Ga naar inhoud

femmeke

Members
  • Items

    5.606
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    20

Berichten die geplaatst zijn door femmeke

  1. Vanwaar de conclusie staar en E.C? Die volg ik even niet helemaal

     

    Ja die hernia, ik heb het zelf ook dus ik snap ook precies hoe pijn t doet. Maar sneu is t wel, gelukkig is er allemaal prima mee te leven. Ze was zelfs, tegen mijn verwachting in, aangekomen en ze had de schoonste oren van de dag😂 toch wel de kers op de taart. 

  2. Hoi allemaal,

    Nadat ik zelf even met mn gezondheid heb lopen sukkelen, zijn we vandaag bij de dierenarts geweest.

    Team oude besjes is weer helemaal goedgekeurd. Tibbe is dik in orde (met de nadruk op dik, hij tikt nog net niet de 3 kilo aan😅)

    Otje is buiten de problemen die ik hierboven al had beschreven ook goed gekeurd.

     

    Ze heeft beginnend staar (wat ik zelf ook echt vorige week pas gezien heb). Daarnaast is de beweeglijkheid goed onderzocht, aan de voorkant van haar lijfje is ze nog prima in orde en kan ze alles zonder dat het gevoelig of pijnlijk is. Aan de achterkant is dit een ander verhaal. Ze heeft een kleine hernia in der rugje, deze heeft ervoor gezorgd dat ze beginnende artrose in de rug, heupjes en achterpootjes heeft. De reflex op de achterpootjes is niet meer wat het hoort, maar ook niet super slecht.

     

    Ik heb met de dierenarts afgesproken om eerst even te beginnen met Novacam (eerste paar dagen 2 maal daags, daarna een onderhoudsdosis van 1x daags). Dit puur om te kijken welk effect dit heeft, mocht ze dan inderdaad beweeglijker worden en zichzelf beter schoon kunnen houden, gaan we kijken naar alternatieven voor de novacam. 

    Mijn DA was het ermee eens dat, in de staat die ze nu is, ze makkelijk nog wel een poosje mee kan en als dat op natuurlijke medicatie is, is dat beter voor haar. 

     

    Al met al ben ik blij dat het dus allemaal wel meevalt, dat mn hoog bejaarde hupsels er nog zo goed uit zien en natuurlijk de dikke complimenten die ik weer kreeg 😁

     

    @Jamesthebunnybutler  ik ga me even verder inlezen op Synopet, dankjewel voor de suggestie! 

    @Kolino de kruiden die jij noemt krijgen ze afwisselend om die reden sowieso al aangeboden 🙂 en warmte maakt sowieso verschil. Ik ben blij dat ik mn energieprijzen vast heb staan, want ik zet alleen al voor de konijntjes de verwarming ietsje hoger nu in de winter 😂 dat ik dat zelf ook wel erg fijn vind, is een mooie bijkomstigheid

     

     

     

     

  3. Ze is vrijwel door de verstopping heen, eet alleen nog niet echt brokjes, maar dat eet ze sowieso al 2 jaar slechter. 

    Heb wel gemerkt dat de pijnstiller die ze voor de verstopping kreeg, er wel voor zorgde dat ze minder stroef liep. 

     

    Ik begin artrose steeds aannemelijker te vinden, in t nieuwe jaar maar een afspraak maken voor foto's en onderzoek. 

     

    Ik weet niet of ik met de volgende vraag een weg in sla die hier niet mag, dan hoor ik het graag. Maar: zijn er mensen met ervaring met CBD olie bij artrose? Ik gebruik het zelf namelijk ook bij gewrichtsklachten en heb daar veel baat bij en vind dat een veiliger idee dan voor langere periodes chemische middelen te gebruiken

  4. Op 21-12-2021 om 22:10, Eefje zei:

    Bij twijfel sowieso ook even een wormenkuur doen tegen ec, het kan geen kwaad om het wel te doen, wel om het niet te doen als het dat toch blijkt te zijn. Artrose zou volgens mij op foto's te zien moeten zijn, dus die zou ik ook laten maken. 

     

    Hier gaat het nu wel goed hoor! Hopelijk blijft dat even zo, het is geen pretje geweest met het verlies van Frits en Betsy en daarna Kiki die weer terug moest naar de opvang. Gijs en Milly doen het goed, het zijn een stel vreemde rakkertjes, maar dat maakt ze ook erg vermakelijk. En gezondheid is goed (HEEL HARD AFKLOPPEN) , dus hopelijk gaan we wat rustige zorgeloze jaren tegemoet met deze twee.

    Oh ik gun het je zo Eefje, dat je rustige jaren met de konijntjes krijgt. Genoeg mee gemaakt met Frits, Wilma en Betsy. 

    Hoe vreemder ze zijn, hoe leuker 😁

    • Vind ik leuk 1
  5. Nou, mevrouw bedacht zich gister even om voor t eerst in 4 jaar weer eens een verstopping te krijgen🙄 ze eet inmiddels wel weer voorzichtig, maar ik trek t onderzoeken naar de oorzaak van het omvallen even voorbij de kerst. Eerst maar even zorgen dat ze weer fit genoeg is. 

     

    Overigens is ze niet blind hoor, zoals ik ookal aangaf in mijn OT reageert ze nog altijd goed op beeld en geluid, ze weet alles nog te vinden (zolang ik geen grote verplaatsingen doe, beetje dement is ze wel😅)

  6. Ik heb nog even zitten denken, maar artrose lijkt me het meest logisch tot nu toe. Ze springt namelijk ook echt niet snel meer op de bank. Op lukt dan meestal nog wel, maar af duurt lang en gaat niet erg soepel. Ik had alleen nog niet het verband gelegd tussen artrose en omvallen. 

  7. Thanks Eefje, hoe is t bij jou? 

     

    Ja EC is ook door mn hoofd gegaan, maar met alles dat we al hebben meegemaakt (2 verhuizingen, inbrekers, rouw en ziekte) zou ik denken dat EC al jaren eerder de kop op had moeten steken dan, toch? 

    Artrose lijkt me dan logischer. Die ontwormingskuur vraag ik zeker even aan!

  8. Hoi allemaal,

     

    Ben ik weer, na ruim een jaar 😅

     

    Vorige keer ging het om blaasproblemen en slecht eten van Otje. Uiteindelijk bleek dat ze fysiek niks mankeerde, maar dat ze in de rouw was. Niet om een maatje, want die is er gewoon nog. Met de DA alles op een rijtje gezet en de conclusie was dat ze allerlei probleempjes kreeg in dezelfde week dat mijn vader is overleden. 

     

    Al met al ging het dus na die rouwperiode goed, maar dan ook echt goed. 

     

    Op zich gaat het nu ook nog goed met Otje, ze wordt in februari 10 dus ik mag niet klagen. Ze eet meer hooi dan ze ooit gedaan heeft, wel wat minder brokken maar dat compenseert ze met groenten, hooi en snacks. Ze reageert nog altijd goed op beeld en geluid, ze lijkt vrolijk en is voor een bejaard konijn nog levendig.

     

    Alleen de laatste tijd valt me op dat ze soms wat moeite heeft om der evenwicht te behouden. Soms loopt ze wat wankel, zeker op de gladde houten vloer. Als ze op de houten vloer stil zit, glijden ook alle 4 haar pootjes langzaam onder haar vandaan (ter vergelijking: Tibbe heeft dit totaal niet op de houten vloer). Maar het meest verontrustende is dat ze met steeds groter wordende regelmaat omvalt. En daar waar het eerder nog uitzag als der balans niet meteen weten te pakken als ze van op de achterpootjes staan naar op 4 pootjes staan ging, valt ze nu gewoon om naar de zijkant, zonder eerst op 2 pootjes gestaan te hebben. Ze valt trouwens niet uit t niks om, ze is dan net verplaatst of onderweg om zich te verplaatsen naar een ander plekje. Inmiddels begin ik me zorgen te maken.

    Ik wil een afspraak bij de DA gaan maken, maar wil me kunnen voorbereiden, omdat het voor mij allemaal wat vaag is en niet lijkt op de standaard konijnen dingetjes.

     

    Wat denken jullie? 

  9. 2 uur geleden zei Eefje:

    Heeee fem! Gezellig dat je er ook weer bent zeg! Wel jammer dat de reden niet leuk is.. 

    Wanneer is de echo? 

    Ik heb met Wilma ook zoiets meegemaakt, dat is uiteindelijk een operatie geworden, omdat ze de beelden op de echo niet konden duiden. Je weet hoe dat is afgelopen 😢. Ze had met bloed gevulde uitstulpingen aan haar blaas die niet verwijderd konden worden. Maar de dierenarts had het nog nooit gezien, dus het zou wel heel toevallig zijn als Otje dat ook heeft. 

    Wij hebben Wilma toen nog aardig op gewicht weten te houden met een heleboel verse en gedroogde kruiden, met name de verse at ze graag. Eet Otje dat wel? 

    Hehe ja beetje ongezellige reden 😅 

    Ik word morgen gebeld door de echoscopiste, maar moest een half jaar geleden ook met Tibbe en toen kon ik binnen 2 dagen terrecht. Dus denk dat ik eind van de week wel geweest ben.

    Pfff ja dat van Wilma, bah vind het nog steeds naar!

    Er is wel gesproken over een operatie, maar omdat Otje al zo vaak een roesje voor haakjes heeft gehad, en ze daar steeds slechter uit komt vrezen ze een beetje of ze wel een operatie aan kan. 

     

    Kruiden (vers en gedroogd) eet ze super goed, groenten eet ze redelijk. Wat hebben jullie Wilma onderandere gevoerd om der op gewicht te houden? 

     

    2 uur geleden zei Dollie:

    Bloedonderzoek? Slecht eten past ook bij nierfalen, net als afvallen (hoewel dat laatste natuurlijk weer door slecht eten kan komen)

    Ja denk dat bloedonderzoek gaat volgen naar de echo. Omdat ze op dit moment vooral uitgaan van de blaas.

     

    Nou moet ik er overigens bij zeggen, ze heeft de laatste periode wel in een stressvolle periode gezeten (door mn eigen privé-omstandigheden) dit heeft sowieso ook wel uitwerking op der eetlust gehad. Maar al die grenzen lopen heel vaag in elkaar over, ik weet niet precies wanneer de blaasproblemen begonnen zijn en hoe dat in verhouding staat met de stress. 

  10. Hallo allemaal, ben ik weer eens een keer.

     

    Het volgende: Otje, mn dametje van ruim 8 heeft sinds een tijdje blaasproblemen. Hiervoor heeft ze sulfatrim gehad maar dit heeft niks geholpen. Ik ben nu (nadat röntgenfoto ook geen duidelijkheid schepte) in afwachting van een echo. 

    Alleen is het zo dat ze, naast dat er nog weinig plasjes op de bak gaan, ook ontzettend slecht eet. 22 mei zijn de haakjes weer van de kiezen verwijderd dus dat is inmiddels uitgesloten. 

    Hooi, groenten en (gedroogde) kruiden eet ze best goed alleen geen brokken en zelfs geen rozijnen meer. Ze krijgt niet voldoende binnen op een dag, dat blijkt ook uit haar gewicht. Ze is vanaf 22 mei 140 gram afgevallen. 

     

    Ik vertrouw op m'n dierenarts, maar zou graag eens wat ervaringen van andere horen. Zijn er nog dingen waar eventueel aan gedacht kan worden, heeft het zin om der bij te voeren door middel van dwangvoer? 

     

  11. de vacht nat maken doe ik ook niet, alleen als ze echt te warm word maak ik de oortjes een beetje nat zodat ze iets sneller warmte kwijt kan.

    vind het zo lastig, zie echt dat ze er onwijs veel moeite mee heeft maar kan gewoon echt niet meer doen dan ik nu al doe.

  12. hoi Allen bedankt voor de reacties maar helaas zit er geen antwoord bij waar ik echt iets mee kan.

    @tam86 ze zitten binnen, vliegen komen bij mij niet in huis. Ik heb 2 zorgennijntjes die helaas niet zo veel kunnen hebben.

     

    @Piku ze is geen teddy, gewoon een rasloos konijntje met een veel te dikke vacht die in de winkel verkocht worden onder de benaming leeuwenkopje ;) Icepod heb ik jaren geleden gehad, daar doen ze niks mee behalve kapot maken.

     

  13. Hoi Hoi, tijdje geleden dat ik hier weer eens iets gepost heb.

    Even de situatieschets: konijntjes zitten binnen in de woonkamer waar t sinds gister 29 graden is. Otje is een "loinhead" ofwel gewoon winkelfok met maantjes en een veel te dikke vacht van ondertussen 6,5 jaar jong. Tibbe is een hangoor dumpertje leeftijd onbekend maar zal minimaal 4 jaar jong zijn ondertussen. Ik heb een ventilator aan staan met koelelementen ervoor, op hun favoriete plekjes liggen bevroren flessen. Natte handdoek ook al geprobeerd maar daar gaan ze niet echt op liggen. Ik doe dus vrijwel alles dat mogelijk is om ze maar koel te houden. 

    Echter sinds gister avond merk Ik dat Otje het er echt heel erg moeilijk mee heeft. Heb haar gister moeten afkoelen met natte doeken en toen ze weer wat meer in der normale doen zat ben ik constant bezig om de oortjes nat te maken zodat ze wat meer kan afkoelen. Maar merk dat ze nu weer wat begint op te warmen en wat lomer dan anders is. Nog geen alarm bellen trouwens ze reageert verder nog normaal maar merk gewoon dat ze er moeite mee heeft.

     

    Nu komt de vraag en ik weet echt niet of het gewoon echt een domme vraag is of dat het best slim bedacht is... heeft het zin om haar vachtje korter te knippen? Ze heeft namelijk een ontzettend dikke stugge vacht met nog meer ondervacht. Ik weet niet of het zin heeft en weet verder ook echt niet meer wat ik nog kan doen. Koelere plek is er in huis niet overigens. Ik hou der zo veel mogelijk in de gaten en doe er echt alles aan om der af te laten koelen. 

     

    Alvast bedankt voor het mee denken!

  14. Op ‎25‎-‎06‎-‎2016 at 12:35 zei Christaaa:

    Enrofloxoral is inderdaad niet meer zomaar te krijgen. Ik heb begrepen dat dit vanwege de angst voor resistentie is, maar het is geen middel dat bij mensen gebruikt wordt. De groep antibiotica waar het bij hoort, is ook geen groep die een laatste redmiddel vormt bij mensen, dus ik denk dat er een andere reden is voor de terughoudendheid.

    T.a.v. de EHBO-box: als je moet vragen wat er in moet, dan moet je gewoon naar de dierenarts gaan als je konijn ziek is. Als je moet vragen wat een middel precies doet, moet je het nooit gaan gebruiken zonder een dierenarts te raadplegen. Kijk, als je konijn bij herhaling een bepaald probleem heeft, snap ik dat je in overleg met je dierenarts zorgt dat je dingen op voorraad hebt. Voor de meeste mensen geldt echter: met een ziek dier ga je naar de dierenarts.

    Ik weet van enrofloxoral alleen dat Otje van mij er gas van krijgt, dus die troep hoef ik sowieso niet in huis te hebben :P 

    Met dat laatste ben ik het zeker helemaal eens, daarom heb ik zelf alleen carprofen, cisaral, dwangvoer en kattenlaxeermiddel in huis. Bij Otje durf ik het de eerste uren dan ook zonder dierenarts aan, maar dat is alleen omdat ik haar echt door en door ken. Zodra ik ook maar enige twijfel heb over wat haar zou kunnen markeren hang ik aan de telefoon met de DA en wanneer ze last van haar kiesjes heeft geen enkele thuis behandeling zin. Bij Tibbe is het echt een ander verhaal, ik heb met hem nog niet echt iets mee gemaakt, hooguit 1x niet eten maar dat was na een paar uurtjes vanzelf over. Uiteindelijk overigens wel erachter gekomen dat ze samen van een plasticbloemen slinger hebben lopen vreten waarvan ik niet eens weet hoe ze er aan zijn gekomen gezien dat ding eigenlijk boven mijn raam hing.. Punt blijft, als je merkt dat er iets is, beter niet zelf gaan lopen prutsen maar gewoon naar de DA

  15. Hoi allemaal,

    Afgelopen weekend was het al weer eens zo ver met Otje, ze had weer haakjes op haar kiesjes en moest dus weer naar de DA om daar aan geholpen te worden. Otje wordt hiervoor iedere keer in een roesje gebracht, waarna ze direct na de behandeling een anti-narcosemiddel krijgt, op een warmtematje wordt gezet en extra zuurstof krijgt. Alles wordt dus eigenlijk gedaan wat nodig is. Ik ben ook zeer blij dat mijn DA weet wat hij doet. Alleen zit ik nu zelf met een vraag. Wat is nu eigenlijk het effect op de lange termijn? Ik merk zelf bijvoorbeeld dat ze er steeds meer moeite mee heeft om weer snel up and running te zijn. Toen dit alles ruim 2-2,5 jaar geleden begon was ze binnen no time weer zichzelf. Ondertussen is ze echt al ontelbare keren in slaap gebracht voor haar gebitje. Eerst kon het nog om de 3 maanden, later werd dit preventief om de 8 weken, daarna 7 en op een bepaald moment zelfs om de 5,5 week. Ik ben toen overgestapt op eerst trovet, maar dat maakte het alleen maar erger (5,5 week tussen de behandelingen in) en van daaruit door naar Beaphar care +. Daar doet ze het nu echt ontzettend goed op eigenlijk, de laatste 3x heeft steeds een half jaar tussen gezeten.

    Alleen maak ik me dus echt zorgen om de effecten van de narcose. Afgelopen vrijdag is ze rond half 3 in slaap gebracht, ik mocht gewoon erbij zijn, tegen kwart over 3/half 4 was ze weer redelijk goed bij en was haar temperatuur weer omhoog aan het komen. Gezien het behoorlijk warm was en mijn DA erop vertrouwde dat ik haar wel verder warm zou houden, mocht ze dus naar huis met een temperatuur van 37C (haar temperatuur steeg iedere 5-10 minuten met ruim 1 graad). Eenmaal thuis begon ze gelijk te drinken en zelfs een beetje te eten. Ik had dus goede hoop en had dus zeker niet verwacht dat ik de hele nacht zou op zitten met een slap konijn dat weer een lage temperatuur begon te krijgen. Naast het slap zijn en de lage temperatuur was ze 's avonds tegen 11 uur nog steeds wat wappie van het roesje en wou ze niet meer eten. Ik had al eerder met de DA overlegd dat, mocht ze nu toch moeilijk gaan doen, ik gewoon de medicijnen kon geven die ik in huis heb en toch verder kon gaan met dwangvoeren, de normale procedure aldus mijn DA. Daar ben ik dus ook gewoon mee verder gegaan. Nadat ze zeker 3 uur op mn buik heeft gelegen met een kruik ernaast, is ze vroeg in de ochtend toch enigszins opgeknapt en was haar temperatuur weer normaal. Ze scharrelde weer rond, sprong weer op de bank en liet haar plasjes niet overal meer lopen maar ging netjes op het wctje. Uiteindelijk heeft het tot zaterdag nacht geduurd voordat ze echt weer helemaal zichzelf was en weer goed en zelfstandig at.

    Ik heb op internet gezocht maar kan niet echt een duidelijk artikel vinden over de lange termijn effecten. Wel een hele boel informatie over hoe je een konijn het beste onder narcose kunt brengen. Hier zit echt wel een heel nuttig artikel bij dat ik toch aan mijn DA wil voorleggen (gaat om dit artikel van Wilhelminapark). Mijn vraag is dus wat zijn jullie ervaringen met narcose op de lange termijn, heeft iemand misschien nog tips (heb ergens gelezen dat ik haar anders voordat ze naar de DA gaat nog goed flink moet dwangvoeren, maar ik ben een beetje huiverig voor te veel dwangvoer) of wat zijn jullie ervaringen?

    Bedankt alvast!

  16. Ik denk dat t 2 jaar geleden is, toen gaf iemand mij de tip om postelein/postelijn aan de nijnen te geven, ik meen dat t was omdat het of de eetlust opwekt of goed is bij verstopping. Nou weet ik dat niet meer precies en zeker. Dus bij deze de vraag mogen ze postelein (of is t toch met lange ij?) En weet iemand toevallig ook wat de werking is? Want ik zag t bij de appie liggen dus als ze t mogen hebben ga ik dat binnenkort es proberen. 

  17. 9 uur geleden zei Lonja:

    Best zonde om aan de konijnen te geven, ik vind het zelf erg lekker. Heb het een aantal jaar in mijn moestuin gehad, wist niet dat het ook in de winkel te koop was. Gauw eens voor naar de AH! 

    Tis een seizoensproduct bij de appie, nog tot eind maart te krijgen. 

    Ik heb geen idee hoe t smaakt, maar als t op boerenkool of andijvie ofzo lijkt is t al niet aan mij besteed :P 

    Ach de nijnen zijn er heel blij mee, krijgen ze weer eens wat extra. Venkel en pastinaak zijn ze ook dol op, maar dat vind ik zelf ook super lekker :D 

  18. Op ‎10‎-‎03‎-‎2016‎ ‎11‎:‎26‎:‎01 zei femmeke:

    Ik zag laatst bij de AH Cavolo Nero, ofwel palmkool. Ook wel het broertje van boerenkool. Maar ik kan dus niet terugvinden of dat nou veilig of niet is. iemand een idee?

    ik ga me zelf even citeren, maar dit is echt een succes bij de hupsels! ze vinden het heerlijk en na een voorzichtig begin valt het ook goed, geen buikproblemen :) 

  19. Wel ingeënt meestal ja, alleen de laatste 2 jaar van zn leventje niet meer. Nou goed ga ik toch maar voor de een na laatste optie. Hij zat er echt een beetje tussen in, niet veel maar ook niet weinig. maar dan toch eerder weinig. Bedankt!

    en dan ga ik voor 9 :) 

    Edit, bij deze nog 4 enquêtes dus erbij :) 

    • Vind ik leuk 1
  20. Ik ben met mijn eerste konijn niet enorm veel bij de dierenarts geweest maar het was ook niet sporadisch, hij had scheve kiesjes die uiteindelijk getrokken zijn. Maar vind het ook niet echt vallen onder dat ie vaak gezondheidsklachten  had, want dat had ie eigenlijk verder nooit. Wat moet ik nu kiezen? En ik heb m 3 weken voor zn 9e verjaardag moeten laten inslapen, kan ik dan toch gewoon 9 invullen? (echt een hele onnozele vraag eigenlijk die laatste :P)

  21. Wat fijn dat opa Herbie goed door de narcose gekomen is! 

    Ik heb jaren geleden een nijn gehad wiens kiesjes getrokken zijn, bij hem zijn er 4 getrokken, een kiesjes aan de linker boven kant gaf steeds een haakje en de ander was rechts onder. De andere 2 waren de kiezen die direct daar onder en boven op aansloten. Dit omdat de kiezen door blijven groeien en deze kiezen dus anders als nog voor problemen zouden zorgen. Dit is echter wel al bijna 10 jaar geleden dus het kan best dat dit tegenwoordig anders gaat maar ik zou het wel even uitzoeken als ik jou was. Anders heb je straks wederom problemen die misschien nog erger worden!

    Mijn ervaring was trouwens top, direct nadat m'n nijn thuis was begon hij alweer te eten. 

    • Vind ik leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .