Ga naar inhoud

Lienepien95

Members
  • Items

    455
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Lienepien95

  1. Ook hier een konijntje gehad dat last had van chronisch snot, ze reageerde slecht of niet op de medicatie van de dierenarts.Uiteindelijk hiermee opgehouden omdat het meer kwaad dan goed deed. In haar leven heeft ze heel wat last gehad van snotterbuien maar wat vaak bij haar hielp was peterselie, DA rade dit zelf ook aan mij aan. Nou weet ik natuurlijk niet of je dit al geprobeerd had of dat je konijntjes dit altijd al krijgen, maar wie weet is dit voor jou ook de oplossing..

  2. Lieve Allemaal,

     

    Na lang niet meer actief te zijn geweest op dit forum zit ik toch met een aantal vragen/gedachtespinsels en ik hoop dat jullie mij hierbij kunnen helpen...

    In augustus heb ik na een lange strijd waarin ik vanalles geprobeerd heb helaas afscheid moeten nemen van een van mijn lieve konijntjes. Ze heeft als het ware de strijd met EC verloren. 

    Wat hier helaas bijkomt is dat mijn andere konijn nu alleen achter is gebleven, wat mij erg pijn doet omdat de twee heel gelukkig saampjes waren. Helaas heeft hij ook EC, wat af en toe heftig weer tevoorschijn komt. Wanneer hij dit niet zou hebben was ik allang opzoek gegaan naar een passend vriendinnetje voor hem. 

     

    Wat ik niet wil is dat ik er een voedster bijzet met het het grote risico dat zij ook ziek zal worden, ik doe dit na alles wat ik gezien heb zo'n beestje liever niet aan. Maar wat ik ook niet wil is een cirkel van zieke dieren instant houden, hoe egoïstisch dit misschien ook klinkt. Ik vind het erg moeilijk om te zien dat ik al m'n moeite tijd en geld in het lijden van een beestje stop en begrijp me niet verkeerd ik heb zoveel voor ze over.. Ik weet dat het schijnt dat heel veel konijnen EC met zich meedragen, maar ik weet niet wat ik op dit moment moet doen.. Ik hoop dat jullie mij misschien verder kunnen helpen..

     

    Groetjes een verdrietig konijnenbaasje

  3. Hoihoi,

    Eventjes een update hier, Theo heeft dus inderdaad E.Cuniculi... :( deze uit zich wel op een andere manier dan gebruikelijk..

    Gisteren hadden ze bij de dierenarts geen plek meer en daarom is hij vandaag pas geweest. Vanmorgen hebben we hem heen gebracht en is hij onder narcose geweest zodat ze goed in zijn bekje konden kijken. Toen we hem ophaalden kregen we te horen dat hij wat kleine haakjes had en dat die verwijdert zijn, verder was er niets te zien. Er werd de opmerking bijgemaakt dat ze hem aan de fenbendrops wilden hebben omdat hij misschien 'een parasietje' had. Deze druppels hadden ze echter niet op voorraad en zouden er over een week pas weer zijn. Eenmaal thuis ben ik aan het googelen gegaan en kwam een artikel tegen van een dierenkliniek in Utrecht, in dit artikel hebben ze het over een facialis paralyse veroorzaakt door E. cuniculi. Ik schrok hier enorm van en we hebben direct de dierenarts opgebeld, daar vertelden ze dat dit inderdaad is wat Theo mankeert omdat de andere oorzaken van deze aangezichtszenuwverlamming al uitgesloten zijn. Ik werd hier eigenlijk nogal boos van omdat dit alle voorgaande bezoeken niet naar mij toe uitgesproken is. Als ik geweten had dat het om (vermoeden) E. cuniculi ging dan had ik Theo niet in z'n verzwakte staat onder narcose laten brengen voor een gebitsbehandeling... Dan had ik hem direct aan de fenbendrops gezet..

    Na heel wat rondbellen hebben we een dierenkliniek in de buurt gevonden die de drops nog wel had. We beginnen nu dus met de kuur en duimen op een goede afloop. 

     

     

    Theo bekje.jpg

    • Vind ik leuk 1
  4. Hallo allemaal,

    na al jaren niet meer op dit forum actief te zijn geweest, wil ik nu toch graag even jullie reacties horen. Ik heb 2 hele lieve hangoor konijnen Theo en Noah. Ze zijn sinds 2012 bij mij en ze hebben op het eerste jaar na verder nooit echt problemen gehad. Maar nu is Theo ziek en vermagerd snel. Zijn ene wang hangt sinds een week of 3 en volgens de DA is het een soort aangezichtsverlamming. Verder deed hij alles zoals hij dat normaal ook doet en was hij gewoon zijn eigen vrolijke en gelukkige zelf. Maar sinds donderdag wil hij niet meer eten. Vrijdag weer bij de DA geweest en die heeft goed in zijn bekje gekeken. De DA zag geen grote haken en z'n wangen en tong waren ook niet beschadigd. Aan de 'hangwang' zag en voelde hij verder ook niets, maar hij heeft Theo een vitamine en een pijnstiller gegeven. Vrijdag avond ben ik begonnen met dwangvoeding en Theo vond dit erg fijn, het leek bijna of hij van het eten genoot. Dit was gisteren ook nog zo maar vandaag wil hij bijna niets meer. Daarbij nam hij gisteren nog dunne schijfjes wortel en stukjes witlof aan maar dat doet hij vandaag ook niet meer. 

    Hij is verder nog wel vrij actief en hupst het hele hok door, maar het is niet de Theo die ik ken. Heeft iemand van jullie enig idee wat de 'hangwang' zou kunnen zijn? Ik ben een beetje ten einde raad.. Morgen gaan we natuurlijk weer naar de dierenarts.. 

     

    Groetjessss

  5. Weer even een update, het gaat steeds een beetje beter met Theo, vanmorgen at hij zijn brokjes en hooi.

    Vandaag is de laatste dag dat ik hem metecloral drops moet geven en ik hoop dat het hierna ook nog goed blijft gaan, hij is nog steeds ontzettend mager en nog niet helemaal weer de oude

    Groetjes

  6. Hier even een korte update:

    Gisteren ging het later op de dag weer minder en toen heb ik hem toch nog maar weer wat dwanvoer gegeven. Vanmorgen ging het gelukkig wel weer goed met hem en at hij een paar brokjes een wortel en een klein stukje witlof. Omdat hij nog geen hooi at zijn we net even naar de winkel gegaan en hebben we kruidenhooi opgehaald hij vind het heerlijk en zit er al een poosje in te eten :)

    Groetjes

  7. Hoi,

    Gelukkig gaat het tot nu toe heel erg goed op dit moment is hij lekker hooi en groenten aan het eten uit zichzelf! Af en toe eet hij ook al wat biks. Drinken zie ik hem alleen nog niet doen. Hij krijgt natuurlijk wel wat vocht binnen door de natte groenten. Medicijnen geven gaat goed. Hij wast zichzelf en Noah ook weer. Hij vertrouwt me alleen nog niet en ik hoef maar in de buurt van het hok te komen enhij sprint weg maar goed dat komt wel weer.

    Ik hoop dat het zo goed blijft gaan :) ik dach zelf inderdaad ook aan een verstopping. Op dit moment keutelt hij wel weer alleen zijn de keutels nog wel iets kleiner dan normaal. Ik ben blij dat hij weer veel hooi eet!

    Zou ik hem eigenlijk nog een klein beetje water extra moeten geven met een spuitje? Of krijgt hij genoeg vocht binnen van de natte groenten?

    Groetjes :)

  8. Dag dollie, ik had stiekem gehoopt dat Theo nu zelf zou eten maar dat doet hij niet, dus heb ik hem inderdaad om de 1á 2 uur steeds gedwangvoederd, dat lukt opzich goed en ook zonder handdoek inderdaad. Ik ben naar dierenartsenpraktijk Hoogeveen de weide geweest. Hij is enorm gestrest op dit moment en vertrouwt me nu niet meer. Hij beweegt wel veel maar met tussenpozen. Het ene moment zie je hem hupsen en het andere moment kruipt hij weer terug in een hoekje, dit komt denk ik inderdaad omdat de pijnstiller is uitgewerkt.

    Tussen het dwangvoeren zit ook verschil de ene keer lijkt het alsof hij het enorm lekker vind en dan 'eet' hij het goed op en de andere keer wil hij er niets van weten en dan laat hij zelfs een heel klein druppeltje nog uit zijn mond lopen.

    Toen ik vanmorgen naar de DA ging had ik eigenlijk wel gehoopt dat ze gevonden zou hebben wat het was..

    Hij heeft in alle heisa (want omdat hij me niet meer vertrouwt loopt hij steeds weg) wel zijn nagel afgescheurd wat me ook erg pijnlijk lijkt.

    Heel erg bedankt voor je reactie!

  9. Nog even een vraagje, om de hoeveel uur/minuten moet ik hem dwangvoeren? Hij eet nu weer helemaal niets uit zichzelf.. Dwangvoeren ging net ook niet helemaal goed.. Wat vinden jullie de makkelijkste manier om te voeren? Alvast bedankt!

  10. Bedankt voor alle lieve reacties :) dat vind ik leuk om te lezen, toch voel ik me altijd schuldig als mijn diertjes iets gebeurt, dat heb ik altijd al gehad

    Hij heeft volgens mij een injectie gehad als pijnstiller als ik dat geweten had dan had ik er natuurlijk naar gevraagd, de andere twee injecties waren om zijn darmen en maatwerk op gang te krijgen. Nee de DA wist echt niet wat het was gas was het in ieder geval niet zij ze en ze heeft zijn hele buikje onderzocht door te voelen, haken waren het ook niet want ze heeft zijn tanden goed bekeken ook met een soort kijkertje zijn allerachterste kiezen. Ze volgens mij wel konijnkundig want ze is gespecialiseerd in konijnen en behandeld volgens mij ook alleen maar kleindieren.

    Op dit moment gaat het redelijk, hij heeft een klein hapje wortel op en dwangvoeren lukt tot nu toe goed, ik ga hem zo eerst weer wat eten aanbieden (er staat sowieso biks in zijn hok maar daar moet hij nog niets van weten..) en mocht hij dat niet willen dan geef ik hem weer wat dwangvoeren. Straks moet ik sowieso die medicijnen nog geven.

    Gelukkig heb ik vakantie:) en helpt mijn moeder me met alles want Theo is een enorm stresskonijn die ik normaal gesproken nooit oppak. Noah mijn andere konijntje snapt niets van alle drukte en tikt Theo regelmatig met haar neus aan, zo van kom dan gaan we samen spelen ofzo, als hij dan niet komt dan gaat Noah lekker tegen hem aanzitten.

    Ik hoop dat het goed komt, en als ik zie dat het niet goed gaat bel ik gelijk de dierenarts op. Ik vind het wel raar dat ik verder geen pijnstillers ofzo heb meegekregen maargoed

    Groetjes Ayleen

  11. Hoi allemaal,

    Bedankt voor het advies leonie, ik wist dat er haast bij was om hem naar de DA te brengen en heb dit ook aan mijn moeder uitgelegd, we wonen inderdaad verder van de DA 15 km we hadden geen auto en de DA was steeds in gesprek.. Anders was ik natuurlijk gelijk heen gegaan :) gelukkig is hij de nacht doorgekomen en als dat niet het geval was dan was dat mijn eigen schuld geweest.

    Vanmorgen ben ik met hem heengegaan, de DA weet niet wat hij heeft, maar z'n darmen lagen bijna stil hij heeft 2 spuiten gehad die dat weer op gang moeten brengen ook heb ik metecloral drops meegekregen die ik 3 maal daags moet geven, daar moet ik vanavond mee beginnen. Als hij zometeen nog niets gegeten heeft (wat nu dus het geval is) moet ik gaan dwangvoeren dat heb ik ook meegekregen. Ze zij dat als het niet gaat ik moet bellen en als hij maandag nog niet weer normaal eet hij weer moet komen. Verder zij de DA dat hij sterk is. Ik vind dat hij nu op dit moment al wel weer iets helderder uit zijn oogjes kijkt. Ik hoop dat het goed komt.

    Groetjes Ayleen

  12. Hallo allemaal ik wil even m'n verhaal kwijt,

    Vanmiddag toen ik bij m'n konijntjes ging kijken vond ik dat Theo er niet zo happy uit zag hij kneep zijn oogjes een beetje dicht, ik dacht die is misschien wel moe. Toen ik zijn wc tje ging schoonmaken viel mij op dat deze niet zo vol was als anders en dat er kleinere keutels als normaal inzaten... Toen ik vanavond weer ging kijken lagen er in de wc die ik vanmiddag dus verschoond had nog geen nieuwe keutels normaal gesproken is dat zo... Ook zat hij de hele middag in een hoekje met zijn rug naar me toegekeerd.

    Toen ik ze iets later groente ging geven wilde Theo niets hebben (het laatste wat hij gegeten heeft is een klein hapje wortel dat ik hem vanmiddag gaf, toen at hij ook al niet met plezier) hij blijft maar in zijn hoekje zitten en zelfs zijn favoriete groentewitlof wil hij niet hebben ook eet hij geen hooi en geen brokjes..

    Ik weet ik had vanmiddag gelijk aan de bel moeten trekken, maar ik ben net 17 en afhankelijk van m'n ouders die op dat moment niet thuis waren. Toen ze thuis kwamen zij m'n moeder misschien heeft hij wel heel veel hooi gegeten en zit z'n buikje op ditmoment vol probeer hem zometeen nog maar wat groente te geven.. Ook woon ik 15km van de DA en daar kon ik dus niet zelf heen gaan

    Hij ziet er zo ongelukkig uit, de tranen schieten in m'n ogen ik hoop dat hij de nacht haalt en we gaan morgenochtend gelijk naar de DA. Ik denk zelf dat hij verstopping ofzoiets heeft..

    Zucht....

  13. Theo mijn konijn heeft dat op dit moment ook sinds een paar weken ik hou het in de gaten maar het ziet er niet geïrriteerd uit.

    Wel geeft Theo steeds zijn geur af aan het waterfles met zijn hals en daarom zit er op het drinktuitje steeds haar, ook wat Theo zichzelf veel dus daar zou het ook van kunnen komen,

    Hoe dan ook ik lees dus ook even mee ;)

    Groetjes

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .