Spring naar bijdragen

TeddyWorld

Members
 • Aantal bijdragen

  38
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door TeddyWorld


 1. Beste konijnenliefhebbers,

  Ik heb me aangemeld op het forum zodat ik van toegevoegde waarden kan zijn doormiddel van het beantwoorden van vragen en het uitwisselen van ideeen, en ook gewoon omdat het me enorm leuk leek! Ik praat heel graag over mijn lieverds en vind het ook leuk om over andere konijnen te praten. Door de over het algemeen enorm botte reacties en het uitlokken van discussies (nadat ik meerdere malen mijn goede intentie heb aangegeven en geen discussie wilde), heb ik besloten het forum noodgedwongen te verlaten om deze reden.

  Kortom, ik wilde graag deelnemen en me inzetten voor de site, echter wordt ik hier niet hartelijk ontvangen..

  Naar meerdere malen geprobeert te hebben de vrede te bewaren en een leuk gesprek te starten, mocht het helaas niet baten.

  Om deze reden zal ik per direct stoppen met het forum. Ik kwam met de intentie om LEUK deel te nemen, echter wordt ik hier niet gelukkiger van.

  Bedankt voor de mensen die mij wel hartelijk hebben ontvangen.

  Groetjes van mij en mijn Teddy's,

  Marleen

  Teddy World


 2. Beste Aniek,

  Ik had al eerder aangegeven hier geen discussie over aan te willen gaan, daar hou ik me ook bij. Bedankt voor het geven van je mening, echter deel is deze niet met u. Verder zou ik graag alleen gezellig over konijnen willen praten en ideeen uit te wisselen en geen negatieve berichten uit te wisselen. Ik ben immers voor mijn plezier op dit forum, hier wordt ik ook niet gelukkiger van.

  Nogmaals zeer jammer van je reactie... Ik probeer hier van toegevoegde waarden te zijn.

  Als er nog positieve berichten zijn en leuke ideeen, hoor ik dat natuurlijk wel heel graag. Daarnaast vindt ik het erg vervelend dat u zo over mij oordeelt via een forum.

  Nogmaals: ik wil geen discussie aan gaan, ik wil het graag gezellig houden!

  met vriendelijke groet,

  Marleen


 3. Teddy dwergen hun haren vallen goed mee, gewoon op tijd kammen en geen probleem. Ja je hebt gelijk ze zijn enorm nieuwsgierig, je komt af en ze gaan mee hun pootjes op de tralies staan voor te kijken wie er daar is. Als ik het hok aan het poetsen ben maak ik altijd een afgesloten deel in het hok dat ik eerst poets en dan de konijntjes erin lopen.(meestal zitten ze al klaar voor in het andere deel te gaan zitten) En as ik het andere deel poets willen ze hele tijd terug naar het andere deel.

  XxxJolien

  Haha zo leuk, precies hoe Teddy's zijn! Als ik met ze op de bank zit springen ze in mn nek en gaan ze likken en snuffelen, stil zitten kunnen ze niet :P! Als ik het hok ga verschonen buiten, dan laat ik mijn nijntjes altijd even los in de tuin. Probleem is alleen dat als ik druk bezig met met het hok verschonen ze altijd terug in het hok springen en vervolgens op mij ;)

  Het zijn hele leuke, lieve, aanhankelijke en nieuwsgierige diertjes!

  Vandaag nog bijvoorbeeld, ik heb op het forum een vraag gesteld, Plien is namelijk verkouden en vanwege het Leidsontzet zijn alle dierenartsen gesloten. Dus ik vroeg om wat tips om het nijntje te helpen totdat ik morgen antibiotica ga vragen bij de DA of een andere oplossing. Nou Plien kan niet stil zitten hoor! ik zal de foto even plaatsen, heel leuk!

  scaled.php?server=341&filename=fotoxbt.jpg&res=landing

  Overigens vanmiddag maar even een binnenhok voor Plien gekocht en een ren eraan vast gezet, zo kan ze lekker warm binnen zitten en snel beter worden :) wel haar vriendje erbij gezet natuurlijk!


 4. Mag ik vragen waarom je niet bent aangesloten bij een fokkers vereniging? Dat lijkt mij alleen maar prettig als je met beestjes fokt, zodat mensen kunnen zien dat je serieus bent. Dit is geen aanval, ik ben serieus nieuwsgierig.

  Ik ben ook nieuw hier, dus ik voel me niet helemaal op mijn plek om je welkom te heten maartoch: welkom haha!

  Beste DeltaCephei,

  Ik ben zojuist begonnen, ik heb inderdaad al meerdere berichten gehoord over de fokkers verenigingen en de meerwaarden die ze bieden. Momenteel ben ik me erin aan het verdiepen :)

  Groetjes,

  Marleen


 5. Welkom op dit forum.

  Fijn dat je beestjes zoveel ruimte krijgen.

  Ook ik deel de mening van Aniek. Op dit moment staan er 305 advertenties voor teddy konijnen op marktplaats, waarvan een heleboel met nestjes, dus meer dan 305 konijnen.

  Het lijkt me dat het aanbod groot genoeg om aan de grote vraag (volgens jou) te voldoen.

  Beste Pocoloco,

  Bedankt voor de verwelkoming :)

  Het is duidelijk dat veel mensen deze mening delen. Ik zou het alleen fijn vinden om gezellig over konijnen te praten en ideeen uit te wisselen en hulp te geven aan elkaar, om deze reden ga ik liever geen discussie voeren over dit onderwerp..

  Ik wil graag nog wel benadrukken dat ik kleinschalig ben en dat ik enorm veel van mijn Teddy's hou.

  Groetjes,

  Marleen


 6. Aniek weet wel degelijk wat ze zegt.

  Velen andere delen deze mening.

  Ga anders is wat vrijwillers werk in haar opvang doen, ben je in 10 minuten al helemaal van gedachte verandert ;)

  Beste KoenSilvertant,

  Zoals ik al aangaf deel ik deze mening (die u in uw voorgaande bericht heeft vermeld) niet met u. Ik gaf daar ook aan dat ik hier verder geen discussie over wil voeren en gewoon leuk deel wil nemen aan het forum. Hopelijk kan ik van toegevoegde waarden zijn hier dmv het beantwoorden van vragen en natuurlijk voor het delen van foto's en verhalen.

  Met vriendelijke groet,

  Marleen


 7. Aniek runt zelf een konijnenopvang en ziet jaarlijks heel veel teddy's passeren in de opvang die zwaar verwaarloosd zijn omwille van het feit dat vele baasjes het uiteindelijk toch niet zien zitten om voor 10 jaar lang die beestjes te verzorgen, want extra verzorging hebben ze wel nodig. een andere reden waarom veel BB'ers tegen teddy's zijn is omdat de beestjes niets aan de vacht hebben. het is veel te warm in de zomer, het hangt vaak in de ogent, mensen verwaarlozen de vacht waardoor ze vaak compleet vervilt in de opvang terechtkomen.

  de reden waarom ik je vroeg of je aangesloten was bij een fokkersvereniging was om na te gaan in welke mate je een serieuze fokker bent die effectief voor verbetering van het ras wil gaan. aangezien je daar niet bij aangesloten bent en ook fokt met andere teddy's dan wit met blauwoog (die de enige is die erkend is) ben je gewoon een vermeerderaar.

  en de mensen zijn niet per se negatief over de konijnen op zich maar over de hype rond deze konijnen die resulteert in massaal veel mensen die beginnen kweken met de beestjes en alle kwalijke gevolgen daarvan :).

  Beste Manon,

  Dat is jouw mening en dat vind ik geen probleem. Echter heb ik geen zin om hier een discussie over te voeren, want ik wil het graag leuk houden :)


 8. Hallo en welkom op het forum.

  Ik wil maar 1 ding meegeven dat ik heel erg vind. Je zet een ex-rammetje samen met een echt rammetje. Ik hoop dat je weet wat de reden is dat je ex-rammetje o zo onderdanig is ?

  Beste Reusje,

  Jij kent Pluis niet, ik heel goed. Pluis is een goedzak tegen IEDER konijn. Toevallig is Pleun een aantal maanden geleden bij mij gekomen, terwijl Pluis al veeeeel langer bij me is en dit gedrag altijd heeft vertoond. Pluis is simpelweg gewoon een enorme lieverd en een goedzak. Pleun is ook een schat en daarom kunnen ze het geweldig met elkaar vinden, de dikste vrienden. Als het onverantwoord was had ik ze echt niet bij elkaar gezet :)


 9. Hallo allemaal,

  Dit wilde ik even met jullie delen!

  Gisteren ben ik met mijn kinderen uit mijn klas op kamp geweest in Bladel. Super leuke boerderij en omgeving voor een kamp te organiseren! Nu kwam ik daar aan en kreeg ik meteen een rondleiding van de kinderen die er al waren.

  Het eerste wat ze me lieten zien waren de konijnen. Toen kreeg ik toch wel even een schok!

  Bij elkaar zaten er ongeveer 10 konijnen. Kan ook meer hoor! 5 zaten bij elkaar in een klein hokje. De hokken stonden in een grote schuur, waar ook ratten in liepen. Twee konijnen zaten apart in een hoek. Zij waren ziek, maar daar werd niks aan gedaan.

  De kinderen op het kamp werden hier ontzettend emotioneel van! Ik had kinderen die stonden te huilen omdat ze het zielig vonden en eerlijk gezegd kon ik dat ook wel doen. Er hingen daar drinkflesjes tussen die groen zagen van de alg! De drinkflesjes waren btw gewoon cola-flessen waar water in zat. Ze hadden voederbakjes vol met biks, maar geen konijn at daar van. De voederbakjes hingen aan hun kooi. Als je de konijnen op pakte waren ze zo ligt! Ik voelde de botten door hun huidje heen. Het zijn zwarte/witte konijnen. Middelgrote konijnen. Dus net zo groot als mijn konijnen die hier thuis zitten. En bij mijn konijnen voel je geen botjes hoor!

  De twee konijnen die apart zaten waren al bijna kaal. Al hun haartjes waren weg en ze hadden een snotneus (vieze neus). De eigenaar deed er niks mee! Hij had zelfs het volgende tegen de kinderen gezegd: "Dit wordt een eenmalige vakantie naar de diepvries!". Nou, toen waren de kinderen al helemaal overstuur!

  Ik ben toen s'middags een aantal kinderen terug naar school wezen brengen, maar toen ik terug kwam waren de kinderen in alle staten! De man had letterlijk gezegd dat ze de konijnen mee naar huis mochten nemen,als ze maar niet meer zeurden dat hij de konijnen niet goed behandelden. Nu natuurlijk als leerkracht kan ik moeilijk bepalen wie er allemaal een konijn mee naar huis mag nemen. Dat moeten de ouders doen, als ze überhaupt konijnen mogen!

  Ik heb de eigenaar 1 keer gezien en dat was een hele oude man met een rollator. Mijn conclusie is dan ook gewoon: Die man kan er niet meer voor zorgen!

  Omdat de hokken van de konijnen allemaal open staan, konden alle kinderen gewoon de konijnen oppakken. Het resultaat daarnaast is ook dat konijnen mishandeld worden door kinderen, omdat de eigenaar dit niet in de gaten kan houden. De konijnen zijn daarnaast ook hartstikke vals. Het ene kind naar het andere werd gebeten!

  Ik heb het er toen met mijn directrice over gehad wat ik moest doen. Zij zei dat er zoveel dieren worden mishandeld, dus adviseerde ze mij niet te bellen naar 114. Helaas, ben ik zo'n grote dierenvriend, en heb ik het er echt mee gezeten. Het had niet lang geduurd of ik had ze mee naar huis genomen. Helaas, dat ik thuis gezonde konijnen heb zitten, en ik weet niet of ze besmettelijke ziektes hebben. Er lopen daar ook ratten in de schuur bij de konijnen. Dus groot kans dat mijn konijnen ook ziek worden. Het enige wat ik toen heb gedaan was om 114 te bellen. Dit heb ik net gedaan. Mijn melding werd serieus in beslag genomen. Ik heb alles verteld wat ik hierboven ook heb verteld. Ik heb daarnaast ook aangegeven dat ik op de hoogte wil blijven.

  Heeft iemand nog meer ervaring met het bellen van 114? Hopelijk dat de konijnen worden overgenomen!

  Heel goed dat je 144 hebt gebeld! Ookal worden er veel dieren mishandeld, dat betekend nog niet dat je niet meer hoeft te bellen, dus je hebt naar mijn mening de juiste keuze gemaakt, super :)

  Ik ben heel benieuwd wat er met de konijnen is gebeurd en of ze nu een beter huis hebben..


 10. Castratie kan namelijk ook nog helpen hoor. Ik heb in het verleden wel een koppel van 3 konijnen gehad waarvan 2 rammen (gecastreerd) en 1 voedster. Het kan dus wel! ik zou het gewoon even proberen zoals ZaZa zegt :)

  Het hangt vaak ook af van het karakter van de konijnen, heb ze een pittig karakter dan zal het vaker niet goed gaan, zijn ze zachtaardiger dan lukt het koppelen sneller.

  Momenteel heb ik een gecastreerde ram en een niet gecastreerde ram bij elkaar, dat gaat ook goed, omdat de gecastreerde ram zo'n goedzak is.

  Ze zullen ook aan het begin achter elkaar aan lopen of misschien rijden, puur om de rangorde te bepalen.

  Liefs,

  Marleen


 11. Hallo,

  Ik krijg een konijntje volgende week. Hij komt gezellig in huis.

  De stofzuiger gaat regelmatig door huis.

  Hoe moet ik dat doen als ik hem net heb?

  Gewoon met de stofzuiger langs de kooi gaan? (omheen stofzuigen)

  Groetjes

  Hoi Milou!

  Ik heb precies hetzelfde gehad een week geleden. Toen kwam kleine Plien voor het eerst bij ons wonen, de stofzuiger ging aan en ze schrok zich dood! heeeeel zielig om te zien.

  Maar ik zou gewoon stofzuigen, zorg alleen niet dat je de kooi stoot, daar worden ze alleen maar banger van.

  gewoon rustig omheen stofzuigen, hij moet toch een keer wennen, of jij moet nooit meer willen stofzuigen, maar dat lijkt me niet handig haha :P!


 12. Domino en mosseltjes bedankt voor jullie reactie!

  Ik woon bij molen de Valk (als je dat kent) en ik kan echt geen kant uit, in Leiden en omgeving zijn ook alle DA dicht.. :P Even afwachten tot morgen, helaas. Vandaag Plien maar lekker verwennen en lekker warm houden.

  Ik heb haar buiten in een hok (samen met een andere nijn). Ik heb het hok voor een deel dicht gemaakt met plexi glas, voor de regen en tocht + nog een warme deken eroverheen (nog wel voldoende ruimte voor frisse lucht), veel hooi en stro in het nachthok, dus ik ben best wel verbaasd dat ze verkouden is!

  Ik heb haar neusje vannochtend al schoner gemaakt, maar zo ziet het er nu uit:

  kkjo.jpg


 13. Hallo konijnenliefhebbers!

  Even een vraagje die betrekking heeft op mijn kleine Plien (9 weken oud)

  Gisteravond viel het me op dat Plien een vies neusje had. Nu had ze gister in de tuin gespeeld, dus ging ik ervan uit dat het gewoon vuil was van het spelen.

  Vannochtend loop ik naar het hok om te voeren en zie ik dat kleine Plien wel erg vieze natte neus had.

  Ik heb haar toen direct naar binnen gehaald en is goed bekeken. Het is denk ik een verkoudheid, ze eet wel heel goed en is ook erg actief, maar ik merk dat ze soms wat ''knorrende' geluidjes maakt vanwege de verkoudheid (omdat haar neusje misschien dichter zit), daarnaast heb ik haar net horen niezen.

  Nu wil ik graag met haar naar de dierenarts voor een antibiotica kuur, echter is het nu 3 oktober en is Leiden en omgeving volledig plat, alles is dicht. En ik woon in de binnenstad, dus ik kan de stad onmogelijk uit. Dus ik heb besloten morgen met haar naar de dierenarts te gaan en haar vandaag lekker warm binnen te houden.

  Mijn vraag is nu: Kan ik haar helpen om de verkoudheid iets minder te maken? Ik hoor graag jullie ideeen en tips!

  ps; Plien kijkt mee

  fotohd.jpg

  Liefs,

  Marleen


 14. Welkom op BB!

  Een ram is inderdaad over het algemeen eerder geslachtsrijp dan de voedster. Het hangt ook af van het ras wanneer dit is.

  Ram is rond de 3 maanden en de voedster rond de 4 maanden meestal.

  Je doet er goed aan om ze uit voorzorg bij 10 weken te scheiden, dus nog voordat de ram geslachtsrijp is.

  Vergeet niet dat na de castratie de ram ook nog een aantal weken de voedster succesvol kan dekken hè! ;)

  Daarna kan je ze koppelen :)

  Nogmaals welkom!


 15. hmm ik heb genoeg informatie om over na te denken...

  ik blijf ze wel erg leuk vinden die teddy's...

  mocht ik voor een ander ras gaan zal het toch wel een kleintje gaan worden.

  Kunnen jullie mij wat over hangoor dwergjes vertellen?

  die vind ik ook wel erg leuk,dat was ook mijn eerste keus.

  karakter is bij elk konijn weer anders toch?

  ongeacht het ras..

  Iemand vertelde mij dat dwergen vaak wat bijterig zijn maar dat is niet waar toch??

  Teddy's zijn ook heel leuk, ik heb er 5! De vacht valt reuze mee, slechts bij 1 Teddy van mij groeit het wat onhandig en komt het in zijn oogjes, dat haal ik dan ook altijd weg. Bij de andere vier groeit de vacht prachtig, die hebben er totaaaal geen last van. Als je ze goed kamt hebben ze bijna nooit klitten, en mijn Teddy's vinden het heerlijk om gekamt en geknuffelt te worden, alleen maar meer aandacht voor de nijntjes!

  Ik zal een foto posten van Pluim, zo zie je dat ze geen last heeft van de vacht. Teddy's die verwaarloosd worden hebben wel last van de vacht, klitten, vuil en het gaat in de ogen zitten, dat is enorm zielig. Het gaat er dus om hoe goed jij ze verzorgt, als dat goed gebeurt hebben ze nergens last van!

  img1509cy.jpg


 16. Ik had deze adv geplaatst gister, maar vandaag zelf in totaal 3u in de auto gezeten om haar op te halen..

  http://www.bunnybunch.nl/community/album.php?albumid=3645&attachmentid=64135

  Zo stond de advertentie op Marktplaats.

  En dit trof ik aan onder haar kont: http://www.bunnybunch.nl/community/album.php?albumid=3645&attachmentid=64136

  Volgens de vorige eigenaren is het een mannetje, maar onder alle aangekoekte poep bleek het een meisje te zijn. Ik ben een halfuur bezig geweest om haar onderkant schoon te krijgen, het was een plak van 10cm lang en wel 2-3 cm dik.. Arme beestje.. Ze heeft net even in de ren gelopen en ligt nu bij te komen van de lange autorit. Ik heb er de tranen van in mn ogen..

  Beste Michelle,

  Toen ik dit las en de foto's zag MOEST ik wel reageren. Wat een vreselijke situatie zeg, arm diertje.

  Echt geweldig dat jij het konijn geholpen hebt! Zo'n beeste verdiend echt beter, heeft zij al een naam?

  Nogmaals, goed gedaan!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .