Ga naar inhoud

piccaso123

Members
  • Items

    715
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door piccaso123

  1. 10 uur geleden zei cinn-edy:

    Aan oké, hoe is het ondertussen met haar? Al wat meer duidelijk? En nog apart of wel samen weer?

    Het lijkt wel iets beter te gaan maar niet echt super... We hebben haar overdag nu bij de anderen, anders zit ze de hele dag flink te stressen. 'S avonds zit ze apart zodat we wel kunnen controleren of ze heeft gekeutelt, geplast, gedronken en gegeten. 

     

    10 uur geleden zei Dollie:

    Mijn konijn had vergelijkbare problemen, werd op een longontsteking geschoven maar foto maken (om die diagnose te bevestigen) was niet nodig. Mijn ervaring is dat konijnen met een longontsteking echt heel erg ziek zijn en meestal snel komen te overlijden, maar goed. Kuur gegeven, hielp niks, röntgenfoto na twee weken wees uit dat er inderdaad geen longontsteking was. Uiteindelijk hebben ze nog heel lang lopen aanmodderen met als gevolg dat mijn konijn, zo bleek bij een latere röntgenfoto, blijvende schade in haar longen heeft. Ze krijgt al vier jaar lang elke dag medicijnen inmiddels. Ik laat sindsdien wel direct een foto maken bij longproblemen. 

    Wat naar zeg.. Wat voor diagnose kwam er uiteindelijk bij jou uit? 

     

    6 uur geleden zei MichelleloveElmo:

    Ik snap niet zo goed, waarom je geen foto zou maken. Het is weinig belastend voor het dier, maar geeft wel duidelijkheid. Benauwd zijn is zo naar! Net als jeuk.
    Wat zijn de afwegingen om het niet te doen?

    Daar heb je helemaal gelijk in... De redenen zijn dat het aardig wat stress met zich mee brengt volgens de DA, ook kost het nog al wat en dan is het nog maar de vraag of de foto's goed lukken. Natuurlijk is het pluspunt dat we een zekere diagnose krijgen. 

     

    Als het ademen morgen ochtend niet is verbeterd gaan we terug naar de DA om verdere mogelijkheden te bespreken (dus eventueel een röntgenfoto).

  2. 2 uur geleden zei EsmeeDGKstudent:

    Ik zou ze zeker niet bij elkaar zetten als je niet weet wat het is, want het zou besmettelijk kunnen zijn! En ik zou toch gaan voor een foto, dan krijg je wat zekerheid en kun je zsm met de juiste behandeling beginnen. 

     

    Daar heb je gelijk in. Over de foto zijn mijn ouders en ik het nog niet uit. We willen eerst kijken of ze van Antibiotica op klaart, zo niet gaan we weer langs de DA. 

     

    2 uur geleden zei cinn-edy:

    Ik zou ook zeker gaan voor de foto. Ik wil je niet bang maken, het kan onschuldig zijn natuurlijk. Maar ik zou het zekere voor het onzekere nemen als het met een paar dagen niet beter is. Ik heb helaas een minder goede ervaring met een konijntje dat ook zo benauwd was, maar verder levendig. Waarom gaf hij precies aan haar apart te houden?

     

    Ze was erg onrustig (gestrest) op de praktijk, daardoor moest ze even apart om helemaal tot rust te komen. Ook kunnen we zo makkelijker zien hoe de ontlasting is en hoeveel ze eet en drinkt. 

  3. Hallo,

     

    Gisteravond leek 1 van mij konijnen (Pluisje) wat moeilijk te ademen (Mondje open, neusvleugelen) en mijn gevoel zei ook dat er iets mis was. Vanochtend was dit nog steeds zo dus heb ik een afspraak gemaakt bij de DA. Hier heeft ze de middag in een soort zuurstofbox door gebracht. Ik heb haar net weer opgehaald met de opdracht om haar even afzonderlijk te zetten van de andere 2 en aankomende 2 weken medicijnen te geven. 

     

    Het probleem is nog niet echt bekend aangezien wij twijfelen over het maken van een rontgenfoto. Ze zijn recentelijk veranderd van voer (gemengd jumbo voer naar Hope Farms Supertrio (wat nu nog gemengd wordt)) en Pluisje is erg kieskeurig en eet dit niet goed. Hierdoor is ze erg afgevallen en zou dit met de benauwdheid van de afgelopen dagen ook het probleem kunnen zijn. 

     

    Nu ben ik toch wel benieuwd of meerdere mensen dit een keer hebben ervaren met hun konijn en of dit weer is overgegaan. Ze eet, drinkt, keutelt en plast wel en is ook nog actief. 

     

    Ook zit ik ermee dat ik niet wil dat ze straks niet meer geaccepteerd wordt in de 'groep'. Zou ik haar overdag gewoon bij de andere kunnen zetten? En dan 's avonds weer boven zetten met eigen voer?

  4. ho sorry.. wat ben ik toch ook weer slim bezig, als ik het zo bekijk is het allemaal niet zo ernstig! ja klopt ze doet lekker rustig aan. Wat me ook opvalt ze leeft eigenlijk alleen maar op hooi (hooi is natuurlijk het belangerijkst en ook blij dat ze het goed eet!,)... maar zij is juist een konijn die wel wat extras kan gebruiken. ik heb haar nu in de ren opgesloten en haar daar hooi, brokjes en water gegeven.

  5. heey,

    ik heb al heel lang problemen met 1 van mijn konijntjes. Eerst met haar gewicht toen met haar pootje toen weer gewicht en nu weer gewicht... ze is in 9weken 350 gram afgevallen :( ze kreeg altijd apart eten, momenteel niet meer omdat het beter ging. Weten jullie iets wat haar weer op mooi gewicht kan brengen? (ze is nu 1,46 kilo en hoort rond 1,55 te zitten) ik ga haar nu natuurlijk weer apart eten geven. De oorzaak is: de andere nijnen eten alles in 1 x op zij doet rustig aan.

    natuurlijk zijn er gevallen die echt omdergewicht hebben. Pluisje heeft dit gewoon al zolang en wik er eigenlijk wel een beetje achter komen hoe ik het nu dan moet aanpakken...

    alvast bedankt.

  6. ik ken het zelf niet.. Mag ik me afvragen waar de jongen dan blijven? ik hoop daf andere mensen hier op gaan reageren zodat het misschien een goeie manier kan worden om de oepsnestjes te voorkomen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .