Ga naar inhoud

Thedet

Members
  • Items

    156
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Thedet

  1. Hij heeft nu nog voor een aantal dagen medicijnen, maar op zich gedraagt hij zich al een stuk beter. Wordt zelfs weer een beetje baldadig. Kan ik hem vandaag dan al in de serre plaatsen? Ben zo bang dat Maya hem niet meer accepteert of ben ik nu gewoon te paniekerig?


  2. Hallo,


     


    Hob is sinds vrijdagavond ziek, 's avonds gelijk met hem naar de dierenarts geweest. Waarschijnlijk een beginnende verstopping. Infuus en injecties gehad en medicijnen meegekregen. Normaal zit Hob bij Maya in de serre, maar doordat zijn lichaamstemperatuur aan de lage kant was, hem verplaatst naar de badkamer.


     


    Ik weet niet hoe lang konijnen zonder elkaar kunnen, heb gelezen dat ze al heel snel elkaar niet meer kennen. Dus zaterdag Maya even bij Hob gelaten, niet te lang vanwege het temperatuursverschil. Hob ziet de badkamer nu echt als zijn plek en begon dus erg op Maya te rijden, iets wat hij normaal niet doet. Maya daarna weer naar de serre gebracht.


     


    Vanochtend de dierenarts gebeld, moet de medicatie nog wel blijven geven, maar wel afbouwen. Hob eet zelf en zijn keutels zien er volgens mij ook telkens goed uit.


     


    De badkamer voor langere tijd niet kunnen gebruiken is natuurlijk niet erg handig. En dat ze beide apart zitten, vind ik ook heel sneu. Maya is niet gelukkig alleen in de serre. Nu is mijn vraag, wat kan ik het beste doen. Ik heb deze situatie namelijk zelf nog niet eerder meegemaakt.


    Hob weer terugplaatsen in de serre, lijkt me niet verstandig. De badkamer zal een temperatuur hebben van 18 tot 20 graden. De serre denk ik 5 tot 10 graden. Mijn idee was om ze samen te plaaten in de hal (neutraal terrein), daar zal het 16 tot 18 graden zijn. (dit zijn allemaal schattingen).


     


    Is dit handig? Of is dat voor Maya niet goed, als ze van de serre naar de hal gaat?


    De hal is misschien ook niet de ideale plek, maar ik heb helaas geen andere opties. Kan dan mijn voordeur niet gebruiken, maar dat zou ik voor een maandje ofzo niet erg vinden.


     


    Kan iemand mij advies geven of heeft iemand een beter idee?


     


    Ik ben door het dag en nacht verzorgen van Hob, behoorlijk moe en van slag, en wil niet graag een verkeerde beslissing nemen.


  3. Bedankt Thedet, daar ben ik dus ook bang voor wat als ze het niet lekker vinden, maar ja ik zal het gewoon moeten uitproberen ben ik bang,verwende nijnen die we hebben krijgen ze super de luxe voer is het nog niet goed:p

    Hahaha, ja echt he. Ik noem hem ook wel mijn one million dollar rabbit, omdat ik zoveel geld aan hem kwijt ben. Mja hij is dan ook wel mijn grote liefde :biggrin: Hopelijk vinden die van jou het wel lekker en belangrijkste natuurlijk, dat het werkt.

  4. Nee hij heeft geen rontgenfoto gemaakt, hij voelde dat het niet goed zat en vond een foto niet nodig. Heb critical care meegekregen

    , maar ben daar heel voorzichtig mee. Als ik het geef, heel weinig met veel water aangemaakt.

    Verder krijgt ze Metocloral drops, cisaral drops en carprofen.

    En als injectie heeft ze catosal, emeprid en novacam gehad.

    Gister ging het slikken nog aardig, kreeg ik alles wel goed binnen. Maar vandaag niet meer.

  5. Hallo allemaal,

    Neo en ik hebben dit jaar al veel ellende meegemaakt. In juni waren we daarom dolgelukkig met een lief konijntje uit de opvang, Peppa. Sinds maandagavond eet en poept ze niet meer. 'S nachts begonnen met dwangvoeren?. 'S ochtends meteen de dierenarts gebeld en met spoed er heen gegaan.

    Ze heeft een aantal injecties gekregen en even een infuus gehad. Daarna met medicijnen naar huis. Ben de hele dag bij haar. Laat haar soms opwarmen bij me op de bank, maar laat haar ook los in de ren bij Neo. Ze staan in de woonkamer.

    Er lijkt niet veel te gebeuren. Ze begon af en toe zelf wel weer een beetje te drinken, en vanochtend had ze heel klein beetje ontlasting. Niet echt iets om vrolijk van te worden. Ik kan voelen dat ze vol zit, dus vind het heel erg eng om haar te dwangvoeren. Hoeveel kan er nog bij, als er niets uit komt.

    Nu laat ze alles eigenlijk weer uit haar mond lopen, wat ik er in probeer te spuiten. Net weer de dierenarts gebeld, moest lang wachten ivm een operatie. Nu kan ik er vanmiddag terecht, krijgt ze nog weer injecties en een infuus. Maar de dierenarts zag het somber in.

    Gaan konijnen vaak dood door een verstopping? Ziet mijn dierenarts misschien iets over het hoofd? Is er iets anders dat hij zou kunnen doen? Of ik?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .