Ga naar inhoud

Diana1970

Members
  • Items

    436
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Diana1970

  1. Op 29-5-2019 at 11:33 zei Lienappelsien:

    Leuke foto (en konijnen 😉). 

     

    Kan het ene koppel het andere koppel zien? Dat geeft soms ook problemen bínnen een koppel. Dan gaan ze dat op hun eigen vriendje afreageren. Dus ik zou ervoor zorgen dat de koppels elkaar niet kunnen zien.

     

    Hopelijk kunnen ze weer met elkaar overweg als zij weer in haar normale doen is. Voedsters kunnen inderdaad flink chagrijnig zijn als ze schijnzwanger zijn. Ik zou ze nu uit elkaars zicht houden en over zo’n 2 weken weer op neutraal terrein samen zetten. 

    Ja ze kunnen elkaar zien, dat is idd een goede tip.  Ik zie nu eigenlijk niet meer dat ze met het nest bezig is. In het begin als ik haar vers hooi gaf sleepte ze het direct richting nest. Nu eet ze het zelf weer op. Ik wacht nog even een paar dagen. Dan passen we het hok aan en zal ik weer proberen te koppelen! Bedankt voor het meedenken ! 

  2. 8 uur geleden zei Rifca:

    Persoonlijk zou ik met opnieuw koppelen wel wachten tot de voedster niet meer knorrig is, anders is de kans groot dat het direct weer vechten wordt. 

    Negatieve contacten verkleinen de kans dat ze weer vriendjes worden, dus dat wil je zo veel mogelijk voorkomen.

    Daar heb je gelijk aan !! 

     

    4 minuten geleden zei Evee:

    Ik zou inderdaad wachten met opnieuw koppelen tot de schijnzwangerschap voorbij is, zoals rifca ook zegt. Tot die tijd echt even uit elkaar houden. 

    Ik ga wachten tot onze dame tot rust gekomen is, ondertussen onze ram maar wat extra aandacht geven en dan hoop ik dat ze over een tijdje weer heerlijk samen eten. 

    B26FF56D-E18C-408F-AEA7-CD2CCAB29B59.jpeg

    • Vind ik leuk 1
  3. 2 minuten geleden zei Rifca:

    Persoonlijk zou ik met opnieuw koppelen wel wachten tot de voedster niet meer knorrig is, anders is de kans groot dat het direct weer vechten wordt. 

    Negatieve contacten verkleinen de kans dat ze weer vriendjes worden, dus dat wil je zo veel mogelijk voorkomen.

    Daar heb je gelijk aan !! 

  4. 14 minuten geleden zei Evee:

    Nee hoor, je ziet vaak dat na een koppeling voedsters schijnzwanger worden. Dus dat is wel gewoon normaal. als je netjes de 3 weken gewacht hebt is ze ook niet zwanger, een ram is tot 14 dagen na castratie vruchtbaar. Ze zal een paar dagen knorrig zijn en het nestje bouwen, dan mindert het weer. 

     

    Jammer dat het echt vechten was, anders zou mijn advies zijn geweest om ze toch echt samen te houden, ondanks het knorrige gedrag van de dame. Ik vrees dat als je ze nu uit elkaar haalt, je weer van voor af aan - op neutraal terrein - moet beginnen met koppelen, als de schijnzwangerschap voorbij is. En hopen dat het dan nog klikt. 

    Dan zou ik wat jou betreft dus “ gewoon” weer kunnen koppelen. Het rammetje zit zo sneu alleen. Na morgen ben ik 4 dagen vrij dus heb ik de tijd om het te begeleiden. Kan ik dan het “nest” ook weg halen? 

  5. Het was echt ruzie.... rollend over elkaar heen. Vlokken haar in het rond. Daarna zag ik het “nestje”. Dat ze echt zwanger is lijkt me niet mogelijk maar ik heb toch het rammetje weg gehaald. Mocht ze schijnzwanger zijn blijft ze toch niet bouwen aan het nest?? Maar mocht er iets niet goed gegaan zijn bij de castratie en is ze wel zwanger ben ik bang dat de ram de eventuele jonkies wat aan doet. We zijn nu 18 dagen na koppeling, dat is toch wat vroeg voor nestje maken??? 

  6. Al jaren heb ik konijnen maar dit is voor mij een eerste keer.... het gaat om een voedster en een ram. We hebben hem laten castreren, en na 3 weken gekoppeld met een voedster van 1 jaar. Het ging prima en dezelfde dag nog konden ze in  de ren. We hebben een grote ren opgesplitst voor 2 koppels. Gisteren was het ineens ruzie..... heel heftig en zag ik dat de voedster een nest aan het maken is.... ik schrok me rot en heb de ram apart gezet. Ik weet niet wat te doen. 

  7. Ik herken het ook niet echt, zo zijn vaak wel onder de indruk van al het " gedoe" , in de auto...bij de DA met alle rare luchtjes en andere dieren terug in de auto...moeten ze vaak wel even van bijkomen...

    Als het morgen nog zo is kan je altijd even telefonisch overleggen maar bij mij waren ze op dag 2 weer hun oude zelf..

    Succes Diana

  8. Ik zou ook idd proberen te koppelen bij jou met de afspraak dat ze weer terug kan als jij dat tenminste aankan.

    Ik kan me zo voorstellen wat jij voelt, ik heb ook afscheid moeten nemen van 3 konijnen( 1 maart, 8 maart en half april)

    Saartje bleef alleen over en leek ook helemaal happy en ik was er wel klaar mee, aan zo'n beestje wennen, hechten en dan afscheid.

    Zag ook een toekomst voor me met Saartje alleen, totdat de scherpe kantjes van verdriet er af waren. Binnen kort komen er 2 bij.....heel,spannend, hoop dat het goed gaat.

    Veel succes met het uitzoeken ik zou me in de opvang goed laten voorlichten over het karakter en eventuele " ruilgaranties"

    Hoop binnenkort een mooie foto te zien van 2 verliefde konijntjes...

    Succes Diana

    • Vind ik leuk 1
  9. Ik heb ook een beukenhaag om de ren, en daar aten de konijnen volop van, dat mag en vonden ze heerlijk. Mijn Saartje vind het niet zo lekker. Maar mag wel...eerst een beetje als hun keutels normaal blijven kan je vaker geven.

    Diana

  10. Dank jullie wel, begrijp er ook nog niets van....en de had ik maar schieten door mijn hoofd.

    Maar als ik verstandelijk alles bekijk had ik niets anders kunnen doen. Maar goed mijn verdriet is er niets anders om.

    Mijn nee onze huisdieren, (yara, pico en bello, en mijn nijntjes ) zijn voor mij meer dan huisdieren zoals dat voor jullie ook zal zijn.

    Als mijn lichaam mij weer eens in de steek laat en ik dan wel eens in sombere periodes zit slepen zij mij daar door. Mensen zijn het snel zat om " gezeur " aan te horen maar een hond wil altijd wandelen, een kat geaaid worden en konijntjes vinden het leuk om voor je de gekste sprongen te maken of om je 's morgens verheugd aan te kijken als je er aan komt met hun stukje winterwortel o.i.d

    Ik heb ooit de pech gehad om een zwanger konijn van iemand te krijgen, tegelijk het geluk dat het jong 13 jaar mocht worden en dat gunde ik Bert ( Walter en Gijs ook) ook zo.....maar de pijn die hij de laatste uurtjes had was niet mee te leven.

    Ik geloof erg heilig in dat hij nu samen met Walter en Gijs gekke sprongen maakt en nog steeds een beetje op mij past.

    Ik ben blij dat Saartje het zo goed doet en mij de tijd geeft te verwerken en opnieuw te vertrouwen, ondertussen vind ik het heerlijk de koppelverhalen van anderen te lezen en wordt weer een beetje blij van foto's in mooie verblijven.

    Komt goed,

    Diana

  11. Vorig jaar is mijn voedster geopereert, baarmoeder verwijdert incl tumor, ze zat altijd buiten in een grote ren. Heb haar toen toch een weekje binnen gehouden in een oude hondenbench en daar zo'n paneelren voor gebouwd. Zo had ze behoorlijk veel loopruimte maar kon niet klimmen.

    Na die week heb ik haar terug kunnen zetten bij de ram en die was blij haar weer te zien.

    Succes

    Diana

  12. Ja, idd dinsdag leek hij op ge knappen, eten ( alleen hooi en groen, biks heeft hij niet weer aangeraakt) keutelen, dus DA gebeld dat hij weer bij Saartje mocht, alles goed hij maakte weer bokkensprongen. Woensdag vond ik hem weer stiller, dus weer naar binnen maar dan samen en ik op een stoel ervoor. Saartje vond dat prima en at alles wat ik voor Bert neer legde. Snachts eraf medicijnen dwangvoer...eerst stiekem om het hoekje kijken bang voor wat ik aan zou treffen maar leek iedere keer goed. Donderdag ineens een gevecht....achteraf vertelde iemand mij hier dat het waarschijnlijk was om de rangorde even opnieuw te bepalen. Bert was nu een stuk zwakker als Saartje.,dus maar weer uit elkaar. Gistermorgen wij waren net in de supermarkt sms mijn dochter Bert heeft gepoept...ik kon wel huilen zo blij....maar dat was snel over wat bij die 10 keuteltjes bleef het en hij at niets dronk wel een beetje.

    Dus maar weer de DA gebeld, zijn maag was weer behoorlijk dik. Hij zat duidelijk verstopt maar door wat??? We hoopten door de pijnstilling en het feit dat de DA zijn darmpjes nog wel hoorde hij tot rust kwam en alles weer zou gaan lopen. We zouden vanmorgen om 9.00 de 2e prik halen...helaas

    Een buikoperatie durfde de DA en wij niet aan, was hij te ziek voor....

    Ik heb veel geleerd op dit forum vooral om een konijn niet alleen te zetten maar op dit moment kan het helaas even niet anders. Waar ik aan Gijs zag dat hij Walter erg miste lijkt Saartje gewoon haar zelf, ze eet, drinkt keutelt en rent door haar veel te grote ren....

    Ik moet dit eerst een plekje geven voordat ik me weer aan een persoontje ga hechten met continu de angst hem te verliezen.

    Ik moet eerst weer de rust vinden. Sorry weet dat het tegen het beleid is, hoop dat ik kan blijven genieten van jullie mooie verhalen en misschien het vertrouwen weer vind.

    Dianapost-14575-0-48258200-1399115309_thumb.j

  13. Ja zeker zijn ze leuk....ik heb fibromyalgie en ik vind zo veel rust, troost en plezier in ze..

    Maar dit verdriet is niet normaal. Kijk bij Walter kon ik het accepteren, hij was 8 had een pittige operatie gehad het jaar daarvoor en op die operatie na een leuk leven.

    Maar Gijs van een jaar oud en week daarna zomaar...had echt niets gezien en geloof me ik weet nu door de ervaring van Bert ik zou het hebben gezien..

    En dan nu Bertje...nog geen jaar zo'n mooi beestje....echt een konijn...kwam bij je als hij dat wilde maar liever niet opgepakt...

    Sprong in zijn mooie grote ren van stam naar stam, racen door de tunnen...super mooi leven en dan zo'n pijn...

    Nee ik heb Saartje nog ( en 2 poezen op leeftijd en mijn Yara ( shih-tzu van bijna 4) ik kan deze pijn even niet meer aan.

    Vertrouwen misschien komt het weer maar nu even niet...

    Diana

  14. De beslissing is mij bespaart gebleven....Bert of de natuur heeft zelf beslist. Bert lag net dood in zijn hokje.

    Daar laat ik het nu bij... 3 binnen 2 maand..

    Ik zoek troost bij Saartje

    Diana

  15. Net terug van de DA, Bert had vanochtend nog 10 mini keuteltjes maar daarna ging het weer niet goed. Zielig pijn...., hij heeft een morfine achtige spuit gehad, als hij het daar op gaat doen krijgt hij morgen om 9.00 nog 1. Ze hoorde nog wel beweging maar zijn maag zat weer vol. Anders is er maar 1 andere oplossing maar daar wil ik nu nog niet aan denken.

    Diana

  16. Ja haren houdt ik ook nog rekening mee maar als het eten en keutelen weer op gang komt moet dat er ook uitkomen toch? Ik kies op dit moment voor rust voor hem en mij. Hij krijgt zijn medicatie en het lijfje moet nu de rest doen, toch? Maar ik zie nog geen happy bunny...

    Ik voor jou dat het het eerste is, uitzaaingen maakt het verhaal erg niet beter op... Ongeloofelijk hoeveel je van zo'n klein beestje kan houden....

    Diana

  17. Gisteren begon hij te eten en net te keutelen, in dat opzicht gaat het dus weer beter. Ik ben zeer voorzichtig met juichen. Hij blijft ook nu een tijd binnen. Saartje is buiten en vind dat prima, altijd alleen geweest en mist dat niet lijkt het.

    Als ik nu terug kijk kwam de liefde ook echt vanuit Bert.

    Bert is zeker nog niet de oude, we zijn op de goede weg...maar ben nog erg voorzichtig.

    En of ik ze dan weer koppel?? Ik weet het nog niet ik bekijk het 1 dag tegelijk.

    Wat voor opties heb je dan voor Soes?? En wat zijn de ups en downs??

    Groet Diana

  18. Ja dat doe ik ook, hij eet wat kruiden en loof van een wortel. Geef hem zijn medicatie. Vanochtend voelde ik echt een bal hoog in zijn buik, nu zit dat veel lager. Ik hoor hem soms ook echt borrelen. Hij is iets actiever maar rust ook echt nog af en toe.

    Saartje is buiten en vind dat prima geloof ik, ze huppelt vrolijk rond eet, keutelt prima....

    Ze was ook bij de vorige eigenaar een buiten konijn. Misschien had de. Verharing er ook wel iets mee te maken, al hoewel Saartje Bert op zijn snuitje waste en niet andersom.

    Bert heeft nu echt even de tijd om te herstellen, en als hij het red hoop ik ze weer te kunnen koppelen maar dat is van latere zorg.

    Ik ga nu zelf ook even rusten dit is niet goed voor mijn FM, het sloopt me.

    Diana

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .