Ga naar inhoud

Gondolin

Members
  • Items

    622
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Gondolin

  1. Ik heb zelf het idee dat er geen sprake is van paniek bij Pietje. Hij is sowieso helemaal niet bang aangelegd, dus dat zal een persoonlijkheidsdingetje zijn wat verschilt van konijn tot konijn. 

    Ik ga inderdaad die overige medicijnen bespreken met de dierenarts. Hij zit nu in een 1 meterkooi, maar ik ga een kleinere voor hem halen binnenkort. 

    Ik hou jullie op de hoogte! 

  2. Ik vind het ook vreselijk om te zien, maar naar wat ik heb gelezen ziet het er veel erger uit dan het eigenlijk voor hem zelf is. Dus ik probeer me door die emotie niet te veel te laden leiden. En ja het is altijd een afweging, wanneer slaat de balans door en is de prijs te hoog... Ik heb deze zelfde vraag ook op Facebook gesteld en daar zijn toch veel mensen die zeggen dat ze pas na 3 tot 6 weken de eerste verbeteringen zagen. Goed om te weten dus Christaaa dat dat in jouw ervaring niet zo is. 
    Morgen hebben we een afspraak met de DA die samenwerkt met de opvang hier, ben benieuwd wat die zegt. 

  3. Het zal ook niet doorslaggevend zijn hoor. En ik ben ook net zo benieuwd naar verhalen die wél goed zijn afgelopen en na hoe lang er dan verbetering zichtbaar was. Gewoon ter informatie. Ik ben tot nu toe bij twee dierenartsen geweest die allebei in eerste instantie niks durfden te zeggen over wanneer er verbetering zichtbaar zou moeten worden, maar nu "achteraf" wel allebei zeggen: tja, als het NU nog niet beter is gaat het dat ook niet meer worden. Dan ga ik twijfelen aan de betrouwbaarheid van zo'n verwachting. 
    Ik ken ook al een verhaal van een konijntje dat pas na lange tijd weer beter is geworden, en vraag me af of dat nu een hoge uitzondering is, of toch met regelmaat voorkomt. 

    Ik ga in ieder geval overstappen naar een andere dierenarts, we hebben niet het idee dat de onze er nog echt voor wilt gaan. Ik ga morgen bellen en zal dan dexamethason met hem/haar bespreken. Ik ga ook vitamine B bespreken en metacam. 

    Was trouwens vergeten te zeggen dat hij wel nog een spuit corticosteroide heeft gehad. 

  4. Hoi lieve BBers, 

    Bij ons konijn Pietje is 3 weken geleden de diagnose EC gesteld. We waren er heel vlot bij (ik zag hem zitten met scheef hoofd en wist meteen wat het was). Hij is sindsdien aan de Fenbendrops. Hij heeft nog een week of twee carprofen en metocloral gehad maar dat is nu op en hoefde niet hernieuwd te worden. 

    In het begin weigerde hij te eten maar dat doet hij nu al twee weken weer ontzettend enthousiast en uit zichzelf. Verder is er helaas geen verbetering opgetreden. Hij heeft een scheef hoofdje en rolt om als hij probeert te lopen, dat is al zo sinds de diagnose. Hij is verder gelukkig ook niet zieker geworden. Zijn ene oogje is nu wel ontstoken geraakt doordat hij het tijdens het rollen telkens over de grond schuurt, maar dat heeft niet direct met de EC te maken natuurlijk. 

    Onze DA wilt hem nu in laten slapen. Pietje eet nog, is levendig en er is geen verslechtering opgetreden. Mocht hij nu allerlei nieuwe symptomen hebben ontwikkeld dan zou ik het wel overwegen, maar ik heb het idee dat nu de handdoek al in de ring gooien overdreven is. 

    Mijn vraag aan jullie, BBers met EC-ervaring, wanneer hebben jullie verbetering opgemerkt bij jullie EC-konijntjes en/of wanneer (tijdsverloop of bij welke symptomen) hebben jullie besloten het konijntje in te laten slapen? 

    Alvast heel erg bedankt. Pietje is echt een onderdeel van de familie, komt als je hem roept, slaapt bij ons in bed, etcetera. We willen hem niet langer laten lijden dan nodig is, maar is het nu echt tijd om de hoop op te geven? 

  5. Lucy wandelt wel, rennen doet ze nooit. Maar om heel eerlijk te zijn doet ze dat zelfs buiten niet zo vaak, ze is ook al wat ouder, misschien dat 't daaraan ligt. In het hoekje waar ze zich ophoudt durft ze het bekende konijnengalopje aan (dus hoe konijnen normaal gesproken lopen: voor-voor-achterbenen, voor-voor-achterbenen). Als ze het wat enger vindt gaat ze sluipen (zoals een hond loopt, alle vier de benen "apart") en als ze het echt niet vertrouwt, zet ze haar achterbenen als schaatsjes op de grond en trekt ze zich voort met haar voorpootjes. 
    't Ziet er heel grappig uit maar het is natuurlijk heel zielig. 

  6. Tuurlijk, we willen ze graag tegemoet komen, maar wel binnen haalbare kaders natuurlijk. 
    De tapijt-opties houd ik zeker nog in mijn achterhoofd maar de dame van het asiel (die heel veel konijnen thuis zindelijk had gemaakt) waarschuwde dat veel konijnen het toch extra moeilijk vinden om zindelijk te worden rondom dat soort in hun ogen zeer toilet-waardige kleedjes. Dus misschien is dat een goede in een later stadium. 
    Misschien een verkeerd woord gekozen met "opspannen"; we gaan gewoon houten plintjes kopen en die vastlijmen/spijkeren/wezienwel aan de rand van een stukje zeil. Hoop dat ze het daar wel op aandurft! 

    Vriend en ik hebben momenteel allebei de griep dus het zal volgende week worden dat 't af is. 

  7. Heel erg bedankt voor alle tips, ik ga ze allemaal doorlezen en doorspreken met het asiel; ik zie al wel een aantal goedkopere alternatieven voor handdoeken langskomen en (super bedankt maar) dat lijkt me zelf niet zo'n goed idee, omdat we dan alsnog zouden moeten BLIJVEN wassen en we hebben zelf alleen een miniwasmachientje (zo eentje voor in de caravan)... en geen droger. Dus dan zou al snel het hele huis vol hangen :'D
    De hele ruimte beleggen met zeil redden we ook niet, we hebben met zijn tweetjes (viertjes, haha) een soort woon-slaapstudio van 60 vierkante meter die dan dus compleet belegd zou moeten worden. Dat zou echt een gigantische uitgave voor ons zijn die we op dit moment ons niet echt kunnen veroorloven. Vriend is net afgestudeerd en zit zonder baan of uitkering dus we zitten nu krap, tenzij we in het dierenartspotje gaan graven, maar dat lijkt me ook niet erg verantwoord. 

  8. Werkt dat echt? Ze laat zich tegenwoordig wel aanraken, niet echt van harte, maar we kunnen wel haar nagels knippen. 

    Wat mensen op Facebook raden me aan om een tapijt te kopen of antislipmatjes, dat lijkt mij eigenlijk helemaal niet werken, maar hun knagers zouden ze met rust laten...?? Geloof ik niks van voor Pietje, enig idee?

  9. We hebben een tuin, maar het zou echt ons hart breken om Pietje naar buiten te verplaatsen. Hij is echt ons liefje, maar belangrijk: hij functioneert top als binnenkonijn, rent en binkiet hier over de vloer heen, slaapt bij ons in bed, etcetera. 
    Als Pietje en Lucy het nou ontzettend goed met elkaar zouden kunnen vinden zou ik het nog wel willen overwegen, maar dat is dus niet zo. 
    We hebben financieel niet echt de ruimte om nog twee diertjes erbij te nemen en Lucy naar buiten te brengen met een nieuwe vriend en Piet binnen te laten met een nieuw vriendinnetje. 

    We wilen haar niet kwijt, maar wil ook het best haalbare voor haar en mijn ideeen zijn op! Vandaag voor de tweede keer met het Knaagspoor gebeld en zij weten het ook niet, bellen morgen terug. Daarom hoopte ik hier op ervaringsdeskundigen! 

  10. Hoi lieve Bunnybunchers, daar ben ik weer. Misschien kunnen jullie mij helpen met een probleem. 


    Wij hebben nu zoals jullie je misschien kunnen herinneren een dik jaar een ongelofelijk lieve ram, Pietje, die nu ongeveer een half jaar is gekoppeld aan een voedstertje uit het asiel dat we Lucy hebben genoemd.

    Rondom Lucy zijn nu een aantal problemen die allemaal een beetje met elkaar samenhangen. Momenteel weet ik gewoon niet meer hoe het op te lossen... Help!

     

    De konijnen lopen de gehele dag bij ons vrij rond, maar Lucy vindt de grond (we hebben laminaat) heel eng en daarom zit ze bijna de hele tijd achter het bureau. Als ze loopt glijdt/schaatst ze meestal ook een beetje. Dat is natuurlijk niet leuk voor haar. 
    Dit heeft als gevolg dat ze zich een beetje de baas voelt over "haar hoek" en er wordt soms nog steeds gevochten. Af en toe zitten ze ook gezellig samen of bij elkaar in de buurt, maar vaak zitten ze ook (schijnbaar expres) weg van elkaar of word er gesnauwd. 
    Het asiel raadde aan om het eten door de kamer te strooien, dit heeft ook wel geholpen... Maar Lucy glijdt nog steeds door de kamer. Als ze naar buiten kan of op het bed rent ze rond en is ze ongelofelijk happy! 
    We hebben daarom geprobeerd om dingen op de grond te leggen. Handdoeken of fleecedekens. Dat vindt ze dan ook top, maar ze plast er ook binnen een half uur op (zelfde voor het bed, trouwens). Aangezien ze nog niet helemaal zindelijk is moeten we dat meteen weghalen en we hebben niet zóveel handdoeken om dat de kunnen blijven afwisselen. 
    Het asiel heeft ons zeil aangeraden maar zag daar zelf ook meteen weer vanaf omdat Pietje een pathologische knager is. En een maag vol zeil is voor hem natuurlijk ook niet gezond.

     

    Oftewel: 
    1. Nog steeds ruzie in de tent 
    2. Lucy krijgt geen beweging 
    3. Lucy is nog niet zindelijk

     

    Die zindelijkheid komt wel en is niet zo erg (we weten hoe we dit op moet lossen en zijn daar gestaag mee bezig, gaat ook wel steeds beter), maar die andere twee punten lijken me wel echt een probleem voor haar/hun levenskwaliteit.

     

    Wij weten nu ook niet meer wat we voor ze kunnen doen,.. Hebben jullie een idee? 
    We willen haar liever niet terugbrengen natuurlijk, maar op dit moment weet ik het verder ook niet meer... 

    Graag jullie tips!

  11. Nee, hij heeft het alleen aan een paar tenen! Gelukkig (nog) niet zo groot dus. Ik zal het in de gaten houden, als het uitbreidt bel ik de DA. 

    Het zou kunnen zijn dat het door de wrijving komt, maar het lijkt me niet. Piet is als een vis in het water op het parket. :P

  12. Hoi forummers, 

    We vonden net bloedspetters op de grond en na inspectie van konijnen Pietje en Lucy ontdekten we dat Pietje wondjes heeft op zijn tenen, aan beide voetjes. Hij lijkt er gelukkig geen last van te hebben (we mochten er zelfs aankomen), maar we weten niet waardoor het komt en willen natuurlijk niet dat het erger wordt of nog een keer gebeurt! 

    Lucy hebben we nu ongeveer twee maanden en er wordt soms nog naar elkaar gesnauwd, en vervolgens weer altijd goed gemaakt. We vinden soms ook dikke plukken haar. Het zou kunnen zijn dat zij hem gebeten heeft, maar het lijkt me zo'n onlogische plek (zeker aan beide pootjes). De info die ik heb over sore hocks komt ook qua plek niet overeen. Ze lopen binnen op parket dus daar kan ook niet echt iets scherps gelegen hebben.

    Ideeen?  :neutral: 

    Foto550-48B3L6Z3.jpg

     

    Foto550-QVN8KBPK.jpg

     

  13. Ik vind het ook niet zo gek klinken, nou heb ik nog niet zoo veel ervaring met konijnen maar Eefjes verklaringen klinken mij meer dan logisch in de oren. Nog toe te voegen: zou het niet kunnen zijn dat de DA vroeg of je hem aan een mannetje wilde koppelen, om je dat af te raden? Of misschien was hij even in de war over of je konijn een mannetje of een vrouwtje was.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .