Ga naar inhoud

dwerghangoortje

Members
  • Items

    151
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door dwerghangoortje

  1. Ik had je topic al een beetje gelezen, voordat ik de mijne plaatste. Het enige verschil is dat mijn konijntjes gewoon eten. Daar zie ik totaal niks bijzonders aan. Biks, groenvoer en hooi gaat er aan de lopende band in en daarom maak ik me ook zo'n zorgen over hun gewicht. De dierenarts had het ook al over dwangvoeren, maar ik vraag me af of dat ook nodig is wanneer ze gewoon eten.

  2. Een van mijn konijntjes heb ik vanmorgen met grote verdriet moeten laten inslapen. :frown: Vanochtend vond ik haar liggend in het hok, ze wilde niet meer opstaan en haar oogjes waren half gesloten. Ook kon ze niet echt goed meer bewegen. De avond daarvoor rende ze nog vrolijk in de ren, dus er moest iets mis zijn. Wij racen naar de dierenarts, maar die was een beetje onduidelijk over de oorzaak. Hij wist het ook niet zo goed en heeft haar laten inslapen omdat ze duidelijk veel pijn had. De dierenarts zei ook dat ze te mager was, omdat je haar ruggengraat duidelijk kon voelen. Dat terwijl ze normaal te eten krijgt, zoals hier op de site beschreven staat. Wij gingen met veel vragen weg bij de dierenarts en maakten ons zorgen over onze andere konijntjes. Ik heb mijn andere konijntjes gelijk nagekeken en merkte dat zij ook een beetje mager waren, maar verder gewoon actief en ze hebben veel eetlust. Nu heb ik een beetje op het internet gekeken en nu zit ik zelf aan wormpjes te denken, dus vanmiddag ga ik even Panacur halen en ze gelijk allemaal behandelen. Verder weet ik zelf niet goed wat ik nog kan doen om te verkomen dat er binnenkort een konijntje hetzelfde lot te wachten staat. Heeft iemand hier ervaring mee of komt dit verhaal bekent voor?

  3. Ik heb een voedster en een gecastreerde ram samen zitten. Dat gaat prima samen en mijn rammetje rijdt nauwelijks meer. Af en toe moet de rangorde bepaald worden en dan rijdt hij op de voedster, maar de meeste tijd zitten ze gewoon samen te spelen of liggen ze samen te rusten.

    Dus ik denk dat als je ram geholpen wordt, dat het rijgedrag dan heel veel minder zal worden, maar toch is rijden ook een manier van rangorde bepaling. Dus het zal niet helemaal over gaan.

  4. Ja, toen mijn konijn Junky werd gecastreerd heb ik hem ook een paar dagen in een binnenhok gehouden.

    Bij mij zitten de konijnen ook heel het jaar buiten.

    Voor een paar dagen is het echt geen ramp.

    En niet vergeten dat je geen normale bodembedekking mag gebruiken, want dan kan de wond gaan ontsteken.

  5. Inderdaad eerst castreren anders krijgen je een nestje. Ons konijntje werd na de castratie ook veel rustiger en liever, maar dat ligt bij elk konijn anders denk ik. Dan kan je er misschien wel een vrouwtje bij zetten.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .