Ga naar inhoud

Vlieger

Members
  • Items

    93
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Vlieger

  1. Ik hoop dat er niks ernstigs aan de hand is met Louis! Misschien dat dit hoop geeft (of juist niet) maar hier heeft het lang geduurd voordat de ram mij compleet vertrouwde, ongeveer 1 jaar. Maar daar heb ik nu wel veel profijt van want het is een echte knuffelkont geworden.

    Ik weet niet hoe de situatie bij jou zit, dus als ik verkeerd oordeel alvast sorry. Hier gaat alles goed met de ram als ik hem maar niet aai. Als ik hem wel aai dan komt hij minder makkelijk naar me toe en lijkt het wel alsof hij me niet meer vertrouwt. Zolang ik hem maar niet aai en hem op eigen initiatief naar me toe laat komen en hem laat snuffelen aan mijn been (zonder hem te aaien) dan gaat alles goed en voelt hij zich best comfortabel. Het hebben van een eigen plekje heeft er ook aan bijgedragen dat hij zich veilig voelt. Hun gedeelte is echt van hen, ik pak ze daar niet op (doe ik sowieso niet) en ik probeer er voor te zorgen dat ze zich daar helemaal thuis voelen. Nu kan ik ook de toiletjes verschonen, wat nogal veel lawaai maakt en waar hij van schrikt, zonder dat ze bang worden.

    Dus misschien is het een idee om hem niet te aaien en het hem alleen uit te laten vogelen totdat hij zich comfortabel voelt.

    Succes verder :)

  2. Wat voor kooi heb je nu? http://www.google.nl/imgres?q=konijnenhok&hl=nl&sa=X&tbo=d&qscrl=1&rlz=1T4GGNI_nlNL486NL486&biw=1366&bih=641&tbm=isch&tbnid=9rTvEz5-mVq_gM:&imgrefurl=http://www.blokhutweb.nl/konijnenhok-vlaamse-reus-p-340.html&docid=2rSTrXvT3s3tBM&imgurl=http://www.blokhutweb.nl/UserFiles/3070_konijnenhok.jpg&w=800&h=677&ei=AprNUJzXOsa50QWCjYGoCA&zoom=1&iact=rc&dur=159&sig=108421901661907445756&page=1&tbnh=147&tbnw=175&start=0&ndsp=23&ved=1t:429,r:4,s:0,i:166&tx=90&ty=65

    Zoiets?

    Hoe groot is het, zodat we wat advies kunnen geven wat betreft de ruimte.

    Een ren is zoiets als dit: http://www.google.nl/imgres?q=panelenren&hl=nl&sa=X&tbo=d&qscrl=1&rlz=1T4GGNI_nlNL486NL486&biw=1366&bih=641&tbm=isch&tbnid=B8qQkcEsT10YKM:&imgrefurl=http://www.bunnybunch.nl/community/showthread.php%3F38224-panelenren-aan-binnenkooi&docid=WLqJkCoJYYqbqM&imgurl=http://94.100.118.34/700700001-700750000/700734001-700734100/700734034_5_0AMK.jpeg&w=500&h=375&ei=P5rNUKTIDYiR0QW0vIHwCg&zoom=1&iact=hc&vpx=324&vpy=2&dur=396&hovh=194&hovw=259&tx=166&ty=87&sig=108421901661907445756&page=1&tbnh=139&tbnw=184&start=0&ndsp=20&ved=1t:429,r:2,s:0,i:94

    Die zet je vast aan het hok zodat ze niet de hele tijd in haar hok moet zitten en zelf wat vrijheid heeft ('s nachts/overdag).

    Heb je al speeltjes geprobeerd zoals balletjes, wilgentakken (kun je gewoon zelf knippen, staan meestal langs het water), hangmatjes, wilgenballen waar ze aan kan knagen, een kartonnendoos als huisje met gaten erin gesneden waar ze in kan gaan zitten? Krijgt ze onbeperkt hooi etc. etc. Sorry als ik wat aanvallend overkom, ik wil je het beste advies geven. :)

  3. Hier gebeurt dat met de ram en de voedster. Op een gegeven moment was het niet alleen tijdens etenstijd maar ook steeds vaker als ze al eten hadden gehad. Ik ben nu al 2 weken bezig met apart groente voeren en sindsdien gaat het steeds een stukje beter. Ze weten nu allebei wanneer het op is en de ander zijn portie groente heeft gehad. Dan is het ook klaar en rennen ze wat totdat ze hun brokjes krijgen. Die krijgen ze allebei tegelijk in het nachthok. Wel wat geduw etc. en heel uitzonderlijk wat gegrom. Nadat ze gegeten hebben liggen ze de hele middag tegen elkaar aan. 's Avonds hetzelfde ritueel. Soms gaat het wat slechter, dan gromt de ram ook tussentijds naar de voedster maar ik heb gemerkt dat dit komt omdat ze minder brokjes krijgen en meer hooi moesten gaan eten, wat ze dus niet deden en honger hadden. Nu ze daar eenmaal aan gewend zijn gaat het steeds beter. Lang verhaal, denk niet dat je er veel tips uit kunt halen omdat ik geen ervaring heb met vier konijnen, maar hopelijk zit er toch iets nuttigs in.

    Ik blijf dit topic volgen, misschien kan ik er ook wat uit halen omdat er niet echt veel van deze problemen te vinden zijn op dit forum. :)

    Succes verder!

  4. Misschien helpt het als je minder biks geeft. Van Science Selective 10 tot 15 gram per kilo. Van HFST weet ik het niet maar als je de zoekmachine gebruikt kom je er wel. Hier eten ze na maanden proberen ook een hele zak hooi per 2 weken weg doordat ze veel minder biks krijgen. Ook heb ik gevarieerd met hooi en het enige wat ze lusten is Fit-Ami hooi van de Albert Heijn. Hopelijk heb je hier iets aan! :)

  5. Na honderdmiljoen berichten in het forum doorgespit te hebben heb ik mijn oplossing gevonden. Goedkoop hooi van de Albert Heijn, van het merk Fit-Ami. Ze eten het hier nu aan de lopende band. Het ziet er niet lekker uit, is een beetje stoffig en niet echt groen maar ze krijgen er niet genoeg van. Geen idee waarom.

    Maar dit hoeft natuurlijk niet voor jouw konijntjes te gelden. Ik zou dus vooral nieuwe smaken en merken blijven proberen totdat je de juiste hebt gevonden.

    Misschien kun je ook hooithee maken (hier heeft dat niets geholpen) door hooi in heet water te laten trekken, hooi eruit te laten en het water afgekoeld te geven. Veel succes!

  6. Vannacht hadden de twee weer ruzie waarbij het mannetje heel erg dominant was. Hij verbood haar te eten en ging haar achterna als ze dat toch deed. Ik heb ze apart gezet, 1 in de ren en 1 in het hok. Nu is de voedster alleen heel erg boos (en ongelukkig?), ze zitten nu in heel de tuin en daar is ze naar uitgangen aan het zoeken. Is dit een slechte koppel of heeft het gewoon tijd nodig? Een maand of 3 geleden was dit nog niet aan de hand. Kan ik iets doen?

  7. Ik spendeer steeds meer tijd op BunnyBunch omdat er zó veel informatie op staat waar ik steeds weer van leer.

    Ik merkte dat veel van jullie konijnen regelmatig binkies maken na het eten of als ze in een grotere ruimte mogen.

    Hier maakt het mannetje veel sprongen en het vrouwtje is juist van het rennen. Het is nogal een verhaal dus ik som het even op:

    Tot een week geleden hadden de 2 nog de hele tuin voor zichzelf maar sinds deze week hebben ze daar nu ongeveer de helft van. Dit vinden ze helemaal niet leuk en knagen dan ook aan de tralies. Ook onstaan er onderlinge ruzies waarbij het mannetje de voedster aanvalt, voornamelijk als ze eten krijgen. Ze mogen 's ochtends en 's avonds eruit, op tijden waarop ze actief zijn, en verkennen dan de rest van de tuin maar maken dan geen binkies meer. Vroeger mochten ze weleens naar binnen en het mannetje rende dan van binnen naar buiten met enorme snelheid. Maar dat kan nu dus niet meer. Het lijkt wel alsof ze niet gelukkig meer zijn, moeten ze gewoon wennen aan de ruimte die ze nu hebben en er dan achter komen dat ze die ruimte nu moeten gebruiken om sprongen te maken?

    En kan ik iets doen om ze op hun gemak te laten voelen?

  8. Ik heb oude topics gelezen over het bestellen van SS in het buitenland, maar daar kwam ik alleen 10kg tegen en dat heb ik niet nodig. Nu zag ik dat er best wat mensen bestellen op Petmeds en ik heb er een paar vraagjes over. Hoe zit het nou precies met de verzendkosten? ^^ Als ik 3 kg Supreme Sience Selective bestel moet ik 5,49 pond betalen + 6,90 aan verzendkosten. Dit is dus ongeveer 12,39 pond en €15,35 (online berekend). Nu hebben ze een actie dat je de eerste bestelling geen verzendkosten moet betalen, weet iemand of dit al langer is en of er geen voorwaarden aan vast zitten? En over een account maken, is dit veilig?

  9. Ik ben dit eerlijk gezegd niet helemaal met je eens. Ik heb mijn nijn vanaf het begin aan 'geleerd' om opgetild te worden en ze vind het nu helemaal prima. Sterker nog: als ik bij haar in de buurt ben blijft ze net zolang tegen mijn been aan springen tot ik haar oppak en tegen mijn borst aanzet. Zo met haar voorpotjes op mijn schouders zodat ze een mooi overzicht heeft over de kamer. :mdr:

    Dit zag ik even voor me, haha, geweldig!

    Maar ik ben het met de bovenstaande reacties eens. Ik verzorg deze 2 konijnen nu ongeveer 2 jaar en in het begin had ik (met de nadruk op ik) de behoefte om ze te knuffelen en te aaien, maar dat vonden ze helemaal niet leuk. Nu, na een lang konijn-wenproces heb ik geleerd dat ik ze verzorg omdat ik ze het best mogelijke leven wil geven en niet omdat ik ze nou zo leuk vind (hoewel dat een bijkomstig pluspunt is want ik kan niet anders dan genieten als ik naar ze kijk). Misschien kun je dat meenemen, want ik vind dat een konijn ook een leven heeft wat hij helaas niet vaak zelf kan indelen omdat wij mensen dat maar doen. Veel succes!

  10. Ja, vooral het eten gaat er goed in! : ) Hij hoort maar een blaadje en hij gaat al op onderzoek uit haha, geweldig om te zien, pas nu besef ik hoe erg ik zijn fratsen heb gemist. Vooral zijn vriendinnetje kan niet van hem afblijven. Echt geweldig om te zien, twee verliefde konijnen!

    Oh, nog een vraagje. We hebben gisteren het medicijn Cisaral gekregen (30 ml) om te geven totdat hij weer ging eten. Nou at hij bij thuiskomst al dus kunnen we het niet meer gebruiken. Wat zouden jullie doen? Bewaren voor noodgevallen? Het is niet mogelijk om het aan iemand anders te geven, denk ik?

  11. We zijn net naar de dierenarts geweest, geen infecties of besmettelijke ziektes, wel wat spanning in zijn buik. Hij heeft een pijnstiller gekregen en medicatie en het gaat nu al een stuk beter! Hij rent rond en springt en is weer helemaal zijn oude zelf. Het enige minpunt is dat hij wegvlugt zodra hij me ziet haha maar ik hoop dat dat snel over gaat! Bedankt voor jullie hulp en dit topic mag worden gesloten. : )

  12. Ik heb gekeken maar voor zover ik dat kan op Google rijden ze niet in Noord-Brabant naar de dierenarts, in ieder geval niet waar ik woon. Het is wel een goed idee dat de dierenarts naar hier komt maar dan is het toch een kwestie van geld dat niet van mij is. Als ik mijn ouders te pakken krijg zal ik het voorstellen, maar tot nu toe nemen ze niet op en reageren ze niet op sms'jes.

    LASTIG! Misschien moeten ze toch maar een vliegende auto uitvinden.

  13. Ze hebben gezegd dat ik hem warm moest houden, niet overdreven maar een dekentje zou hij wellicht fijn vinden. Ik heb hem net binnen gehaald in een vervoersmandje met een dekentje, wat hij helemaal niet fijn vindt maar buiten is het nu erg koud. Heel erg bedankt voor je hulp, ik wacht nu even af wat hij gaat doen en als het minder gaat reageer ik hier weer. Maar alvast bedankt voor de tips en de hulp!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .