Ga naar inhoud

Loesah

Members
  • Items

    16.463
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Loesah

  1. In een artikel van BunnyBunch vind ik dit terug:


     


    de mate van giftigheid is Matig en geldt voor de hele plant.


    ze kunnen er pijn en irritatie van krijgen in de mond en slijmvliezen.


    Ze kunnen zwelling in de keel krijgen en ademhalingsproblemen.


     


    Het is natuurlijk ook afhankelijk van de hoeveelheid. Een groot konijn dat een klein hapje eet is natuurlijk minder heftig dan een klein konijntje dat er veel van eet.


    Even goed in de gaten houden dus.


  2. Een van mijn konijnen hier heeft dat ook. Ze is niet te dik, ze krijgt niet veel voer en wel hooi.


    Ik merk alleen dat ook het tijdstip van voeren voor haar veel uit maakt!


    Zolang ik haar strik s avonds eten geef, iedere avond tussen 18u en 20u, dan heeft ze er het minste last van.


    Zodra ik haar overdag wat extra's geef, gewoon wat brokjes uit de hand, dan krijgt ze last.


     


    Ik moet er wel bij zeggen, het kunnen ook blindedarm keutels zijn die je konijn niet op eet en vervolgens een klont gaan vormen. Te veel voer kan een reden zijn dat je konijn deze keutels niet op eet.


  3. Vervelend dat jij minder goede ervaringen hebt..


    Ik ga het daar denk ik toch proberen. Als ik in een situatie zou komen dat ik denk dat mijn konijn perse hulp nodig heeft en de assistente moeilijk doet kan ik altijd alsnog een andere bellen. (had jouw vriendin misschien ook beter kunnen doen?)


     


    Bedankt in ieder geval voor alle reacties :)


  4. Ik heb hier ook een konijn zitten, teddy widder, die met hele grote regelmaat een vieze kont heeft. Stinkt ook heel erg, maar zijn waarschijnlijk echt de blindedarmkeutels bij haar. Ze krijgt niet te veel brokken. Eigenlijk net genoeg om op gewicht te blijven. Is ook prachtig op gewicht en eet hooi. Ze heeft geen voortanden meer en misschien is dat dan ook mede de reden dat de keutels aan haar kont plakken. Ze kan ze natuurlijk niet meer wegbijten en opeten. Ik zie het haar wel af en toe doen en soms heet ze het zelfs van de grond als het daarop ligt.. Ik heb haar ontlasting al eens laten onderzoeken, maar is niks mis mee.

    Misschien toch een foutje in dit "soort"...?

    (groente krijgt ze hier trouwens niet meer, omdat ik ook dacht dat het daardoor verergerde)

  5. Ik ben eergisteren geweest. Inderdaad aardige dierenarts, vrij kundig en eerlijk over haar kennis. Ze gaf aan veel te weten over konijnen samen met 2 van haar collega's, maar als zij dingen niet weten zullen ze altijd buiten hun kundige dierenartsen om raad vragen. Ze volgen alle 3 de ontwikkelingen op het gebied van konijnen en hun gezondheid.

    Ik vond ze wel vrij duur! Bijna 35 euro voor alleen het consult.. Ik ben anders gewend.

  6. Woensdag zitten Mevr. Nab en Dhr. van Wandelen er volgens de website.. ik ben benieuwd!

    Deze praktijk was het dichtste bij voor mij, dus ik dacht, laat me die maar eerst proberen :)

    Ik had een hele fijne dierenarts in Sint Michielsgestel, maar het is niet praktisch die aan te houden aangezien dat bijna een uur rijden is.

    Fijn om te horen dat jij daar goede ervaringen hebt.

  7. Sinds enige tijd woon ik in Venlo.

    Gelukkig heb ik heb ik er nog geen nodig gehad, maar ik zoek nog wel een dierenarts in of in de omgeving van Venlo.

    Heeft iemand ervaring met 1 van de dierenartsen hier?

    Toevallig ga ik vanmiddag naar Dierenkliniek de Postwagen omdat Cira naar mijn idee mijt oid heeft.

    Ik ben benieuwd hoe ze hier omgaan met konijnen, we zullen zien!

    Er zitten er hier nog een paar in de buurt (Venlo/Blerick), dus als iemand ervaringen heeft hoor ik het graag!

  8. Ik moet wel echt 25-30 gram per kilo geven, vooral aan Cira, anders zie je haar gewoon afvallen (ondanks dat ze ook ontzettend veel hooi eet). Komt misschien ook omdat zij geen groente krijgt omdat ze dat niet kan verdragen (en voor ik daar een reactie op krijg: ja ik heb vanalles geprobeerd en ja ook opbouwen e.d.)

  9. Ik zeg maar zo... Ieder konijn heeft specifieke zorg nodig.. het ene konijn vind het ene lekker en het andere konijn het andere.. en het ene konijn heeft meer baat bij het ene voer en het andere bij het andere voer...

  10. Waar is dat te krijgen Aniek?

    (sorry was het weekend niet thuis, dus kon even niet reageren)

    Lilly woont bij mijn ouders, en vandaag heb ik haar weer gezien. Ik vond haar wel iets beter als vrijdag. Ze laat enorm gemakkelijk haar medicijnen toedienen, terwijl het niet eens een knuffelkonijn ofzo is. Dat ze het zonder slag of stoot toe laat is ook wat vreemd.

  11. Ze kan nergens afvallen en heel haar rug is inderdaad nagekeken.

    en het zou wel vreemd zijn als ze daar binnen 1,5 week ineens een stuk beter van wordt.

    Ze heeft ook geen pijn ofzo. En ze kruipt gewoon rond.. Pootjes bewegen ook wel, zit ook gevoel in.. soms staat ze er ook gewoon op, een paar sec.. en dan valt ze toch weer een soort van om.. ofja, haar pootjes dan.. kan het niet goed uitleggen..

  12. 3 weken geleden kon Lilly ineens haar achterpoten niet meer gebruiken. Mijn ouders meteen naar de weekend-dierenarts met haar -> e. cuniculli vastgesteld. helaas had mijn eigen kk-da geen dienst.

    Dus meteen behandelen. Na 1,5 week ging het super goed! maar helaas... ineens was ze weer terug bij af. Omdat we toch nieuwe medicijnen moesten halen, zijn we naar de dierenarts gegaan met haar. Gelukkig deze keer onze eigen dierenarts. Daar bleek dat de weekend-arts een dubbele dosis van de medicijnen had voorgeschreven en lilly dus al enige tijd te veel kreeg. Daarnaast had de weekend-arts geadviseerd Haar weg te halen bij haar vriendje! Wat ik erg vreemd vond! Maar mijn ouders, hadden dat advies opgevolgd.

    maargoed, nu zijn we dus 3 weken verder en lijkt het herstel stil te staan. 1 Poot gaat redelijk mee, slecht, maar oke. De andere poot lijkt niks te doen, soms een heel klein beetje..

    De hoop op herstel is nu dus bijna weg.. en ik weet niet zo goed wat ik kan verwachten.

    na de 6 weken behandeling moet ze beter zijn dan dit, anders is het niet konijnwaardig.

    Verder heeft mevrouw geen symptomen, geen scheve kop, geen gekke oogjes, gewone eetlust, ze keutelt, plast normaal, maakt zichzelf niet vies met urine ofzo..

    Misschien hier nog tips, hoop of iets anders?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .