Ga naar inhoud

meroke

Members
  • Items

    1.193
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door meroke

  1. Bedankt voor jullie reacties.

    Ik heb wel een tuinhuisje die geïsoleerd is, maar als het erg vriest buiten, dan vriest het daar ook wel, of is het rond het vriespunt. 

    Vorige winter zaten ze een periode 'binnen', maar dat was dan eigenlijk de garage en dat vond Simba alles behalve leuk.  Ik zou wel kunnen opteren voor het tuinhuisje met eventueel een warmtelamp? Al hebben ze daar ook een pak minder plaats, maar eventueel kunnen ze overdag als het iets minder koud is, wel buiten op het gras lopen zoals ze nu doen.

     

    Een allerlaatste optie is een 3de konijn bij nemen om bij Simba te zetten. Maar dan moet Snuffel definitief binnen blijven. Alleen, en dat is een beetje cru :-/ , weet ik niet hoe lang ze nog gaat leven. En dat maakt het voor mij moeilijk, want een permanent binnen konijn kan ik niet hebben voor enkele jaren vanwege mijn allergie. Natuurlijk wil ik wel graag dat ze nog enkele jaren leeft, maar dat maakt mijn beslissing wel lastig.

  2. Hallo,

    Graag hoor ik eens jullie mening.

    Enkele weken geleden is artrose vast gesteld bij mijn oudste konijn Snuffel, intussen 10,5 jaar oud. 

    Omdat zoiets niet kan genezen en enkel pijnstilling kan helpen in de klassieke geneeskunde, raadde mijn dierenarts een alternatieve behandeling aan met glucosamine en duivelsklauw.

    Na dit te hebben opgestart zien we een grote verandering in haar gedrag. Van de hele tijd boven in haar hok te zitten, komt Snuffel terug uit het hok, loopt ze in de ren en komt ze zelfs buiten in het gras. Dat was lang geleden.

    Echter zei de dierenarts ook dat koude niet goed is voor haar. Dus ik zit verveeld met de winter die er aan komt.

    Vorig jaar heb ik beide nijnen in de winter ook even binnen gehaald door extreme koude, maar Simba kan het absoluut niet vinden binnen. Hij zit in een hoekje en is niet meer gelukkig. Het is echt een buitenkonijn. Echter, voor Snuffel zal het nodig zijn dat ze binnen zit.

     

    Wat zouden jullie doen? Ze splitsen: de één binnen en de ander buiten? 

    Wetende dat ik ze heel moeilijk heb kunnen koppelen, en dus wellicht problemen krijg om ze samen te zetten na de winter.

    Of zijn er andere opties, bijvoorbeeld een warmtelamp?

     

    Alvast bedankt voor de raad!

  3. Op 30-3-2016 12:56:11 zei belleke:

    Van jou filmpje word ik erg vrolijk.

    Ik heb citroenmelisse bij de ren staan omdat het muggen weert. Het groeit goed. Wat Marit ook al zegt ze kunnen in een paar minuten jouw plantjes opeten. Maar misschien een rek of bakken aan de schutting. Ik heb veel kruiden, aardbeienplantjes, frambozen, fruitbomen allemaal dingen die ze mogen eten in de tuin. Ik droog het zomers voor de winter.  Tegen de ren aan heb ik verder een druif staan en rozen. Wilgenboompje of bamboe lees ik hier ook wel eens. Dat groeit goed en mogen ze ook aan knagen. Er zijn al meerdere topics over misschien dat je daar nog iets kunt vinden. Succes en geniet van je kleine vriendjes en hun bokkesprongen.

    Knuffels Belleke

    Bedankt. Citroenmelisse is een goeie tip. Ik heb er geen probleem me als ze eens een plant helemaal op eten, dan zet ik wel een nieuwe :-) Ik vermoed ook niet dat ze heel mijn tuin gaan leeg eten :-)

    Wat bedoel je precies met het drogen voor de winter? Zijn dit dan de takken/blaadjes?

    Een wilgenboompje staat intussen op het lijstje om te gaan planten :-)

  4. Op 29-3-2016 13:26:22 zei Bart lover:

    Het is eigenlijk niet mogelijk om planten te planten die niet opgegeten worden. Het beste is om ze wat hoger te zetten in hoge potten of in borders waar ze niet zo maar bij kunnen. Zelfs dan is er geen enkele garantie dat je planten het zullen overleven. 
    Er is een verschil tussen veilig om op te eten en aan te raden om dichtbij de ren te zetten. Sommige planten staan er bijvoorbeeld om bekend dat ze vliegen weren door hun geur. Het is daarom soms handig om ze dichtbij de ren te zetten, dat betekent niet dat ze ook veilig zijn om van te eten.
     

    Ze mogen gerust van de planten eten hoor, maar wellicht zijn er planten die ze meer of minder lusten. Ik vind het gewoon erg moeilijk omdat sommige sites zeggen dat ze veilig zijn (effectief om te eten, niet voor bij de ren) en andere sites zeggen dan weer dat ze gifitg zijn.

  5. Hallo,

    Ik ben al enkele weken, maanden zelfs, op zoek naar planten die ik in mijn tuin kan plaatsen die veilig zijn voor konijnen.

    Nu staat er alleen gras en daar wil ik verandering in brengen. Ik wil dat mijn konijnen veilig in de tuin kunnen rondlopen. Het liefst dat ze ook niet alle struiken/bloemen in één keer op eten :-)

    Ik heb al heel wat sites geraadpleegd, waaronder ook de lijst op deze website, maar ik vind zoveel tegenstrijdige zaken.

    Bvb skimmia, lavendel, geranium, en nog een aantal andere, staan hier als giftig maar op veel sites staan ze als veilig en op sommige sites zelfs aangeraden om dicht bij de konijnenren te planten.

    Deze sites heb ik o.a. bekeken: raising-rabbits.com, konijneninjetuin.nl knagers.net en Bunnybunch uiteraard, allemaal tegenstrijdig.

    Wie kan me raad geven uit de praktijk in mijn zoektocht naar veilige planten, liefst ook planten die konijnen niet in 1 dag opeten :-)
    Ik ben een beetje radeloos...

    Alvast bedankt!

    Ps: nog even een filmpje om te tonen hoe leuk ze het vinden in de tuin :-) https://www.facebook.com/snuffeldaantje/videos/508185982698379/

  6. Bedankt voor de tips. Skimmia is dan zeker geen goed idee.

    Ik wist niet dat rozemarijn een echte struik wordt, dat is wel leuk om te weten. Moet ik zeker planten voor de nijnen.

    Maar voor één bepaald stuk in de tuin, ben ik vooral op zoek naar een iets grotere struik, die lieft ook wintergroen blijft. Het is voor een 2-3 meter lang en liefst 1m (minimum) hoog.

    Bosbessen en andere fruitstruiken ga ik ook wel zetten maar verderin de tuin waar de konijnen eigenlijk niet kunnen. Ze krijgen er daarna natuurlijk wel van :-)

    Bamboo vind ik wel een vuiligheid, zet ik liever niet. 

  7. Hallo,

    Ik ben al een lange tijd op zoek naar planten om mijn tuin in te richten.  Momenteel heb ik enkel gras, dus dat is gemakkelijk voor de konijnen, maar ik zou graag wat struiken zetten.

    Echter vind ik veel tegenstrijdige zaken. In dit artikel (http://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnvriendelijke-tuin/) staat dat Skimmia veilig is om te planten voor een konijnvriendelijke tuin. Hier echter, staat er dat dit giftig is: http://www.medirabbit.com/EN/GI_diseases/Food/Toxic_plants_en.pdf

    Ik wou graag osmanthus burkwoodii planten, maar daar kan ik dan weer geen enkele info over terug vinden. 

    In de veilige planten staan ook meestal bloemen ofwel grote bomen.  Wie heeft een konijnvriendelijke tuin en kan me helpen met welke planten ik wel of niet kan zetten?

    Het is voor mij niet de bedoeling dat ze alles gaan opeten :-) maar ik wil ze wel met een gerust hart in de tuin laten lopen zoals ze dat nu doen.

    Alvast bedankt.

  8. Bedankt voor de reacties. 


    Ik twijfel of ik ermee naar de DA zou moeten gaan, maar morgen is hier ook feestdag dus dan is die eigenlijk niet open, tenzij inderdaad de spoeddienst.


    Ik kijk het morgen nog even na. 


     


    Iemand zei me dat het maden konden zijn, maar dat lijkt me toch onwaarschijnlijk, dan zou ik die waarschijnlijk wel zien?


  9. Intussen zijn we ongeveer een maand verder en is de panacur behandeling gestopt. Daantje z'n oog ziet er nog steeds hetzelfde uit. De DA heeft ook gezegd dat het zeker niet terug beter zal worden, maar verder ziet z'n oogje er goed uit.

    Daantje zelf lijkt er weinig of geen last van te hebben.

  10. Ik maak me ook wel wat zorgen over de behandeling. Ik heb dit nog even nagevraagd bij de DA en die zegt dat het absoluut niet nodig is om oogdruppels, antibiotica of pijnstilling te geven zolang Daantje geen pijn heeft of er geen vocht of etter uit z'n oogje komt. Toch twijfel ik maar misschien moet ik de DA gewoon vertrouwen?

  11. Te vroeg gejuicht.... :-( vanavond ging het heel moeilijk met het wortelpapje. Hij wou het helemaal niet meer, wat vreemd... Hij heeft lang bij me aan tafel gezeten maar toen begon hij te knarsetanden. Heb dan toch maar de panacur gewoon gegeven zodat hij die toch binnen had. Verder zie je niets aan hem, hij eet goed, loopt rond,...

  12. Ik ben net terug van de dierenarts. Daantje is ook bij de oogspecialist moeten gaan.

    Daantje heeft een vertroebeling van de lens (cataract) en hoogstwaarschijnlijk is dit afkomstig van EC, dit omdat hij vroeger al met EC in aanraking is gekomen.

    Er zijn geen verdikkingen of ontstekingen te zien.

    Ik moet hem gedurende 28 dagen panacur geven. Dat is weer een hele marteling voor Daantje. Toen hij dit 2 jaar geleden moest krijgen was dit echt een hel. Tips om de panacur te geven zijn meer dan welkom!

    Hij moet geen pijnstilling krijgen omdat hij er geen last blijkt van te hebben, hij eet goed en is heel actief.

    Wel krijgt hij ook geen oogdruppels en dat vind ik wat raar. Heb er nog om gevraagd maar de oogarts zei dat dit niet kan gegeven worden omdat de lensvertroebeling van binnenuit komt. Is dit normaal?

    Hopelijk wordt het niet erger en kan Daantje er gemakkelijk mee leven. De dierenarts zei wel dat hij langzaam aan blind zal worden. Nu ziet hij wel nog bewegingen en lichtinval maar geen scherpte meer.

  13. Bedankt voor je reactie.

    Wat erg dat je konijntje er uiteindelijk aan overleden is.

    Ik hoop dat ze snel een goede conclusie kunnen maken van wat er aan de hand is bij Daantje.

    Ik heb inmiddels verlof gevraagd op m'n werk voor morgenvoormiddag en ik hoop dat ik dan bij mijn eigen DA terecht kan.

    Ik woon in West-Vlaanderen, België.

    Eigenlijk heb ik 2 dierenartsen, eentje vlakbij me in de buurt, die heeft me toch ook al goed geholpen en soms ga ik ook naar Inge Thas voor de ernstige gevallen. Als mijn eigen DA het niet weet, gaat hij me ook doorsturen naar Inge Thas.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .