Ga naar inhoud

Lienappelsien

Members
  • Items

    14.530
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    102

Alles dat geplaatst werd door Lienappelsien

  1. Het zijn konijnen, dus die doen altijd anders dan je logischerwijs zou verwachten 🤣
  2. Leuk om mee te kijken! Ze hebben genoeg te doen 😃 Ik ben benieuwd naar de ‘na foto’s’ 😉 Die zijn vaak realistischer, maar die worden meestal niet getoond 😅
  3. Wat naar! Eerst Juul, en nu gaat het slecht met Linn. Ik heb wel meegemaakt dat het achtergebleven konijn sip was, maar zij knapte gelukkig helemaal op toen ze een nieuw maatje kreeg. Het is wel heel lief van Linn’s nieuwe maatje dat hij aardig blijft nu zij zwak is. Het is ook niet gek dat ze nog niet klef zijn, dat heeft vaak even tijd nodig. Maar je wil natuurlijk wel dat ze iets aan elkaar hebben. Ik vind het een goede tip om contact op te nemen met de opvang. Misschien kunnen zij nog meedenken en eventueel meehelpen met bijvoorbeeld proberen te koppelen aan een ander konijn waar ze misschien meer mee heeft. Maar daar moet ze dan fysiek nog wel toe in staat voor zijn… Sterkte
  4. Ik zie je topic nu pas. Het was me al opgevallen dat je al lang niet meer over haar problemen had geschreven. Daarvoor had ze steeds maar terugkomende problemen hè. Maar ja, nu dus weer wel. Al gaat het nu dus gelukkig weer de goede kant op. Als ze weer vrij normaal eet en goed keutelt dan is ze op de goede weg. Lastig dat je nu niet kan zien of ze blij is omdat ze jou nu niet vertrouwt. Wel heel logisch natuurlijk. Kan je wel zien of ze verder gewoon haar eigen ding doet? In de zin van niet afwijkend van normaal. Meestal kan je daar op afstand wel een gevoel/idee van krijgen. Maar zelf ben je natuurlijk ook nog een beetje bang, dat is ook logisch.
  5. Hahaha NEE, weg jij! En Scarlett inderdaad lekker relaxt zitten van: geen idee waar die jongen zich druk om maakt, laat die knul maar rennen.
  6. Super! Dat is vrij vlotjes gegaan dan. Al heb je hem natuurlijk meerdere keren per dag moeten verzorgen. Wij lezen dat wel, maar als je het moet doen is het toch anders. Moet je hem nu nog steeds behandelen?
  7. Ik geef nooit kool, ik wil het risico gewoon niet nemen. Bij hoge uitzondering in de winter eens boerenkool. Dat vinden de meeste konijnen wel erg lekker. Net zag ik Dobby lekker floppen in het zonnetje. Het is dat ik hem het zag doen, want hoe hij erbij lag, op zijn zij… 🫣 Nu liggen ze heel knus saampjes te zonnen 🥰
  8. Verdrietig! Maar jullie hebben Sammy verder lijden bespaard. Hij heeft wel een mooie leeftijd bereikt. Sterkte. Lief en fijn dat je meteen aan zijn vriendinnetje denkt. Bij goede konijnenopvangen zijn er plaatsingsvoorwaarden. 1 daarvan is dat als 1 van de konijnen dood gaat, het andere konijnen een nieuw konijnenmaatje moet krijgen of dat het konijn anders terug moet naar de konijnenopvang. Dus als jullie nu een maatje adopteren en jullie huidige konijn gaat eerder dood, dan ben je zelfs verplicht om het ‘nieuwe’ konijn terug te brengen als je hem niet gaat koppelen. Leg de situatie gewoon uit aan de konijnenopvang. Zoals @bunnyempress al aangaf is dit eigenlijk de enige manier om met konijnen te stoppen. Goede konijnenopvangen horen dus regelmatig van baasjes die in een vergelijkbare situatie zitten. Hier vind je een lijst: https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenopvang-asiel-lijst
  9. Wat verdrietig. Sterkte. Fijn dat jullie ook meteen aan zijn vriendinnetje denken voor een koppelvakantie. Dat voelt altijd zo dubbel….
  10. Moppies! Goed nieuws dus. Als het goed blijft gaan zou ik dan dus geen panelen er meer tussen zetten.
  11. Super! Hij had/heeft dus ook EC? Daar wordt dexamethason soms ook bij gegeven, naast de standaard fenbendazol/panacur/meranox. Fijn dat hij weer geniet 😃
  12. Haha een heus avontuur! Dus op een gegeven moment zat jij opgesloten in de ren en liep er een konijn in de tuin 🤣 Leuke foto’s! Wie is Knabbel en wie is Knaag? Van Satje is het duidelijk door de neus-foto hihi
  13. Ja, Do is al een aantal dagen rams. Jerry reageerde daar nooit zo op, schrok af en toe uit zijn slaapje op van huh?! Wat doe jij nou? Hupste dan even weg en ging weer verder dutten. Maar Dobby gaat er wel op in, dus ik zie regelmatig Discovery Channel plaatjes in de ren 😅 Gelukkig geen onenigheid.
  14. Eergisteren liep Dobby weg toen hij de Panacur te sterk op de andijvie vond ruiken. Echt zo theatraal met zijn achterpoten naar achteren trappend. 🙄 Dan denk je toch oeleflapper. Na even te hebben gedut op zijn favoriete stek kwam hij wel weer terug 🥰 Bijnamen die ik inmiddels voor hem in gebruik heb zijn Dob en Dobber. “Do en Dob” klinkt wel lekker. Maar meestal is het gewoon Dobby.
  15. Fijn dat het zo goed lukt om het te geven! Waarom ben je bang dat je je met de pasta zou vergissen? Omdat het een draaipen is? Bij mij werkt dat goed, al moet je er inderdaad wel een handigheidje in krijgen bij het afmeten van de dosering. Ik vind het ook een heel stuk fijner dan de Panacur suspensie. Daar moet je inderdaad zo’n grote hoeveelheid van geven, dat is helemaal niet handig. En doordat het zo dun is loopt het ook nog van de groente af als je het daar op smeert. Ik smeer het graag op groente zodat ze het vrijwillig opeten (als het meezit haha). Bij veel konijnen is dat veel fijner dan dat je het langdurig elke dag in de bek moet spuiten. Van de pasta is de hoeveelheid veel minder en het blijft als pasta ook meer plakken. Krijg jij je konijn zover om het vrijwillig op te eten als je het ergens op smeert? En waar smeer jij het dan meestal op? Of moet je het toch onder dwang doen, maar gaat het met de puppysuspensie makkelijker? De pasta is trouwens ook voor honden en katten.
  16. Momenteel ‘kweek’ ik voor de konijnen alleen paardenbloemen. Maar ze hebben er nog maar een paar keer een klein beetje van gehad. Ik ben nog erg voorzichtig voor nieuwkomer Dobby met dat soort dingen. Resultaat is dat ik er nu heel veel van heb staan 🙄 En ik heb gewoon gras, maar behalve de paar sprietjes die door het gaas de ren in groeien hebben ze daar nog niet van gehad. Er staan ook herfstframbozen, dus daar zouden ze later ook wat blaadjes of takjes van mogen hebben. Ik heb pas een paar takken wilg gekregen en die staan nu in een emmer water om te wortelen. Dat is wel speciaal voor de konijnen.
  17. Leuke poll! Ik ben benieuwd. Ik heb de optie ‘Nee, ze worden liever niet geaaid’ aangevinkt, maar ‘Nee, ze willen ABSOLUUT niet aangeraakt worden (blijf van me af!)’ zou beter passen 😉 Ik heb een paar konijnen gehad die het heerlijk vonden om geaaid te worden, en een paar die er zo heel af en toe lekker voor gingen zitten, en verder konijnen die het echt afschuwelijk vonden om aangeraakt te worden. Do valt in die laatste categorie, ze is erg nieuwsgierig en is echt niet bang voor me, maar wil gewoon echt niet aangeraakt worden. De andere konijnen die ik had in die categorie waren wel te bang om aangeraakt te worden. Ook prima, ik aai ze alleen als ze dat zelf ook willen. Het is al leuk als ze dan een brokje uit je hand durven te pakken. Dobby valt ook in de laatste categorie, maar wie weet mag ik hem op den duur af en toe een aaitje geven tijdens het eten. Hij vindt me nu nog spannend, maar is al een stuk minder bang dan in het begin.
  18. Het is natuurlijk beter als ze het niet binnenkrijgen, maar ik zou niet weten hoe ik moet voorkomen dat ze dat niet doen. Bij niet-handtamme konijnen is het ook geen succes om ze na het sprayen nog een kwartier vast te blijven houden. Als ze van aaien houden kan je natuurlijk proberen of je ze na het sprayen nog even mag blijven aaien, of zoals ik al zei ze met eten proberen af te leiden. Het staat op de verpakking hoe vaak je het mag doen. Je mag het niet binnen 4 weken herhalen, dan krijgen ze teveel van het middel. Uit mijn hoofd gezegd kan je het na 2 maanden weer doen, maar lees even wat er op de verpakking staat. Ik doe het meestal 1 of 2 keer op een jaar, in de zomerperiode. Maar het hangt erg af van de konijnen. Bij gewoon gezonde, kortharige konijnen die zich goed schoonhouden heb ik het ook jaren niet gedaan. Nu wil ik het wel weer gaan doen omdat Dobby veel blindedarmkeutels laat liggen en dat vliegen aan trekt.
  19. Ik spray het altijd in het gebied tussen de achterpoten en de staart. Ze gaan zich daarna wel wassen, maar dat is helaas meestal niet te voorkomen. Mijn konijnen zijn na dat soort acties tenminste niet te foppen door als afleiding eten te geven. Die denken op zo’n moment, eet het maar lekker zelf op 😆
  20. Nog niks, maar ik was naar ze onderweg met Panacur op andijvie gesmeerd en hoopte dat ze het op gingen eten en er niet hun neusjes voor op zouden halen.
  21. Ik had vandaag ook spontaan een nieuwe: oeleflappers 😆
  22. De kuur duurt 3 weken… Gelukkig accepteren ze het tot nu toe als ik het op andijviebladeren uitsmeer. Ze hebben heus wel door dat er iets op zit, eten er in eerste instantie omheen, maar tot nu toe hebben ze het nog opgegeten. Ondertussen doe ik dan een soort Twister. Ik hou de blaadjes vast zodat ik er meer grip op heb dat ze de juiste dosering binnenkrijgen. Maar ze wisselen natuurlijk wel eens van kant of willen overstappen naar de blaadjes van de ander. En ik kan het wel naar binnen kijken, want ik ben elke keer bang dat ze er mee stoppen (bij Dobby kijk ik er juist vooral maar niet teveel naar). Het is wel goed voor onze band om het zo uit de hand te geven, dus misschien hou ik dat er wel in.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .