Ga naar inhoud

laura_morris

Members
  • Items

    63
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door laura_morris

  1. Hallo allemaal,

    Het gaat echt super met kersverse koppeltje! Alleen het zindelijk maken van het nieuwe konijn (Fenna voedster van 14 wk) gaat een beetje lastig.

    Iedere dag doe ik netjes alle keutels in de wc's, het zijn 2 grote kattenbakken (alleen zo'n onderkant).

    Met als bodembedekking van die strokorrels.

    Mijn ram van 1/2 jaar Matti die doet het gelukkig weer netjes op de wc's alleen met koppelen heeft hij het 1,5 week ook overal gedaan.

    Wat kan ik hier nog meer aan doen om te zorgen dat ook zij zindelijk word? Ik kom namelijk niet verder zo.

    Tot nu toe was dit altijd de perfecte oplossing met mijn konijnen en zijn al mijn konijnen op deze manier binnen 1 week zindelijk geworden. Of heeft het nog meer tijd nodig?

  2. Een dierenarts vergeet dat soms wel eens te zeggen ;)

    Het is verstandig om het toch goed te ontsmetten en daarna te sprayen met een vlooien/luizenspray.

    Luizeneitjes zijn vaak plakkerig dus het is van belang dat die met een speciaal middel daarvoor gedood worden.

    Anders blijf je in een vicieuze cirkel en heb je over 2 maanden misschien je konijnen er weer onder zitten.

  3. Een konijn moet heel veel narcose middel krijgen voordat ze gaan slapen, ze krijgen vaak nog meer dan een hond per injectie! Dit is ook de reden dat ze vaak slecht wakker worden, omdat bij konijnen de stofwisseling heel anders is dan bij katten en honden.

    Het mooiste is dus als ze een minimale hoeveelheid injectie krijgen met inderdaad ketamine en sedator zodat ze een beetje versuft zijn. en daarna er doormiddel van gasnarcose nog bijgegeven kan worden Gasnarcose is namelijk veel sneller uitgewerkt.

    De meeste konijnen vinden het niet prettig als ze direct aan het gas gelegd worden, geeft veel stress en sommige gillen het dan uit.

    Een dierenarts die zonder gasnarcose werkt bij konijnen moet je ieder geval niet heen gaan!!!!

    Ik zou dus voor optie 1 gaan, wel zou ik als ik jouw was ook metacam meevragen. De meeste konijnen hebben toch flink last na de operatie en die injectie metacam is bij konijnen al na 12 uur uitgewerkt.

  4. Bedankt voor jullie reacties!

    Ik heb helaas niet de ruimte om ze bij elkaar helemaal vandaan te houden.

    Het gaat nu trouwens wel stukken beter! De voedster is niet meer zo agressief! Heeft nu ook meer "goede" interesse gekregen voor de ram. Zit graag voor zijn hok zonder zich zo agressief te gedragen.

    Dus misschien gaat het toch goed komen :)

  5. Ik heb 2 weken geleden een topic geplaatst dat ik een franse hangoor voedster heb van 6/7 jaar oud (gecastreerd)

    En een ram van 9,5 wk.

    Nu kreeg ik al te horen dat dit waarschijnlijk geen slimme keus was om te koppelen, maar goed nu heb ik de ram dus en die wil ik niet meer weg doen!

    Ik heb ze appart zitten. De ram zit in een draadkooi en de voedster in een houten hok.

    Als ze snachts allebei in hun hok zitten kunnen ze elkaar niet zien, wel ruiken!

    Overdag is de voedster altijd los, en zit ze vaak bovenop het hok van de ram (dan kunnen ze elkaar dus zien en keutelt en plast ze over hem heen, ligt nu dus een kleed voor 3 kwart op zodat hij niet onder komt te zitten)

    Op zich gaat die verder wel maar is natuurlijk wel een teken van dominantie.

    Zodra de ram los is en de voedster in haar hok zit en de ram bij haar hok wil snuffelen begint ze agressief heen en weer te rennen.

    Hoe kan ik zorgen dat ze minder agressief word ten opzichte van de ram? Heeft dat misschien tijd nodig, of ben ik zo verkeerd bezig en moet ik ze niet laten snuffelen totdat ik ze ga proberen te koppelen als de ram groter is?

    Graag hoor ik jullie ervaringen!

    Groetjes Laura

  6. Er moet minimaal 1 week tussen zitten met de enting, en het mooiste is 2 weken!

    Voor de castratie hebben ze hun immuniteit nodig! Immuniteit is weerstand tegen lichaamsvreemde stoffen, zo dus ook de narcose en algehele ingreep.

    Die weerstand moet ook optimaal zijn bij de enting. Dus vandaar dat het nooit tegelijk kan, want zo'n inenting is best nog heftig voor een konijn er worden namelijk allemaal antistoffen ingespoten, waar het lichaam ook wel wat voor moet werken (dit uit zich vaak in 1 dag wat sloom kunnen zijn na de enting) In het ergste geval als je een konijn ent wat niet volledig gezond is of een mindere weerstand heeft kan het zelfs komen te overlijden na een inenting!

  7. Ik heb hier een voedster zitten waar het me 2 jaar gekost heeft om haar tam te krijgen. Ik heb haar als kleintje gekocht, maar ze was zo ontzettend schuw dat was niet normaal meer. Terwijl we alles met haar hebben gedaan om haar tam te krijgen toen ze jong was maar haar "wilde" karakter gaf telkens de overhand.

    Uiteindelijk met veel geduld en lekker eten is het nu een ontzettend lief konijn! Ze blijft zitten als je haar aait, als je op de grond gaat zitten loopt ze over je heen. Alleen optillen vind ze echt verschrikkelijk, gelukkig hoeft dit ook niet zo vaak. In de zomer natuurlijk wat meer ivm die verschikkelijke vliegen.

    Met geduld en lekker eten (zorg dat ze niet al een volle buik hebben ;) ) moet het vast goed komen! Ga er rond voertijd gewoon lekker rustig bij zitten zonder je al te veel te bewegen, dan komen ze vanzelf een keer kijken uit nieuwschierigheid!

  8. Hij niest niet, geen snot.. Gebruik Stro als bodembedekking al jaren eigenlijk. (misschien veroorzaakt het toch beschadigingen aan het oog?)

    Zijn traanbuizen zaten niet verstopt, die zijn tijdens het roesje doorgespoeld namelijk.

    De DA zei dat ik terra-cortil nog kon proberen en als het dan niet over gaat, weet hij het ook niet meer en wil hij me doorsturen naar Frank verstappen. Dus misschien die zalf eerst proberen. Ik zal straks proberen een foto te maken!

    Bedankt voor je snelle reactie! Tis niet leuk om hem zo mee te maken, hij is verder heel vrolijk.. Maar als ik alleen al naar zijn oog kijk/wijs dan is die al weg..

  9. Hallo allemaal,

    Mijn konijn heeft nu 3 weken last van zijn Re oogje.

    De eerste dag dat ik het ontdekte zat het dicht geplakt met kaasachtigepus en de oogleden waren opgezet.

    Na goed schoon gespoeld te hebben heb ik cavasan zalf daarvoor gekregen.

    Na het gebruik van de cavasan zalf werd het niet beter, de zwelling bleef.

    6 x dgs kreeg hij zalf, en na 1,5 week werd het dus niet beter. Dus weer naar de DA geweest. Toen heeft hij een roesje gehad om naar zijn gebit en kiezen te kijken en heeft de DA hem bevoeld of het mogelijk om een kies of wortel ging, maar ook daar kwam niks uit! Advies was om te stoppen met de oogzalf en even helemaal niks doen alleen schoonspoelen.

    Toen leek de zwelling te verdwijnen. En leek het weer goed te zijn! De kaasachtige prut was ook nergens meer te bekennen.

    Nu zijn we 1,5 week verder en zie ik vanochtend weer zijn oogje dichtzitten met veel kaasprut (oogleden zijn dit keer niet opgezwollen)

    De cavasan zalf geeft waarschijnlijk een allergische reactie, dus die gebruiken we uit voorzorg niet meer, maar wat is nou een veilige zalf voor konijnen?

    De DA adviseerde Terra-Cortril voor als het niet over zou gaan.. Is dit een goede zalf?

    Graag hoor ik jullie meningen over het uberhaubt gebruiken van oogzalf bij konijnen.. Ik gebruik nu alleen gekookt water en dat spoel ik uit met speciale spuitfles van de DA.

    Ben bang dat een andere oogzalf misschien nog meer schade aanricht?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .