Ga naar inhoud

meroke

Members
 • Aantal items

  1193
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door meroke

 1. Bedankt voor jullie reacties.

  Ik heb wel een tuinhuisje die geïsoleerd is, maar als het erg vriest buiten, dan vriest het daar ook wel, of is het rond het vriespunt. 

  Vorige winter zaten ze een periode 'binnen', maar dat was dan eigenlijk de garage en dat vond Simba alles behalve leuk.  Ik zou wel kunnen opteren voor het tuinhuisje met eventueel een warmtelamp? Al hebben ze daar ook een pak minder plaats, maar eventueel kunnen ze overdag als het iets minder koud is, wel buiten op het gras lopen zoals ze nu doen.

   

  Een allerlaatste optie is een 3de konijn bij nemen om bij Simba te zetten. Maar dan moet Snuffel definitief binnen blijven. Alleen, en dat is een beetje cru :-/ , weet ik niet hoe lang ze nog gaat leven. En dat maakt het voor mij moeilijk, want een permanent binnen konijn kan ik niet hebben voor enkele jaren vanwege mijn allergie. Natuurlijk wil ik wel graag dat ze nog enkele jaren leeft, maar dat maakt mijn beslissing wel lastig.

 2. Hallo,

  Graag hoor ik eens jullie mening.

  Enkele weken geleden is artrose vast gesteld bij mijn oudste konijn Snuffel, intussen 10,5 jaar oud. 

  Omdat zoiets niet kan genezen en enkel pijnstilling kan helpen in de klassieke geneeskunde, raadde mijn dierenarts een alternatieve behandeling aan met glucosamine en duivelsklauw.

  Na dit te hebben opgestart zien we een grote verandering in haar gedrag. Van de hele tijd boven in haar hok te zitten, komt Snuffel terug uit het hok, loopt ze in de ren en komt ze zelfs buiten in het gras. Dat was lang geleden.

  Echter zei de dierenarts ook dat koude niet goed is voor haar. Dus ik zit verveeld met de winter die er aan komt.

  Vorig jaar heb ik beide nijnen in de winter ook even binnen gehaald door extreme koude, maar Simba kan het absoluut niet vinden binnen. Hij zit in een hoekje en is niet meer gelukkig. Het is echt een buitenkonijn. Echter, voor Snuffel zal het nodig zijn dat ze binnen zit.

   

  Wat zouden jullie doen? Ze splitsen: de één binnen en de ander buiten? 

  Wetende dat ik ze heel moeilijk heb kunnen koppelen, en dus wellicht problemen krijg om ze samen te zetten na de winter.

  Of zijn er andere opties, bijvoorbeeld een warmtelamp?

   

  Alvast bedankt voor de raad!

 3. Hallo, ik heb 2 konijen. Snuffel (bijna 9) en Simba (2,5 jaar). Ik zou er graag een 3e bij hebben maar ik heb schrik dat Snuffel een 3e konijn niet zou aanvaarden. Ik heb heel veel problemen gehad om Simba en Snuffel te koppelen en ook vroeger toen ik Snuffel en Daantje (overleden) wou koppelen zijn daar meerdere pogingen over gegaan. 

  Is het slim om dit te proberen of volledig af raden? 

 4. Op 30-3-2016 12:56:11 zei belleke:

  Van jou filmpje word ik erg vrolijk.

  Ik heb citroenmelisse bij de ren staan omdat het muggen weert. Het groeit goed. Wat Marit ook al zegt ze kunnen in een paar minuten jouw plantjes opeten. Maar misschien een rek of bakken aan de schutting. Ik heb veel kruiden, aardbeienplantjes, frambozen, fruitbomen allemaal dingen die ze mogen eten in de tuin. Ik droog het zomers voor de winter.  Tegen de ren aan heb ik verder een druif staan en rozen. Wilgenboompje of bamboe lees ik hier ook wel eens. Dat groeit goed en mogen ze ook aan knagen. Er zijn al meerdere topics over misschien dat je daar nog iets kunt vinden. Succes en geniet van je kleine vriendjes en hun bokkesprongen.

  Knuffels Belleke

  Bedankt. Citroenmelisse is een goeie tip. Ik heb er geen probleem me als ze eens een plant helemaal op eten, dan zet ik wel een nieuwe :-) Ik vermoed ook niet dat ze heel mijn tuin gaan leeg eten :-)

  Wat bedoel je precies met het drogen voor de winter? Zijn dit dan de takken/blaadjes?

  Een wilgenboompje staat intussen op het lijstje om te gaan planten :-)

 5. Op 29-3-2016 13:26:22 zei Bart lover:

  Het is eigenlijk niet mogelijk om planten te planten die niet opgegeten worden. Het beste is om ze wat hoger te zetten in hoge potten of in borders waar ze niet zo maar bij kunnen. Zelfs dan is er geen enkele garantie dat je planten het zullen overleven. 
  Er is een verschil tussen veilig om op te eten en aan te raden om dichtbij de ren te zetten. Sommige planten staan er bijvoorbeeld om bekend dat ze vliegen weren door hun geur. Het is daarom soms handig om ze dichtbij de ren te zetten, dat betekent niet dat ze ook veilig zijn om van te eten.
   

  Ze mogen gerust van de planten eten hoor, maar wellicht zijn er planten die ze meer of minder lusten. Ik vind het gewoon erg moeilijk omdat sommige sites zeggen dat ze veilig zijn (effectief om te eten, niet voor bij de ren) en andere sites zeggen dan weer dat ze gifitg zijn.

 6. Hallo,

  Ik ben al enkele weken, maanden zelfs, op zoek naar planten die ik in mijn tuin kan plaatsen die veilig zijn voor konijnen.

  Nu staat er alleen gras en daar wil ik verandering in brengen. Ik wil dat mijn konijnen veilig in de tuin kunnen rondlopen. Het liefst dat ze ook niet alle struiken/bloemen in één keer op eten :-)

  Ik heb al heel wat sites geraadpleegd, waaronder ook de lijst op deze website, maar ik vind zoveel tegenstrijdige zaken.

  Bvb skimmia, lavendel, geranium, en nog een aantal andere, staan hier als giftig maar op veel sites staan ze als veilig en op sommige sites zelfs aangeraden om dicht bij de konijnenren te planten.

  Deze sites heb ik o.a. bekeken: raising-rabbits.com, konijneninjetuin.nl knagers.net en Bunnybunch uiteraard, allemaal tegenstrijdig.

  Wie kan me raad geven uit de praktijk in mijn zoektocht naar veilige planten, liefst ook planten die konijnen niet in 1 dag opeten :-)
  Ik ben een beetje radeloos...

  Alvast bedankt!

  Ps: nog even een filmpje om te tonen hoe leuk ze het vinden in de tuin :-) https://www.facebook.com/snuffeldaantje/videos/508185982698379/

 7. Bedankt voor de tips. Skimmia is dan zeker geen goed idee.

  Ik wist niet dat rozemarijn een echte struik wordt, dat is wel leuk om te weten. Moet ik zeker planten voor de nijnen.

  Maar voor één bepaald stuk in de tuin, ben ik vooral op zoek naar een iets grotere struik, die lieft ook wintergroen blijft. Het is voor een 2-3 meter lang en liefst 1m (minimum) hoog.

  Bosbessen en andere fruitstruiken ga ik ook wel zetten maar verderin de tuin waar de konijnen eigenlijk niet kunnen. Ze krijgen er daarna natuurlijk wel van :-)

  Bamboo vind ik wel een vuiligheid, zet ik liever niet. 

 8. Hallo,

  Ik ben al een lange tijd op zoek naar planten om mijn tuin in te richten.  Momenteel heb ik enkel gras, dus dat is gemakkelijk voor de konijnen, maar ik zou graag wat struiken zetten.

  Echter vind ik veel tegenstrijdige zaken. In dit artikel (http://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnvriendelijke-tuin/) staat dat Skimmia veilig is om te planten voor een konijnvriendelijke tuin. Hier echter, staat er dat dit giftig is: http://www.medirabbit.com/EN/GI_diseases/Food/Toxic_plants_en.pdf

  Ik wou graag osmanthus burkwoodii planten, maar daar kan ik dan weer geen enkele info over terug vinden. 

  In de veilige planten staan ook meestal bloemen ofwel grote bomen.  Wie heeft een konijnvriendelijke tuin en kan me helpen met welke planten ik wel of niet kan zetten?

  Het is voor mij niet de bedoeling dat ze alles gaan opeten :-) maar ik wil ze wel met een gerust hart in de tuin laten lopen zoals ze dat nu doen.

  Alvast bedankt.

 9. Hallo, graag wil ik dit topic even heropenen want ik heb advies nodig.


   


  De konijnen zijn intussen 2 weken gescheiden geweest en nu zitten ze opnieuw 2 weken samen, dit op neutraal terrein. In het begin is er veel gevochten, echt stevige gevechten, maar intussen is dit afgenomen. 


   


   


  Het probleem is echter dat ze rustig zijn, maar enkel als ik er niet ben. Vanaf ik in de ruimte kom wordt er gevochten. Niet meer zo erg als in het begin, maar ze vliegen elkaar toch in de haren, zitten elkaar achterna, ...


  Snuffel is steeds degene die het in gang zet.


  2 seconden laten kunnen ze wel rustig naast elkaar zitten eten.


   


  Vroeger kon Snuffel ook wel eens uithalen naar haar vorige vriendje, maar totaal niet zo erg en ze waren verder ook lief samen, ging samen liggen, ...


   


  Ik ben sinds 2 dagen ook gestart met Bachbloesems voor Snuffel, maar heeft iemand nodig advies? Kan het goed komen? 


  Ik ben een beetje radeloos... 

 10. Ik heb inmiddels ook het asiel gecontacteerd waar ik Simba vandaan haalde en zij raadde aan om met een hek/draad ertussen hen toch samen te laten.


  Zouden jullie dat ook aanbevelen op neutraal terrein, maar dan gescheiden, of toch samen, of in de ren blijven maar gescheiden door hek/draad?


   


  Ik was gisteren niet meteen in de mogelijkheid om een grote neutrale ruimte te maken, het gaat telkens goed en dan weer slecht. Omdat het goed ging heb ik ze samen gelaten. Ze hebben nu ook wat extra schuil mogelijkheden.


   


  Het ging de hele dag goed, zelfs samen eten.


  Maar toch heeft Snuffel dan plots terug gebeten op Simba.


  De ene zit nu in het nachthok, met een draad voor het deurtje en de ander in de ren, en toch Snuffel zit net voor het draadje en Simba ook, dus dicht bij elkaar, beiden rustig. Je zou denken dat ze elkaar toch in de buurt willen, maar toch ook weer niet.

 11. Het gaat een beetje de verkeerde kant op vrees ik, gisteren was ik positief want Snuffel was Simba aan het wassen maar deze morgen ben ik opgestaan en lag het hok alweer vol met haar. Snuffel zag er erg slecht uit, ze is ook de afgelopen dagen al vermagerd en ze heeft enkele verwondingen. Vanaf ze elkaar nu zien vliegen ze elkaar in de haren. Ik heb nu het bovengedeelte afgesloten en Snuffel daar in gezet... ik weet niet of het een goed idee is? Ik wil ze graag even laten bekomen, ze is tenslotte al 7 jaar en niet meer gewoon aan dat jong geweld van Simba.


   


  Misschien moet ik ze inderdaad morgen allebei beneden laten, goeie tip.


   


  Graag jullie advies. 


 12. Ik heb ze inderdaad samen gelaten, maar het ziet er vandaag minder goed uit.


   


  Snuffel heeft Simba in z'n oor gebeten. Het ziet er niet zo erg uit, maar dit lijkt me wel geen goed teken. 


  Het gaat verder nog steeds hetzelfde. Snuffel zit beneden, Simba boven. Hij gaat naar beneden, probeert Snuffel te benaderen en gaat nadien terug naar boven. Intussen heeft Snuffel wel een plekje uitgekozen waar hij niet bij haar kan.


 13. Ik heb ze gisteren dan toch in het hok gelaten omdat ze toch rustig waren, ook de hele nacht is goed gegaan. Vredig samen zitten doen ze niet, maar het aanvallen is ook gestopt. 


   


  Simba gaat op zoek naar Snuffel, wilt op haar rijden en ze laat het redelijk goed begaan. Dit duurt meestal een paar minuutjes en dan gaat Simba terug naar boven, uitrusten denk ik :-)


   


  Hier een filmpje:  https://www.dropbox.com/s/84bpu6jtfm27g53/MOV_0908.MOV.mov?dl=0


   


  Gaat dit de goede kant op denken jullie?

 14. Ze zitten elk op hun eigen plekje, het nachthok is in 2 delen, ze zitten elk in één deel (is niet afgesloten, kunnen overal rondlopen). Als Simba, die graag het hok wil verkennen, in het andere deel gaat, dan reageert Snuffel heel geweldig (wel niet vechten ofzo), Simba schrikt en trekt zich terug. 


 15. de ruimte in het asiel was ook deze grootte, vandaar dat ik het hier thuis ook zo gedaan heb. Ze zitten nu reeds in het hok, moet ik ze uit elkaar halen dan of beiden verplaatsen?


   


  het hok waarin ze zitten is wel 2,5m op 1,2m en 2 verdiepingen.


 16. Hallo,


  Een 3-tal weken heb ik mijn rammetje moeten laten inslapen. Mijn voedster Snuffel van 7 bleef alleen over.


  Omdat ik nu vakantie heb, ben ik vandaag een vriendje gaan halen voor mijn voedster. 


   


  Ik heb Snuffel meegenomen naar het asiel en daar hebben ze op neutral terrein kennis gemaakt.


  Het leek heel goed te gaan, Simba (het rammetje) wou constant rijden op Snuffel maar ze liet het wel toe. Af en toe was het ook eens omgekeerd. Uiteindelijk hebben ze tijdens de autorit terug naar huis (toch wel een uur) samen gezeten in de vervoersbox en is het de hele tijd goed geweest, rustig bij elkaar liggen, geen onrust.


   


  Hier thuis heb ik ze even in een rennetje gezet, terwijl ik het hok van Snuffel volledig gepoetst heb met Dettol.


  Vanaf ze hier in de ren zaten was er onrust, niet meer rijden door Simba of Snuffel, maar er wordt wel eens gevochten of achter elkaar gejaagd. Snuffel valt ook aan wanneer Simba in de buurt komt.


  Hij had totaal geen schrik, maar nu is hij wel erg angstig.


   


  Intussen heb ik ze in het hok gezet omdat het al laat wordt, maar ik weet niet of ik er goed aan doe. Wat denken jullie?


   


  Hier 2 filmpjes:


  https://www.dropbox.com/s/o7hnc7ikm8tjkc4/MOV_9295.MOV.mov?dl=0


  https://www.dropbox.com/s/cmm0e8016y5sujd/MOV_2697.MOV.mov?dl=0


   


  Alvast bedankt voor het advies!


×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .