Ga naar inhoud

TeddyWorld

Members
  • Items

    38
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door TeddyWorld

  1. Hallo allemaal,

    Dit wilde ik even met jullie delen!

    Gisteren ben ik met mijn kinderen uit mijn klas op kamp geweest in Bladel. Super leuke boerderij en omgeving voor een kamp te organiseren! Nu kwam ik daar aan en kreeg ik meteen een rondleiding van de kinderen die er al waren.

    Het eerste wat ze me lieten zien waren de konijnen. Toen kreeg ik toch wel even een schok!

    Bij elkaar zaten er ongeveer 10 konijnen. Kan ook meer hoor! 5 zaten bij elkaar in een klein hokje. De hokken stonden in een grote schuur, waar ook ratten in liepen. Twee konijnen zaten apart in een hoek. Zij waren ziek, maar daar werd niks aan gedaan.

    De kinderen op het kamp werden hier ontzettend emotioneel van! Ik had kinderen die stonden te huilen omdat ze het zielig vonden en eerlijk gezegd kon ik dat ook wel doen. Er hingen daar drinkflesjes tussen die groen zagen van de alg! De drinkflesjes waren btw gewoon cola-flessen waar water in zat. Ze hadden voederbakjes vol met biks, maar geen konijn at daar van. De voederbakjes hingen aan hun kooi. Als je de konijnen op pakte waren ze zo ligt! Ik voelde de botten door hun huidje heen. Het zijn zwarte/witte konijnen. Middelgrote konijnen. Dus net zo groot als mijn konijnen die hier thuis zitten. En bij mijn konijnen voel je geen botjes hoor!

    De twee konijnen die apart zaten waren al bijna kaal. Al hun haartjes waren weg en ze hadden een snotneus (vieze neus). De eigenaar deed er niks mee! Hij had zelfs het volgende tegen de kinderen gezegd: "Dit wordt een eenmalige vakantie naar de diepvries!". Nou, toen waren de kinderen al helemaal overstuur!

    Ik ben toen s'middags een aantal kinderen terug naar school wezen brengen, maar toen ik terug kwam waren de kinderen in alle staten! De man had letterlijk gezegd dat ze de konijnen mee naar huis mochten nemen,als ze maar niet meer zeurden dat hij de konijnen niet goed behandelden. Nu natuurlijk als leerkracht kan ik moeilijk bepalen wie er allemaal een konijn mee naar huis mag nemen. Dat moeten de ouders doen, als ze überhaupt konijnen mogen!

    Ik heb de eigenaar 1 keer gezien en dat was een hele oude man met een rollator. Mijn conclusie is dan ook gewoon: Die man kan er niet meer voor zorgen!

    Omdat de hokken van de konijnen allemaal open staan, konden alle kinderen gewoon de konijnen oppakken. Het resultaat daarnaast is ook dat konijnen mishandeld worden door kinderen, omdat de eigenaar dit niet in de gaten kan houden. De konijnen zijn daarnaast ook hartstikke vals. Het ene kind naar het andere werd gebeten!

    Ik heb het er toen met mijn directrice over gehad wat ik moest doen. Zij zei dat er zoveel dieren worden mishandeld, dus adviseerde ze mij niet te bellen naar 114. Helaas, ben ik zo'n grote dierenvriend, en heb ik het er echt mee gezeten. Het had niet lang geduurd of ik had ze mee naar huis genomen. Helaas, dat ik thuis gezonde konijnen heb zitten, en ik weet niet of ze besmettelijke ziektes hebben. Er lopen daar ook ratten in de schuur bij de konijnen. Dus groot kans dat mijn konijnen ook ziek worden. Het enige wat ik toen heb gedaan was om 114 te bellen. Dit heb ik net gedaan. Mijn melding werd serieus in beslag genomen. Ik heb alles verteld wat ik hierboven ook heb verteld. Ik heb daarnaast ook aangegeven dat ik op de hoogte wil blijven.

    Heeft iemand nog meer ervaring met het bellen van 114? Hopelijk dat de konijnen worden overgenomen!

    Heel goed dat je 144 hebt gebeld! Ookal worden er veel dieren mishandeld, dat betekend nog niet dat je niet meer hoeft te bellen, dus je hebt naar mijn mening de juiste keuze gemaakt, super :)

    Ik ben heel benieuwd wat er met de konijnen is gebeurd en of ze nu een beter huis hebben..

  2. Domino en mosseltjes bedankt voor jullie reactie!

    Ik woon bij molen de Valk (als je dat kent) en ik kan echt geen kant uit, in Leiden en omgeving zijn ook alle DA dicht.. :P Even afwachten tot morgen, helaas. Vandaag Plien maar lekker verwennen en lekker warm houden.

    Ik heb haar buiten in een hok (samen met een andere nijn). Ik heb het hok voor een deel dicht gemaakt met plexi glas, voor de regen en tocht + nog een warme deken eroverheen (nog wel voldoende ruimte voor frisse lucht), veel hooi en stro in het nachthok, dus ik ben best wel verbaasd dat ze verkouden is!

    Ik heb haar neusje vannochtend al schoner gemaakt, maar zo ziet het er nu uit:

    kkjo.jpg

  3. Hallo konijnenliefhebbers!

    Even een vraagje die betrekking heeft op mijn kleine Plien (9 weken oud)

    Gisteravond viel het me op dat Plien een vies neusje had. Nu had ze gister in de tuin gespeeld, dus ging ik ervan uit dat het gewoon vuil was van het spelen.

    Vannochtend loop ik naar het hok om te voeren en zie ik dat kleine Plien wel erg vieze natte neus had.

    Ik heb haar toen direct naar binnen gehaald en is goed bekeken. Het is denk ik een verkoudheid, ze eet wel heel goed en is ook erg actief, maar ik merk dat ze soms wat ''knorrende' geluidjes maakt vanwege de verkoudheid (omdat haar neusje misschien dichter zit), daarnaast heb ik haar net horen niezen.

    Nu wil ik graag met haar naar de dierenarts voor een antibiotica kuur, echter is het nu 3 oktober en is Leiden en omgeving volledig plat, alles is dicht. En ik woon in de binnenstad, dus ik kan de stad onmogelijk uit. Dus ik heb besloten morgen met haar naar de dierenarts te gaan en haar vandaag lekker warm binnen te houden.

    Mijn vraag is nu: Kan ik haar helpen om de verkoudheid iets minder te maken? Ik hoor graag jullie ideeen en tips!

    ps; Plien kijkt mee

    fotohd.jpg

    Liefs,

    Marleen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .