Ga naar inhoud

Laniboekje

Members
  • Items

    2.328
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    25

Berichten die geplaatst zijn door Laniboekje

  1. Op een of andere manier heb ik wel uitgedokterd hoeveel hooi mijn konijnen eten. En daar ben ik echt blij mee, ik voer ze 1x per dag en vaak knabbelen ze dan net aan de laatste plukjes en dan komt er weer een berg bij. 

     

    Grappig, als wij er een keer niet zijn of weg zijn en andere mensen voeren de konijnen dan ligt er altijd standaard wat te veel. 

  2. Op 28-1-2020 at 12:55 zei Domino:

    Ik had zeil over die tegels gelegd want het lag er nog geen 5 minuten in en de eerste happen waren er al uit genomen. 😂 dat is wel even iets om in de gaten te houden 🙂

    Hahaha, ja! Ik trok die tegels van zolder en dacht: hmm, aantrekkelijk voor nijnen 👌🍴

     

    Heb daarna bij de Hornbach wat zeil gehaald inderdaad. 

    • Vind ik leuk 1
  3. Thanks! Kan aan het einde van de middag even langs de dierenarts. Moet zo ook nog even naar de winkels dus kan vast pleisterspray halen. 

     

    Zand ga ik nu inderdaad niet doen. Laat ik nu echter wel wat van die puzzeltegels hebben! Hulde aan het hebben van een kindje, haha. Ze lag daarop als baby. Vanmiddag maar even een kleine verbouwing van de ren doen. 

     

    Net nog even gekeken. Het ziet er niet anders uit dan gisteren. Niet beter maar zeker ook niet slechter dus dat is fijn. 

  4. Ha, 

     

    Was net even weer de nijnen pesten. Of zij pesten ons? Een van de twee, haha. Anyway. Ik heb dus een drietal buiten, een ervan is een Teddy. Ver buiten mijn comfortzone want ik riep altijd: alle konijnen zijn welkom behalve Teddys. Afijn. Je kent het wel. Opvang heeft de perfecte match... Met een Teddy. 

     

    Afijn, Jorgy dus. Die moet ik dan ook 'martelen' om haar te trimmen. Ik houd haar het liefst lekker kort. Ziet er niet uit, een punky maar dat is beter dan al die klitten en ze ziet er grappig uit. Gelukkig is ze superlief en tam en laat het allemaal prima toe. 

     

    Nu zag ik echter dat ze vandaag een kapot hakje heeft. Gek dat ik het eerder niet gezien heb want het is nu al wat open. 

     

    Maar goed, ik heb al tig jaar geen konijnen meer gehad met sore hocks. Wat is nu het beste voor konijnen die buiten leven? Op bestrating? Las al iets over een laag speelzand eroverheen, dat is prima, heb ik liggen. Maar het hakje is al open, is dat nou wel zo handig dan? 

     

    En qua zalfje? Kan morgen even langs de dierenarts om wat te halen want ik heb niets geschikts. Vaseline lijkt me niet? 

  5. Op 31-12-2019 at 12:47 zei Marjoleink:

    En online? Zelfs bol.com heeft het, al is die wel duur.

     

    Ja ze maken een cruise naar de zuidpool.

     

    Van de week zag ik de 10kg er nog niet staan. Nu inderdaad wel maar 5 euro duurder. Ach, is wel te overzien dus bestel daar wel. 

     

    Wow, cruise naar de zuidpool! Wat bijzonder ook. 

  6. Ik mieter altijd alles in een keer er in want anders vreten ze mij nog een keer op 🤣🤣

     

    Nee, vaak in de avond is hier het voermoment. Dat is zo gegroeid op een gegeven moment. Ze zijn ook snachts aardig actief. Spelen en doen, als ik namelijk snachts bij mijn dochter op de kamer ben dan kijk ik uit op de ren en dan hoor en zie je ze druk zijn. Af en toe lekker wat knabbelen en doooorrr. 

  7. Is dit ook het juiste topic om even naar ervaring te vragen? 

     

    Eten de konijnen het nieuwe voer graag? Ik heb nog een zak SuperTrio staan van 15kg dus kan nog wel even vooruit maar viel me op dat het nieuwe voer hier in de omgeving niet in grootverpakking verkocht wordt. De 10kg zakken online zijn minimaal 19.99 euro ipv 15kg van SuperTrio voor 19.99 of soms 21.49 (afhankelijk waar je besteld). Dus wel wat duurder geworden. 

     

    Wat is evt een goed alternatief of toch maar online het nieuwe voer gaan bestellen? 

  8. 49 minuten geleden zei Tesslovesbunniesx:

    maar? Denk jij echt dat ik zo over haar denk?? Ik heb doe alles voor m’n lieve snuf en alles voor haar over! 

     

    Ik zeg niet dat je zo denkt, zo kom je nu over op mij. Zoals je het zelf schrijft: er is vanmiddag wel plek MAAR de darmen liggen al een tijd stil.

     

    Dus het is mij niet duidelijk of je nu wel of niet naar de afspraak gaat. Maar op een forum kan je zaken inderdaad altijd anders interpreteren dus ik ga er even vanuit dat ik je verkeerd begrepen heb en je alsnog naar de dierenarts bent gegaan.

  9. Wij zouden het hier echt wel zeggen als je je diertje beter zou kunnen laten inslapen. Hoe sneu dat bericht soms ook is.

     

    Maar dit klinkt echt niet als einde verhaal. Ja, even een smak geld maar dat is niet vanwege de haken maar het darmstelsel. Ik vind de 19.50 om de zes weken echt reuze meevallen. En wellicht niet eens echt om de zes weken nodig. 

     

    Ik zou echt, echt, echt de keus maken om de behandeling te laten doen. En als je dan toch kiest voor laten inslapen omdat dat ‘goedkoper’ is dan wil ik je vragen in de toekomst geen dieren meer te nemen. Of in ieder geval pas als je niet meer afhankelijk bent van je ouders want dan is het nu gewoon geen goede zorg. There, I said it.

  10. Tsja, het is natuurlijk ook niet alsof ze elkaars taal begrijpen.

     

    Ik heb twee honden (drijvers, Border Collies) en tot gisteren had ik vier konijnen. Met de oudste hond gaat alles helemaal prima, leeft harmonieus naast en met elkaar. De jongste heeft echt een fixatie op de witte konijnen. Haar laat ik er niet bij. Dus of zij is in de tuin en de deur van de (overigens ruime) ren is dicht of de konijnen zijn in de tuin en de hond is binnen.

     

    Simpel zat. Konijnen geen stress en hond ook geen stress. 

  11. Weet je waar ik gisteren last van had? Ik heb een bosmaaier gekocht voor de (grote) tuin en ik had schijnbaar een naaktslak aan gort gemaaid.

     

    De hond besloot om lekker in de naaktslakingewanden te rollen.

     

    Yay.

     

     

  12. Ik had een konijn met beginnend EC (toen nog) en die heb ik toen gekoppeld aan een heel, rustig (wel jong overigens, twee jaar geschat) ex-rammetje uit de opvang. Expliciet gezocht naar een rustig karakter zodat de koppeling inderdaad niet de EC zou doen oplaaien. Is toen hartstikke goed en fijn gegaan. Ze heeft nog een jaartje met hem kunnen wonen. Zij is helaas overleden (7 jaar), maar het rammetje heb ik nog en die heb ik daarna gekoppeld aan mijn bestaande trio. De vier gaan zeer prima nu. Denk ook mede omdat hij zo rustig is dat ze er echt geen moeite mee hebben gehad om hem te accepteren. 

    • Vind ik leuk 2
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .