Spring naar bijdragen

Konijnenliefhebber1993

Members
 • Aantal bijdragen

  1107
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  4

Konijnenliefhebber1993 last won the day on 9 April 2019

Konijnenliefhebber1993 had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

238 Uitstekend

5 Volgers

Over Konijnenliefhebber1993

 • Rang
  Daisy en Pluis (K)(L)

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Zolang hij iets eet, kan het opzich wel, maar ik zal niet te lang wachten. Heb 3 weken geleden een konijntje in de pleeg gehad, die ook geen brokken at, en hij moest nog voor castratie naar de dierenarts, dus heb gevraagt meteen naar het gebit te kijken. De assistent zei ook: die haakjes zijn zo minimaal, dat we bijna niks hebben kunnen slijpen, maar toch bleek dat dus wel het probleem te zijn. Hij kwam weer terug en meteen at hij als een bootwerker
 2. Voedsters zijn vanaf ongeveer 3.5 maand vruchtbaar. Wij hebben in de opvang ook een voedster binnengekregen die met 3 maand al gedekt was en 11!! Jongen heeft gehad, waarvan er 6 het overleefd hebben
 3. Dus ik ben slecht voor mijn 6 cavia's en 6 konijnen omdat ik in een huurwoning woon? Nouja zeg!! Daarbij wat als een kat ziek wordt? Mijn oom en tante waren jawel: 3000 euro kwijt voor een zieke kat. Kun je dat wel betalen als dat straks nodig is? Laat je ze dan inslapen? Omdat het anders te veel geld kost? Waarom heb ik nu het idee dat een konijn onder doet voor een kat?
 4. Houd er ook rekening mee, dat niet elk konijn in een groep past. Ik had een groep van 6, maar toen mijn ram overleed, bleek zijn vriendinnetje dus totaal niet in een groep te passen. En dus eruit moeten halen, en een eigen vriendje moeten geven. Zij zat ook altijd apart.
 5. Heb je al eens gekeken bij stampertje en co in denekamp?
 6. Dat is tijd voor de dierenarts. Dat is waarschijnlijk snot, en dus moet hij anitbtioitca, als je nog langer gaat wachten dan kan het ook chronisch gaan worden. Dus ik zal maandag naar de dierenarts gaan daarmee
 7. Ik heb die 800 euro ook niet in 1x uitgegeven he? Ten eerste over 4 weken. Ten tweede: mijn ouders hebben meegeholpen met betalen. Daarbij zeg ik niet omdat ik 800 euro heb betaald dat een ander het wel moet kunnen. Dus ook zeg ik niet dat jij geen konijnen had moeten nemen. Ik wil daar alleen mee zeggen dat konijnen snel in de kosten kunnen lopen. Daarbij als ik had geweten dat hij een veel te smalle luchtpijp ( zo smal als een rietje), dat ik hem bij mijn eigen dierenarts had laten inslapen. Iedereen stelt de grens. Maar ik vind nogmaals als je geen medische kosten kunt betalen, je geen dieren moet nemen ( en dan zeg ik niet dat het om 800 euro moet gaan)
 8. En ik vind en dan zullen meerderen met mij denken. Als je geen geld hebt voor het inenten, heb je dan wel geld voor goed voer ( vaak best duur), medische kosten? En dat soort kosten? En ja, konijnen lopen heel snel op. Ik ben in 1 maand voor 1 konijn 800 kwijt geweest, omdat hij ziek was. Wat is dan 30 euro voor een enting per jaar? Als je daar geen geld voor hebt, moet je geen dieren nemen vind ik.
 9. Precies. En dan vaak ook kostenloos terugbrengen. Omdat ze van de stichting blijven
 10. Was geen dierenmishandeling. Omdat de huisvesting veel te klein was. Terwijl de mensen de mooiste foto's lieten zien. Toen hebben wij controle uitgevoerd, en bleken ze alleen in een hok te zetten. En ze wilde de konijnen niet terug geven, dus de politie erbij gehaald, toen was het snel gedaan. Was trouwens na meerdere gesprekken
 11. Dan zal de opvang het hogerop gaan zoeken. Eerst gesprek en dan eventueel politie erbij. En ja, wij als opvang, hebben daardoor een koppel terug kunnen halen.
 12. Ja, dat mag een opvang inderdaad. Je bent zelfs verplicht om te melden aan de opvang als je konijn is overleden. En dan verplicht binnen 3 maand of een nieuw maatje te zoeken of af te staan. Dat is je verplichting..... Als dat niet zo zal zijn, waarom doen alle opvangen in Nederland dat dan?
 13. Jij als mens komt toch buiten? Loopt toch door een bos? Dus laat jij je konijnen een groot risico lopen om ziek te worden. Nogmaals als je een konijn adopteert uit een opvang, blijft het eigendom van de opvang, dus mag er altijd een controle worden uitgevoerd. Dat doen wij ook regelmatig, sinds er van ons konijnen op marktplaats werden gevonden. En dat de eigenaar van de opvang bij mij thuis komt om te zien hoe "haar" konijnen zitten die hier in de pleeg zitten, vind ik normaal. Zij moet er vertrouwen in hebben. Daarbij foto's laten zien van de huisvesting, kun je allemaal bewerken waardoor het heel wat lijkt toch?
 14. Nee, want het konijn wat jij adopteert is en blijft van de stichting. Het is zelfs zo, dat als jij je konijnen naar een vakantieopvang doet het VERPLICHT is, om ze te laten inenten. Zijn ze dat niet, mogen de vakantieopvang ze niet aannemen. Daar staan hoge boetes op.
 15. Maar je tekent een contract. Daarbij blijven de konijnen eigendom van de stichting. En dus vind ik dat goed. Stel dat jij komt koppelen in een opvang met een niet ingeënt konijn, wat RHD meedraagt ( die ziekte merk je niet). En jou konijn maakt de konijnen ziek die in de opvang nog niet zijn ingeënt?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .