Ga naar inhoud

Ainariel

Members
  • Items

    12.747
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    59

Berichten die geplaatst zijn door Ainariel

  1. Allereerst: welkom!

    Even een vraag: wat doe jij precies voor hij besluit zijn tandjes in je te zetten? Want een konijn bijt over het algemeen niet zomaar. ;) Til je hem op? Houd je hem vast? Want daar houden ze niet van (eng, ik ben een prooidier!). De een laat het gelaten toe en de ander hapt. 

    Over het happen in de kooi: mag ik weten hoe groot zijn verblijf is? Een dwergkonijntje heeft nl een minimale ruimte nodig van 1 m2 en het liefst groter. Hoe groter het formaat konijn, des te meer ruimte hij nodig heeft. In een te klein hok kunnen ze hoknijd ontwikkelen. En dat verklaart het happen. ;)

    Een hoog geluid geven wil nog wel eens helpen, maar voorkomen is beter dan genezen. ;)

    Wat zindelijkheid betreft: heel goed deze manier. Maar houd er wel rekening mee dat niet elk konijn hier zindelijk van wordt.

    Gaat je konijntje nog een maatje krijgen als hij wat ouder is? :)

     

  2. Op 5-2-2017 at 22:26 zei Okki:

    Jee, ze vinden het echt heel erg lekker, ze proberen het uit elkaars bekje te trekken zelfs! Ze eten trouwens wel heel veel hooi. Ze hebben vandaag al allebei twee keer hun eigen volume aan hooi gegeten, ik moet ze straks voor de nacht wéér gaan geven!

    Dat is erg fijn, goed voor het gebit! :)

    • Vind ik leuk 1
  3. Bij de Intratuin hebben ze speciaal planten voor konijnen, knaagdieren en vogels. Wij hebben er 2, (1 heet knaagtandje en de andere weet ik niet), maar die zijn veilig. Zit ook geen chemische troep op gespoten, lekker biologisch. 

    Eigenlijk bedoeld als verwenmomentje, maar wij vinden het leuke plantjes. Knaagtandje is een hangplant, dus uiteindelijk kunnen ze er zelf bij (met een beetje moeite nu al). :) 

    Wij hebben links en middel (middel is dus het knaagtandje, die kan erg lang groeien). Die rechter is volgens mij voor  vogels.

    plantjes.jpg

  4. Mijn binnenkoppel is hartstikke zindelijk. Ook elke keutel wordt netjes in hun toilet gedeponeerd en niet in de huiskamer. ;) 1x ontsnapt en konden ze niet terug. Toen hebben ze 1 keutelplekje gemaakt maar wel netjes gewacht tot ik hun deurtje open deed zodat ze snel op hun toilet konden. Stamper heb ik hiervoor moeten trainen.

  5. Ik had tot vorig jaar een oud konijn in mijn groep en toen voerde ik wel bij, want de dame werd elke winter mager. Maar zij is 10+ geworden volgens de dierenarts. Ze kon het niet exact zeggen, maar ze had in principe een redelijk mooie leeftijd bereikt.

    Nu heb ik jong spul in de groep, dus die eten maar hooi als ze honger hebben. Goed voor hun tandjes. ;) 

  6. @Christaaa:lol:

    Mijn man kreeg vorig jaar een schok, want Stamper had zn laptopkabel doorgebeten. Hij was boos, maar ik laconiek: dat doen ze. Let dan ook beter op en ruim gewoon de zooi op als je het niet gebruikt. Hij mikte ze nl achter een bankkussen en er hoeft maar een stukje uit te steken....

    Als ik ze ernaar toe zie hupsen, dan luisteren ze wel. Maar ik ben geen spin met 8 ogen. ;) En inmiddels ben ik met die pleeghonden goed getraind qua opruimen. :P

  7. Ze kan ook een klein hooitje in haar neus hebben zitten. Stamper heeft dat af en toe en hij niest dan ook. Maar het was geen snot zei de dierenarts. Wat Christa zegt: als je twijfelt, laat het gewoon even checken.Dan weet je het zeker.

  8. Ik zeg misschien nu iets heel doms. Maar ik heb ook maar 3 jaar bio gehad, 20 jaar geleden. ;) Oestrogeen is de tegenhanger van testosteron, toch? Kan dat niet toegediend worden? Ik roeptoeter nu wat dus als iemand nou een facepalm maakt van mijn opmerking, graag even in jip en janneke taal uitleggen waar ik de fout inga... ;)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .