Ga naar inhoud

Tyro en Bunny

Members
  • Items

    127
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Tyro en Bunny

  1. Bedankt voor de reactie, dat had ik even gemist. 

     

    Het gaat ontzettend goed met de kleine man. Zijn kopje staat nog een beetje schuin maar verder doet hij het heel goed. Ik heb hem vandaag weer bij de groep gelaten en dat ging uitstekend. 

     

    Het zal nu wel wat lastiger worden om de medicatie te geven maar ik ben erg blij dat hij toch zo snel us opgeknapt!

    Screenshot_2019-01-11-15-18-20.png

  2. Wat naar om te zien,  hè. Mijn konijn heeft dit nu ook zo'n anderhalve week. Zijn kopje is wel veel verder gedraaid dan 10°. 

     

    Zijn verhaal staat een paar topics hier onder. Hij kreeg er naast Panacur (1x dd een halve tablet) ook andere medicatie bij. Die moest hij gebruiken tot het op was, maar daarna kreeg hij een terugval. Nu dat herstart is, gaat het een stuk beter! Het klinkt if hij nu weer op het niveau is van jouw konijn. 

     

    Ik zal even voor je opzoeken wat hij krijgt, misschien kan je het bespreken met je da.

  3. Even een update!

     

    Toen ik hem vanavond zag, zag hij er stukken beter uit! Hij kon weer met z'n snuitje bij het gaas komen en vroeg om lekkers. Had zelfs een oor een stukje omhoog. Zijn kopje is nog scheef maar hij stond weer echt op z'n pootjes en hipte wat door de kooi.

     

    Ik wist niet wat ik zag! Hij viel nog wel om hoor, maar echt veel minder heftig. Hij leek het ook niet zo erg te vinden, ook liggend op z'n rug nam hij nog een hapje . Daar moest ik nog wel om glimlachen ook.

     

    Misschien toch het kleine pilletje waar hij baat bij heeft. Dat is gisteren dus herstart.

     

    Het zou super zijn als hij weer opknapt, er staat zo veel moois te wachten. Ze krijgen een kattenren en dan mag hij lekker bij de groep. 

  4. Vind jij nou dat ik alle andere 5 konijnen ook moet behandelen? Dat is bijna niet te doen, sommigen zijn zo schuw.. dat zijn echt kijk-konijnen. 

     

    Ze hadden contact door het gaas heen. Huppeltjes vriendin springt regelmatig over het hek naar het koppel ernaast.

  5. Hij staat nu in de bijkeuken, zou het beter zijn als ik daar de verwarming aan doe?

     

    Denk je dat het handig is als ik een stuk tapijt in het hok leg, ipv stro? Ik denk dat hij dan wat meer grip heeft en misschien minder snel valt. Moet hij er alleen niet aan knagen natuurlijk. Misschien doet hij dat ook niet als hij voldoende hooi en hapjes krijgt.

     

    Verder heb ik vanmorgen kort de da gesproken. Ik mag de kleine tabletjes herstarten dus die haal ik zo op. Ook raadde ze aan om degene van de opvang waar hij vandaan komt om verpleeg-info te vragen. Zij heeft hier ook veel ervaring mee. Volgens mij zit ze ook op BB 🙂

     

    Voor nu ben ik toch wel blij dat hij nog niet opgegeven is, ga ik me meer verdiepen in zijn ziektebeeld en stellen we het behandelplan bij. 

     

    Ik waardeer het enorm dat je meedenkt, dank je wel! 

  6. Dank je wel voor je reactie. Ik had gisteravond eigenlijk besloten dat dit zo niet langer kon, maar daarna toch bovenstaand bericht gestuurd. Ik bel straks de da wel om te horen wat zij zegt. Heb verder ook niet veel info gekregen dus nog heel veel vragen. 

     

    Ik heb hem binnen gehaald en laat hem nu even niet bij de anderen. Ik heb thuis een baby en iemand met een zeer lage weerstand dus vind dit ook een beetje spannend. Daarom laat ik hem niet meer los in de kamer. De eerste dagen wist ik nog niet dat het (bij uitzondering) besmettelijk was voor mensen en heeft hij wel op het kleed gelopen. 

     

    Misschien koop ik maar een kleed voor hem zodat hij in de bijkeuken kan lopen. Misschien gaat dat beter dan in het hok, en ziet het er daarom zo naar uit. Hok is ook glad natuurlijk, als het stro opzij ligt. 

     

    Heb er de hele nacht slecht van geslapen 😞 Heb nog nooit voor zo'n dilemma gestaan. Als ik erover nadenk dan denk ik 'ach, ik kan dit of dat nog proberen'. Maar als ik hem dan zie spartelen wil ik het hem niet langer aandoen. 

     

    Hoe dóen mensen dit, zeg..

  7. Hallo allemaal, 

     

    Jaren geleden dat ik hier gepost heb. Het ging allemaal zo mooi, de konijnen hadden het goed. 

     

    Nu heeft ons lieve Huppeltje ws EC opgelopen. Z'n kopje staat zo scheef dat hij omvalt en hij heeft steeds vaker last van spasmen lijkt het wel. Dan valt hij op z'n zij of rug en verstijft (stuip) en spartelt tot hij weer staat. Af en toe ligt hij op z'n rug en zie ik z'n pootjes spartelen. 

     

    Dit begon vorige week. De da heeft hem een prik gegeven met spul uit 3 verschillende flesjes, hij heeft een drankje en tabletjes mee. Kleine die hij de eerste 4 dagen moest en grote waar hij een halve per dag van krijgt. Namen ben ik even kwijt, weet alleen dat een Panacur is.

     

    Ik heb het gevoel dat het slechter gaat, zeker niet beter. Maar hij eet nog wel graag.. Drinken kan alleen als ik een bakje voor z'n neus hou. Gisteren en vandaag dronk hij weinig maar eten gaat er heel goed in. 

     

    Zonet viel hij tijdens het drinken in het waterbakje, met z'n kopje. Wat een ellende. Het ziet er zó zielig uit. 

     

    Ik zal morgen de dierenarts weer bellen want ik weet niet wat ik moet doen. Het is zo ontzettend zielig om naar te kijken maar hij eet nog wel zo fijn. Wat moet ik nou toch doen..? 😟

     

  8. Sinds twee dagen hebben wij er een konijntje bij; Sylvie Muis. En Sylvie Muis houdt van lekker eten. Ze geniet van haar gemengde voer met plakjes banaan, pitjes en weet ik het wat er allemaal nog meer voor lekkers in zit. En de knaagsticks, en de gekleurde knaagstenen.

    Maar nu woont ze hier, en zal ze toch moeten wennen aan wat gezondere kost. Ik meng haar oude voer nu met de brokjes die ik zelf voer, maar ze laat ze mooi liggen :) Ze eet gelukkig wel flink van het hooi. 

    Ze krijgt nog maar even geen groen of wilgentak, want die overgang lijkt me nog te groot. Haar keuteltjes zijn soms héél mooi droog en rond (en ienieminie vergeleken bij wat ik gewend ben van de grotere konijnen, haha). Maar er liggen ook dagelijks drie plakkaten in het hok. Dat had ze voor ze bij ons kwam ook wel eens. Misschien de blindedarmkeutels omdat ze wat overgewicht heeft..?

    Ze had bij haar vorige thuis véél gemengd voer en een beetje hooi, en bij mij krijgt ze het andersom. Maar.. ze eet de nieuwe brokjes niet (Hope Farms Super Trio). Wat heeft het mengen dat voor zin.. Wat vonden jullie?

  9. Als ze verder goed eet, poept en levendig is dan zou ik me er in ieder geval niet druk over maken.

    Misschien vindt ze deze brokjes niet zo lekker? Of is het formaat te groot? Ik voer zelf Hope Farms SuperTrio en dat zijn grote brokken, ik kan me voorstellen dat voor een baby een wat kleiner brokje prettiger kan zijn. 

  10. Hij kreeg, als ík me goed herinner, Infacol om de darmpjes op gang te houden. Dat koop je bij de drogist of supermarkt, is voor babybuikkrampjes. Check dit wel even he, of dit voor de klachten van jouw konijn geschikt is.

    Ook kreeg hij een pijnstiller, omdat een konijn met pijn het op kan geven. 

    Masseren deed ik het buikje, soms kwam er dan ineens een geluidje (= beweging!).

    Fijn dat je hem binnen hebt. Dan kan je hem goed in de gaten houden. Poept ie wel? 

    Je kan hem lekkere hapjes aanbieden, als hij zelf eet hoeft hij geen dwangvoer. Als hij niet zelf wil eten, zou ik het wel alvast starten. Het is belangrijk dat boel op gang blijft.

  11. Natuurlijk kan het dat jouw konijn gevoelig is en de klachten terug komen. Ik heb ook een konijn die al meerdere keren voor gas is behandeld. 

    Die neem dan naar binnen, ik behandel hem en masseer zijn buikje. Ik weet nu wat ik moet doen maar overleg wel telefonisch met de da. Als hij binnen de afgesproken tijd niet opknapt, gaat hij alsnog naar de dierenarts. Ik ga er 's nachts uit om bij hem te kijken en hem te voeren, plus medicatie, en te masseren.

    Vervelend om zorgen te hebben om je diertje, maar dat hoort er jammer genoeg toch een beetje bij.

  12. Ze kan natuurlijk ook in een transportmandje of met hok en al, als dat tilbaar is. Om maar wat te noemen.

    Of misschien kan ze gemotiveerd worden met iets héél lekkers wat ze anders niet krijgt. Of zorgen dat ze niet meer achter de bank kan, haha.

  13. Het lijkt me inderdaad niet prettig voor haar om te bewegen. 

    Heeft ze een vriend? Anders kan ze misschien gekoppeld met een wat actiever konijn. 

    En ik zou haar meenemen naar nieuwe plekken, misschien dat dan haar nieuwsgierigheid de overhand neemt.. Dus in de schuur, in een andere kamer enzo. 
    Even een hooirantsoen lijkt me helemaal niet verkeerd. Ik zou de andere voertjes wel even afbouwen. Maar een dik konijn is veel zieliger hoor ;) Hou je daar maar aan vast.

  14. Wat een vervelende situatie.

    Bij ons koppel Huppel en Roosje heeft Roosje een hoog plekje gevonden waar alleen zij op kan springen. Misschien is het mogelijk om zoiets ook voor Izzy te creëren? Of misschien kan je haar af en toe wat rust bieden door ze even uit elkaar te doen. Dat doe ik met m'n andere koppel wel. Dan mag Nina even in de tuin (wat eigenlijk een beloning is, haha) en heeft Bommel even rust.

     

  15. Wat erg dat ze het niet gered heeft :(

    Een konijn kan wel in de rouw gaan, dus ik zou goed opletten dat hij levendig blijft en blijft eten. 

    Misschien voor de zekerheid ook wel beter om te kunnen zien of hij niet besmet is met iets ofzo. Zegt mijn gevoel :)

    Als hij last van het alleen zijn, kan je de vriendin misschien toch beter wat eerder laten komen. 

     

    • Vind ik leuk 1
  16. Ik zou zeggen: luister naar je gevoel! 

    Niet alle dierenartsen zijn handig met konijnen. Je zou altijd een konijnkundige arts kunnen bellen om de situatie voor te leggen en advies te vragen. Als de twee artsen hetzelfde zeggen, is het alweer geruststellender lijkt me.

    Een konijn is zo gevoelig en zendt subtiele signalen uit die wel opgepikt moeten worden. En zo te horen doe jij dat erg goed en de da minder..

     

    • Vind ik leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .