Ga naar inhoud

Beestenboel

Members
  • Items

    141
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Beestenboel

  1. Hoi Jojan,

    als eerste is het belangrijk dat jij nu rustig probeert te blijven. (erg makkelijk gezegd I know, weet hoe ik zelf met mijn beestjes ben)

    Maar je kunt je stress etc overbrengen op je konijnen.

    Die keuteltjes in trosjes zijn blinde darm keutels. Dit is normaal!

    Een konijn eet die op want daarin zit van alles wat ze nodig hebben. Meestal zie je die niet eens liggen. Als je ze wel heel veel/vaak ziet liggen dan komt dat doordat ze teveel voer hebben en dan eten ze die niet meer op.

    Over het feit van het niezen doe je idd verstandig aan om even je dierenarts te bellen. Ik weet niet of je een konijnkundige DA hebt maar hier op het forum is een hele lijst gemaakt met konijnenkundige Dierenartsen.

    Maar het feit dat hij gewoon lekker heeft gegeten is mijns inziens een goed teken.

    Over het algemeen zijn konijnen 's ochtends en 's middags het minst actief dus misschien was hij nog een beetje aan doezelen?

    Er zullen vast nog meer reacties komen en als ik het fout heb dan corrigeren ze het vast :yes:

    Succes!

  2. Ik geef SS aan een konijntje met de reden dat bij deze zijn tanden eruit zijn en hij mogelijk kiesproblemen kan hebben. Hij is niet dol op hooi en in SS zitten extra vezels. Dat heeft niks met te duur te maken, want zoals ik al beschreef vroeg ik om Cuni Complete omdat we SS uit het assortiment hebben.

    Ik geef het niet aan al mijn konijnen, omdat ik van mening ben dat een andere goeie biks ook goed is en omdat het aan de prijs is. Maar voor de kleine maak ik een uitzondering en krijgt hij biks gemengd met SS, maar ik werk zelf in een dierenspeciaalzaak, maar we hebben geen SS meer in het assortiment, helemaal geen supreme meer. Ik kan het wel bestellen, maar als Cuni Complete minstens zo goed is.

    Volgens mij zaten overigens in de doos 4 zakjes van 650 gram in een doos die ik laatst had open getrokken. Ik krijg nog korting dus het is allemaal iets goedkoper, maar het is dus geen alternatief op de prijs.

    Hier is Cuni Complete in 8kg

    Versele-Laga.nl - Superieure diervoeding van o.a. Nutribird, Bento Kronen, Fishlix, Orlux en Oropharma

    Kan ook inderdaad 650 gram zijn, was even een schatting uit mijn hoofd :wink2:

    En bedankt voor de link! Ga gelijk even bestellen!

    Ik pak namelijk altijd mis hier in het tuincentrum. De reden dat ik niet naar de dierenspeciaalzaak ga is dat ik er zelf heb gewerkt en de eigenaar en ik het nou niet echt eens zijn met elkaar. Om het even netjes te zeggen :P

    Zijn idee over hoe met dieren om te gaan is nou niet echt de mijne zeg maar. En hoe personeel te behandelen heeft hij ook geen idee van :grrrrrr:

    Maar goed, CC bevat ook lange vezels (plus de rest) dus wat dat betreft Aniek is het een goede vervanging voor SS.

  3. Hier is Cuni Complete alleen bij 1 tuincentrum verkrijgbaar. En de grootste verpakking die ze daar hebben is een doos met 5 zakjes van 450 gram. Misschien moet ik eens op internet gaan kijken of ik iemand kan vinden die grote zakken in het ass. heeft en bezorgd.

  4. In het begin gaf ik mijn konijn ook SS. Tot ze dit op een gegeven moment het niet meer at. Hooi, groenvoer ging er allemaal goed in. Ziek was ze ook niet , niks aan de hand met haar kiezen.Ze luste het gewoon niet meer. Mijn buurvrouw gaf haar konijnen Cuni Complete en heb dat geprobeerd. Ze (en inmiddels andere 2 konijnen ook)vindt het heerlijk! De nijnen moeten veel kauwen en doen lang over 1 brokje. De keutels zijn goed en ze zien er erg goed uit. Nadeel alleen vindt ik dat er geen grote verpakkingen van te krijgen zijn. Is toch meestal voordeliger.

  5. Nee , hij heeft het alleen gehad over prefentief antibiotica niet specifiek panacur.

    Ik zat daar gisteravond over na te denken (na een ongelooflijk rotdag gehad te hebben ivm Fleurtje) en was van plan om vandaag hem te bellen en daar om te vragen.

    Mijn konijnen doen nog steeds zoals vanouds, geen rare dingen. Zelfs in deze hitte zijn ze nog gewoon binky's aan het maken :P

    Maar denk dat het niet onverstandig is om een prefentieve behandeling te doen. Zo even bellen en vragen of hij het op voorraad heeft staan.

  6. Helaas.....

    vanmorgen kreeg ik het bericht dat Fleur het niet gehaald heeft :(

    Fleurtje krijgt een eervol plekje in de tuin.

    Tranen schoten in mijn ogen toen ik het hoorde , ze was nog zo jong 6 mnd pas .

    Het was misschien niet mijn konijn maar heb haar gelukkig in die 2 weken dat ze hier was veel kunnen verwennen en knuffelen en dat doet me toch goed. Ze heeft een plekje in mijn hart veroverd en die zal ze altijd blijven houden .:heart:

  7. pana cur moet ze hebben naast de antibioctica.De antibiotica geven ze min of meer om ooronsteking uit te sluiten.De parasiet e cuniculi word word met panacur behandeld.

    Morgenochtend wordt de DA gebeld en gaat ze Panacur halen. Fleurtje voelde niet meer koud aan iig.

    Ben benieuwd hoe het morgen gaat met haar!!

    @Petradhd :Tja als leek krijg je zoiets te horen en dan schrik je toch wel hoor!

  8. Inderdaad zéér onwaarschijnlijk die hersenvliesontsteking...

    Zoals Caronline al zei komt dat nog wel eens regelmatig voor...dat de dierenarts niet kundig genoeg is en/of misschien te gemakkkelijk met het stellen van deze diagnose.

    Zoek of Google even op E. Cuniculi of Encephalitozoon cuniculi.

    Het is belangrijk dat de juiste diagnose snel naar boven komt zodat het konijntje vlug de juiste medicatie krijgt!

    Succes en sterkte!

    Heb net even op Google gezocht en kreeg info van Wilhelminapark. Ben het nu aan het uitprinten en ga dit zo even naar de buurvrouw brengen.

  9. Ben net even bij de buurvrouw geweest.

    Fleur (het konijn waar het om gaat) lag vanmorgen met haar hoofdje naar 1 kant en reageerde bijna niet meer. Ze voelde koud aan en kon haar lijfje ook niet meer bewegen. Haar oren lagen plat in haar nek bijna naar beneden (normaal staande oortjes)

    Ze is gelijk naar haar DA gegaan en die had het over een bacterie die konijnen altijd bij zich dragen en die kan door bv stress zich manifesteren. Ze wist niet meer hoe dat heette. Wss bedoelde hij EC.

    Fleur heeft 5 spuiten gehad oa antibiotica en een een oppepmiddel. Ze heeft antibiotica meegekregen wat ze 2x daags in haar bekje moet geven, dit 2 weken lang. ook heeft ze dwangvoer meegekregen.

    Ik heb aangegeven dat ze om de 2 uur even moet kijken en eten moet aanbieden witlof , hooi etc. Als ze dat niet wil dan dwangvoer geven. Aangezien ze nog steeds niet beweegt en dus ook niet bij haar voerbak kan. Haar oren staan iig weer overeind en volgens de buurvrouw beweegt ze haar koppie weer wat meer en ademt ze niet meer zo snel.

    Heb ook nog met mijn DA gebeld en die had het ook gelijk over EC. Op mijn vraag of ik iets voor mijn eigen konijnen kon doen gaf hij als antwoord, het enige wat je nu zou kunnen doen is prefentief antibiotica geven. En mijn konijnen goed in de gaten houden.

    Is dit verstandig om antibiotica te geven preventief? Ook voor mijn konijn van 10 weken?

  10. Hoi,

    wij hebben tot een week geleden 2 loge konijntjes gehad die 2 weken bij ons hebben gezeten.

    Nu blijkt dat 1 van de dames hersenvliesontsteking heeft. ik schrok me rot toen ik het hoorde.

    En dacht ook gelijk aan mijn eigen nijnen. Dus gelijk de DA gebelt. Had de ass. aan de telefoon en die gaf aan dat het besmettelijk is voor mens en dier!!! Ze durfde verder niet veel te zeggen en de DA is er pas om 18.30 weer dus kan ik dan weer terug bellen voor meer info.

    Nu zit ik dus met een stress te wachten tot ik kan bellen. Kan het zo zijn dat mijn konijnen dit nu ook krijgen? Kan ik eventueel nog maatregelen nemen?

    De loge konijnen hebben in hun eigen hok gezeten en zijn niet in de buurt van mijn meiden gekomen, maar wij hebben natuurlijk wel met hun gekroeld en daarna met die van ons.

    Ook hebben wij een mannetje van 10 weken binnen zitten die als hij geholpen is bij de dames buiten mag.

    En het dochtertje van de buurvrouw is vd week nog langs geweest om met de beesten te kroelen waaronder valentijntje het 10 weken oude konijntje.

    Nu heb ik al op internet gezocht op hersenvliesontsteking en een en ander daarover gevonden maar misschien hebben de ervaren konijnhouders hier nog wat tips voor ons???

    pffff geen leuk nieuws na een gezellig dagje weggeweest te zijn :s

    Alvast bedankt!

  11. Snuf een pooltje heb ik gekregen toen ik 6 was en is 5 jr geworden.

    Toen kwam Boris een zwarte hangoor en die is 4 geworden.

    Nijntje een super lief hangoor konijn heb ik maar heel kort gehad , hij is maar 3 maanden geworden. Ik kwam thuis van school en ging gelijk naar mijn kamer om met hem te knuffelen. Toen ik hem uit zijn hok haalde was hij helemaal slap. Gelijk met paps naar de dierenarts gegaanen toen bleek dat hij een dwarsleasie had en zijn lijfje helemaal verlamd was. Dus gelijk in laten slapen omdat hij geen goed leven zou hebben met zijn verlamde lijfje.

    Dit had me zo aangegerepen dat ik jaren geen konijn meer wilde. Nijn was zo ontzettend lief, likte je helemaal af, genoot zo van een lekkere kroelbeurt zo'n konijn zou ik nooit meer vinden voor mijn gevoel.

    Tot........ik toen ik 22 was voer ging halen voor mijn katten in een dierenwinkel en daar een konijn zag zitten precies nijn!!!

    Volgens mij heb ik 2 uur rond gelopen in die winkel van wat zal ik doen? Wel of niet? Heb die mensen het hemd van hun lijf gevraagd over het konijn :$ Tja en toch maar gekocht ik was verliefd geworden! En dat werd Ko. En Ko bleek net zo ondeugend en lief te zijn. :mdr:

    Ko is uiteindelijk 6 jaar geworden en ik heb ontzettend van hem genoten!!!

    Nu heb ik Josje van 8 maanden. Een eigenwijze donderstraal!

    Jozefientje van bijna 5 maanden, heel rustig en een kroelerd.

    En sinds een week is Valentijn erbij gekomen, hij mag zodra hij oud genoeg is en gecastreerd is bij de dames. Valentijn is 9 weken en wat schetst mijn verbazing het is een combi van Nijn en Ko !! :mdr:

    Hoop dat ik lang van mij drietal mag genieten want het zijn kleine monstertjes die mijn hart gestolen hebben. :love:

  12. Mijn konijn kreeg ook altijd supreme science selective. Maar op eens moest ze er niks meer van hebben. Ze at het echt niet. We zijn een weekje op vakantie geweest en hadden het konijn bij de buurvrouw gebracht die zelf ook een konijntje heeft.

    Ze had een klein beetje van haar eigen konijnenvoer gegeven en dat ging erin als koek!!! Hoe was het ook alweer???? Het gras is groener aan de overkant??? :lol:

    Dus nu ben ik verplicht om 1x in de zoveel tijd naar het tuincentrum te gaan en voor de dames daar eten te halen. Het is van Versele-Laga en heet Uni Complete. Het is ook biks maar dan in 3 kleuren. En ze eten het niet maar vreten het :happy:

  13. Laura dankje voor je reactie! Het gaat iig beter met haar, nu neusje blijft droog en het niezen is ook al een stuk minder. Alleen het blijft een strijd hoor om dat spul in haar bekkie te krijgen, ze houdt nu de lippen stijf op elkaar :lol: Zou ik ook doen als ik haar was :$

    Maar goed ga een beetje off topic nu.

  14. Allereerst...poeh he wat sommigen hebben moeten betalen voor de inentingen.

    Ik ben vorige week vrijdag geweest met 2 konijnen; 1 die ingeent werdt, de ander voor nageltjes knippen.

    Twee caafjes waarvan de hechtingen eruit gehaald werden (zijn gecastreerd ) en was 31 euro kwijt. Plus allemaal goed nagekeken. Dan vindt ik mij DA niet duur :P

    Alleen mijn Jozefientje is sinds het weekend een beetje aan het niezen. Haar neusje is iets nat, keuteltjes zijn normaal, eet ook gewoon lekker van haar biks en groenvoer.

    Omdat het nog maar een prutje van 3 maanden is toch maandag de DA gebeld. We konden druppeltjes halen die in haar bekje gegeven konden worden. En dit een week lang 2 maal daags.

    Je zou zeggen het ruikt (dus wss smaakt het ook zo ) naar banaan dus piece of cake. Helaas blijkt het iedere keer weer een strijd te zijn. Hoe kan ik dit zo stressloos mogelijk maken voor haar? En kan dit een reactie op de inentingen zijn?

    Toch een heel verhaal maar mijn nijntjes zijn mijn alles :wub:

    Alvast bedankt Kirsten

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .