Ga naar inhoud

Nele1986

Members
  • Items

    462
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Nele1986

  1. ja weet ik ook wel, sorry hoor!

    misschien omdat het vandaag een kei saaie dag was, opleiding op het werk van half 9 tot 16u pure theorie pff, voelde mij precies weer even op de school banken zitten, heel de dag over incontinentie bij bejaarden.

    daarstraks had yin een beetje platte keutels.

  2. sorry ben een beetje 'pist' of hoe noemen ze dat ook al weer :)

    deze morgen lagen er meer keutels in het toiletje, seves geef ik ze nog een beetje prozyme poeder.

    het komt wel allemaal goed zeker, ik moet toch eens nakijken wanneer ze hun volgende spuitjes moeten hebben, ik denk volgende week normaal gezien en dan laat ik effe naar zen buikje kijken.

  3. vraag mij eigelijk af waarom ik hier iets schrijft als er begot maar 1 persoon op reageerd!

    Ik hou ook van mijn beestjes, kan ook niet alles weten daarom vraag ik hier raad en er is niemand die goede raad geeft.

    wat zit ik hier eigelijk dan nog te doen, mijn tijd te verspillen om te zien of er iemand op dit bericht reageerd terwijl er maar 1 persoon op antwoord!

  4. Ik had net mn konijnen gaan eten geven, er liggen wel al redelijk wat keutels in het toiletje, ook enkele bdk en enkele keutels die aan elkaar hingen, vond yin zen buikje nogal gezwollen, hij eet en drinkt goed, maar het is natuurlijk niet goed op te volgen of hij goed keutelt mits ze alle 2 in de zelfde toiletjes keutelen enzo.

    Hij is niet stiller als anders, is al een hele tijd een beetje aangekomen.

    Hij is nog steeds hetzelfde als voordien maar vind zen buikje nogal opgezwollen, maar hij is al langer zo dik maar vind zen buik nogal hard aanvoelen.

    Wat kan ik het beste doen?

    groetjes Nele!

  5. ik heb al eens op zooplus besteld, redelijk veel besteld eigelijk ,want alles is nog niet op

    na een week had ik het pakje thuis, het wou dan juist nog lukken dat ik net niet thuis was als ze met het pakje kwamen, dan moest ik het gewoon de dag erna gaan ophalen in de post, en alles zat er in wat ik gevraagd had, en in sommige dingen veel vond ik dat erin zat bv in die appelchips daar zit echt veel in (ik heb het zelfs nog niet open gedaan :)

    ik heb er ook toen van die klaverblad koekjes op gekocht, daar smulden ze echt heel graag van die waren in een wip op.

  6. bij ons kan je het gewoon vinden in de betere dierenwinkel, zoomart & tom en co, ...

    maar misschien vind je die idd in nederland niet zo snel, in de lidl bij ons heb ik ze nog nooit gevonden of gezien.

    of op zooplus kan je ze ook bestellen, daar heb ik al eens opbesteld na een week had ik het pakje bij mij thuis, en niet zo duur vind ik en spulletjes op gevonden die ik nog nergens gevonden had.

  7. hallo,

    het is idd een rare keutel en er zit precies een witte worm in, bij mijn konijn heb ik net hetzelfde voorgehad, mager geworden wel nog veel eetlust, keutels op gestuurt naar het labo het rare was daar dat ze niets gevonden hadden in de keutels, maar een dag derna heb ik er zelf gevonden, ja adaya die durft nogal eens naar toilet gaan wanneer ik net de toilet aan het uitkuisen ben (ze zit eigelijk dus niet op toilet) en zo heb ik ook keutels gevonden met wormen eraan.

    het beste dat je kan doen is een kuurtje panacur geven, 0,8ml/kg konijn.

    Ik moest toen 1 dag panacur geven, de dag derna controleren of je dode wormen vind & ik geloof na 10 dagen nog eens panacur geven.

    Mijn dierenarts had toen een spuitje gegeven in de nek, ook voor wormen maar dat heeft niet zo een goed effect op alle wormen die in het lijfje zitten.

  8. De vliegen die eitjes achterlaten op de keutels van de konijnen zijn niet gevaarlijk, heb ik me hier eens laten vertellen, alleen die blinkende ronkende vliegen die je met het warme weer aan de vuilbakken enzo kan vinden, die zijn gevaarlijk die leggen de eieren waar de maden van komen.

    Ik hang meestal cd's op , het helpt wel. Ook dagelijks de konijnen hun poepje nakijken op plakpoep want daar komen die blinkende vliegen naartoe en leggen dan maden.

    Ik geloof ook dat een plastiek zakje voor de helft gevuld met water ophangen aan het hok ook helpt (heb ik hier ook al is gelezen) en schijnt dat ze bang hebben van het klutsen van het water, wel opletten dan dat je konijn er niet kan in bijten in de zak.

  9. prozyme kan je eigelijk elke dag geven, het lijkt een beetje op wit poeder, precies drugs hihi :)

    ik geef mn konijnen ook altijd wat prozyme af en toe als ik slingertjes vind, maar kheb al gemerkt dat adaya de slinger keutels er zelf uit trekt hihi :) maja tschijnt dat ze der echt buikpijn van krijgen enzo van die slingerkeutels.

  10. ik heb dat met mn nijn ook is voorgehad toen ze met haar pootje in de ren was blijven aanhangen, ja de nagel groeit terug, maar wat mij toen opgevallen is dat die nagel nooit echt heel lang werd bij haar nadat ie er ook helemaal af geweest is.

    die nagel is zelfs bruin terug gegroeit ipv de oorspronkelijke witte nagel, raar maar het is zo :)

    bij 1 van mn caafjes vind ik het ook niet makkelijk dat die nagels zwart zijn je ziet niet goed waar de bloedlijn eindigd.

  11. Mijn konijn heeft ook zoiets gehad... Ze kon zich ineens niet meer bewegen (alleen haar kopje). Haar buik, ademhaling, temperatuur en hartslag waren goed.

    Ze is dezelfde nacht overleden... Na sectie kwamen er drie diagnoses uit (na overleg met Frank Verstappen). Oververhitting, vergiftiging of VHS. Omdat die eerste twee niet kunnen is het waarschijnlijk VHS geweest maar dan niet met de normaal zichtbare symptomen.

    hallo,

    ik heb net hetzelfde voor gehad wat je verteld over je konijn, mn vorig konijn had dat ook plots niet meer kunnen bewegen s'morgens en s'avonds is ie overleden, ik dacht nochtans dat ik hem kon redden, hij keutelde goed & deed goed pipi, en at zen dwangvoer goed op, tot ie ineens zen laatste stuiptrekkingen deed en daarna overleed, ik had toen 2 konijnen dood op nog geen 14 dagen, maar die andere was overleden aan de ouderdom die was er 11 ongeveer dus.

  12. dat is ook het eerste dat ik daar over lees, dat ze die wam kunnen verwijderen, nj ze zeggen altijd eens een wam altijd een wam dus, mijn konijn was vroeger ook wat dikker, nu met de vorige keer die wormen te hebben is ze sterk vermagerd, maar ze is nog goed van vel, ze is ook een redelijke grote en weeg nog 2,9 kg dus. ideaal eigelijk, daarvoor kreeg ze ook een grotere wam, maar nu is de wam kleiner geworden door te vermageren,

    ik zou toch nog even afwachten, een beetje laten letten op haar voeding en veel beweging geven, en daarna zien of een operatie echt nodig is.

  13. bij mn nijnen hangt er in hun duplex een flesje van 600ml & bovenaan ook nog een fles van 500ml, die heb ik nieuw gekocht maar ze willen er niet van drinken dus heb ik ze bovenaan gehangen om ze er stilaan te laten aan wennen.

  14. kzou dat toch ook maar is doen, misschien heeft ze wormen ofzo, mijn konijn was een tijdje geleden ook afgevallen en toen had de dierenarts ontdekt dat ze wormen had.

    nja 700g wegen is toch wel weinig denk ik.

  15. Misschien een beetje van de kaart door die verhuis ofzo, nu ja in de dierenwinkels zitten konijnen en cavia's zowiezo heel klein, bv gisteren waren we naar zoomart geweest in dendermonde, daar zaten 3 cavia's al redelijke grote in een hokje van zo'n 50cm op 50cm zonder te overdrijven, soms 2 konijnen ook op 50 op 50cm groot, of zal ik het maar klein noemen.

  16. Sorry ik lees dit nu pas,

    oow wat erg voor je konijn, ja maden zijn echt geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, met maden moet je er echt snel bij zijn, ik heb er al zo'n 2 aan verloren, echt niet leuk!

    Ben blij te horen dat het toch al wat beter gaat & je geen maden meer kan zien.

    Wat raar toch het is toch nu niet echt zo warm geweest voor aantrek van die vliegen voor eitjes te leggen, regelmatig controleren op maden, beter voorkomen dan genezen hoor.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .