Ga naar inhoud

CynthiatB

Members
  • Items

    708
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door CynthiatB

  1. Wat ik heb begrepen is het niet hetzelfde. De eerste zak wordt op een andere manier gedroogd waardoor de samenstelling beter behouden wordt.


     


    Tsja als je het echt wil weten zul je het gewoon uit moeten proberen. Kan best zijn dat die andere net zo lekker is volgens hun. Hier zijn ze ook heel gek op groen hooi. Ik had laatst een zak van het hooi wat ik altijd koop wat lang niet zo groen was, mooi dat ze het niet opeten. Verwende monstertjes.


  2. Het ligt er inderdaad aan wat Sanne ook al zegt welke wormen ze heeft, dat kan alleen de dierenarts beoordelen.

    Toen hier de ram wormen had hebben we ook de voedster mee behandeld. Ik heb zelfs de cavia's toen nog mee behandeld. 

    Als je het toch niet vertrouwd met je dierenarts zou ik inderdaad even naar je vorige gaan. Helemaal als je zegt als je meer vertrouwen in hem hebt.

  3. Ik kom eigenlijk al een tijdje minder op het forum. Maar wou toch eigenlijk een update over Aafke geven omdat wellicht iemand er in de toekomst nog iets aan heeft.

     

    Na mijn vorige bericht is er bij Aafke onder lichte narcose in de neus gekeken. We hadden gehoopt op een hooisprietje zijn of een stukje overbodig vel, in het ergste geval kon het nog een tumor zijn. Helaas bleek het geen van 3 te zijn. In haar linker neusgat zaten twee witte stipjes. De dierenarts moest direct aan aspergillose denken. Dit blijkt echter meestal voor te komen bij vogels en maar erg weinig bij andere dieren, ze heeft het in haar loopbaan inclusief Aafke 4 keer gezien. Ze kon er dan ook weinig over vertellen wat aspergillose bij een konijn inhoudt, omdat ze ons toch goed wou helpen zou ze voor ons de boeken in duiken.

    Tijdens de narcose is de neus van Aafke gespoeld om zo een goed beeld te krijgen, helaas zijn bij het spoelen de ziektekiemetjes verder haar luchtwegen in gegaan en heeft ze vervolgens er ook nog een bronchitis bij op gekregen. Aafke was ontzettend slecht te pas en ook de dierenarts zag het allemaal niet meer zo rooskleurig in. We hadden medicijnen meegekregen maar moesten ons toch wel voor het ergste voorbereiden. Maar niks bleek minder waar en ook hier knokte Aafke zich weer doorheen. Afgelopen vrijdag zijn we weer ter controle bij de dierenarts langsgegaan, haar luchtwegen waren prachtig schoon en ook in haar longen was nog steeds niks te horen.

     

    Al met al heel goed nieuws. Ook tegen de schimmel aspergillose blijkt dit jaar net een nieuw medicijn te zijn, inmiddels zijn we dat kuurtje begonnen en moeten we nog 19 dagen. Hopelijk is ze er dan af, en anders doen we nog een kuurtje om te kijken of dat nog verschil gaat maken.

     

    Aspergillose is een schimmel wat niet vaak voorkomt bij konijnen, of in ieder geval wat dierenartsen niet vaak zien bij konijnen. Ze kan dit op hebben gelopen omdat haar weerstand erg laag was door de myx en ze iets van beschimmeld hooi of voer binnen heeft gekregen. Dat blijft gokken omdat ze is gevonden. 

    Ik wil nog wel even zeggen dat Aafke absoluut niet benauwd is. Zo klinkt het wel maar dat is absoluut niet het geval heb ik me door de dierenarts laten vertellen.

    • Vind ik leuk 2
  4. Voeren naar uiteindelijk gewicht is goed, maar alleen echte nederlandse hangoordwerg wordt nooit 2,5 kilo. Een nhd zit zo rond een gewicht van 1700/1800 dacht ik zo uit mijn hoofd. Natuurlijk heb je uitschieters, Pip hoort ook een nhd te zijn maar die krijg ik niet onder de 2 kilo, en ze is ook wel wat groter als ik haar vergelijk met de nhd van een vriendin en die weegt zo rond de 1700.



     


  5. Afgelopen vrijdag bij de dierenarts geweest ter controle. We hebben de myx goed onder controle. Ogen en oren waren weer helemaal rustig en waren geen symptomen van myx meer in te zien. Haar geslachtsdeel was nog wel erg rood en opgezwollen. Omdat Aafke ook erg last van haar hormonen heeft en inmiddels ook al 2 keer schijnzwanger is geweest gaan we nu kijken of er een cyclus in zit en of er dus dagen zijn dat haar geslachtsdeel minder opgezet en rood is.


     


    Ze snuift nog steeds wel heel erg. Eerst dachten we dat dit aan de myx lag maar omdat de andere symptomen verdwenen zijn toch even verder gekeken, bij de controle vrijdag bleek er iets in haar neus te zitten. We hebben vandaag een verdere controle waarbij we hopelijk te weten komen wat dit is. Het kan een hooisprietje zijn, stukje overbodig vel maar ook een tumor. We hopen natuurlijk op goed nieuws vandaag.


     


    Ik ben erg blij dat we Aafke een kans hebben gegeven en hopelijk komt er vandaag goed nieuws uit zodat langzamerhand een nieuwe start met een eigen vriendje steeds meer in zicht komt.


  6. Klopt, soms willen we ze wel eens 2 weken reserveren als de man net gecastreerd is. Maar langer doen we niet, komt een beetje uit het feit dat mensen wel eens reserveren en dan niet komen opdagen, maar dan zit het konijn toch al wel 2 weken te wachten, wat zonde is. Dus ik snap het wel.

     

    Eko is echt heel leuk, met zijn prachtige oren, jong ventje ook!

    Wanneer haal je je voedster op? Heb je al een foto? Ik ben benieuwd, ik heb zelf ook een nhd, vind hangoren zo leuk!

  7. Ik denk niet dat het noodzakelijk is, wat ik al zei alle duizenden konijnen die gevonden worden op straat hebben ook geen rugzakje mee met een zakje voer :P


     


    Met het voer Verse Laga Country's Best Cuni fit Pure zal ze denk ik er iig op vooruit gaan, want ik verwacht dat ze bij het asiel gemengd kreeg.


     


    Wat Daisy zegt kun je ook doen, gewoon kleine beetjes geven en dan opbouwen, een paar dagen wat minder voer is echt niet erg. En dan opbouwen tot de hoeveelheid wat ze normaal zouden krijgen.


  8. Vaak voeren asielen gemengd, omdat al het voer wat ze binnen krijgen gewoon in grote bak wordt gedaan en door elkaar gehusseld wordt. Kun je niks ophalen bij het asiel zou je een klein zakje gemengd voer bij de winkel kunnen kopen en dan langzaamaan overmengen naar dat van jou. Tenzij je zelf natuurlijk ook gemengd geeft.

    Al vraag ik me soms wel eens af of het mengen van voer daadwerkelijk nodig is, als een konijn wordt gevonden gebeurt het ook niet. Ik heb in het asiel waar ik vrijwilligerswerk doe nog nooit problemen gezien. Maar wellicht dat andere mensen hier een andere ervaring mee hebben.

  9. Even een heel gekke vraag, maar vhs bij konijnen, is dat vergelijkbaar met ebola voor mensen? Ik zit me dit eigenlijk al een dikke week af te vragen.

     

    Vind het niet een gekke vraag, juist interessant zo'n vraag. Bij beide virussen gaan gepaard met bloedingen in het lichaam, dus lijkt me dat je het best zou kunnen vergelijken in dat geval.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .