Ga naar inhoud

Anita17

Members
  • Items

    115
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Anita17

  1. Charlie is een vlaamse reus :) Maar nog jong hoor, hij is dus nog niet uitgegroeid. Ik geef kleine stukjes wortel als beloning, dat vind Charlie superlekker. Dus als beloning kies je iets waar je konijn verzot op is. Hoevaak je elke stap moet herhalen is per konijn verschillend, je merkt het meestal wel als je te snel gaat en dan doe je gewoon weer een stapje terug.

  2. @Jillesvs De basis van clickertraining is vrij makkelijk, maar sommige konijnen doen er wat langer over om het te leren. Je hebt dus 3 dingen nodig, 1 een clicker, 2 lekkers en 3 heel veel geduld ;)

    Laat je konijn lekker rondsnuffelen, en geef m iets lekkers (groente), precies op het moment dat je konijn het lekkers aanpakt click je met de clicker.

    Tussendoor, kan je gerust een aai of een knuffel geven en tegen je konijn blijven praten.
    Herhaal dit de hele week zoveel mogelijk. Liefst wel 2 keer per dag iets van 10 tot 15  keer achter elkaar of nog vaker.
    Probeer na een aantal dagen eens te clicken zonder iets lekkers voor te houden, reageert je konijn op de click?
    Geef m dan alsnog het lekkers, je verlengd daarmee de tijd tussen de click en het lekkers.
    Zodra je de tijd 2 a 3 seconden hebt kunnen verlengen, kan de de clicker inzetten voor verdere training.

  3. @Ainariel je begint met een platte hand op de grond, met lekkers voor z'n neus lok je hem een stapje vooruit zodat hij met de voorpootjes op jou hand staat. 
    Daarna gaat je hand steeds hoger en op het laats draai je je hand bij in een paar stapjes tot een H5....Ik ken de filmpjes, maar nu ik weet waar ik ze kan vinden zal ik ze zeker nog eens weer bekijken :)

     

    @p0pc0rn ik geef inderdaad privelessen en workshops, van Charlie zijn er nog geen filmpjes maar wel van zijn vader, Oscar. 
    Er is wel net een aanvraag voor een priveles binnengekomen inderdaad :)  Dus dikke kans dat je dat op mijn website hebt ingestuurd.
    Ik denk niet dat ik hier mag spammen maar als je mijn profiel bekijkt...daar staat wel een link naar mijn site. 

  4. Als de moeder dit konijntje heeft afgestoten en de rest niet, dan is er iets mis met het konijntje. 
    Angst kan ook worden verward met pijn, of het konijntje is mentaal niet goed.
    Ik zou ermee naar de dierenarts gaan.

  5. Even nieuwsgierig....Wie traint er met zijn/haar konijn(en)?

    Charlie heeft afgelopen week de High 5 geleerd en hij doet het zo netjes...daar ben ik trots op! 
    Dus deze foto wil ik even met jullie delen :)
    Natuurlijk ben ik ook heeeel nieuwsgierig of er nog meer High fives volgen van jullie :)

     

    Het is inderdaad ook mijn profielfoto :P

     

    gallery_13844_138_136114.jpg

    • Vind ik leuk 3
  6. Deze konijntjes vragen om lekkers jazeker, maar ook om een spelletje. Konijnen vinden het vaak heel leuk om iets te moeten doen voor iets lekkers, in de natuur staat er ook geen bakje voer bij de voordeur van het konijnehol ;) Ik train ze wel, of geef eten in een snackbal of puzzel, alleen bij de konijnen die het zichtbaar leuk vinden om te trainen. Het valt onder verrijking en hiermee maak je het leventje van een konijn een stuk interessanter vind ik. 


  7. Als ze je achterna loopt en neusdrukjes geeft wil ze gewoon vriendelijk zijn, niet de baas.
    Een neusdrukje geeft een konijn om aan te geven dat ze aandacht van je wil of gewoon hallo zeggen.

    Soms ook om je te zeggen dat je aan de kant moet maar als ik jou verhaaltje lees denk ik dat het aandacht/vriendelijkheid en Hallo zeggen is.

  8. Dat doen ze omdat er zout op onze huid zit. Konijnen kennen niet de vorm 'lief' zoals wij die kennen, lief is iets wat alleen mensen kennen. Dat je zijn baas(je) of bazin(netje) bent is meer dan voldoende voor het dier om zijn 'liefde' te laten zien.

    Gerrit, sorry maar dat is onzin, konijnen kennen geen zout, dit komt in hun natuurlijke dieet niet voor, Likken is bedoeld als vachtverzorging, en rangordebepaling, hiermee zeggen ze daadwerkelijk wel dat ze je lief vinden, op de konijnenmanier natuurlijk. Dus eigenlijk is het beter vertaald naar; ik respecteer je.

  9. Omdat ze eerst wel zindelijk waren, denk ik toch het eerst aan puberen, ze gaan hun territorium bepalen.

    Sloopgedrag is altijd lastig, zeker als je er niet bij bent, ik zou ze toch wel een een ren doen hoor, en dan daar sloopspeelgoed en een toilet geven, zo kunnen ze eerst bezig met het "goede gedrag" je kunt een paar weken later opnieuw steeds meer ruimte bieden.

    Let wel op met 2 voedsters, als er geen goede rangorde komt, kan het heel makkelijk fout gaan met vechten.

    Misschien is de onzindelijkheid juist wel een andere manier voor hun, om te uitten dat ze niet bij elkaar willen zijn?

  10. Ik heb ook een voedster die dat doet, ik denk dat het bij jou betekend "hey laat mn keutels liggen!" dus inderdaad verdediging van territorium. Het kan ook een vraag naar aandacht zijn zoiets als: "eerst ikke, en dan mag je in mn hok!"

    Mijn voedster doet het alleen als ik haar eten ga geven en haar vergeet een aai te geven. Het aaien maakt haar rustig en ze valt aan (zonder bijten) omdat ze zegt: "schiet op met dat voer!"

    Ieder konijn is anders!

  11. Kijk is bij de groep "bunnytraining" in de community!

    Ik geef training aan mijn konijnen en binnenkort start ik ook een cursus BunnyTraining.

    Bij training hoort inderdaad geen straf, als je konijn iets doet wat jij niet wil, kan je hem afleiden door iets aan te bieden wat je wel wil.

    Ik ben nog bezig mijn konijn het woordje "nee"aan te leren, of dit gaat lukken weet ik nog niet. Als Lizzy iets doet wat niet de bedoeling is, zeg ik nee, en stuur ik haar met de targetstick aan naar iets wat ik wel wil, als dat gebeurd....click!

    Hier nog een 1 minuut filmpje van Lizzy na 10 weken training.

    >http://youtu.be/a0JpGQuYnV0

  12. Leuk dat je bezig bent met training! Ik gebruik meestal een clicker en een targetstick.

    Als je een clicker aanleert, dan weet een konijn op een bepaald moment dat een click iets lekkers betekend, maar in een later stadium kan je dan interval-beloning toevoegen, een click betekend dan, dat er misschien een beloning komt, op die manier kun je t lekkers afbouwen. De click is na lang oefenen al een beloning opzich.

  13. Laag beginnen, dus stokje gewoon op de vloer neerleggen, of eerst een targetstick leren volgen, dan hoef je minder te bukken.

    Zodra konijn over de stok stapt belonen. pas als dat echt goed gaat stokje iets hoger door ergens op te leggen.

    Geduld is het toverwoord....gaat vast lukken! :yes:

    Ik train zelf liever met clicker en targetstick maar dat hoeft natuurlijk niet.

  14. :mdr:Eindelijk kan ik het vertellen.....Ik ga demo’s geven op de huisdierdagen!

    Op 9 & 10 November 2013 zal de eerste editie van de huisdierdagen in de TT-hal in Assen gaan plaatsvinden en wij zijn erbij!

    Een ontzettend leuke gelegenheid om het trainen van konijnen wat meer onder de aandacht te brengen in Nederland

    want het is hier nog niet zo bekend.

    Wij zijn ook nog niet zo lang bezig (in het openbaar) natuurlijk dus er is een hoop werk aan de winkel.

    Er moeten mooie toestellen komen, een goed hekwerk, een fijne vloer en natuurlijk een demo-team.

    Hoe ik dat allemaal gaan aanpakken…..tja daar zijn we mee bezig, allereerst blijf ik natuurlijk mijn eigen konijnen trainen en zijn we bezig met het maken van toestellen voor de Agility om in november zo goed mogelijk voor de dag te komen.

    Maar er is meer te doen…. Mocht je het leuk vinden om te helpen met de voorbereiding, wil je ons sponsoren of doe je ook Bunny-Agility (Assen of omgeving) en wil je in het Demo-team…..Neem dan contact op! We kunnen dan altijd samen bekijken hoe en waarmee je kan helpen.

    Oh voor meer info over de huisdierdagen.....KLIK

  15. Ik ben ook met hoppen bezig, najaaa Lizzy dan, superleuk ook al is Lizzy nog heel jong ze vind t hartstikke leuk en leert heel snel.

    Heb ook nog een leuk nieuwtje hierover te vertellen maar eerst nog even zekerheid krijgen, morgen weet ik meer en zal ik er een eigen topic over maken. Leuke filmpjes trouwens!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .