Ga naar inhoud

Gridje

Members
  • Items

    484
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Gridje

  1. Het klinkt mij meer naar buikklachten, die houding  bol zitten, is een kenmerk meestal van zich  algemeen niet lekker voelen, en dan lopen ze ook niet veel. Rugklachten kan maar ik neem aan dat je met 5,5 jaar je konijn als oud bestempeld en dus rugslijtage of iets dergelijks kan hebben , 5,5 jaar is niet oud voor een gemiddeld normaal konijn, als het een vlaamse reus of franse hangoor is dan is het wel senior, maar ik weet je soort konijn niet.

    Ik denk dus meer aan buikklachten door een vieze kont en blindedarm keutels die niet op gegeten zijn, met rug klachten heb ik alleen de ervaring met mijn oude konijn die oud en versleten was met een versleten rug die heb ik pijnstilling gegeven tot mijn mannetje zelf aangaf niet meer door te wilen maar ander soortige rugklachten weet ik niks vanaf bij konijnen.

    Ik wens je succes bij de dierenarts hoop dat het meevalt, ik duim hier voor je!

  2. toen ik nog in Tilburg woonde heb ik de voortanden van mijn vlaamse reus laten verwijderen bij kliniek strausslaan in Tilburg (dit is wel 10 jaar geleden), er was wel 1 tand gebroken tijden de ingreep en moest later verwijderd worden maar ze waren geweldig met mijn vlaam, maar ik weet dus niet hoe het nu daar gaat ben al 9 jaar weg daar vorig jaar ben ik er nog geweest even met een vriendin en het waren nog dezelfde artsen naar mijn herrinering...Succes in ieder geval!

  3. OK ze heeft wel gelijk qua als ze nog eten drinken en spelen, dan is het nog niet ernstig en dat geel kan bij sommige konijnen  achterblijven bij hun kont, maar je zei dat het ook nattig is bij de staart dat vind ik niet normaal ze horen zo te plassen dat het niet nat is daar.  en vind dat zelf wel een teken van een probleem maar wat noem jij nat? als er 3 haartjes nat zijn kan het natuurlijk een drupje zijn die teruggewaaid is, maar tot op de huid of grotere oppervlakte is niet goed dan gaat de straal niet goed of zetten ze niet genoeg kracht bij het ledigen van de blaas bijvoorbeeld door pijn van een blaasontsteking. het is dubbel, ik kan je niet adviseren , ik zelf zou bij de zwaardere nattigheid wel een consult aanvragen, maar ik ben daar extreem in volgens velen om me heen, en ik kan niet in jouw portemonnee kijken en jij kent je nijn het beste qua eten drinken en gedrag.

  4. Doe je goed, let wel op is die DA dichterbij wel konijnkundig genoeg? Want konijnen blijven ingewikkeld, maar als je een goed gevoel bij die DA hebt  doen, en anders heb je nog altijd een second opinion bij je eigen DA. Hahaha zo herkenbaar mijne zijn ook soms van die rare dingen blijven zitten of zelfs bunnyflops maken in hun eigen plas, vieze wezen heb ik hier. Succes!

  5. Als ik het zo hoor dat ze toch wat nat en geel onder de staart is zou ik even bellen met je DA, kan toch iets zijn normaal is het niet, natte poten heb ik zoiets als ik mijn nijnen zie die rennen gewoon door hun plas dus dat kan gebeuren, bel de DA  dus kan nooit kwaad toch? en zeker bij onze gevoelige hupsels kun je nooit te vroeg zijn met bellen. Succes! Laat je wat horen als je meer weet?

  6. Zijn het normale plasjes qua hoeveelheid? Want kleinere plasjes (evt. met drupjes) kunnen wel duiden op een blaasprobleem (van blaasontsteking tot blaasgruis of stenen of iets dergelijks) en dan zou ik de DA wel raadplegen, bij normale onzindelijkheid denk ik meer aan de hormonen, en territorium afbakening.

  7. Giardia was het niet die ken ik ik en een makkelijke naam te onthouden net zo als inflammatory bowel disease, het was meer een latijns achtige naam, ik moet het navragen hahaha hij zei het nou ook niet echt duidelijk, en wil het toch wel weten want mutaties kunnen altijd wel eens voorkomen of zo het wil niet zeggen dat Wimpie het heeft maar goed ik kijk nu in alle hoeken, en de DA dus ook, maar wie weet en hopelijk blijft dit bij 2 keer dat het wel gewoon iets "normaals"was en Wimpie nog lang en gelukkig leeft... wachten op de kweekjes nu. Bedankt.

  8. Dank je @Nicky_the kamille is een goed idee zachtjes aan proberen natuurlijk, hij heeft nooit last gehad van dit hooi, maar ben overgestapt om te kijken of het gaat helpen, de diarree is meteen na de AB injectie van maandag gestopt, dus het is afwachten of hij het weer krijgt over 6/7 weken of zo en fruit doe ik ook even niet meer alhoewel ik het al minimaal deed het was dat ze het zo lekker vinden kwamen een stukje bietsen bij mij, en ik kon ook geen nee zeggen hahaha.

    hahaha onkruid tussen de tegels tja ze zitten binnen was dat ook vergeten te vermelden excuus, maar dat is dus geen probleem, wel een goed idee.

    Alle ontlasting onderzoeken zijn goed geen vreemde dingen te zien even afwachten op de kweekjes komende week, dan moeten we alles hebben kunnen vinden. De DA weet nog steeds niet en het is vreemd, hij zat wel aan te denken aan een ziekte bij honden, lange lastige naam ben ik vergeten, bij die honden gaat de darm tijdelijk op hol en diarree en dan ander deel van de dag/ week normale darmwerking zoals hij het in het kort uitlegde, maar hij kent niet dat het ook bij konijnen voorkomt, maar dat was waar hij aan dacht en daar kan de werking van de AB ook op uitgelegd worden door die op hol geslagen darmen kunnen er irritaties komen ontstekingen vooral bij konijnen omdat hun darmstelsel zo kwetsbaar is, en het klinkt logisch maar ja hondenziekte bij konijnen? Ik weet ik heb altijd vreemde konijnen gehad maar dit gaat me wel ver, het is ook een gedachte van de DA omdat hij het ook niet kan hebben dat hij het niet weet, maar bevestiging krijgen is/ wordt lastig.

    Ik probeer het nu met voeding aan te pakken en af wachten op de kweekjes, en duimen dat dit de laatste keer was.

     

  9. Naar mijn idee heeft Wimpie meer stress overdag dan s nachts, Wimpie is een konijn dat zoals de meeste konijnen overdag ligt te slapen/dutten maar Romy die wil de hele dag en nacht door spelen, en ze stoort Wimpie overdag dus vaak in zijn slaapjes omdat ze wil spelen, je ziet hem ook geirriteerd reageren soms, s nachts zover ik het meemaak zijn ze samen lekker aan het spelen en de boel aan het verbouwen en ook los van elkaar terwijl Romy met name overdag aan Wimpie vastgeplakt zit (altijd in de buurt)

    Wat ik ook wel heb dat de AB helpt moet er toch een bacterie/ ontsteking zijn? maar met name dat het zo halve dag diarree de andere helft normaal past hier gewoon niet bij, raar raadseltje, en arme Wimpie, hoewel hij hier vrolijk doorspeelt en binkiet en mijn enkel onder de blauwe plekken staat van het schooien naar eten (Hij bijt niet hard hoor het is een zacht hapje van geef me nou wat, maar ik word heel snel blauw) dus arm weet ik niet maar het is niet zoals het moet zijn, raar manneke heb ik ook.

  10. Bedankt allemaal! @Lonja ik weet niet de specifieke dingen die de DA onderzoekt, maar hij zei wel dat hij uitgebreid zoekt, ook met de kweek, ik zal hem navragen over e coli en die gist, kunnen die zoiets als deze symptomen geven? Bij mensen weet ik dat e coli ook diarree geeft maar ook niet dat het een halve dag wel en dan de andere helft niet. Maar ik zal het vragen bedankt! Misschien dat hij reageert op deze zak kruiden hooi ik zal ander hooi in de ruif doen proberen kan geen kwaad, maar van het hooi heeft hij nog nooit last gehad maar ik heb nu het hooi gewisseld en hij eet er lekker van, poging waard toch.

    meer ideeën en tips blijven welkom!

  11. Bedacht me net dat het handig kan zijn wat achtergrond info te geven of hoe je het wil noemen.

    Wimpie (exram) (bijna 4 jaar) en Romy (bijna 1 jaar) krijgen onbeperkt hooi kruidenhooi, en SS 70 gram per dag, water onbeperkt (hihihi), groenten niet omdat Wimpie het nooit heeft getolereerd altijd gasbuiken etc. fruit minimaal, af en toe een stukje (appel, banaan) maar de laatste week niet en wilgentakken.

    Ze lopen 24/7 los geen giftige dingen die ze kunnen slopen of opeten (planten of plastic bijvoorbeeld)

    Wimpie is nu een paar maanden gekoppeld aan Romy, hij is nog wel wat onder de indruk maar ze heeft ook een  enthousiast karakter, 1 ding waar ik wel aan denk qua de darmproblemen nu is dat Wimpie zich iedere keer laat verjagen op de toiletbak door Romy ze passen er gemakkelijk met zijn 2en op maar Wimpie rent weg meestal naar de 2e toiletbak maar Romy volgt meteen, ze doet haar behoefte graag in gezelschap of zo hahaha, en Wimpie gaat dan maar naast de toiletbak poepen en plassen, misschien omdat hij het even te lang ophoudt dat hij dit probleem krijgt of de stress van mijn mini-bulldozer (Romy) die door op hem af te racen hem stress geeft, ze zijn lief voor elkaar liggen samen en wassen elkaar, maar het te fanatieke gedrag van Romy misschien?

  12. Ik heb een vraag (ook namens mijn DA) Wimpie heeft nu voor de 2e keer in 6/7 weken last van een vreemde vorm van buik/darmklachten: Hij heeft tussen 8 uur s ochtends en 8 uur s avonds (ongeveer) last van diarree (70% water (druppels) 30% dunne drap sorry niet zo smakelijk) en tussen 8 uur s avonds en 8 uur s ochtends normale keutels de eerste 3/4 zijn klein maar de rest perfect. de vorige keer heeft de DA gewoon meteen een AB toegediend en was het ook zo over.

    Nu heeft de DA dat hij de ontlasting wil onderzoeken doet hij nu 2x daags de diarree en de keutels, vind niks bijzonders qua bacterien of wormen. de reden voor niet meteen medicatie is dat Wimpie zich gewoon gedraagt hij wil eten als bootwerker (uit voorzorg heeft hij en Romy een hooidieet) hij schooit als een zot en als je het hem voorzet schrokt hij het op, of hij dagen niks gegeten heeft, drinken doet hij ook normaal iets extra, maar hij verliest ook meer vocht natuurlijk, temperatuur is ook normaal, en hij speelt en binkiet ook er op los, niks anders dan normaal. Het enige is je hoort zo nu en dan zijn buik enorm rommelen maar Wimpie is niks anders en dat is vreemd er moet toch een reden zijn, heeft iemand met zoiets als dit ervaring? Morgen krijgt Wimpie de AB en dan is hij echt weer goed qua ontlasting, en de DA heeft de ontlasting ook op kweek gezet maar verwacht daar ook niet veel van die uitslag krijg ik over 10 dagen. Zou het helpen bloed te onderzoeken volgens de DA niet aangezien het de darmen betreft en Wimpie niet lusteloos of wat dan ook overkomt. Dus ideeen? Bedankt!

  13. @nam_mkha het moest gebeuren, maar ik hoop die keuze nooit meer te hoeven maken, ik word er nog misselijk van als ik er aan denk, ook al weet ik dat het het beste was, ik ben toch voorstander voor inslapen van een DA, heb het helaas vaak moeten laten doen bijna al mijn konijnen hebben kanker (long, lever) gehad en ze hadden pijn, 2 konijnen zijn er zelf tussen uit gepiept.

    dat onderzoek komt wel flink in de buurt van mijn ervaringen ik voelde me altijd slecht dat de meeste van mijn konijnen al rond hun 7e of 8e klaar waren met het leven, omdat ik toch me richt op de 10-12 die je hoort, en twijfelde erg aan mijn zorgen voor mijn nijnen, heb ze liever oud natuurlijk maar ik ben dus niet abnormaal met de (jonge) overlijdensleeftijden.

  14. @nam_mkha ik heb het 1 keer zelf moeten doen, op een kinderboerderij vanwege  onbekend was een konijnenflat omgevalllen 1 konijn had zijn rug gebroken je voelde en zag het, het zou minimaal een half uur duren voordat een DA er zou kunnen zijn en dat lieve beestje gilde het uit, tja in dit soort situaties kan ik het me voorstellen omdat ik het heb gedaan moeten doen voor het dier, maar net zo als de fokker waar ik mijn dame vandaan heb gehaald die doet het bijna voor de lol zoals hij het erover hebt, en daar kan ik niet bij nee...

  15. Wat een verschrikkelijk nieuws belleke, ik had een konijn die bij mij over de 2 meter hoge schutting gedumpt is met misdiagnose als gekneusde voorpoot en jaren later op rontgen toch een duidelijke breuk, bij haar is het genezen, niet goed helaas op latere leeftijd kreeg ze er dus wel last van (ze was ongeveer 6 maanden toen ze bij mij kwam, en overleden/ingeslapen op 8 jarige leeftijd door longkanker, dus niet de breuk), jij bent er op tijd bij, maar wat te doen.

    Ik ben iemand ik ga op mijn gevoel en kennis van het vermogen van mijn konijn af, hoe ziek is ze, wil ze nog, eet ze nog, hoe schat jij het in, er is geen verkeerde keuze denk ik en vind ik, maar echt advies geven kan ik helaas niet, ik wens je sterkte en wijsheid bij welke keuze jij ook maakt voor jouw lieve Mamski!

  16. De meeste leren het volgens mij, anders heb je altijd wel een oude handdoek denk ik? Nee Norris en Daphne waren gewone maat konijn, Romy is een hangoor en Wimpie ook normaal formaat, eigenlijk lijken ze wat op mijn profielfoto konijnen, Wimpie heeft alleen wat meer wit dan Norris, en Romy is egaler grijs, met een witte buik en hangende oren natuurlijk, simpel omschreven

  17. Ze zien er super schattig uit die 2! Heb nog wat een fleecekleed is niet de beste ondergrond door het synthetische materiaal kunnen de hakken sneller kaal worden en wondjes krijgen (achterpoten) aangeraden wordt natuurlijk materiaal, zoals katoen (handdoek bijvoorbeeld) te gebruiken om dit te voorkomen, ook weer opletten met het opeten natuurlijk.

    Ik heb helaas geen foto van mijn huidig koppel wimpie en Romy, mijn pc weigert het en ik ben digitaal heel slecht, dit was mijn koppel van een paar jaar terug Norris (rechts) en Daphne (links)

  18. Super! Zullen je konijntjes geweldig vinden. Mijn ram die vind de ruimte waar hij nu in zit af en toe vervelend (hij probeert stiekem mee te lopen met mij naar een ander deel als ik de deur open of hij staat tegen de deur met zijn pootjes)is ongeveer 24 m2 maar hij is gewend aan het hele huis (75 m2) maar hij heeft net een paar weken een nieuwe dame en ik wil even niet dat ze te ver wandelen tot dat het lekker genoeg gaat krijgt hij zijn volledige ruimte weer, zo zie je wat ruimte doet. Sommige mensen vinden me irritant dat ik zo hamer op de minimum oppervlaktes bij konijnen, ik kom gewoon op voor mijn grote liefde hahaha.

    oh ja je kunt nooit 100% zeker zijn dat ze niet knagen aan je meubels helaas, kijk naar mijn ram die knaagde niet tot hij deze dame leerde kennen ( ja hij knaagde wilgentakken natuurlijk wel) maar ja wie weet heb jij nette dames. En over je onderwerp knagen aan het tapijt let ook op dat ze niet teveel of liever geheel geen kleed op eet ivm kans op verstoppingen, ik weet even niet meer of dat al gezegd was.

    jij komt er wel, stukje bij beetje dag bij dag, iedereen hier heeft het zo moeten leren volgens mij. Geniet ervan, leer lekker door, op naar een gelukkig konijnenleven toch?

  19. Dan zou ik de ren uitbreiden als ik jou was, dat je echt minimaal 2 m2 hebt, konijnen moeten 24/7 voldoende ruimte hebben, ook al zouden ze 18 uur 30m2 hebben dan zitten ze nog 6 uur in een behoorlijk te kleine ruimte en dat wil je toch niet,hun tekort doen? Ik ben daar nogal strikt in en ik zelf moet er niet aandenken mijn nijnen in een kleine ruimte op te sluiten vond mijn koppelen al zo benauwend en dat was 3 m2 denk er over na, ik weet dat je echt je best doet voor hun hoor.

  20. Grappige kat, minder voor jou natuurlijk, maar heb je gelijk geoefend voor de konijnen die je nu hebt. Doe je goed je aanmelden hier, je kunt nooit genoeg info hebben, iedereen moet leren, ik weet nog lang niet alles ook al heb ik al 25 jaar konijnen dingen veranderen, ik leer nog iedere dag, en fouten maak ik helaas ook nog steeds, maar dit forum met zoveel mensen de ene weet veel over het ene en iemand anders weet weer andere dingen zo leer je toch van elkaar, welkom!

    hoe breed is je ren je kooi komt op 57 cm2 als de 57 de breedte is anders is het 47 cm2 om op 2 m2 te komen zou hij ook 120 cm breed moeten zijn, vandaar mijn vraag, kooien zijn vaak of eigenlijk altijd al mini voor 1 konijn, en vandaar mooi dat rennen er zijn maar om de juiste oppervlakte te krijgen heb je altijd een flinke ren nodig, daarom koop ik nooit een kooi maar een grote ren en leg er een mandje in en wc bak heb je ook geen problemen met aansluiten van kooi op de ren. En een ren kun je opklappen overdag een kooi zet je niet even achter een deur of zo.

  21. Beterschap voor Mamski! Frustrerend dat de dierenartsen niet kundig genoeg zijn bij jou, hier is het ook niet super maar ze luisteren wel naar mijn oordeel dat scheelt, en mijn vaste DA die duikt evt wel de boeken in bij twijfel. 

  22. Oh wat grappig een kat die kabels bijt? Nog nooit van gehoord, wilde stiekem een konijn zijn denk ik hahaha, geweldig, wat zijn dieren toch leuk! Zorg dat de ren inclusief kooi minimaal 2 m2 oppervlakte is dan is het groot genoeg om even in te zijn kleiner is niet prettig voor de hupsels hoe kort ze er ook in zitten ze hebben ren,spring, rol en vliegruimte nodig, maar waarschijnlijk weet je dat al.

  23. Dat is een goede met ren hebben ze voldoende ruimte als ze alleen zijn geen verkeerde knaagmogelijkheden en als je thuis bent hou je ze in de gaten. Heb ik in mijn vorige woning ook gedaan (had veel MDF en spaanplaatmeubels), toen ik naar mijn huidige woning heb ik besloten het compleet veilig te maken, in alles qua kabels en houtkeuze, ik laat ze natuurlijk niet een hele kast op eten daar krijgen ze wilgentakken voor maar als ze toch een hap nemen zo nu en dan dan kan het geen kwaad,ze lopen nu dan ook 24/7 los, heerlijk. Veel plezier met je konijnendames!

  24. Ja dan heb je wel tolerantie opgebouwd ja hahaha, ik heb bij mij gekeken wat voor hout het is, en waarmee het bewerkt is, ik heb allemaal hardhout, grenen en ongelakt en niet in de was, tenminste niet op konijnenhoogte. Hoe je het uitvindt, voor mij was het dat ik weet dat Spaanplaat en MDF giftig is en was en lak logischerwijs ook niet goed, maar van de rest, is het meer dat veel konijnenhokken/rennen worden gemaakt van hardhout en grenen ook naar mijn weten dat ik daar rekening mee heb gehouden ik weet niet of er lijstjes bestaan met veilig hout of giftig/slecht hout hier op BB of andere sites andere leden hier misschien?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .