blijft zitten met verwijderen doordat het afbreekt, de tanden gewoon weer terug groeien. Dus de tanden moeten in z'n geheel worden verwijderd.

    Mijn ervaring met konijnen waarvan 's middags de tanden zijn verwijderd is dat ze 's avonds al weer van alles naar binnen werken, en gelijk weer goed gaan eten. Zelfs beter dan daarvoor en ze komen ook weer goed op gewicht. Je bespaart het konijn vele stress momenten omdat niet iedere paar weken de tanden meer geslepen hoeven te worden. Knippen is zowiezo niet zo'n goede optie omdat de tanden kunnen splijten en hierdoor kunnen abcessen in de kaak ontstaan.

    Een enkele keer krijgt een konijn wel eens ontstoken oogjes na het verwijderen van de tanden omdat een en ander met elkaar in verbinding staat. Maar een tijdje oogdruppeltjes en dat gaat ook weer over.

    Olifantstanden onstaan vaak door een verkeerde stand van de tanden in de kaak. Dat kan komen door erfelijke factoren. Maar het kan ook gebeuren dat olifantstanden ontstaan door voedingsfouten (te weinig hooi). In het laatste geval kan eenmalig slijpen er voor zorgen dat de tanden weer in goede stand komen te staan en door de voeding aan te passen kun je dan herhaling proberen te voorkomen.

    Maar als de tanden echt een foute stand hebben dan blijf je slijpen en dan is het verstandiger en konijnvriendelijker om de tanden te verwijderen vind ik persoonlijk.

  15. Hoewel het natuurlijk geen oplossing voor het probleem is mag hij wel hier naar toe. Je komt uiteraard binnenkort weer een keer voor deze situatie te staan als er een ander konijn ziek zou worden, dus het zou ook handig zijn als het probleem structureel wordt aangepakt door bijvoorbeeld de dierenbescherming/LID in te schakelen. Ik weet dat die meestal in eerste instantie niet veel kunnen doen. Maar als je een dosier op kunt bouwen uiteindelijk wel. En dat is wat moet gebeuren wil er verandering komen.

    Maar je mag hem hier brengen al is de afstand denk ik wel groot om te brengen. Ik ga dan naar de dierenarts en laat dan ook rapport op maken.

  16. Nee natuurlijk ben ik niet boos. Ben ik zowiezo niet zo snel :mdr:

    Het is gewoon een ongeluk Elvira, en het is gelukkig in verhouding nog goed afgelopen, had ook erger kunnen zijn omdat hij met z'n kopje vast zat. Die paar weekjes rust voor Jerom zijn zo om.

    Kun je je examen nog herkansen?

    nee geen handdoek, ik heb zo een houten trappetje voor erover. En ook een net zodat ze niet op de kooi springen, maar op de foto's heb ik die eraf omdat ze juist zonder net met trap op de kooi weten te springen. Ik heb nu buddy in het 1.20 hok zitten en Jerom in een stuk van de ren (ik heb die echt klein gemaakt en er zitten geen gaten nu). Omdat jerom rust moet houden. Medicijnen geven gaat heel goed. En zijn witlof gaat er nog heel goed in. Als ik het zo bekijk heeft hij geen pijn. Maar ik denk dat ik toch maar dit hok koop, omdat ik toch wel erg geschrokken ben.

    98936_essegi_baffy2_neu_1.jpg

    http://www.zooplus.nl/shop/knaagdieren_kleinedieren/kooi_ren/dwergkonijnen/120cm/100548

    is dat een oplossing? Het geld maakt me echt niet uit (oke tot aan een bepaalde mate, ik ben niet rijk:$) Maar ik wil gewoon het beste voor ze.

    Jerom eet ook gewoon zijn brokken en toen ik Buddy even uit de kooi had stond hij te kijken waar hij er uit kon (zo zielig, maar hij is nog wel heel levendig gelukkig)

    Ik ben blij dat je niet boos bent, ik vind het extra naar dat het jerom is. Als het buddy was had ik het natuurlijk ook vreselijk gevonden, maar dit is juist een konijntje wat uit de opvang komt en ik een goed leven wil geven snap je. Ik heb hem vandaag overladen met aaitjes en kusjes en 100 x gezegd dat het me speet. Hij snapt het niet, maar goed...ik doe echt men best om hem weer op de been te krijgen.

    100548

  17. op de kooi zelf konden ze niet springen, ik heb daar een net over hangen. Maar ik koop wel een dubbel hok dan.

    Ik voel me echt *** nu. Het is gewoon mijn schuld dat Jerom nu pijn heeft. Ik dacht ze juist lekker de ruimte te geven. Ik heb hier al heel vaak foto's gepost van mijn hok en ren maar niemand die me zei dat het zo gevaarlijk was.

    Zit gewoon alweer te janken hier.:( Bij mijn examens keek ook iedereen me raar aan toen ik huilend weg liep daar.

    Je doet heel erg je best om goed voor ze te zorgen en ze hebben het prima bij jou. Ongelukken gebeuren.

    Dat rennetje is vast wel veilig te bevestigen. Misschien een paar paneeltjes er bij en dan ruim om het hok heen zetten en het rennetje met haakjes aan de muur bevestigen. Dus dat de ren niet aan het hok zit maar aan de muur en dan het hok in de ren. Een trappetje/plankje over de ingang is inderdaad een goed idee. Maar ik dacht dat je daar toch ook wel eens een handdoek op had gelegd?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .