Ga naar inhoud

RMS

Members
  • Items

    163
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door RMS

  1. Als de keutels anders zijn kun je het beste met die soort groente stoppen. Als het goed gaat 2 stukjes ter grootte van een postzegel en zo opbouwen. Duurde bij mij dan een weekje. Als je konijntje dat gewend is, bijvoorbeeld witlof, kun je beginnen met een postzegel van een 2e groente. Andijvie is ook een veilige groente. En zo doorgaan. Uiteindelijk vliegen ze bij mij hier op de groente af, dus ik hoop dat je jouw konijntje er ook zo veel plezier mee doet. Succes!

  2. Als je denkt van de welkoop enige reactie krijgt kun je het wel vergeten, heb inmiddels al 2 mails verzonden i.v.m mijn nijntjes...helemaal niets! Vind het erg triest dat men niet eens het fatsoen heeft te reageren. Ik koop voortaan mijn hooi e.d wel ergens anders! Maar bedankt voor de waarschuwing....blijft opletten dus!

    Groet Diana

    Ik ben met de zak en al terug gegaan naar Welkoop en werd eigenlijk heel goed geholpen. Uiteraard boden ze aan om een nieuwe zak mee te geven, maar ik heb gewoon mijn geld terug gevraagd. Verder heeft hij een mail naar Kenner gestuurd en daar krijg ik nog een reactie op. Ik heb ook aangegeven dat een van mijn konijnen niet lekker was. Als ik naar de dierenarts moest of nog erger had ik gezegd contact op te nemen met kenner. De meneer bij Welkoop zei gelijk dat ik dan naar hem moest komen en dat we het dan samen zouden regelen omdat hij dat ontzettend vervelend zou vinden. Wat mij betreft dus een prima reactie.

  3. Hm, ik was vandaag bij Ranzijn en zag het inderdaad liggen. Alleen zag het er hier echt gedroogd uit en die ik voor mijn pleegkonijntje had gekregen was echt heel groen en rook lekker. Ik heb het dus even laten liggen en ga aan de opvang vragen waar ze het vandaan hebben.

  4. Dank je wel Lonja, voor je info.

    Lonja, zijn sommige van die grassen misschien ook in graszoden te krijge toevallig?

    Ik heb zelf hooikoorts en weet dat ik zwaar reageer op timothy dus dat wil ik liever vermijden helaas. Tenzij het niet anders zou zijn natuurlijk maar als het niet hoeft...

    Ik heb net gegoogled en bij Graszodenland kun je graszoden met Engels Raaigras kopen. Niet duur tenminste als je in de buurt van Drenthe woont. Ik helaas niet

  5. Bij vreeskens zaden heb je ook een mix die konijnenweide heet, dat zijn verschillende grassen en kruiden.

    Ik heb de konijntjesweide bekeken en dat is niet duur zeg. Nu heb ik echt geen groene vingers dus hierbij een vraagje. Er staat dat je in etappes moet zaaien, bijv april, juni en aug, alleen dat is dus geweest. Kan ik nu bijvoorbeeld zo'n grote oude onderbak van een kooi gebruiken en daar aarde in doen, zaaien en binnen, bijvoorbeeld op zolder zetten om te groeien?

  6. Ik kon mijn pleegkonijntje prima optillen maar ze vinden het toch niet leuk. Na het lezen van het boek High five met je konijn gebruik ik nu een klein rieten mandje met een lekkere pluk hooi. HIj springt er dan zelf in en dan til ik hem zo voorzichtig in het hok. Daar zet ik het mandje gewoon neer zodat hij er uit kan wanneer hij wil. Geen stress of onnodig getik. En eigenlijk heeft hij het vanaf het allereerste moment bij mij doorgehad. Zodra ik het mandje in zijn hok zet springt hij er in want dan weet hij dat hij de ren in mag om lekker te spelen. Ik moet wel zeggen dat dit voor mij een tijdelijke oplossing is hoor. Hij gaat zo naar buiten en daar kan hij natuurlijk zelf in en uit zijn hok lopen. Want een trappetje is toch het meest ideale!

  7. Ik heb wel eens gelezen dat dat heeeel lastig is omdat je dan je konijn heel veel gras en verschillende soorten groenvoer en kruiden moet geven om te zorgen dat ze alles binnen krijgen. Er is in de literatuur ook weinig over bekend in tegenstelling tot bijvoorbeeld voor honden.

    Ook heeft volgens mij een ander lid The_Nicky pas zo'n discussie geopend. Misschien kun je dat even opzoeken?

    Overigens zou ik het ook wel willen voor mijn konijnen, maar hier hebben ze gelukkig geen last van de brok. Ik durf het dus nog niet aan, maar ik lees je topic wel verder mee. Succes!

  8. Het klinkt allemaal heel goed, maar 20kg met 2 konijnen raakt volgens mij nooit op.

    Of blijft het heel lang goed?

    Ik weet niet hoe lang het geod blijft, maar ik heb gehoord heel erg lang.

    Ik heb 3 konijntjes van een kilo en er gaat ongeveer 10 kilo hooi per maand doorheen dus oud zal het bij mij niet worden:mdr:

  9. Dat zijn toch wel positieve berichten! Van het weekend ga ik toch naar Ranzijn. Neem dan gelijk een baaltje mee en dan kijken of mijn konijnen het blijvend lekker vinden of dat het een eenmalige actie van mijn kieskeurige schatten was...

    Dat compacte verpakt vind ik overigens wel erg handig!

  10. Ik heb er nog nooit van gehoord!

    Maar ik ga het zeker eens proberen, is dat gewoon op de konijn/knaagdier afdeling in de dierenwinkel te vinden of moet ik ergens anders zoeken?

    Je kunt het bij Ranzijn halen. Als er geen vestiging bij je in de buurt zit kun je het ook via de webwinkel laten bezorgen. Boven de 15 euro zijn er geen verzendkosten.

  11. Ik heb van die grote ronde tonnen. Zaten bij het hok dat ik kocht, maar ik vind die deksels niet zo heel handig. Ik wil het allemaal toch even reorganiseren en ruimte maken in de schuur waar ik alle bakken netjes neer kan zetten/stapelen zodat ik als het weer wat slechter wordt ik de toiletjes droog kan verschonen.

  12. dank je wel voor de info!! Ik denk dat ik ook dan maar een baal haal om te proberen, is 11 euro zag ik bij Ranzijn. Ik koop mij namelijk echt scheel aan kruidenhooi omdat ze gewoon hooi bijna niet willen. Ik heb een paar boeren bij mij in de buurt van Amstelveen aangeschreven met de vraag of ik hooi kan kopen maar niemand doet dat hier, heel vreemd. Of ik heb de juiste boer nog niet gevonden: Konijn zoekt boer dus :mdr:

  13. Ik had zelf iets gelezen van 1 eetlepel gedroogd per dag of 2 eetlepels vers. Zelf knip ik gewoon wat van mijn plantjes af, ik meet het niet echt. Wel is het belangrijk om kruiden af te wisselen anders verliezen ze na een maand hun geneeskrachtige werking heb ik begrepen. Je kunt dus 2 mixen maken en die afwisselen.

  14. AAAAAAAAAHHHH, ik was natuurlijk gewaarschuwd, dus ik keek nu extra goed uit als ik hooi gaf, en nu vond ik zo'n onderkantje net als op de foto, maar ook hele stukken met pluis. Ik kan het helaas niet beter omschrijven. Ik kan op google ook geen goede foto's vinden van hoe het er gedroogd uitziet. Ik denk dat het hetzelfde is maar ik kan geen foto maken hiervan.

    Ik heb het nu in een plastic zakje gedaan en ga even terug naar de Welkoop, maar wat nu als ze er eerder van gegeten hebben? Ik lees de symptomen leverbeschadiging en zenuwbeschadiging kan veroorzaken. Nu heb ik net een topic geopend dat er 2 keer BDK's zijn blijven liggen. Heeft dat er misschien mee te maken???

    Verder zie ik niets anders aan mijn konijntjes, maar ben toch wel ongerust......

  15. Het is bij mij heel raar, ze krijgen altijd hetzelfde te eten.

    Het gaat weken goed en dan ineens vind ik een dag allemaal bkd's of een paar dagen.

    En dan gaat het weer weken goed en vind ik niks.

    Ik weet ook niet van wie het is of van allebei, maar ik maak me er niet druk om.

    Zolang het een enkele keer is ;)

    Goed te horen dat het bij jou ook wel eens gebeurd en dus niets ernstigs is. Bedankt voor je reactie!

  16. Vandaag heb ik voor de 2e keer een klein trosje bdk's gevonden. Nu heb ik 3 konijntjes en weet ik niet van welke het is. Van alledrie zijn de kontjes schoon, zijn ze levendig en eten en drinken ze evenveel. Dit weet ik omdat we ze uit de hand voeren. Ze krijgen voor 3 konijntjes van een kilo 45 gram SS verdeeld over 2 keer per dag en 2 keer groenvoer met iedere dag witlof, andijvie, verse kruiden een klein stukje wortel en dat wat paprika of zo erbij. Verder eten ze echt heeeel veel hooi dus daar kan het denk ik ook niet aan liggen.

    Ik heb ze wel een grote tak gegeven van een appelboom en die hebben ze kaal geknaagd.

    Kan het nu kwaad dat ik die BDK's heb gevonden?

    Zo ja, hoe kan ik dan van de drie zien wie het is??

    Beetje lang verhaal, mar ik hoop dat iemand hier iets over kan zeggen, bedankt!

  17. Een maand?? Wat voor mini konijn heb jij dan? Is dat het enige hooi dat je geeft? Dat is echt heel weinig hoor! Een konijn hoort zijn eigen formaat in hooi per dag te eten. Met een zak van 500 gram doe ik 1 dag verdeeld over 5 konijnen, en dan krijgen ze er nog " gewoon " hooi bij ook.

    Ik dacht hetzelfde, want bij mij vliegt het kruidenhooi hier er door heen. Daarom zou compact gras voor mij veel voordeliger zijn, alleen wil ik natuurlijk zeker weten dat het goed is voor ze!

    Ik hoop dat er nog wat meer mensen reageren die het al wat langer geven.

  18. Het is ook gedroogd gras, alleen zijn het korte stukjes, wat zachter van structuur en het ruikt wel lekker fris. Volgens mij is het verschil dat hooi op het land gedroogd wordt en compact gras in de fabriek, maar dat weet ik niet zeker. Ook zou het iets meer eiwitten bevatten?

    Graag hoor ik van mensen die hier wat meer van weten!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .