Spring naar bijdragen

patriciapatty

Members
 • Aantal bijdragen

  1123
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door patriciapatty

 1. Ik zal je mijn ervaring geven. Ik heb 3 nijnen zo opgevoed.

  Ik hou de eerste paar dagen in de gaten waar de konijnen hun behoefte doen, vooral het plassen.

  Vaak gebeurt dit in een hoek van het nachthok.

  Op die plek zet ik een plastic bak met een lage rand (de driehoek wctjes bij een dierenwinkel zijn vaak te klein). Ik heb een rechthoekige lage bak van curver, waar ze in kunnen hoppen.

  Ook heb ik eens een onderbak van een binnenkooi als wc gebruikt in mijn buitenren. Ik had toen nog 3 nijnen.

  Meestal gaat plassen direct goed in de bak. Keutelen zullen ze elders nog blijven doen. Iedere keutel die je tegen komt doe je in de wc, dit moet je echt even volhouden, ook als je nijn ergens anders plast doe je dit in het wc gooien. de wc verplaats je tussentijd niet.

  Ik hou dit zo 2 weken vol.

  Per week of eerder (ligt er aan hoe groot de bak is) verschoon je de bak. De eerste paar dagen niet te vaak want anders is de geur weg.

  Wat ik daarnaast altijd heb gedaan.. de wc's (ik heb 2 bakken, 1 in het nachthok en 1 beneden in de ren) hebben zaagsel stro en hooi. Verders ligt er niks in het nachthok.

  Naar mijn idee 'voelen' ze dus ook dat ze in de wc lekker zacht hun behoeften kunnen doen. Elders in het hok ligt niks dus willen ze daar ook niet meer hun behoefte doen.

  Wat ook perfect helpt is om bij de wc een hooiruif op te hangen. terwijl ze eten laten ze de keutels in de wc vallen.

  Daarnaast is bij ons de wc ook een 'vrij-bakje' naast dat het hun wc is liggen ze er lekker in en wassen ze elkaar. Daarom, nu ze zindelijk zijn, worden de wc's met regelmaat verschoont.

  Sinds enkele weken heb ik mijn 4de nijn (geen viertal, maar mijn vierde konijn). Hij is al bijna 2 en was niet zindelijk.

  Hij kwam uit een hok (flat) zonder nachthok dus deed zijn behoefte door het hele hok. Alles was zaagsel dus alles voelde onder zijn voeten hetzelfde.

  Nu 3 weken verder is ie bij mij zindelijk. Net als mijn voorgaande nijnen heb ik mijn manier van zindelijk maken doorlopen.

  Wel is het iets wat anders.. bij mijn vorige nijnen had ik de wc's alleen in de ren beneden. Dat lukt me niet met mijn nieuwe nijn, die wilt persee in het nachthok plassen dus daar staat nu ook een wc. Dit gaat perfect!

  Het gaat vooral om het volhouden van het terugscheppen van de behoefte in de wc. En bij mij werkt het absoluut dat ik alleen in de wc's zaagsel heb, verder nergens.

  Zelf werk ik fulltime en schepte ik alleen in de avond/weekend de wc vol dus ook al je weinig tijd hebt lukt het je ook.

  SUCCES! ik hoop dat je er wat aan hebt.

  Ohja, en wat ik aan mijn eerste konijn merkte (de andere konijnen zijn nooit binnen geweest) als ze binnen los mocht rondhoppen dan hield ze haar behoefte op. Zodra ze in haar buitenhok werd gezet ging ze meteen op de wc.

  Deze methode voor binnen of buitenkonijnen maakt niet uit.

  Een vriendin van mij heeft een binnenkonijn die in zijn kooi alles op de wc doet en verder in zijn hok op een fleecedeken ligt.

  Ook zij geeft alleen hooi in of boven zijn wc.

 2. Plukken haar? ojee, nee dan hebben ze nog ff wat onenigheid.

  Dan wachten we samen af ;) en duimen we. In het begin dacht ik nog.. waar ben ik aan begonnen, had ik Muf niet beter alleen kunnen laten. Ze is nu zo gestrest.

  Maar alleen vond ze het ook niet meer leuk, dr wc's was ze al aan t verhuizen.

  Ik kan het gewoon beter beoordelen als ik n week thuis zit. En dan hopen dat ze in t voorjaar niet te veel last ng krijgt van dr hormonen.

  Wat ook zo is.. Muf is al 4 en Siemen bijna 2 jaar, dus logisch dat Siemen Muf supermoe maakt ;)

  Thnx voor de support Lienappelsien ;)

  Altijd handig zo'n forum wanneer je t nodig hebt. In 2008 ben ik lid geworden en heb ik vele berichten getypt totdat ik een gelukkige nijnenfamilie had. Nu begin ik weer helemaal opnw :(

 3. Ja ik had Muf beneden eten gegeven.

  Zojuist hebben ze een stukje appel gekregen, Muf was als eerste boven, heb ik er snel 1 gegeven en ze was heel alert. Toen kwam Siemen boven en gelukkig bleven ze boven, ze hebben naast elkaar een stukje appel gegeten pffff.

  Blij als het morgen is, tijdens daglicht ze in de gaten houden.

  Ik heb gister nogmaals jouw koppeling doorgelezen, om het te vergelijk met de mijne. ik ging vooral ook jouw dagen tellen. Ik hou me vast aan jouw koppeling ;) okal ging ie iets sneller.

 4. Hai, gistermiddg hebben ze even samen gegeten. Mr ik ben nu weer zo moedeloos :(. Muf rent alleen maar weg en stort onderhand in. Net weer eten gegeven en Muf rende meteen vr Siemen weg, terwijl ze honger had. Ik zie ze nu ook haast niet omdat ik fulltime werk. Ben blij als t zaterdag is en ik voor t hok kan zitten. Op dit moment zie ik het zo triest in. Ondanks t geren niet gevochten. Mr gezellig is t niet. Ik krijg zelf ook minder contact met Siemen. Volgende week ben ik vrij dus hoop ik veel in te kunnen halen...

 5. Vanmddg vond ik het niet leuk... ik heb ze los gelaten in het hele hok en beneden een doos neergezet.

  Iedere keer als Muf beneden zat en Siemen kwam er lief bij dan rende Muf meteen weg en zo ging het de hele tijd door.

  Muf wilt geen contact.

  In het nachthok wilde ze niet meer.. Muf maakte alleen maar geluiden en deed stampen.

  Eten uit t zelfde bakje deden ze gister ook niet meer.

  Als Muf aan het eten was en Siemen kwam dat rende ze meteen weg.

  Toen heb ik besloten dat ze het maar even moesten uitzoeken... vanmorgen in het donker een beetje gekeken, ze oogden rustig maar Muf zat boven en Siemen benee.

  Siemen is de bruine man en Muf is de zwart witte voedster. De grijze knapperd is Blow zij is 2 weken geleden overleden :( ze is de moeder van Muf.

 6. toen ik daar ging koppelen was de koppel ruimte 6 hekketjes groot (van de gekleurde hekjes) die ruimte raadde zij me ook aan.

  dat is het nachthok ook.

  maar nogmaals (of niet beter door mij geformuleerd ;)) in dat nachthok vechten ze niet.

  ik zal als ik thuis ben op de plek van de verhoging (u profiel waar ze vanaf vielen) een doos zetten met 2 uitgangen.

  mrgn weer een update ;)

 7. ik heb net jouw koppeling gelezen, leuk! was ook niet in 1 keer goed las ik.

  dit is het hok.

  1520678_482183745234573_1199229762_n.jpg

  t is officieel een kippenhok dus geen klein nachthok (sorry had ik er bij moeten zetten ja haha.. t gemiddelde nachthok is veels te klein ja). durf de maten niet zo te zeggen.

  ik wil ze liever niet de ruimte geven omdat Muf Siemen ontloopt... of maakt dat onlopen niet uit?

  knokken hebben ze echt niet meer gedaan sinds dat vallen dus daar ben ik ook niet meer bang voor (fingers crossed).

  sow jammer dat de dagen zo kort zijn... ik werk fulltime dus kan ze weinig in de gaten houden :(

 8. Deze foto was van vanmorgen, zo in een kleiner hok laat Muf meer toe en springt ze minder vaak weg.

  1527001_482152131904401_425656023_n.jpg

  Siemen blijft gelukkig contact zoeken. (ik was echt bang toen de knokpartij gister was dat de liefde helemaal over was).

  Nu is t normaal gesproken slaaptijd voor Muf maar helaas kan ik niet gaan kijken omdat ik niet thuis ben. Ik hoop dat ze een beetje rust kunnen pakken.

 9. Ja ik heb een heer mee kunnen nemen :) Siemen.

  De koppeling daar ging perfect, mijn konijn Muf gaf m de eerste paar minuten geen eens aandacht. Later lekker bij elkaar en elkaar wassen. Siemen heeft 2 keer even op Muf gereden.

  Terug hebben ze voor bijna anderhalf uur bij elkaar in t mandje gezeten, opgepropt haha.

  Bij thuiskomst heb ik ze nog op neutraal terrein gezet, ging ook helemaal goed.

  Toen heb ik ze later in het hok gezet. Bovenverdieping afgezet om de ruimte nog een beetje klein te houden.

  Maar toen ging het opeens mis... Muf zat op een verhoging en daar wilde Siemen bij, hierdoor vielen ze er alle 2 af... geschrokken natuurlijk en toen flink knokken!! Ik heb ze uit elkaar moeten halen.

  Even laten afkoelen en toen weer bij elkaar op neutraal terrein gezet.

  s'avond en vannacht hebben ze samen in het nachthok gezeten. Muf (4jaar) was helemaal op van de stress en Siemen (2 jaar) was al die tijd druk. Muf bleef alleen maar liggen en Siemen sprong rond met af en toe een snauw van Muf.

  vanmorgen was Muf ook een beetje boos tegen mij. ik herkende haar gedrag wanneer ze altijd last van haar hormonen had.. een beetje stampen, snauwen en geluidjes maken.

  maar gevochten hebben ze niet meer.

  later deze morgen heb ik ze naar beneden laten gaan. Ze konden toen vanaf het nachthok via de trap naar benee. Ik heb dit een uur in de gaten gehouden en zie duidelijk dat Muf Siemen ontloopt.. Siemen wilt graag bij Muf zijn maar Muf rent naar boven zodra Siemen beneden is. Af en toe hebben ze beneden gegeten samen, maar dat was dan maar even.

  Nu zitten ze weer samen vast in het nachthok. Vanavond laat ik ze weer naar beneden gaan. Als ze in t nachthok zitten zoekt Siemen Muf op, dat mag ook van Muf dan duwen ze met de neuzen tegen elkaar.

  De verhoging waar ze vanaf vielen (was vanmorgen afgezet) wil ik voorlopig weg halen want ik ben bang dat wanneer het mis gaat ze weer gaan vechten.

  Ze hebben dus 1 keer gevochten toen er iets onverwachts gebeurde (logisch vind ik) verder samen in n hok doen ze t goed (heb t idee dat Muf onderdanig wordt, maar miss nog niet echt wilt) en als ze meer ruimte krijgen ontloopt Muf Siemen... wat vinden jullie van de vorderingen? Moet ik gewoon rustig afwachten tot Muf zich over geeft want in Siemen zit echt niks kwaad, Muf is alleen bezig.

 10. Bedankt! Dan zal ik ze thuis ook nog even op neutraal terrein zetten. Heb eerder gekoppeld, jaren geleden en dat ging heel soepel. Hopen datdat nu ook gaat.

  Helaas kan ik mijn nijn niet uit haar hok plaatsen.

  En zondagmiddag moet ik even weg... in geval van nood kan ik wel het hok in 2e delen..

  We duimen op een goede koppeling zonder problemen!

 11. Dan gaat t door :) Zondag ga ik mijn konijn proberen te koppelen aan een ex-ram. Er zitten er twee, maar ik heb wel mn voorkeur ;)

  Ik neem 2 reismanden mee... maar als t klikt moet je ze toch met zn 2e in 1 mand doen of niet? zal proppen worden.. anders beide in eigen mand en naast elkaar.

  Voor de koppeling t hok en wc's uitsoppen... hopelijk is de ex-ram een beetje zindelijk want mijn nijnen doen/deden niks in het nachthok.

  Iemand nog tips als ik de ex-ram in het hok van mijn nijn plaats?

  Ik heb ook een lange trap... zal in de ex-ram onderaan de trap laten wennen zodat ie naar boven kan lopen.. ik denk dat het enger is om naar beneden te moeten komen dan naar boven.

 12. Ik heb nu een nijn gevonden. Maar een uur bij mij vandaan! Wat vinden jullie?? Dit betekend dat ik Muf dus uit t buitenhok n uur in de auto moet doen, dan koppelen en dan weer n uur naar huis.... Ik twijfel heel erg. Of dit allemaal niet te lang duurt.

 13. @Eefje, ik durf het eigenlijk niet aan om een traumakonijn te nemen.

  maar jij hebt er dus goede ervaring mee.

  er staat nu bv een nijn op de site maar die is verwaarloost geweest.. daar wil ik dus niet aan beginnen.

  ik ga ze door jouw bericht in ieder geval bellen.

  kosten moet ik even kijken of die op de site staan.

 14. duidelijk! een dame komt er niet in ;)

  mijn voedster hebben de eerste jaren ook af en toe mot gehad, met een ex ram er bij. maar toen de ex ram was overleden en de dames inmiddels 3 en 5 waren, waren de hormonen weg. ook rond april/mei/juni hadden ze nergens meer last van.

  tegen rammen heb ik niks maar ik wil dan een ex ram en ze zijn schaars :(

  heb in mijn buurt al rondgezocht, aan opvangen gevraagd, maar ze zijn er niet. nu had ik er vanmorgen 1 gevonden waarvan niet duidelijk was of ie binnen of buiten zat, maar zojuist vernomen dat ie binnen zit :(

  ik ga verder zoeken. bedankt voor de info tot nu toe.

 15. Bedankt voor je reactie Eefje. Ik heb zojuist met een fokker contact gekregen. Zij heeft een dame zitten van januari 2013. Bijna een jaar oud, raden jullie nog steeds een ex ram aan? (wanneer komt een voedster in de pubertijd?)

 16. Hallo allen,

  Helaas is mijn mooie Blow (avatar) er niet meer. Vorige week vond ik haar dood in het hok. Eerder in februari heb ik haar 'man' moeten laten inslapen.

  Wie ik nu nog over heb is hun dochter Muf. Muf is 4 jaar oud en heeft dus altijd gezelschap gehad. Ik wil haar dus liever niet alleen laten en een buddy zoeken.

  Mijn voorkeur gaat uit naar een jonge voedster, naar mijn idee een goede combi... volwassen voedster met een jonge voedster. Wat is jullie ervaring?

  Muf maakt geen schijnnesten meer en is kwa hormonen rustig. Dit was nog wel eens anders toen ze met haar paps en mams zat. Vaak werd ze weggestuurd tijdens hun knuffeluurtje. Toen paps was overleden hadden ze nooit meer ruzie en waren ze elkaar vriendinnen.

  Ik heb nu een voedster gezien van 2,5 maand oud, wat denken jullie?

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .