Ga naar inhoud

Konijnenliefhebber1993

Members
 • Items

  1.296
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  5

Konijnenliefhebber1993 won de laatste dag op 11 juni 2022

Konijnenliefhebber1993 had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

3.680 profielweergaven

Konijnenliefhebber1993's prestaties

Wortelexpert

Wortelexpert (5/6)

289

Reputatie

 1. Ik gebruik sowieso geen dierenwinkel *konijnendropjes* meer. Alleen nog ivermectine via de dierenarts ( en ja, dat is voor runderen), iets anders wil ik niet meer. Allemaal zooi!!!!
 2. Omdat het een hogere dosering is, kan het schadelijk zijn. Ik heb geen verstand van cavia's?🤣. Laat me lachen zeg. Ik heb altijd een opvang gehad, en heb er nu zelf 30 rondlopen. En ook al met meerdere ziektes te maken gehad, waarr menig caviahouder niet mee te maken heeft gehad. Agja, mijn dierenarts zal dan wel een waardeloze dierenarts zijn. Hoewel, zij heeft samen met mij de enterococcus bacterie er wel onder gekregen. Dus of ze daadwerkelijk zo slecht is dab???
 3. Waarom zul je die van vogels geven terwijl er ook voor knaagdieren zijn? Bovendien kan de dosering wel degelijk anders zijn. Mij is op aanraden van de DA inderdaad beaphar gegeven omdat ik 30 cavia's heb. Dan is dst goedkoper dan stronghold. Maar ook zij zegt: alleen voor knaagdieren en niet voor vogels, zijn andere doseringen, en dus kan het gevaarlijk zijn voor cavia's.
 4. Ivermectine is niet giftig voor cavia's nee. Maar daar heb je gewoon de normale voor van knaagdieren. Heeft waarschijnlijk te maken met de dosering erin
 5. Mijn ouders steriliseren de teefjes niet. 1x 1 gehad met baarmoeder ontsteking. De hond die in maart overleden is, werd 2x per jaar loopt, dan was ze wat gek in haar koppie, maar meer dan dat was het niet. Bij een reu zal ik het wel doen! Die plassen tegen elke boom die je tegenkomt. En als ze een loops teefje ruiken, zijn ze niet te houden!! Er is zoals Eefje ook zegt, geen goed of fout. Het is je eigen keuze. Mijn moeder zegt altijd: waarom in een gezond lichaam laten snijden, als het niet nodig is?
 6. Dat van vogels kun je bij hamsters inderdaad gebruiken. Maar bij bijvoorbeeld cavia's, mag dat absoluut niet, dan is het zelfs giftig
 7. Ik zal sowieso geen olvarit gaan geven. Ik zal dan inderdaad kiezen voor geweekte brokken of speciale dwangvoer die je bij de dierenarts kan kopen. Olvarit is namelijk ook nog eens voorgekookt, dat mogen konijnen ook niet
 8. Dit klinkt in mijn oren ook als spelen. Mijn vorige hond ( in maart overleden), deed precies het zelfde. Als ik aan het spelen was met haar, begon ze ook heel erg te grommen en "aanvallen" maar wel met een kwispelende staart. En als ik dan "stop" zei, was het ook meteen klaar. En stopte ze direct.
 9. Hier ook een konijn die echt aan kan vallen. En dat ook echt vanuit het niets. Nu kan ik precies zien wanneer ze zo'n bui heeft, dan gaan haar hangoren naar achteren en de ogen worden serieus rood. Wat er precies in haar koppie omgaat geen idee.
 10. Een charlie-konijn heeft een soort snor net als Chalie Chaplin. Daarom heet het een Charlie konijn. En inderdaad megacolon komt vaak door bont en bont te kruizen. Maar het is niet zo dat alleen Charlie konijnen megacolon krijgen. Elk soort konijn kan megacolon krijgen.
 11. Ja, ook pas naar jaren zoals @Kolino aangeeft.
 12. Dit konijntje heeft inderdaad een charlie-tekening. En ook megacolon kan later optreden. Wij hebben in de opvang ook jonge konijnen die vanaf de geboorte nog niks afwijkends laten zien qua keutels, maar later toch wel echt afwijkende keutels hebben, dus het kan zeker. Het hoeft echter niet, maar het is wel zaak de keutels in de gaten te houden
 13. Ja, oke. Dat is inderdaad wel een beetje een vreemde redenatie. Daar werd hier nooit moeilijk over gedaan, en nog steeds niet. Hier slapen de honden altijd in bed op hun eigen kleedje aan het voeteneind
 14. Dat het warm wordt met een ventilator is niet gek. Want een ventilator koelt de lucht niet, maar verplaatst alleen de warmte.
 15. Vroeger onze eerste hond, zal ook bij ons in de kinderwagen, maar dacht maar serieus niet dat er een onbekende in de kinderwagen mocht kijken hoor. Dan ging de hond te keer, tanden laten zien en heel erg grommen. Is dat fout? Hoewel, bij die hond konden we 3 uur weg gaan van de camping, dat ging ze voor de tent liggen, maar dacht maar niet dat zij van de plek kwam, zelfs niet met hondenkoekjes.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .