Ga naar inhoud

haas&ko

Members
  • Items

    528
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door haas&ko

  1. Ik geloof niet dat je slecht voor je nijnen zorgt, laat dat pension maar kletsen! Zij hebben eerder hun zaakjes niet op orde en hadden je beter moeten voorlichten.

    Waarom zou de opvang de zaakjes niet op orde hebben? Dit is meer een visie van een dierenarts die niet klopt. vind het erg knap dat een dierenarts op basis van een keer naar de kiezen kijken kan zeggen dat hij 4 keer per jaar geholpen moet gaan worden.

    bij welke dierenarts ga je Slof laten helpen?

  2. Beuningen zit hier niet al te ver weg. Wat kost een consult daar? Want ik zoek dus vooral ook een andere KKDA omdat die bij mij in de buurt crimineel duur zijn.. :s

    moet bekennen dat ik tot nog toe geen consult heb hoeven te betalen:$, ben in Beuningen alleen nog met opvangdieren geweest voor castraties en heb toen een keer onze Côte d'Or mee genomen omdat hij iets met zijn oog had.

    hoeveel een consult is kan ik je niet zeggen, maar ik weet zeker dat het geen euro te veel zal zijn. Bel anders eens om het vragen.

  3. We kwamen eerst bij dierendokters in Sevenum, later in Reuver en Venray. Daar ontmoette we Marielle van Zeijl, deze dierenarts is echt goed met konijnen. Zo betrokken, zo realistisch en altijd opzoek naar de beste oplossing. Helaas stopte ze bij Dierendokters. Na een tijd kwam ik haar tegen op een beurs en zo kwam ik weer bij haar met konijnen. Ze neemt een praktijk waar in Beuningen, Dap de Heuve. Enige nadeel... moet nu 70 km (enkele reis) rijden om daar te komen. Maar dat is het meer dan waard! Ik kan haar altijd bellen, veel medicatie heb ik zelf in huis en zo kunnen we een behandeling starten. Ze heeft verstand van zaken (ook al stroken die niet altijd met de grote namen in de konijnenwereld!) In haar oordeel heb ik echt vertrouwen, ze waardeerd ook als je zelf meedenkt.

    Ze vraagt nergens een Euro te veel voor, dus perfecte zorg voor een scherpe prijs!

    Voor iedereen die in de buurt van Beuningen zit en goede en betaalbare DA zoekt raad ik echt aan om daarheen te gaan!

  4. wanneer je besluit om je voedster te laten helpen is het vooral heel belangrijk dat je een hele goede konijnkundige dierenarts raadpleegt. Wanneer een dierenarts goed met honden en katten is betekend dat nog lang niet dat hij ook een konijn goed kan helpen. Konijnen hebben een zeer intensieve zorg tijdens en na de ingreep nodig. Ook is het belangrijk voldoende pijnstilling te krijgen, elke pijstiller (oraal of ingespoten) werkt maximaal 12 uur. Daarna zal het konijn pijn krijgen en stoppen met eten, waardoor je echt in de problemen kunt komen! (dit geld ook bji de castratie ven de ram!)

  5. maar er wordt nog steeds over de CC gesproken... dus vandaar!

    maar ik heb de voedingswaarden van de fit bekeken. Ik zou hem denk niet kiezen.

    dit vond ik:

    Indicatieve voederwaarden

    Ruw eiwit 15,5 %

    Ruw vet 3 %

    Ruwe as 9 %

    Ruwe celstof 15 %

    Fosfor 0,60 %

    Vitamine A 10.000 IE/kg

    Vitamine D3 1.500 IE/kg

    Vitamine E 150 mg/kg

    Koper(II)sulfaat pentahydraat/koper 8 mg/kg

    idd geen calcium vermelding, veel eiwit weinig vezel

  6. 20 % vezels weinig??? uhm de SS heeft er 19!

    calcium max 0.9 (volgens vertegewoordiger was dit max, maar ik zal hem wel eens aan de jas trekken over hoe het precies zit!)

    eiwit idd 1% te veel

    Je mag dit voer echt wel bij de betere soorten rekenen hoor! Als SS de norm is dan wijkt deze er niet vaal vanaf. Zeker ook qua smaak! (en jullie weten inmiddels wel dat ik ze allemaal geproeft heb! ) dat voer van oxbow is trouwens super zout (qua smaak, staat niet echt in de ingredienten, en verder heeft het ook een hoge "karton smaak" (ja het is hier ook al aan de smaaktest onderworpen...)

    maar dit gaat dan over de cuni complete, niet de cuni fit, die waarden zijn mij niet bekend, ik ga zze opzoeken

  7. nou dat muts gehalte vanlt wel mee... maar ik voer hier ook CC, dus ik schrok wel ff, ben de zak erbij gaan halen... ik dacht... zit ik dan al maanden te slapen???? hihi

    gelukkig niet dus! Pffft!

  8. door kleinere porties te geven, en dan dagelijks kun je goed zien of ze beide goed eten. Als je voor voor meerdere dagen geeft dan heb je daar minder zicht op.

    Eten ze wel voldoende hooi trouwens als ze onbeperkt biks tot hun beschikking hebben?

  9. Het heet Bunny Basics/T

    Op basis van Timothy hooi

    bevat 29% voedingsvezel, 14% proteine, 1,5% vet, 0,85% calcium

    Enkel bij uw dierenarts verkrijgbaar.

    In Engeland is het zo te bestellen, net als critical care.

    Mocht het nodig zijn om te gaan dwangvoeren en je hebt de Science recovery, dan wil ik je nog het advies geven om er een paar lepeltjes "baby's eerste hapje wortel" erdoor te doen. de massa wordt dan wat smeuiger en zal makkelijke door het spuitje gaan.

    op www.konijnen.nl onder kopje medisch staat veel informatie, ook over dwangvoeren. zo staat er een heel duidelijk plaatje van hoe je een spuitje moet afknippen om geschikt te maken voor dwangvoeding.

    Mocht je konijn erg tegenstribbelen dan kun je hem op een handoek zetten en deze strak om hem heen doen zodat alleen xijn kopje eruit steekt(ook handig bij het geven van medicijnen zoals pijnstilling). Een konijn dat het gevoel heeft niet weg te kunnen zal niet gaan spartelen.

    Sommige konijnen vinden het helemaal niet erg om iets uit een spuitje te krijgen, anderen vinden het niet leuk maat laten het wel toe en weer anderen worden zo wild dat ze zicht zelf zouden kunnen bezeren (of zelfs hun eigen rug breken met het gespartel.) Dus voor hun eigen veiligheid kun je ze dan het best in een handdoek rollen.

    Om te voorkomen dat de haakjes erger worden kun je naast meer hooi en andere biks (hopefarms super trio staat er trouwens ook bekend om om goed te helpen tegen haakjes, het is een grote harde brok, maar de meeste konijnen vinden het niet echt smakelijk het smaakt naar karton met een zoet laagje (glucosestroop zit eromheen) Meer knaag spullen aanbieden. Wilgentakken, fruitboomtakken (muv pruimentakken en abbrikozen en perzik) beukentakken, hazelaar ed vinden ze heerlijk, kost niks en is super voor hun tanden en kiezen!

    Succes!

  10. Britt had aangegeven interesse te hebben in het hok, dit was alleen te koop met konijn. Zoveel gaven deze mensen om het konijn... het hok te koop zetten, maar alleen in combinatie met het konijn, had Britt het konijn in het bos gezet dan had het deze mensen waarschijnlijk nog niet uitgemaakt. Britt heeft toen meteen contact met mij opgenomen en ik heb haar toen gezegd dat ze het konijntje gewoon mee moest nemen. Ze wilde er eerst zelf een plekje voor zoeken, maar dat lukte niet. Nu is ze via Britt in de opvang gekomen, ze heeft toen wel even moeten wachten totdat er plek was, maar stond al op de site erbij. Momenteel wordt ze gekoppeld, een maatje heeft dit konijntje nog nooit gehad. Hoeveel slechter is Belgium geworden?

    Britt is met Snuggle naar de DA geweest en er is een behandeling gestart. laten we eerst een wachten wat dat brengt en bij voorbaat Britt met de grond gelijk te maken.

  11. Wat mij juist opvalt zijn de velen mensen die een veer in je reet proberen te steken. Moedergevoelens, Jose? Ga dan ergens anders oefenen.

    José heeft wel een punt, het zijn eiegnlijk altijd dezelfde die commentaar op britt hebben... kunnen jullie niet mss haar topics gewoon overslaan of zo?

    Wellicht kunnen jullie eens rekening houden met gevoel voor anderen? Britt en José worden hier ff lekker afgebekt! Fijn hoor!

    Joepie gezellig bunnybunchen... Yeah right!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .