Ga naar inhoud

Konijnenliefhebber1993

Members
 • Aantal items

  1228
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  4

Konijnenliefhebber1993 won de laatste dag op 9 april 2019

Konijnenliefhebber1993 had de meest gelikete inhoud!

1 Volger

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Konijnenliefhebber1993's Achievements

Wortelexpert

Wortelexpert (5/6)

275

Community reputatie

 1. Je weet wel dat je geslachten nu nog niet kan bepalen? En ook dat veel dierenartsen vaak fout zitten? Dat zien wij hier veel als konijnenopvang. Ik zal pas tussen een week of 6 tot 8 weken gaan bepalen en oppassen! Want de blaas kapot drukken kan heel makkelijk met zulke jonkies
 2. Hier eten ze hooi uit een ruif ook niet. Hier ligt altijd hooi op de bodembedekking, en gaat altijd helemaal op.! Maar sluit gebitsproblemen ook niet uit. Gras is namelijk zachter dan hooi, dus ook "beginnende" gebitsproblemen kan zeker een reden zijn van slecht hooi eten
 3. Oei oei! Ze zitten in de pubertijd en helaas is een hok van 1.40x70 te klein voor 2 ongecastreerde beren. Eenmaal uit elkaar is uit elkaar. Of je moet echt ervaring hebben met koppelen van beren zoals ik dat heb. Maar wat is vechten? En wat is bijten? Bijten en bijten is een verschil. Hier bijten de beren elkaar ook wel eens, maar daarna gaat het goed. Maar hebben ze ook 300x100 verblijf voor 2 ongecastreerde beren.
 4. Dan zal ik eens speciale caviaopvangen gaan zoeken, want die plaatsen gewoon 2 beren samen uit of koppelen beren, en ook volwassen beren. Van de week nog een 6 jarige beer met een 1.5 jaar beer gekoppeld. Bij mij gaat het altijd goed, en heb zelf een caviaopvang gehad, en nog nooit verhalen gehoord dat het niet goed gaat. En ik koppel toch echt wel 10 beren per week ongeveer.
 5. Tumoren komen niet of nauwelijks voor bij cavia's. Alleen goedaardig. Als de ontlasting al niet goed is, is er een darminfectie. Dat is idd snel dodelijk helaas. Veel sterkte.
 6. Castratie doet niks aan gedrag en hormonen, dus hij zal altijd op zijn dame(s) springen. Hier grote groep 16 dames en momenteel 1 castraat, en de castraat blijft elke dag op de dames duiken. En 2 koppels ongecastreerde beren, allemaal geen problemen. En ook de ongecastreerde beren blijven rijden op elkaar.
 7. Ik ga je even op heel veel punten verbeteren. 1. Juist geen vitamine D bijgeven, dat is heel erg slecht met alle mogelijke gezondheidsproblemen te gevolg. 2. Beertjes samen kunnen prima, maar het moet op karakter en je moet dus weten wat je doet. Ik koppel alleen maar beren en zelfs volwassen beren, altijd met succes.
 8. Ik hoop dat je weet dat castratie bij beren geen invloed heeft op het gedrag? Castratie doet integenstelling tot konijnen het gedrag niet veranderen, in hun koppie blijven ze gewoon beer met ballen. Je castreert een beer alleen om geen nageslacht te krijgen, voor de rest niks. Bij cavia's dat soort middelen niet geven, net als de pro-fibre mag je niet aan cavia's geven. Cavia dames zijn elke 14 tot 17 dagen berig, dus geen wonder dat de man erop wil
 9. Suikervrij bevat kunstmatige zoetstoffen, en zoetstoffen zijn voor cavia's vele malen slechter dan gewoon suiker. Maar dat jij er nooit problemen mee hebt gehad, wil niet zeggen dat het goed is. Met suiker is beter dan met kunstmatige zoetstoffen
 10. Brinta mag zeker met kittenmelk gegeven worden. Hier 40 hamsters gehad en allemaal toen ze hoogbejaard waren ( allemaal 3+ en zelfs 4 a 5 jaar oud geworden), heb ik toen ze begonnen met vermageren brinta met kittenmelk gegeven, werkt perfect. Wat je ook nog kan doen, is extra eiwitten gaan geven ( poeder voor vogels)
 11. Het beste is naar de dierenarts gaan. En je cavia binnenste buiten laten keren. Bumblefoot is secundair, dus er is altijd een oorzaak waardoor een cavia bumblefoot ontwikkeld. Hoe erg is de bumblefoot? Echt open wonden? Dan heb je fusidinezalf nodig, en de pootjes 2x daags heel goed inpakken.... Hier al heel veel met bumblefoot gehad.
 12. Nee, dat heb ik totaal niet. Vooral niet met konijnen. Met mijn konijnen heb ik vrijwel nooit wat. Met mijn cavia's heb ik heel erg veel achter elkaar gehad. 6 verloren in 10.5 week. Waarvan 3 in 5 dagen tijd. Ik heb wel eens het gevoel gehad te willen stoppen, maar ik kan het niet. Daar vind ik ze veel te leuk voor. Stress om ziek zijn heb ik zeker wel. Momenteel ook 9 cavia's op medicatie. Maar stoppen? Nee nooit!!
 13. Daisy heeft inmiddels haar goede gewicht bereikt, was veel afgevallen door E.C. Zij zit nu weer op 2.3kg. Pluis heeft ondergewicht ( door het ouder worden, zij wordt in augustus alweer 11). Nora, Goofy, Fien en Senne zijn toch wel iets te dik.
 14. Voor cavia's ideaal. Zo'n draadkubus bij caviadraadkubus, betaal je je ook scheel. Ben je voor een verblijf van 210x90 ook al ruim 500 euro kwijt.. Dus het lijkt me ideaal, en bovendien veel makkelijker er een verdieping op te maken
 15. Ik zal toch de geslachten laten nakijken door een konijnkundige dierenarts. Want ook een dierenarts maakt vaak fouten als ze niet konijnkundig zijn.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .